Archief
Artikelen

Er zijn van die dingen die me blijven verbazen. In dit geval gaat het om de manier waarop mensen in harmonie samenwerken. Zo mooi! Deze Chinese dans wordt de Duizend Handen Guanyin genoemd. De coördinatie is op zich reeds verbazend, maar deze 21 danseressen zijn ook nog eens doof! Ze kunnen de muziek niet horen en ze hebben de bewegingen ingestudeerd op aanwijzingen van hun coach. Ze werden internationaal beroemd bij de slotceremonies voor de Paralympics in Athene in 2004.

De Duizend Handen Dans is een eerbetoon aan Avalokiteshwara, de Buddha van het mededogen.

Avalokiteśvara (Sanskrit: अवलोकितेश्वर lit. “Lord who looks down”) is a bodhisattva who embodies the compassion of all Buddhas. He is one of the more widely revered bodhisattvas in mainstream Mahayana Buddhism.

The original name for this bodhisattva was Avalokitasvara. The Chinese name for Avalokitasvara is Guānshìyīn Púsà (觀世音菩薩), which is a translation of the earlier name “Avalokitasvara Bodhisattva.” This bodhisattva is variably depicted as male or female, and may also be referred to simply as Guānyīn in certain contexts.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter