Selecteer een pagina

Archieven

Het Christenfundamentalisme (Jesus Camp)

Men heeft het tegenwoordig maar al te vaak over moslims die onze westerse beschaving zouden willen vernietigen, omdat ze onze vrijheid haten. Vooral vanuit de VS klinken dergelijke geluiden. Helaas zijn de moslims die ik persoonlijk ken vriendelijke mensen, zodat ik nooit zo goed begrijp waar deze bedreiging over gaat.

Een veel groter gevaar voor onze westerse waarden lijkt afkomstig uit de VS, waar fanatieke Christenen zich organiseren en hun kinderen opvoeden tot militante strijders voor hun geloof. Het fundamentalistische Christendom bedreigt onze westerse vrijheden en verworvenheden volgens mij veel sterker, dan een obscuur groepje fanatieke moslim, eventueel woonachtig in de door Israël totaal geïsoleerde Gazastrook, of desnoods in een woestijn of een grot.

Jesus Camp is een documentaire uit 2006, van Rachel Grady en Heidi Ewing. Het gaat over het Pinksterkamp “Kids on Fire”, voor kinderen die hun “profetische gaven” willen leren gebruiken en aan wie wordt geleerd dat zij Amerika moeten heroveren voor Christus.

Jesus Camp duurt anderhalf uur.

Bekijk deze video op groter formaat.

Bekijk deze video op groter formaat.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. NWO-INFO » Blog Archive » Christendom en de politiek van de VS - [...] tot “strijders in het leger van God”. Voor wie deze documentaire nog niet heeft gezien: Jesus Camp duurt een…
  2. De geschiedenis van de Ku Klux Klan « BOUblog - [...] verweven met protestants Christendom. Een extreme vorm daarvan wordt getoond in de documentaire Jesus Camp. Een andere extreme vorm…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën