Archief
Artikelen

Vandaag is er een petitie gestart: Laat Baybasin vrij. Deze zal worden aangeboden aan de vaste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie. De tekst luidt:
Dhr. Baybasin zit al sinds maart 1998 ONSCHULDIG in de gevangenis. Hij is veroordeeld tot levenslang op grond van vervalste telefoontaps. Op 18 april 2011 is er bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek ingediend, de zaak wordt echter tot op heden door de Hoge Raad uitgesteld. Het duurt veel te lang, laat Dhr. Baybasin vrij!
See below for a translation in English and Turkish.

Ever since March 1998 the Kurdish businessman mr. Hüseyin Baybasin has been innocently incarcerated in Holland on the request of Turkey. He has been sentenced to life long imprisonment based on falsified recordings of telephone conversations and is considered to be a POLITICAL PRISONER. Revocation of this verdict has been requested over five years ago. However the Dutch Supreme Court keeps on postponing serving justice, in violation of the right to a fair trial according the European Convention of Human Rights. It all takes (deliberately) too long. Justice must be served now. Please sign the petition for this request.
——————————————-
Huseyin Baybasin Mart 1998’den bu yana, suçsuz yere cezaevindedir. Manipüle edilmis telefon konusmalarini delil olarak kullanarak, müebbet hapis cezasi almistir. 18 Nisan 2011 tarihinde, Hollanda Yargitayina davanin revizyonu için basvurulmustur ancak su ana kadar dava ertelenmistir. Imzalar bakanlar kuruluna sunulacaktir. Artik fazla uzun sürdü, Baybasin’a özgürlük!
——————————————–

De petitie gaat niet in op de politieke achtergronden van de onterechte veroordeling van dhr. Baybasin. Het doel is slechts om dhr. Baybasin nu eindelijk vrij te krijgen. Die valse taps met complotten en complot-theorieën zijn van later zorg. De manier waarop dhr. Baybasin wordt behandeld in de gevangenis en dan met name het feit dat hij werd overgeplaatst naar de EBI in Vught, waar hij twee weken in volstrekte isolatie heeft doorgebracht omdat er een vliegtuigje over de gevangenis vloog met een banner FREE BAYBASIN NOW, hebben gemaakt dat heel veel mensen iets willen doen voor deze ONSCHULDIG tot levenslang veroordeelde Koerdisch vredesactivist. Teken deze petitie daarom nu!

Wie wil bijdragen aan de vrijheid van dhr. Baybasin, kan deze link plaatsen op Facebook, Twitter of waar dan ook. Stuur hem ook door aan vrienden en kennissen, want wij willen GEEN ONSCHULDIGEN IN DE GEVANGENIS.

Het tekenen van de petitie kan anoniem, maar het geeft een duidelijker signaal af als uw naam en woonplaats mogen worden genoemd.

Dhr. Hüseyin Baybasin is veroordeeld tot levenslang op grond van bewijs dat bestaat uit vervalste telefoontaps. (Lees de boeken ‘Verknipt Bewijs’ en ‘De Baybasin Taps’ van auteur Ton Derksen) Deze Koerdische zakenman en vredesactivist zit al sinds maart 1998 ONSCHULDIG in een Nederlandse gevangenis. De herziening van het vonnis werd keer op keer uitgesteld, dit in strijd met de redelijke termijn van het EVRM.

Sta niet toe dat mensen ONSCHULDIG in de gevangenis belanden, want daarvoor is de gevangenis niet bedoeld. Onze rechtsstaat is dan in het geding! Teken daarom de petitie en zegt het voort!

Dhr. Baybasin is volstrekt onschuldig!

Laat Baybasin vrij!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

56 Reacties op “Teken de Petitie: Laat Baybasin vrij!”

 • mr.drs.Bou:

  Laat Baybasin vrij
  100 ondertekeningen

  De eerste 100 handtekeningen zijn binnen. En dat in een dag tijd! Mooi zo! Op naar de 500!

 • J.G. Bosman (werktuigkundige):

  Getekend! Met naam en adres zichtbaar: ik strijd met open vizier tegen het achterbakse schorem van justitie. Mijn vrouw ligt nu nog op één oor maar die gaat ook tekenen. En straks de buurvrouw ook.

 • mr.drs.Bou:

  Goede morgen, beste lezers.
  Steve Brown heeft de petitie ook op zijn website geplaatst:
  https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2016/08/14/teken-de-petitie-laat-baybasin-vrij/
  Wie kan er iets plaatsen op Zaplog? Ik niet, ik heb daar al jaren een IP ban, maar Zaplog wordt wel door veel mensen gelezen.
  Plaatsen op andere blogs is ook welkom! Denk ook aan Facebook! Gewoon de link plaatsen, dan krijgen al je facebook vrienden het te zien!

  • marion:

   Dag Bou, getekend en gedeeld op FB, meerdere keren vanaf jouw site. FB heeft duidelijk geen zin om dit aandacht van het grote publiek te laten krijgen en laat deze post verdwijnen op de tijdlijn. Grrr… Vandaag even zelf een post maken, kijken of dat lukt! Groet en dank voor je aanhoudende aandacht voor dit onrecht.

 • mr.drs.Bou:

  Op de eigen website van dhr. Baybasin een artikel over de politiek van Turkije, “vertaald” in het Nederlands (waarschijnlijk met een vertaalmachine, want beslist niet foutloos, maar toch…):

  Beloften die zijn gedaan

  (Dit stuk is de vertaling van een reeds in het Turks gepubliceerde op 09/06/2015, te weten: ”Verilen sozler”)

  De AK-partij heeft ons en ons volk vrijheid en vrede beloofd. Respect voor fundamentele grondrechten en wettelijke zekerheden werden ons beloofd. De belofte was dat er zou worden gewerkt aan een beschaafd Turkije met wettelijk verankerde zekerheden, en een democratische omgeving waarin met elkaar kan worden samengeleefd. Zij hebben op deze gebieden op overtuigende wijze gewerkt en besluiten genomen. Deze besluiten zijn ook uitgevoerd.

  Echter heeft de AK-partij sinds 2012 met de macht die het heeft verkregen, alles teniet gedaan. De beloftes zijn vergeten. AKP heeft met de macht die het heeft verkregen dankzij de beloftes die werden gedaan, IS, El Nusra, El Kaida en soortgelijke bewegingen gesteund. Op deze manier heeft de heer Erdogan, die op zijn hurken voor Gulbeddin Hikmetyar op de foto staat, hardop geroepen wat zijn ware mentaliteit is.

  AK-partij heeft beloofd de corruptie en smeergeld politiek een halt toe te roepen. De miljoenen dolars en euro’s die uit de schoenendozen kwamen heeft hij met de macht die hij met het AK-partij beleid heeft verworven, zelfs toegeëigend. Voor de corruptie en het wanbeleid heeft hij bovendien in wettige vorm gegoten. Alle misdrijven die tijdens de regeringsperiode aan het licht zijn gekomen heeft hij op een sluwe wijze in de schoenen geschoven van de door hemzelf in het leven geroepen oppositie groepen. Op deze wijze heeft AK-partij de macht die het heeft verworven smerig gemaakt.

  Lees verder…

  En over het vliegtuigje met de gevolgen, in het Engels:

  Baybasin’s explanation about his replacement

  There is a lot of view about these two planes with the text ”Free Baybasin Now”, that was touring all around Holland. It was such a joy for me to watch that. At the same time it shows me that there are more honorable people in this country then I thought. Those who have organised this protest they have the courage as a first and they also have a high level of understanding values. They loudly said that they did not agree with wrong doings of their State.

  I appreciate that very much with upmost respect.

  Despite a long time that I am subject to ill-treatment in this country, I still believe that Holland is a State of Law and that the people of this country are well educated and civilized in character.

  Those who made this protest show with two planes were simply demonstrating their democratic rights. That is the meaning of living in a State of Law. For those who did not like the show ”I am sorry for them”, but they have to learn more about democratic rights and values.

  My replacement from the PI Heerhgowaard to PI Vught can simply be described as an abuse of power. And this is not the first time that this has happened to me in this country.

  However, I still strongly believe that everyone who is working in state institutions should learn and except (= accept) the order of the Rule of Law.

  What has happened now, has just forced me to work harder for independent Kurdistan.

  With respect to everyone following this case,

  Hüseyin Baybasin
  1 August 2016

  Ik zal nog eens verder kijken op zijn website, want niet alle artikelen zijn in het Turks of Koerdisch!

  • mr.drs.Bou:

   De positie van Turkije in de wereld en Koerdistan

   (Dit artikel is de vertaalde versie van het reeds in Turks gepubliceerde ”DÜNYA DA TÜRKİYE’NİN KONUMU VE KURDİSTAN” op 8 mei 2016)

   Dat mensen vrijelijk hun mening kunnen uiten is behalve een grondrecht, ook een manier waarop men van elkaars gedachtegoed en visie kan leren. Dit is onmisbaar binnen een beschaafde samenleving. Doen alsof deze rechten niet bestaan, of deze rechten verbieden, is het werk van angstige dictators. Dit recht aan mensen onthouden door ze bang te maken, te liquideren, te straffen, zelfs af te schieten en barbaarse uitspraken doen als ‘’wij zullen jullie bloed vergieten’’ in plaats van het bieden van grondrechten, is niet alleen het werk van dictators maar ook van zedeloze personen.

   Het is zijne excellentie Recep Tayip Erdoğan gelukt om ons allemaal te bedriegen totdat hij werd verheven tot excellentie. Het terugtellen voor hem en zijn omgeving is begonnen sinds hij zichzelf ziet als verhevene. De voorbode van het eind voor hem en zijn naaste omgeving, was toen de veiligheidsdiensten miljoenen dollars vonden in schoenendozen. De weg naar het einde begon op deze manier. Het geld dat uit de schoenendozen kwam, bracht de waarheid aan het daglicht.

   Lees verder…

   Ze willen hem de mond snoeren, maar dat lukt niet! 🙂

 • yvonne:

  Inmiddels 168 keer ondertekend!

  Dienand Christe
  Rotterdam
  Generaal van de Nederlandse strijdkrachten

  En dit vind ik helemaal bijzonder, dit moeten we hebben……..Geweldig!

 • Wim Dankbaar:

  Aben heeft reeds lang bewezen dat hij een crimineel is. Let’s be honest. Iemand 5 jaar langer dan nodig onschuldig in de slammer laten zitten, is gewoon crimineel. Heeft niets maar dan ook niets met recht of rechtvaardigheid te maken. En daar is Baybasin dan afhankelijk van voor zijn vrijheid. Lage Raad.

  • mr.drs.Bou:

   Beste Wim,
   Mr. Aben die voor een MILJOEN euro een corrupte party-organiser inhuurt om de zaak te verzieken, is uiteraard crimineel. De Lage Raad valt door de mand, maar wie doet er iets aan?
   Steun deze petitie, niet alleen met je ondertekening, maar door het benaderen van al je contacten!
   FREE BAYBASIN NOW!!!

 • mr.drs.Bou:

  De score is nu ruim 200 handtekeningen!

  Ton Hofstede van Het Haagse Complot heeft vanmorgen alle Kamerleden aangeschreven: http://www.hethaagsecomplot.nl/201608015-petititie-politieke-gevangene.htm

  Vanmorgen heb ik zelf een e-mail in elkaar geknutseld voor al mijn e-mail contacten:

  Onderwerp: petitie: Laat Baybasin vrij!

  Dhr. Hüseyin Baybasin zit al sinds maart 1998 ONSCHULDIG in een Nederlandse gevangenis. Deze Koerdische zakenman en vredesactivist is veroordeeld tot levenslang op grond van bewijs dat uitsluitend bestaat uit vervalste telefoontaps. (Lees de boeken ‘Verknipt Bewijs’ en ‘De Baybasin Taps’ van auteur Ton Derksen.) Op 18 april 2011 is er bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek ingediend, maar de zaak wordt keer op keer uitgesteld, dit in strijd met de redelijke termijn van het EVRM. Het duurt veel te lang, laat dhr. Baybasin vrij!

  Het comité FREE BAYBASIN NOW heeft op petities.nl een petitie geplaatst: Laat Baybasin vrij. Deze petitie zal worden aangeboden aan de vaste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie.

  Sta niet toe dat mensen ONSCHULDIG in de gevangenis belanden, want daarvoor is de gevangenis niet bedoeld. Onze rechtsstaat is in het geding! Teken daarom de petitie en zegt het voort! Dhr. Baybasin is volstrekt onschuldig! Laat Baybasin vrij!

  Voor meer informatie:
  http://www.boublog.nl
  http://www.bs-foundation.nl/
  ——————————————-
  Iedereen die deze actie wil steunen, kan de tekst overnemen en mailen naar alle vrienden en kennissen.

 • mr.drs.Bou:

  Ingekomen per e-mail:

  Het leek dhr. Baybasin goed om de tekst boven de petitie ook in het Turks en Engels te plaatsen. Hieronder mijn vertaling naar het Turks.

  Huseyin Baybasin Mart 1998’den bu yana, suçsuz yere cezaevindedir. Manipüle edilmis telefon konusmalarini delil olarak kullanarak, müebbet hapis cezasi almistir. 18 Nisan 2011 tarihinde, Hollanda Yargitayina davanin revizyonu için basvurulmustur ancak su ana kadar dava ertelenmistir. Imzalar bakanlar kuruluna sunulacaktir. Artik fazla uzun sürdü, Baybasin’a özgürlük!

  Hartelijk dank voor het initiatief.

  Met vriendelijke groet,

  Tugba
  (medewerkster Van der Plas advocaten)

  Ik zet de Turkse tekst ook even in het artikel. Aan de Engelse tekst wordt gewerkt.

 • mr.drs.Bou:

  Er is nu ook een Engelse tekst:

  Ever since March 1998 the Kurdish businessman mr. Hüseyin Baybasin has been innocently incarcerated in Holland on the request of Turkey. He has been sentenced to life long imprisonment based on falsified recordings of telephone conversations and is considered to be a POLITICAL PRISONER. Revocation of this verdict has been requested over five years ago. However the Dutch Supreme Court keeps on postponing serving justice, in violation of the right to a fair trial according the European Convention of Human Rights. It all takes (deliberately) too long. Justice must be served now. Please sign the petition for this request.

  Deze staat straks ook in het artikel. Voor al uw buitenlandse vrienden! Kijk ook eens naar de mensen die de petitie reeds hebben getekend. Internationaal! 🙂

 • mr.drs.Bou:

  Ook leuk om te weten: Op dit moment staat onze petitie op de eerste pagina van Actieve Petities. Nu nog op de zevende plaats. Op naar de top op nummer één!!!

 • mr.drs.Bou:

  Henk, een korte Engelse tekst staat nu in het artikel. Stuur hem aan iedereen die je kent of niet kent!

 • Henk Klomp:

  Beste bou; Hartelijk dank dat u wil meewerken aan een brief in het het Engels, waar ik in mijn reactie op 13 Augustus j.l.om vroeg. Ik was enkele dagen onderweg, maar nu weer met de voetjes op de grond. Het doet mij goed dat de petitie goed loopt. Er zijn nog mensen met het hart op de goede plaats. Als u een lijst weet met de mail adressen van Ambassades en de Kamerleden, dat zou dat helemaal goed zijn. Als u moeite heeft de initiatiefnemer in deze te zijn, geen nood, dan ben ik dat. En verder Beste Mensen. Teken,Teken, Teken.!!!! Deze Petitie.

 • yvonne:

  https://www.youtube.com/watch?v=htyh8SkJAmQ ik kende deze troonrede van Rob Vellekoop nog niet….oké geen woord over Baybasin, maar de rest wat hij aanstipt en duidt is zo waar. En bekijk vooral ook die uitgestreken smoelwerken van de poppenspelers….walgelijk!

 • mr.drs.Bou:

  Onze petitie is nu gestegen van plaats zeven naar plaats zes van de Actieve Petities. Dat gaat dus de goede kant op.
  Stuur de link naar deze petitie aan iedereen, opdat hij komt te staan op nummer één! FREE BAYBASIN NOW!!!
  LAAT BAYBASIN VRIJ!

 • mr.drs.Bou:

  Inmiddels is onze petitie gestegen tot plaats vijf van de Actieve Petities. Op naar plaats vier, of nog liever één!
  Er zijn nu 462 ondertekeningen binnen. Veel komen uit het buitenland. Laat deze petitie ook in Nederland bekend worden! Stuur al je vrienden en kennissen deze link: https://petities.nl/petitions/laat-baybasin-vrij?locale=nl
  Leg hen uit waarom dit belangrijk is, of plaats een link naar:
  http://www.huseyin-baybasin.com/
  http://www.bs-foundation.nl/

  Zeg er bij dat dhr. Baybasin ONSCHULDIG is veroordeeld tot LEVENSLANG en dat hij een POLITIEKE gevangene is in NEDERLAND.

  Weet dat alle beetjes helpen…

 • mr.drs.Bou:

  Mr. Baybasin belde me en hij verzocht me om iedereen te bedanken die hem een ansichtkaart heeft gestuurd tijdens zijn barre tijden in de EBI. Het heeft hem gesterkt en hij klonk zowel vrolijk als dankbaar.

  Je zou toch onschuldig tot levenslang worden veroordeeld in een vreemd land waarvan je zelfs de taal niet verstaat! Toen mr. Baybasin in 1998 werd opgesloten in de EBI, vroeg hij om een taalcursus Nederlands, maar dit verzoek werd afgewezen omdat hij ILLEGAAL in Nederland verbleef! Hoe ILLEGAAL kunnen we het maken?

  Gekker kunnen we het niet maken. Hoewel? De gekte in Heerhugowaard Zuyderbos rijst ook al de pan uit! Deze bewakers zijn aan het demonstreren voor het recht op hun baantje, dit vanwege hun hypotheek en hun recht op een leuk leven, maar de gevangenen zitten in de cel. Zijn de bewakers er voor de gevangenen, of zijn de gevangenen er voor de bewakers? In dat geval: sluiten die hele hap!

  P.I Zuyder Bos Heerhugowaard

  In Rotterdam heeft dhr. Baybasin het in elk geval iets beter. Weliswaar heeft hij geen uitzicht op de omgeving, maar de bewakers zijn vriendelijk en behulpzaam. Gelukkig maar en zo hoort het ook!

  Onze petitie heeft nu meer dan 500 ondertekenaars. Op naar de 1000!

  Laat Baybasin vrij
  505 ondertekeningen

  Vanmorgen stond de petitie even op nummer 4 van Actieve Petities, maar hij is weer gezakt naar nummer 5. Zo redden we het niet! Veel ondertekenaars komen nu uit het buitenland. Zij hopen dat deze petitie zal helpen, maar helaas! Slechts 500 ondertekenaars. Dat helpt niet!
  Als iedereen die een kaart heeft gestuurd, zich nu volledig achter deze petitie schaart, dan moet het aantal ondertekenaars snel de 1000 overstijgen! OP naar nummer één in de meest Actieve Petities!!!

 • mr.drs.Bou:

  Vandaag kwamen er slechts 32 ondertekeningen bij. Weliswaar staat de petitie nu op nummer 4 van de Actieve Petities, maar in het huidige tempo halen we de 1000 slechts met Sint Juttemis.
  Stuur dus de link naar iedereen! Free Baybasin NOW.
  Laat Baybasin vrij

  https://petities.nl/petitions/laat-baybasin-vrij?locale=nl

 • mr.drs.Bou:

  Onze petitie staat nu op nummer 4, dus bovenaan Petities.nl. Er zijn vandaag ook veel handtekeningen gezet!

  Laat Baybasin vrij
  729 ondertekeningen

  Op naar de 1000 en méér! 🙂

  Er is ook een nieuwe trend. In plaats van hun woonplaats vullen mensen in: free Huseyin.

  Dat vind ik LEUK 🙂

 • daan:

  Jammer. Iemand is de petitie aan het verneuken door aan de lopende band met verzonnen namen te ondertekenen.

 • JDTV:

  1137 ondertekeningen tot nu toe. Eens kijken of we dit kunnen laten doorgroeien!

Laat een reactie achter