Archief
Artikelen

In de Nieuwe Revu (nr. 31, 1-7 augustus ’07) staat een interview van Stan de Jong met mr. Adèle van der Plas, die met haar partner Pieter Herman Bakker Schut de verdediging van Baybasin doet. Stan de Jong had dit artikel eind juli al op internet aangekondigd. Drie uur lang mocht hij mr. Adèle interviewen en natuurlijk ging het gesprek voornamelijk over de zaak Baybasin/Demmink. Stan noemt Demmink nu: secretaris generaal van justitie Joris D., maar dat zal niet helpen om hem onherkenbaar te maken!

Criminelen hebben in Nederland recht op bescherming van hun identiteit. Door Demmink Joris D. te noemen, behandelt Stan de Jong hem als alle andere criminelen, die door de media slechts met een hoofdletter worden aangeduid. Ik ben geen journalist, dit leidt bij mij dus tot vragen. Want waarom maakte zelfs het Juridisch Dagblad onlangs deze uitzondering voor Karl Noten? En moet ik me als blogger nu ook houden aan de journalistieke gedragscode om onze verdachte SG voortaan aan te duiden met Joris D.? Aan de verwarring die ontstond rond die dubbele Joris van het HIK-team, werk ik niet graag mee! Overigens is het eveneens te danken aan Stan de J. en niet aan Justitie, dat dit nu is opgehelderd.

Uiteraard rust er copyright op het interview, dit nummer van de Revu is nog tot woensdag a.s. te koop. Mocht deze Revu reeds zijn uitverkocht, dan staat er tot troost nog een oud interview uit het NRC met mr. Van der Plas on line. En ze is te zien in een uitzendingen van EénVandaag, waarmee de huidige heisa rond Baybasin/Demmink begon.

Omdat ik me graag houd aan de regels omtrent copyright, wil ik uit het interview van Stan graag drie zinnen van mr. Adèle citeren:

Ik ben bang dat deze affaire tot een enorme crisis in de rechtsstaat zal leiden. Hoe langer men het toedekt bij justitie, hoe erger het zal worden wat er uitkomt. Maar uiteindelijk zal het deksel van de doofpot gaan.

Wat ben ik het daar roerend mee eens! Corruptie is namelijk als een kankergezwel: hoe eerder men ingrijpt, des te geringer is de schade. Als men het negeert, dan zaait het zich uit. Tot men het niet langer kan ontkennen!

Verder had Stan een gelukje! Terwijl hij zat te praten met Adèle, werd zij gebeld door Baybasin en Stan mocht meeluisteren. Zoals we reeds weten uit het kort geding, krijgt Baybasin geen toestemming om de pers te woord staan, hoewel Zembla hem graag wil interviewen. Uit het gesprek dat Stan de Jong opving, citeer ik een halve zin van Baybasin:

…hij wordt beschermd door een machtig smerig pedofielennetwerk in Duitsland en Turkije.

Zijn dit slechts beweringen van een boef met een dikke duim? Kleintje Muurkrant schrijft al jaren vrijwel dagelijks een stukje over boeven en hun trawanten. Zo ontstaan er series, oftewel dossiers. Het dossier Krikke-gate gaat over Arnhem, waar een groep veteranen vecht tegen de corruptie van burgemeester Pauline Krikke en haar echtgenoot Ron Miltenburg. Of moet ik zeggen Pauline K. en Ron M.? Op donderdag 21 juni 2007 (even scrollen in Krikke-gate!) hebben deze veteranen een e-mail gestuurd aan de CDA-publieksvoorlichter Marianne Fennema:

Eerst Demmink, Krikke en Ron voor de rechter. Anders stevent dit land recht af op een burgeroorlog. Stelletje mafkezen. Ons verhaal staat vele malen sterker dan die van kinderneukers en drugshandelaren.

De volgende aflevering van Krikke-gate (22 juni ’07) verwijst naar een mail die de veteranen schreven aan de NOS:

…dat ons land al jarenlang wordt gechanteerd door de Turkse Mafia (drugs-en mensen handel) door de pedopraktijken van topfunctionarissen binnen Justitie en bestuurlijk Nederland.

Helaas, ze kregen geen antwoord! Vandaar hun e-mail aan het CDA. De naam van de NOS is kennelijk Haas. Of moet ik zeggen: H.? Overigens heeft Hans H. een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek tegen de Nieuwe Revu en Stan de Jong!

Ceterum censeo Joris Demmink strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

11 Reacties op “Meester Adèle in de Revu”

Laat een reactie achter

Recente reacties