Archief
Artikelen

Op BOUblog staat al een aantal video’s over 9/11, maar hoewel er goede documentaires beschikbaar zijn op internet, komen deze niet op de TV. In Suriname daarentegen werden er in mei en juni 2007 maar liefst tien 9/11 documentaires op de televisie uitgezonden en deze werden ook nog eens herhaald. Scholars For 9/11 Truth timmert daar hard aan de weg, maar de weerstand is er kennelijk ook minder groot. Suriname stuurt immers geen troepen in de “strijd tegen het terrorisme”.

Het gaat om deze 10 documentaires:

Outfoxed
Orwell Rolls in his Grave
9/11 press for truth
Terror Storm
The Great Conspiracy
Everybody’s Gotta Learn Sometime
9/11 Eyewitness
9/11 Mysteries
9/11 In Plane Site
9/11 CSPAN Coverage of the American Scholars Symposium

In de Surinaamse kranten De Ware Tijd, De West en Dagblad Suriname verschenen artikelen over 9/11, waardoor de TV uitzendingen voldoende aandacht kregen. De initiatiefnemer, Karel Donk, heeft echter slechte ervaringen met de Amerikaanse ambassade in Suriname. Deze probeerde de uitzending actief te dwarsbomen! Donk schrijft: “But later that same day, or the next day, I got called by RTV and they mentioned having spoken to the local US Embassy in Suriname, and told me that there were problems. It appeared the US Embassy didn’t like the fact that they were going to broadcast those movies, and RTV was being threatened with consequences.”

In Suriname is het gelukt, terwijl de media hier nog altijd zwijgen over de ware toedracht van 11 september. In de strijd tegen de moslims die volgde op deze aanslagen, zijn inmiddels alleen al in Irak meer dan een miljoen doden gevallen en ook de “missie” in Afghanistan gaat ten koste van talloze burgerslachtoffers. Nederland is actief bij de oorlog betrokken, maar de Nederlandse bevolking wordt misleidt omtrent de oorzaak van de strijd tegen het terrorisme. Zo wordt men medeplichtig uit onwetendheid.

Het zou mooi zijn als de Nederlandse omroepen ook 10 documentaires zouden willen uitzenden. Het hoeft niet veel te kosten, een aantal documentaires is reeds ondertiteld en alles is gratis te downloaden op internet. Wie heeft er nog zendtijd over voor 9/11?

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “9/11 in de Surinaamse media”

Laat een reactie achter