Selecteer een pagina

Archieven

Verarmd uranium, de stiekeme kernoorlog

Op 6 december stond in de Volkskrant: Nederland heeft bij de Verenigde Naties opnieuw als een van de weinige landen tegen een resolutie gestemd die onderzoek naar verarmd uranium bepleit. Het materiaal zou giftig zijn bij gebruik in kogels en bepantsering van militaire voertuigen. Naast 136 voorstemmers waren er vijf tegenstemmers: behalve Nederland zijn dat Israël, Engeland, de VS en Tsjechië. Nederland had bezwaar tegen de precieze bewoording van de resolutie. ‘De bewoording zou aanleiding kunnen geven tot het idee dat verarmd uranium gezondheidseffecten zou kunnen hebben. Het ministerie van Defensie doet daar echter nog onderzoek naar’, reageerde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

Het ging om een resolutie om onderzoek te doen, die door Nederland werd afgewezen, omdat het ministerie van defensie daar nog onderzoek naar doet. Wij mogen vooral niet op het idee komen dat verarmd uranium gezondheidseffecten zou kunnen hebben!

De gevaren van verarmd uranium zijn echter al lang bekend. Op Zapruder staat een reeks artikelen over Depleted Uranium, oftewel DU. Daar kan men ook verscheidene reportages vinden. Over de schadelijke milieueffecten van de uraniumwinning gaat dit artikel. Verarmd uranium blijkt dan gewoon een radioactief afvalproduct. Over de gezondheidseffecten van verarmd uranium heeft EenVandaag reeds in september 2004 deze indringende en verontrustende reportage uitgezonden: De gevolgen van verarmd uranium duurt 25 minuten.

Update 17 april 2010: deze video is door EenVandaag verwijderd!

Het idee dat verarmd uranium gezondheidseffecten zou kunnen hebben, bestaat al veel langer. Het is ook niet zozeer een idee, maar een gruwelijke waarheid! De Duitse professor dokter Günter deed reeds na de eerste Golfoorlog onderzoek naar de gezondheidsproblemen bij kinderen in Basra. Hij vond een granaathuls, waarmee de kinderen aan het spelen waren. Hij nam deze mee naar Duitsland om hem te laten onderzoeken. Daar kreeg hij problemen mee, hij werd veroordeeld omdat hij de volksgezondheid in gevaar had gebracht, want deze huls was zwaar radioactief! Maar op het slagveld zou dit geen kwaad kunnen… De Duitse WRD maakte er een reportage over, waarvan een deel door het Belgische Canvas werd ondertiteld en uitgezonden.

De bestraalde kinderen van Basra is verwijderd van Google Video, maar nog te zien met de Windows Mediaplayer. Hij duurt een half uur.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + zestien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën