Archief
Artikelen

Robert Hörchner is op 4 oktober door het Nederlands OM overgeleverd aan Polen. Iedereen kan zelf nagaan hoeveel fouten het OM reeds tegen Hörchner heeft gemaakt. Het OM in Polen heeft besloten dat Hörchner minstens tot 31 december in Polen in voorarrest zal blijven. De aanklacht is nog niet bekend.

Voor wie de affaire Hörchner nog niet kent: Veel nieuwsprogramma’s hebben deze toestand reeds belicht. Op de site van het Katholiek Nieuwsblad staan de artikelen van Henk Rijkers. Op de website van SDN staat nog meer, ook de juridische documenten.

Wie Robert en Annelies wil steunen, kan het volgende doen:

1 ) Stuur Robert Hörchner een ansichtkaart:
Areszt Sledczy w Bydgoszczy
ul. Wały Jagiellońskie 2
85-128 Bydgoszcz
Polen / Poland / Polska

De porto is 72 cent. Op het postkantoor krijgt men een gratis priority-sticker, zonder dat komt de kaart iets later aan. Gebruik geen envelop, zet rechts het adres en zet links: to Robert Hörchner, met een korte groet (Duits of Engels) en afzender, huisnummer, postcode, Holanda. Zo komt de kaart het snelste door de censuur.

2 ) Voor de verdediging van Hörchner in Polen is op korte termijn € 6.000,- nodig. Annelies heeft een Poolse advocaat geregeld, maar ze moet deze zelf betalen. Wegens de nu reeds bijna 8 jaar durende vervolging door het OM hebben de Hörchners geen enkele financiële reserve meer. Men kan een bijdrage storten op:
Rekening nr. 1244.40.207 t.n.v. R. Horchner te St. Michielsgestel.
Iban nr. NL53 RABO 0124 4402 07
BIC RABONL2U

Op de website van Robert en Annelies, zal te zijner tijd over deze bankrekening verantwoording worden afgelegd.

3 ) Stuur een e-mail naar de autoriteiten in Polen.
a) De president van Polen, de heer L. Kaczynski.
Het e-mail formulier staat hier.
b) De burgemeester van Bydgoszcz, de heer K. Dombrowicz.
kancelaria_prezydenta@um.bydgoszcz.pl
c) De adjunct-burgemeester, mevrouw L. Kojder-Szweda.
kp@um.bydgoszcz.pl
d) De Gevangenisdirecteur: ppłk.SW, mgr. G. Chojnacki
= Luitenant Kolonel SW doctorandus G. Chojnacki.
zk_bydgoszcz_fordon@sw.gov.pl

Voorbeeldtekst:
——————————————————————————————-
Dear mister …,
On the 4th of October mr. Robert Hörchner has been extradited from Holland to Poland, following an European Extradition Request from the Polish police in the city of Bydgoszczy. The Polish Prosecution Counsel has decided that mr. Hörchner will stay in detention until at least the end of the year, although the charges are still unclear.
Mr. Hörchner has been prosecuted by the Dutch department of Justice for almost 8 years, although the judges declared him obviously innocent. Mr. Hörchner has charged the Dutch State with damages for this wrongful (and illegal!) prosecution. Even the conviction to his extradition was effected by violating the rules of impartiality of the judges!
Whatever the charges in Poland may be, I am convinced mr. Hörchner is innocent. Also I am deeply concerned about his wellbeing and health. So would you please be so kind and use all your influence to help mr. Robert Hörchner.
Thanking you in anticipation,
With kind regards,
(ondertekend)
——————————————————————————————-

Wie Robert en Annelies Hörchner nog op andere manieren wil steunen, kan zich melden bij de Steungroep Hörchner. Het contactadres is:
Silvia Videler Dollard 123 8032 KC Zwolle
videl049@wxs.nl

Ceterum censeo Joris Demmink strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “Robert Hörchner nieuwsbrief”

Laat een reactie achter