Archieven

Meester Adèle in de Revu

In de Nieuwe Revu (nr. 31, 1-7 augustus ’07) staat een interview van Stan de Jong met mr. Adèle van der Plas, die met haar partner Pieter Herman Bakker Schut de verdediging van Baybasin doet. Stan de Jong had dit artikel eind juli al op internet aangekondigd. Drie uur lang mocht hij mr. Adèle interviewen en natuurlijk ging het gesprek voornamelijk over de zaak Baybasin/Demmink. Stan noemt Demmink nu: secretaris generaal van justitie Joris D., maar dat zal niet helpen om hem onherkenbaar te maken!

Criminelen hebben in Nederland recht op bescherming van hun identiteit. Door Demmink Joris D. te noemen, behandelt Stan de Jong hem als alle andere criminelen, die door de media slechts met een hoofdletter worden aangeduid. Ik ben geen journalist, dit leidt bij mij dus tot vragen. Want waarom maakte zelfs het Juridisch Dagblad onlangs deze uitzondering voor Karl Noten? En moet ik me als blogger nu ook houden aan de journalistieke gedragscode om onze verdachte SG voortaan aan te duiden met Joris D.? Aan de verwarring die ontstond rond die dubbele Joris van het HIK-team, werk ik niet graag mee! Overigens is het eveneens te danken aan Stan de J. en niet aan Justitie, dat dit nu is opgehelderd.

Uiteraard rust er copyright op het interview, dit nummer van de Revu is nog tot woensdag a.s. te koop. Mocht deze Revu reeds zijn uitverkocht, dan staat er tot troost nog een oud interview uit het NRC met mr. Van der Plas on line. En ze is te zien in een uitzendingen van EénVandaag, waarmee de huidige heisa rond Baybasin/Demmink begon.

Omdat ik me graag houd aan de regels omtrent copyright, wil ik uit het interview van Stan graag drie zinnen van mr. Adèle citeren:

Ik ben bang dat deze affaire tot een enorme crisis in de rechtsstaat zal leiden. Hoe langer men het toedekt bij justitie, hoe erger het zal worden wat er uitkomt. Maar uiteindelijk zal het deksel van de doofpot gaan.

Wat ben ik het daar roerend mee eens! Corruptie is namelijk als een kankergezwel: hoe eerder men ingrijpt, des te geringer is de schade. Als men het negeert, dan zaait het zich uit. Tot men het niet langer kan ontkennen!

Verder had Stan een gelukje! Terwijl hij zat te praten met Adèle, werd zij gebeld door Baybasin en Stan mocht meeluisteren. Zoals we reeds weten uit het kort geding, krijgt Baybasin geen toestemming om de pers te woord staan, hoewel Zembla hem graag wil interviewen. Uit het gesprek dat Stan de Jong opving, citeer ik een halve zin van Baybasin:

…hij wordt beschermd door een machtig smerig pedofielennetwerk in Duitsland en Turkije.

Zijn dit slechts beweringen van een boef met een dikke duim? Kleintje Muurkrant schrijft al jaren vrijwel dagelijks een stukje over boeven en hun trawanten. Zo ontstaan er series, oftewel dossiers. Het dossier Krikke-gate gaat over Arnhem, waar een groep veteranen vecht tegen de corruptie van burgemeester Pauline Krikke en haar echtgenoot Ron Miltenburg. Of moet ik zeggen Pauline K. en Ron M.? Op donderdag 21 juni 2007 (even scrollen in Krikke-gate!) hebben deze veteranen een e-mail gestuurd aan de CDA-publieksvoorlichter Marianne Fennema:

Eerst Demmink, Krikke en Ron voor de rechter. Anders stevent dit land recht af op een burgeroorlog. Stelletje mafkezen. Ons verhaal staat vele malen sterker dan die van kinderneukers en drugshandelaren.

De volgende aflevering van Krikke-gate (22 juni ’07) verwijst naar een mail die de veteranen schreven aan de NOS:

…dat ons land al jarenlang wordt gechanteerd door de Turkse Mafia (drugs-en mensen handel) door de pedopraktijken van topfunctionarissen binnen Justitie en bestuurlijk Nederland.

Helaas, ze kregen geen antwoord! Vandaar hun e-mail aan het CDA. De naam van de NOS is kennelijk Haas. Of moet ik zeggen: H.? Overigens heeft Hans H. een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek tegen de Nieuwe Revu en Stan de Jong!

Ceterum censeo Joris Demmink strafrechtelijk… wordt vervolgd.

9 Reacties

 1. mr. drs. BOU

  Dat is mooi, Justice, want die site is Engels. Goed voor een schaterlach, die comments! 🙂

  Antwoord
 2. Ada

  Helemaal goed, dit alles!

  Antwoord
 3. Jos

  Het interview met Adele van der Plas staat nu integraal op de website van Stan de Jong… Lees en huiver…

  Ceterum censeo Jorim Demminkem delendum esse…

  Antwoord
 4. mr. drs. BOU

  Beste Jos, dank je wel en ik had het reeds gezien:
  http://www.standejong.nl/

  Zijn weblog is een bezoekje waard, ook vanwege zijn stukken in het archief! Het probleem is alleen, dat dit stukje wegzakt als er een nieuw artikel wordt geplaatst. Het staat echter ook op Witheet, deze link werkt permanent:
  http://witheet.com/binnenland/de-machinaties-zijn-zo-sterk-zo-machtig

  Overigens heeft Stan ook een reactie op deze doofpot geschreven. Het is al wat weggezakt op zijn weblog, maar het staat ook hier:
  http://www.webloq.nl/index.php/site/comments/de-joris-affaire-en-het-gebruik-van-initialen/

  Antwoord
 5. Dick

  Het heeft me even tijd gekost om het interview te lezen.

  Maar wat mij trof is, dat de rijksrecherche met hun herhaald verzoek om een geheim rapport, uitlokking van een strafbaar feit op hun geweten hebben.
  Ik heb dit gemist in de etalage van strafbare feiten.
  Heeft een klacht of aangifte zin, kan weer nieuws opleveren….

  Dit doet mij denken aan “de pet” die graag een boekje open wilde doen over de echte pet, maar dat niet mag van zijn advokaat.
  Dit is even in het nieuws geweest, maar ik hoor er niet meer over.

  Antwoord
 6. mr. drs. BOU

  Beste Dick,

  Dank voor je reactie en inderdaad, dat mag niet!
  Maar ik laat de strafzaak over aan de advocaten, zij moeten zelf beslissen of ze hiervan aangifte doen. We zagen ook al een belediging voorbijkomen, maar ook dat is niet aan mij…

  Verder gaat mijn stukje over de strafbare feiten uitsluitend over de implicaties van de aangifte. Met dat stukje had ik trouwens nogal wat strijd, want hoe stop je vrijwel het hele wetboek van strafrecht in een blogje? Ik hoop maar dat dit een beetje is gelukt.

  Overigens: fijn dat er mensen zo intensief meelezen! 🙂

  Antwoord
 7. mrpettjo

  VVD lid Pauline Krikke (bekend van Krikkegate doofpot) is na drie burgemeestertermijnen in Arnhem ambteloos burger geworden.
  Ze gaat voor zich zelf beginnen als adviseur en gezien haar netwerk in Arnhem en omstreken gaat de kassa in huize Krikke de komende jaren nadrukkelijk rinkelen:

  http://www.geennieuws.com/2012/12/pauline-krikke-altijd-weer-schrikke/

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste mrpettjo,

   Leuk om een reactie te ontvangen op een zo oud bericht. Dat lees ik mezelf ook nog eens terug.

   Voor wie niet op de hoogte is van de criminele handel en wandel van Ex-Burgemeester Pauline K. van Arnhem, is er een leuke serie in het archief van Kleintje Muurkrant:

   Krikke-gate

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Stan de Jong » De Joris-affaire en het gebruik van initialen - [...] de goed gedocumenteerde website NWO houdt mr. drs. Bou (Boudine Berkenbosch) de berichtgeving rond topambtenaar Joris D. nauwgezet bij.…
 2. NWO-INFO » Blog Archive » Micha Kat is op Joris-jacht - [...] de advocate van Baybasin, Adèle van der Plas, in juni van dit jaar opnieuw stappen had ondernomen om Joris…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën