Archief
Artikelen

Terwijl Nederland bedwelmd was door de walm van de Demmink-doofpot, waren de gemoederen in Duitsland verhit door de Sachsen-affaire. In de Oostduitse deelstaat Saksen, met als hoofdstad Leipzig, werd een crimineel netwerk van politici, ambtenaren van Justitie en politiemensen al jaren gevolgd door de geheime dienst. Ruim 15.000 pagina’s aan dossiers over ambtsmisbruik, corruptie, seksueel misbruik van kinderen en chantage waren inmiddels verzameld, toen het bestaan daarvan aan het licht kwam.

Op 14 mei schreef de Duitse webkrant Welt Online: “De Binnenlandse Veiligheidsdienst van Saksen heeft een netwerk ontdekt dat zou bestaan uit ondernemers, politici, rechters en politiemensen. De dossier liggen echter in de brandkast. De beschuldigingen die de Vrijstaat sinds begin deze week hebben geschokt, gaan over vastgoeddeals, kinderprostitutie, corruptie en dubieuze sterfgevallen. Bij het criminele netwerk zouden niet alleen bouwondernemers en vastgoedhandelaren betrokken zijn, maar ook vooraanstaande politici, hoge officieren van justitie, politiebeambten en rechters. Maar de Saksische gegevensbeschermer Andreas Schuring wil die geheime dossiers laten vernietigen. De reden: Deze inlichtingen zouden onrechtmatig verkregen zijn.”

Op 17 mei sprak dezelfde website over een verstrengeling van rood licht en blauw licht: prostitutie en politie speelden in Leipzig onder een hoedje! De strafrechtelijke vervolging werd opgedragen aan de landelijke autoriteiten.

Op 2 juni kopte Der Spiegel: “Politici bestelden prostituees in het stadhuis.” En: “De affaire werd in gang gezet door observaties van de geheime dienst. Volgens hen is er in Saksen een heel netwerk van corrupte politici, ambtenaren van justitie en ondernemers, dat professioneel samenwerkt. De beschuldigden zouden ook betrokken zijn bij gevallen van prostitutie en kinderpornografie.”

Enige dagen later stond het schandaal ook in andere kranten, ook Kleintje Muurkrant had er lucht van gekregen! Volgens Der Spiegel was de CDU-politicus Thomas de Maizière bij de affaire betrokken. Deze oud-minister van binnenlandse zaken van Saksen, die nu een functie had in de Bondsregering, zou reeds in april of mei 2005 van het netwerk op de hoogte zijn geweest. Op 10 juni werd hij in staat van beschuldiging gesteld. Nog voor de maand om was, lagen ook andere Saksische CDU-politici onder vuur, zoals de huidige minister van biza, Albrecht Buttolo, en de MP van Saksen, Georg Milbradt. Het stond allemaal in Der Spiegel, die in heel Duitsland wordt gelezen, terwijl in Saksen de papierversnipperaars op volle toeren draaiden.

Begin juli zette de nieuwssite Interpool.tv een korte samenvatting van de dossiers online. Hoewel alle namen zijn weggelaten, valt daar bij voorbeeld te lezen: “Daarom moeten er “zigeuner kinderen” (tussen 8 and 10 jaar oud) van Tsjechië naar Saxen worden gebracht, naar een woning in Leipzich, om vervolgens seksueel te worden misbruikt. Het plan was, om de kinderen regelmatig uit te wisselen om de zogenaamde vrijers altijd “vers vlees” te kunnen leveren.” Daar zou je toch de Rolodex-HIK van krijgen!

In de Landsdag, het Saksische parlement, klonk de roep om een diepgaand onderzoek, maar de CDU/SPD-regeringscoalitie verzette zich daar tegen, wat leidde tot protesten van Groen Links. Half juli besloot de coalitie om zich dan maar van stemming te onthouden, het voorstel werd aangenomen met een overweldigende meerderheid van blanco stemmen! Hebben die blanco heren van het CDU soms boter op het hoofd? Het hele land sprak van het “moeras van Saksen“.

Op woensdag 15 augustus werden er in Duisburg zes Italianen doodgeschoten. Het leek een wraakactie van de maffia, maar het spoor leidde naar Leipzig! Daar waren die zes Italianen bij leven actief geweest in de misdaad. De Saksische schandaalkroniek groeit nog steeds en heel Duitsland vraagt zich af hoe dit verder moet. Maar in Saksen heeft het CDU de reien vast gesloten: Georg Milbradt blijft de baas, corruptie in Saksen bestaat niet en de dossiers zijn nog altijd niet boven komen drijven. Klaus Bartl, de voorzitter van de onderzoekscommissie, schudt verbijsterd het hoofd…

Heeft dit ook maar iets met Demmink te maken? Of niet? Het Leipzig-verhaal staat deze maand in “De Tribune,” het partijblad van de SP. Uiteraard is het goed dat er aandacht aan wordt besteed, maar het doet ook wel een beetje denken aan de splinter in het oog van de buurman…

Ceterum censeo Joris Demmink strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter