Selecteer een pagina

Archieven

Druk in de doofpot van Demmink

Edit zaterdag 23 juni: Daarnet bereikt mij het volgende bericht van de advocate van Baybasin:

De journalist Burhan Kazmali, de bron van de verklaringen die afgelopen maandag aan de Voorzieningenrechter zijn afgegeven, is gisteravond op weg naar Nederland op de vluchthaven van Istanbul gearresteerd. Al het materiaal dat hij bij zich had van zijn interviews met betrokken officials en een indertijd betrokken kind!!!! is in beslag genomen. Hij had via mij voor a.s. dinsdag een afspraak met het Landelijk Parket gemaakt om terzake een verklaring af te leggen. Het Landelijk Parket ontkent iets met deze arrestatie te maken te hebben. Men zou hem juist graag willen spreken. De Turkse politie heeft Kazmali meegedeeld dat er op verzoek van Nederland een onderzoek op hem liep en dat het om ‘Demmink’ ging. Dit heb ik van de Turkse advocaat begrepen, die Kazmali heeft gesproken. Hij is vanochtend weer vrijgelaten. A.s. maandag weet men meer omdat de zaak dan voor de rechter komt en men dan kennis kan nemen van de onderliggende documenten.

Met vriendelijke groet,

Adèle van der Plas


Nu de doofpot een beetje begint te stomen, blijkt dat Joris daar al die jaren niet in zijn eentje zat. Het blijkt zelfs nogal druk in de doofpot van Donner! De Telegraaf schreef reeds op woensdag 13 juni dat er seksdossiers in de doofpot waren beland. Op zaterdag 16 juni (pdf) deed de Telegraaf een boekje open over de inhoud van die dossiers. Eind jaren ’90 onderzocht de Rijksrecherche, in samenwerking met de BVD, in het diepste geheim een netwerk van kinderporno. Uit de vondst in Zandvoort was gebleken dat er een dergelijk netwerk moest bestaan. Het onderzoek kreeg de codenaam Rolodex, naar het adressenbestand dat door een pedofiele professor werd bijgehouden.

Kort samengevat zegt de Telegraaf: “In de herfst van 1998 lag in Amsterdam het plan voor een reeks huiszoekingen, om een pedofilienetwerk te ontmantelen dat zich tot in de hoogste kringen uitstrekte. In het netwerk zouden twee hoofdofficieren van justitie zijn betrokken. Het OM gaf deze week toe dat er destijds twee topofficieren verdacht waren. Dat één van de twee direct daarna een andere baan zocht, zou echter geheel los staan van het onderzoek.”

Dan komt de Telegraaf met een gruwelijk detail: “In het onderzoek van de BVD werd volgens insiders ook melding gemaakt van een luguber verhaal over een andere vertegenwoordiger van het OM. Het ging daarbij om een mogelijk verband tussen ’seksfeesten in een bordeel in Woerden’ en de moord op kinderarts Joyce Labruyere.” Deze vrouw werd in 1991 vermoord, er werd een verdachte aangehouden, maar deze werd in 1997 vrijgesproken. De moord bleef onopgelost, de dader zit in de doofpot!

De Telegraaf zegt ook: “In de periode van het Rolodex-onderzoek kwamen de BVD ook aantijgingen ter ore over de vermeende seksuele uitspattingen van een Haagse topambtenaar. Ook de MIVD, de veiligheidsdienst van Defensie, verzamelde informatie over de Haagse topambtenaar. Op grond van die rapportage werd naar verluidt voorkomen dat hij benoemd zou worden op een andere hoge post.”

Dat van Demmink, dat vermoedden we reeds, maar wie zijn die hoofdofficieren? De Nieuwe Revu heeft een van hen weten te achterhalen: Hans H.! Hij is tegenwoordig griffier van het Joegoslavië Tribunaal, aldus Stan de Jong & Wim van de Pol in de Nieuwe Revu van 20 juni 2007. En Metro bracht dezelfde dag hetzelfde nieuws (pdf). Even Googlen, dan blijkt deze griffier Hans Holthuis te heten. Van 1995 tot 2000 was hij hoofdofficier van Justitie in Rotterdam en lid van het College van procureurs generaal. In december 2000 werd hij griffier van het Joegoslavië Tribunaal. Hans Holthuis zit dus ook in de doofpot!

Hans Holthuis kwam in 2003 in opspraak door het onderzoek naar Eddy de Kroes. Deze zakenman uit Wassenaar was in 1985 veroordeeld tot twee jaar cel wegens fraude met vlees. Later werd dat teruggebracht tot anderhalf jaar, maar in augustus 2003 kwam aan het licht, dat hij ook die straf niet had uitgezeten. De zaak was al bijna verjaard. Eddy beschikte over een vrijbrief, geschreven door officier van justitie Hans Vos. Ten overstaan van de rechter verklaarde Vos, dat zulke vrijbrieven regelmatig werden verstrekt en dat hij in opdracht had gehandeld. Dat zijn opdrachtgever Holthuis heette, werd een publiek geheim. Hans Vos kon zich de zaak verder niet meer herinneren. Een hoogleraar in de Rechten sprak van een collectief Altzheimer syndroom en de SP sprak van klassejustitie!

Het kort geding van Eddy de Kroes tegen de staat ging met horten en stoten, maar in april 2004 besloot de Voorzieningenrechter tot vrijspraak, omdat de Kroes er op mocht vertrouwen dat die vrijbrief geldig was. Peter R. de Vries voorspelde daarop, dat Vos wel promotie zou krijgen, maar deze Hans had inmiddels een functie bij de Dienst Prisma van het ministerie van Justitie. En Eddy de Kroes handelt nu niet meer in vlees, maar in onroerend goed.

Ceterum censeo Joris Demmink strafrechtelijk… wordt vervolgd.

22 Reacties

 1. Ada

  De huisarts Joyce Labruyere kwam op het spoor van kinderen die waren misbruikt door hoge ambtenaren. Ze trok aan de bel. Diende klachten in bij het OM. Ze leeft niet meer. Onder verdachte omstandigheden is ze gestorven.

  Mr. Wilfred Brinkhuis organiseerde seksfeestjes voor volwassenen in Utrecht. Hij kwam zo in contact met hoge ambtenaren die zijn ruimtes wilde gebruiken voor pedofeestjes. Daar wilde hij niet aan meewerken en klaagde bij het OM. Hij leest niet meer. Onder verdachte omstandigheden is hij gestorven.

  Maarten van Traa ontdekte dat er banden bestonden tussen de IRT-affaire en enkele hoge ambtenaren en hun seksuele voorkeur. Hij leeft niet meer. Hij stierf onder verdachte omstandigheden.

  Chauffeur Mosterd reed zowel Aad Kosto als Joris Demmink. Hij beklaagde zich bij zijn chef over het gedrag van Demmink die op de achterbank van zijn auto jongetjes misbruikte. Hij leeft niet meer. Hij stierf onder verdachte omstandigheden.

  Ik wens u veel sterkte met uw onderzoek, maar ben voorzichtig!

  Antwoord
 2. mr. drs. BOU

  Ada, dank voor deze reactie!

  Wat een boeven zijn het toch! Maar alles wat ik schrijf, is gewoon op internet te vinden. Ik surf zo maar een beetje rond en vertel dan wat ik tegenkwam. Ik weet verder echt van de prins geen kwaad. Als ik het wist, dan zou ik aangifte doen!

  Ik hoop dat de mensen die wel wat weten, aangifte gaan doen. Zij moeten inderdaad voorzichtig zijn, zoals ook blijkt uit het verhaal van Janos uit Praag. Schandalig, zoals die werd behandeld!

  Mijn advies is: schrijf het verhaal eerst op en maak daar kopieën van. Verspreid die onder betrouwbare mensen. Ga dan pas aangifte doen.

  Ga ook niet alleen, neem iemand mee, of nog beter: neem twee vrienden mee! En neem ook een mobieltje mee, waarmee je het gesprek kunt opnemen. Doe dat openlijk en vraag of het mag. Zo niet, ga dan weer weg en zoek een ander politiebureau.

  Vraag ook om een kopie van de aangifte en maak daar kopieën van. Maak ook een aantal kopieën van de opname van het gesprek. Zet een kopie op internet, maak alles openbaar!

  Als Joyce Labruyere en chauffeur Mosterd minder discreet waren geweest, dan hadden ze nu wellicht nog geleefd. Stel dat ze hun kennis over deze misdaden hadden opgeschreven en dat geschrift 100 maal door de fotokopieer hadden gehaald. En dat dan hadden gestuurd naar veilige vrienden, of naar kranten en zo voort. En naar een betrouwbare advocaat, of een notaris!

  Als alles wat van Tra te weten was gekomen op schrift was gesteld en bij een notaris had gelegen, dan hadden we nu misschien niet met ons allen in deze beerput gezeten. Dan was na zijn dood de hele zaak bekend geraakt. En misschien hadden ze hem dan ook niet durven vermoorden!

  Daarom is zwijgen volgens mij niet de juiste strategie. Natuurlijk, ze willen dat men blijft zwijgen. Daarom proberen ze de mensen angst aan te jagen. Maar angst is in deze een slechte raadgever. Ik hoop dat de mensen dat gaan begrijpen en dat de waarheid overal openlijk bekend wordt gemaakt.

  Antwoord
 3. Jos

  Kijk, dit staat vandaag in NRC… Pure intimidatie en machtsmisbruik, om hun eigen wandaden te verdoezelen… Dit soort ‘lastercampagnes’ zullen heus ook wel plaatsvinden vanuit de onderwereld, maar in het geval van Demmink en consorten lijkt er toch heel wat méér aan de hand. Er zijn twee serieuze, kwalitatief goede advocaten die de zaak aan het rollen hebben gebracht en ze baseren zich bovendien op officiële stukken van Turkse overheidsinstanties. het is van tweeën een: óf het is waar – en dan moet Joris achter de tralies; óf het is niet waar – en dan heeft Nederland een mega-probleem met de Turkse autoriteiten…

  Jos

  Politie in actie tegen lastercampagnes
  Door onze redacteuren Jan Meeus Jos Verlaan
  Driebergen, 23 Juni. De Nationale Recherche gaat specialisten vrijmaken voor onderzoek naar lastercampagnes vanuit de onderwereld die zijn gericht op politie- en justitiefunctionarissen.Archief:overzicht – Meer binnenlands nieuws
  print artikel mail artikelCriminelen ‘lekken’ niet alleen naar rechercheurs over vermeende corrupte collega’s, maar maken ook gebruik van anonieme kliklijnen om agenten in diskrediet te brengen.

  Volgens hoofdcommissaris Van Zunderd worden politie en justitie in toenemende mate geconfronteerd met het verschijnsel van ‘desinformatie’ vanuit de onderwereld. Volgens informatie-analisten van de Nationale Recherche is er sprake van een reële dreiging voor de rechtshandhaving.

  Deze zogenoemde contrastrategieën gaan zo ver dat volgens Van Zunderd vervalste processen-verbaal in omloop worden gebracht. Van Zunderd doelt op een onderzoek naar de reeds eerder veroordeelde hasjbaron Charles Z.

  „Je ziet dat de georganiseerde criminaliteit alles uit de kast haalt”, aldus Van Zunderd, die volgende week vertrekt als hoofd Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). „Die strategie wordt bewust gebruikt en er is ook geen aarzeling om functionarissen om te kopen of roddels naar buiten te brengen.” Volgens een woordvoerder van de Amsterdamse politie is de afgelopen jaren herhaaldelijk gebleken dat het ging om verzonnen tips die bewust door criminelen naar buiten werden gebracht.

  Antwoord
 4. mr. drs. BOU

  Dank je wel, Jos. En het NRC zou zich diep moeten schamen, om een dergelijk baggerbericht op deze manier te plaatsen. De kwaliteitskrant? Doe mij maar grauw toiletpapier!

  En dank je wel René. De beste link naar de Kleintje Actueel Series is:
  http://www.stelling.nl/followup/

  Voor het dagelijkse nieuws: Kleintje Muurkrant
  http://www.stelling.nl/kleintje/

  Maar om Kleintje Muurkrant goed te kunnen volgen, is het wel belangrijk om eerst de Series te lezen.
  Stay Tuned!

  Antwoord
 5. Jos

  Jezus, dit is echt schokkend! Ik mag hopen dat de man van al dit belastend materiaal kopieën heeft bewaard in een kluis. En het Landelijk Parket weet zogenaamd van niks…? Dan hebben ze nu de mogelijkheid om aan te tonen dat ze werkelijk objctief zijn in deze zaak, door tegen deze gang van zaken protest aan te tekenen en alles in het werk te stellen om zowel die journalist als zijn stukken alsnog naar Nederland te halen.

  Enneh… het afleggen van die verklaring graag op video opnemen…

  Antwoord
 6. Paul

  Wat zijn jullie een nerds… Ook echt denken dat er een complottheorie is… Riooljournalistiek, zoals Donner het al terecht bestempelde.

  Echt, get a life..!

  Bedenk wat dergelijke onzinnige artikelen wel niet betekenen voor iemand die onschuldig is.
  Jullie maken jezelf schuldig aan ‘massa’ hysterie. Amerikaans getinte journalistiek, gebasseerd op de beïnlvloedbare publieke opinie.
  Laten we zulke ontwikkelingen voorkomen in Nederland.

  Verdiep je trouwens eens in de ware schtergonden van dit vermeende schandaal. Dan merk je dat er niets klopt van de gegeven ‘feiten’.

  Succes,

  Antwoord
 7. Eagle

  @Paul

  Ik raad u aan om toch eens de EénVandaag uitzending van 13 juni 2007 te kijken:

  http://video.google.com/videoplay?docid=2232491669658964322

  Nu vermoed ik dat u dit hoogstwaarschijnlijk ook als “Riooljournalistiek” zult bestempelen, maar ik hoop dat u de moeite neemt om dan ten minste door te spoelen naar 3:20. Op dat moment komen de tapverslagen van het Roterdamse HIK-Team aan bot die in handen zijn gekomen van EénVandaag. Zet het beeld dan even op pauze na 4:35, daar kun je toch duidelijk de naam “Joris” lezen. Maar ja, er werken natuurlijk zoveel hoge ambtenaren met de naam “Joris” op justitie….

  Waarom probeert dhr. Demmink zijn naam niet te zuiveren door journalisten zoals dhr. Kat aan te klagen wegens smaad? Menig hoge ambtenaar, die werkelijk meent zuiver op de graat te zijn, zou daarmee niet lang wachten na een publicatie als deze:

  http://www.nrcombudsman.nl/artikel/692/vraag-aan-nieuw-om-hoofd-voorlichting-over-joris-d.html

  Antwoord
 8. Paul

  Eagle,

  Dat kan allemaal wel zo zijn. Ik geloof ook echt niet 100% in Demminks onschuld. Als hij schuldig moet ie hard aangepakt worden.

  Ik verzet me gewoon tegen het feit dat, ook in dit artikel, bepaalde namen op basis van achterhaalde informatie genoemd worden. De publieke opinie is immers makkelijk in het stigmatiseren van personen op basis van twijfelachtige informatie. Ten onrechte worden bepaalde personen verdacht gemaakt en in verband gebracht met pedofiele praktijken. Zo’n beeld is vaak niet te herstellen, ook al blijkt de persoon in kwestie onschuldig te zijn.

  Lees bijvoorbeeld de revu van afgelopen week inzake Eddy de Kroes. Hierin wordt op basis van verdraaide feiten een beeld van iemand geschept dat niet overeen komt met de waarheid. Toch aan de reacties te lezen acht men de persoon in kwestie al schuldig voordat iets bewezen is. Belachelijk.

  Er zullen nog wel wat rectivicaties volgen, laat staan schadevergoedingen.

  Ten aanzien van Demmink. Als hij idd weinig doet om zijn naam te zuiveren, kan dat best verdacht zijn. Maar daar durf ik niet over te oordelen.

  Het gevaar schuilt naar mijn weten in de te makkelijk beïnvloeden publieke opinie.

  Het suggeren van allemaal vermeende moorden: “onder verdachte omstandigheden gestorven”, vind ik speculatief en acht ik van weinig waarde. Ik denk dat de persoon die dit schreef iets te veel TV kijkt.

  Maar ach.. we zullen zien wat er gebeurt. het feit dat nog geen enkele kwaliteitskrant de berichtgeving heeft overgenomen zegt volgens mij op dit moment genoeg.

  Dank voor je reactie iig Eagle.

  Paul

  Antwoord
 9. Eagle

  @Paul

  Ten eerste mijn excuses dat uw commentaar nu pas zichtbaar is geworden op de site, helaas was uw commentaar onterecht in het “commentaar spamfilter” terecht gekomen. Geloof me, dit was geen kwade opzet, ik zal het tot voorkort feilloos werkende filter vanaf nu vaker checken.

  Ik hoop dat u wilt aangeven welke informatie achterhaald/onjuist of verdraaid is ten aanzien van dhr. Kroes en andere personen.

  Aan het onterecht beschadigen van personen wensen we zeker niet mee te doen.

  Wellicht kunt u dan ook gelijk (de naar mijn idee uitstekende onderzoeksjournalist bij Nieuwe Revu) Stan de Jong op de hoogte brengen van deze vermeende onjuistheden in zijn artikel:

  http://www.standejong.nl/contact/index.html

  Antwoord
 10. Viking

  Grappig dat mensen zich hier onder een schuilnaam presenteren en de namen van mensen die (nog) niet schuldig zijn keer op keer op internet publiceren.

  Het maakt de geloofwaardigheid van zo’n discussie er niet groter op. De discussie wemelt ook van de ongeloofwaardigheden… ik publiceer ook maar wat ik op internet tegenkom….uw tekst is in het spamfilter terecht gekomen …(voor iemand die pretendeert de waarheid achterna te jagen niet geloofwaardig dat deze niet al zijn in’s en out’s van z’n mailboxen naloopt en dan zegt die pas na verloop van tijd tegen te komen).

  groet Viking (is overigens niet m’n echte naam)

  Antwoord
 11. mr. drs. BOU

  Beste Viking,

  Niet alleen is mijn naam geen schuilnaam, maar ook onze IP-adressen zijn bij de provider bekend. Maar ik schrijf niet over mezelf, maar over anderen. Hun namen zijn bekend, dus waarom zouden we hen niet bij de naam noemen? Zodra er een strafrechtelijke vervolging wordt ingesteld tegen Joris Demmink, zal ik me houden aan de gedragscode: dan noem ik hem de verdachte Joris D.

  Inderdaad publiceer ik voornamelijk wat ik tegenkom op internet. Ik heb geen enkele persoonlijke kennis van of bemoeienis met deze zaak. Maar de advocaten van Baybasin weten dat ik hier verslag doe en ze seinen me soms in, wanneer ze snel een bericht willen verspreiden.

  Verder is dit slechts een klein weblog en er gaat wel eens wat mis. Op dat weblog zit een spamfilter, dat houdt de viagra etc. tegen. Waarom het ook een reactie tegenhield, is me onduidelijk, maar Eagle heeft die fout hersteld zodra hij hem ontdekte.

  Zijn er nog meer ongeloofwaardigheden? Dan hoor ik dat graag!

  Met vriendelijke groet,
  BOU (mijn echte naam)

  Antwoord
 12. bob

  m75YKY hi great site thx

  Antwoord
 13. Jan Boeykens

  Heb deze discussie aandachtig gevolgd. Doet me aan de zaak Zandvoort denken en de manier waarop deze in België zonder onderzoek en door een langdurig proces tegen Morkhoven-actievoerder Marcel Vervloesem, in de doofpot werd gestopt.

  Ik schreef gisteren nog aan onze minister van justitie in verband met de diefstal van cd-roms met kinderporno uit de zaak Zandvoort op het hof van beroep te Antwerpen:

  Minister van Justitie Jo Van Deurzen
  Waterloolaan 115
  1000 Brussel

  Geachte Heer Van Deurzen,

  Uw ref.: KAB/kdb/1130-1351

  De vzw Werkgroep Morkhoven is helemaal niet tevreden met uw antwoord op de brief van Morkhoven-medewerker Hugo Mertens dd. 7.4.2008 waarin U zegt dat het ‘grondwettelijk principe U niet toestaat op gelijk welke wijze tussen te komen in gerechtelijke procedures die uitsluitend tot de bevoegdheid van de rechterlijke macht toebehoren’.

  Het betreft hier immers geen gerechtelijke procedure maar een diefstal. En dan nog niet de eerste de beste diefstal.

  Zoals U weet gaat het hier om de 7 cd-roms met kinderporno uit de zaak Zandvoort die de Werkgroep Morkhoven in 1998 aan het Belgische Koningshuis overmaakte en die door uw collega en partijgenoot de heer Tony Van Parys die toen minister van justitie was, ‘voor onderzoek’ aan de Antwerpse procureur-generaal Christine Dekkers werden gestuurd.

  Ik wens dan ook dat er klaarheid komt in deze zaak en dat U -zoals de heer Mertens U reeds deed opmerken- gebruik maakt van uw positief injunctierecht. U bent immers zowel persoonlijk als politiek verantwoordelijk voor het justitiebeleid en door een kopie van het schrijven van de heer Mertens naar de heer Procureur-Generaal bij het Hof van Beroep te Antwerpen te zenden terwijl de diefstal van de cd-roms juist op het hof van beroep plaats had, zijn we geen stap vooruit.

  Zoals U in bijgaand schrijven van de heer Hugo Mertens kan lezen, zijn er nog tal van andere onregelmatigheden vastgesteld op het hof van beroep te Antwerpen die niet direct met de ‘gerechtelijke procedures’ hebben te maken alhoewel U daarmee elke verantwoordelijkheid wil afschuiven.

  Er moet klaarheid komen in deze zaak. De Belgische doofpotpolitiek rond de kinderpornozaak Zandvoort heeft nu lang genoeg geduurd !

  In afwachting van uw antwoord, teken ik,

  Met de meeste hoogachting,

  Jan Boeykens
  Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

  Werkgroep Morkhoven vzw-asbl
  Faiderstraat 10
  1060 Sint-Gillis
  Tel/Fax 02 537 49 97
  erkenningsn. 443.439.55

  ————————————————————

  Brief minister Vandeurzen

  Ik heb wel een brief van het kabinet van minister Vandeurzen ontvangen gedateerd op 7.4.2008 waarin mij wordt medegedeeld dat een kopie van mijn schrijven inzake de zeer ernstige onregelmatigheden in het dossier Vervloesem op de gerechtshoven te Turnhout en te Antwerpen, aan de heer Procureur-Generaal bij het Hof van Beroep te Antwerpen werd overgemaakt .

  Welk gevolg er aan dit schrijven werd gegeven, weet ik niet .

  Ik hoop natuurlijk wel dat mijn schrijven onderzocht en behandeld wordt en niet in één of andere vergeetschuif belandt op het hof van beroep .

  Veel vertrouwen heb ik er helaas niet in omdat de cd-roms met kinderporno die de Koning naar de Procureur-Generaal van Antwerpen liet doorsturen precies op het hof van van beroep verdwenen zijn terwijl het de bedoeling was dat de inhoud ervan zou onderzocht worden .

  Anderzijds noemde advocaat-generaal Marc Tack van het hof van beroep van Antwerpen, de kinderpornozaak Zandvoort ‘slechts een zeepbel’ .

  Procureur-generaal Guy Van Craen die het vonnis tegen Marcel Vervloesem van onze Werkgroep uitsprak, was dan weer rechter in twee zaken die met het kinderziekenhuis Good Engels te maken hadden waarrond onze Werkgroep in 1989 actie voerde.
  Hoe kan deze rechter dan nog onpartijdig zijn ?
  Uit al de informatie die mij werd overgemaakt, heb ik kunnen vaststellen dat rechter van Craen het vonnis tegen Marcel Vervloesem reeds op voorhand had opgemaakt anders had hij rekening gehouden met de conclusies van Vervloesem’s advocaten .

  Voorts begrijp ik niet waarom het hof van beroep van Antwerpen het rapport van de Hoge Raad voor Justitie niet heeft afgewacht voor wat de verdwenen dossierstukken betreft . Wilde men soms dat de zaak voor het hof van cassatie komt omdat men daar op één of andere bevriende rechter kan rekenen ?

  Verder is er dat geheime administratieve dossier waarin het hof van beroep van Antwerpen alle belangrijke stukken van de zaak Good Engels , van de kinderpornozaak Zandvoort en het strafdossier van Marcel Vervloesem heeft weggestoken.
  Dat doet me sterk denken aan het dossier DutrouxBis waarin alles weggestoken werd zonder verder onderzocht te worden . Is dat de algemene werkwijze om zaken in de doofpot te stoppen bij justitie ?

  Ik zou bijna nog vergeten dat de voorzitter van onze Werkgroep in 2OO6 , dat is nu bijna twee jaar geleden, een lijst met 30 processen-verbaals over kindermisbruik bij de procureur-generaal te Antwerpen heeft afgegeven . Dat kindermisbruik zou nog altijd niet onderzocht zijn geweest en de procureur-generaal die de processen-verbaals had moeten laten onderzoeken was de procureur die ook de 7 cd-roms met kinderporno van de Koning had moeten laten onderzoeken .

  Tot slot moet ik doen opmerken dat Marcel Vervloesem vorige maand naar procureur-generaal Yves Liégeois van het hof van beroep heeft geschreven en hem daarbij om inzage en kopijname heeft gevraagd in dat zogezegde geheime dossier .
  Marcel wacht nog altijd op zijn toestemming, wat ook al niet normaal genoemd kan worden .

  Ik vind dat deze zaken zo ernstig zijn dat ik niet begrijp waarom minister Vandeurzen geen gebruik maakt van zijn positief injunctierecht . Wacht hij misschien tot het hof van cassatie besluit dat er ‘geen procedurefouten’ werden gemaakt en Marcel Vervloesem in de gevangenis kan gestopt worden zodat het kinderpornomateriaal zonder onderzoek vernietigd kan worden ? Of wil de minister internationale aandacht als Marcel Vervloesem wordt opgesloten en met een hongerstaking begint ?

  Antwoord
 14. mr. drs. BOU

  Beste Jan,

  Dank voor je reactie. Over de situatie rond de Werkgroep Morkhoven en Marcel Vervloesem heb ik weinig geschreven, omdat ik het niet helemaal begrijp. Dat komt waarschijnlijk omdat ik het Belgische rechtssysteem niet ken en dus niet zo gemakkelijk doorzie hoe de vork in de steel zit.

  Ik neem aan, dat je deze link naar de X-dossiers (dossier Bis) in de zaak Dutroux wel kent.

  Ook het kinderpornoschandaal Haut de la Garenne in Jersey is stilzwijgend in de doofpot gestopt. Ik heb wel links verzameld, maar een behoorlijk stukje daarover schrijven, dat zat er niet eens in.

  Het gerommel in Saksen heeft ook geen enkel gevolg gehad.

  En nu zijn er weer wat VN-vredesmacht soldaten beschuldigd van het verkrachten van kinderen.

  En zo gaat dat maar door…

  Ik wens Marcel Vervloesem en de Werkgroep in elk geval veel sterkte en als het tijd wordt voor vuurwerk, laat het dan even weten!
  😉

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. NWO-INFO » Blog Archive » Baybasin haalt Demmink uit de doofpot. (37) - [...] een kostelijk document! Volgens Runderkamp was Demmink wel degelijk betrokken bij het Rolodex-onderzoek van 1998. In het pleidooi staat:…
 2. NWO-INFO » Blog Archive » Baybasin haalt Demmink uit de doofpot.(38) - [...] Rolodex-onderzoek werd doorkruist en we mogen vermoeden door wie! Op zijn Onderwereldblog vraagt misdaadjournalist [...]
 3. NWO-INFO » Blog Archive » Baybasin haalt Demmink uit de doofpot. (33) - [...] probeerden te bagatelliseren, doken de Telegraaf en de Nieuwe Revu in de archieven en ze kwamen met onthullende [...]
 4. NWO-INFO » Blog Archive » Baybasin haalt Demmink uit de doofpot. (21) - [...] Joegoslavië Tribunaal. Metro zorgde die dag voor landelijke bekendheid en met Google kwam de naam Hans Holthuis boven. Daar…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën