Archief
Artikelen

De Etna, op het eiland Sicilië, is de grootste vulkaan van Europa en op de Stromboli na het meest actief. De berg is ongeveer 3300 meter hoog en als de vulkaan uitbarst, dan is het natuurgeweld indrukwekkend. In december 2006 barstte de Etna weer eens uit. De besneeuwde berg begon eerst te roken als een schoorsteen. Daarop volgde een schitterend vuurwerk! De uitbarsting werd gefilmd door Thomas Reichart, een Duitse filmer die ook een eigen plek heeft op Flickr. Ook zijn foto’s zijn beslist de moeite waard.

De video’s kunnen helaas niet worden embedded, men moet even klikken op de links:

Dit is het begin van de uitbarsting.

Dan volgt het echte vuurwerk.

En tot slot nogmaals de lavastromen.

Wie nog meer video’s wil zien van de Etna, kan terecht op deze website.

Ik wens alle lezers van BOUblog een veilige jaarwisseling en een voorspoedig nieuw jaar!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter