Archief
Artikelen

Welkom op BOUblog, het blog van mr. drs. Boudine M. Berkenbosch

Boudine is doctorandus in de psychologie en meester in de rechten. Mijn middelbare school was HBS-B. Daarna heb ik psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (diploma in 1979), mijn hoofdrichting was ontwikkelingsleer en de focus lag op kinderen en kindertherapie, maar al snel kwamen daar de vrouwen bij. Psychologie was toen nog een zeven jaar durende studie met tentamens in logica, wetenschapsleer en statistiek. Dank zij mijn exacte vooropleiding had ik met deze vakken geen moeite, maar mijn belangstelling ging meer uit naar de psychoanalyse en de maatschappijkritische Frankfurter Schule.

In 1979 ben ik verhuisd naar Zeeland, waarna ik in Rotterdam als extraneus rechten heb gestudeerd. Mijn hoofdrichting was privaatrecht (diploma in 1989). Mijn focus was personen- en familierecht, dat is boek één van de het Burgerlijk Wetboek, plus het erfrecht, dat is boek vier. Deze studie duurde slechts vier jaar, maar de stof was verhelderend in aansluiting op de psychologie.

Mijn achternaam Berkenbosch gebruik ik niet vaak. Dat hoeft ook niet, want de naam Boudine komt in Nederland nauwelijks voor. Berkenbosch is de naam van mijn vader en ik geloof niet meer in de Naam van de Vader, al ben ik er wel in opgevoed. Het zou volgens mij beter zijn om alle kinderen bij hun geboorte weer de naam van de moeder te geven. Dat is niet alleen handig bij echtscheiding, waarbij de kinderen meestal bij de moeder blijven, maar het voorkomt volgens mij ook het Oedipuscomplex!

In 2007 ben ik met BOUblog begonnen, vanwege een juridische kwestie die tevens een zedenzaak bleek: de zaak Baybasin / Demmink. Later kwamen daar andere wonderlijke rechtszaken bij. Zie daarvoor de bovenste lijst van artikelen in de linker kolom. Die artikelen zijn in het Nederlands.

Verder ben ik een nieuwsgierig mens en op internet kan ik mijn hart ophalen. Het wemelt er van lezingen en documentaires over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daar kijk en luister ik graag naar. Als ik een video heb bekeken, dan plaats ik die met een beschrijving op BOUblog. Dan kan ik achteraf snel nagaan wat er speelde en of dat nu nog belangrijk is. Zo is er een archief gegroeid dat iedereen kan inzien. Zie daarvoor de onderste lijst van artikelen in de linker kolom.

Mocht een video onverhoopt zijn verdwenen, plaats er dan gerust een reactie onder dat hij het niet meer doet. Vaak staat hij namelijk wel nog online, maar op een andere plek. Het mooiste zou zijn als u hem zelf even opzoekt en me dan een link geeft naar waar deze video nu staat. Soms staat hij ook onder een ander naam, maar als de afspeeltijd klopt, dan is het meestal wel dezelfde video.

Wie op mijn artikelen wil reageren, moet zich houden aan de huisregels! De belangrijkste huisregel luidt: onderling respect staat voorop en informatie is welkom, graag met een link naar de bron.

Welkom op BOUblog!

Recente reacties