Archief
Artikelen

Vandaag, 18 april 2016, is het exact 5 jaar geleden dat mr. Adèle van der Plas een herzieningsverzoek heeft ingediend in de zaak Baybasin. Dhr. Huseyin Baybasin werd in maart 1998 gearresteerd en in 2002 in Hoger Beroep veroordeeld tot levenslang, dit op grond van welbewust volledig vervalste bewijzen. Het heeft mr. Van der Plas bijna 10 jaar gekost om de vervalsing te bewijzen. De verdediging kreeg namelijk geen toegang tot de telefoontaps waarop Baybasin was veroordeeld. Equality of arms? Op 18 april 2011 werd een verzoek tot herziening van het vonnis ingediend, dat is vandaag VIJF jaar geleden. Redelijke termijn, mr. Aben?

Dat dhr. Baybasin onschuldig is aan ALLES wat hem ten laste werd gelegd, staat inmiddels als een paal boven water. Als mr. Aben dat nu nog niet heeft begrepen, dan staat hij voor paal! Op de website Bakker Schut heeft mr. van der Plas alle juridische documenten gepubliceerd, dus ook het herzieningsverzoek en de recente aanvulling daarop, die tot stand kwam nadat mr. Aben eindelijk de taps had vrijgegeven, waarop deze door professor Ton Derksen konden worden geanalyseerd. Het resultaat was beschamend, het blijkt allemaal zwendel en bedrog. Iedere eerste jaars rechtenstudent en iedere leek kan zich inlezen in dit dossier.

Ook mr. Aben zou zich al lang op de hoogte hebben kunnen stellen van de onschuld van dhr. Baybasin en het bedrog van het OM. Uit alles blijkt, dat mr. Aben daarmee geen haast heeft! Intussen zit dhr. Baybasin nog altijd in de gevangenis, waar hij ook nog wordt gemolesteerd en getreiterd door criminele bewakers! Al meer dan 18 jaar wordt hij door justitie gegijzeld, omdat deze Koerdische zakenman en diplomaat een klokkenluider was wat betreft de heroïnehandel van zowel Turkije als Nederland.

newborn backdrops photography

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “Herzieningsverzoek Baybasin: een wrang lustrum”

 • Markus:

  Je staat toch compleet voor L*L als je voor justitie werkt, en das habbe ich nicht gewusst kan in ieder geval niemand meer gebruiken, van hoog tot laag!De dag des oordeels komt steeds dichterbij voor m’n buurman……………. van laag tot hoog!!!

 • mr.drs.Bou:

  Een heel klein beetje goed nieuws:

  (zie ook: http://www.boublog.nl/2015/05/14/baybasin-en-de-nos-laster-en-smaad/)

  NOS moet berichten over Koerd Baybasin rectificeren

  De NOS moet twee berichten over de Koerd Hüseyin Baybasin rectificeren. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald. In de berichten wordt een verband gelegd tussen Baybasin en een verdachte van een liquidatie in Turkije in december 2014.

  NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff zegt in een reactie: “We zullen het vonnis van de rechtbank uiteraard uitvoeren en het bericht rectificeren. Ik verbaas me wel heel erg over de vorm en omvang van de rectificatie die in het vonnis wordt bepaald. Twee weken een pop-up op nos.nl vind ik niet in verhouding tot het oorspronkelijke bericht. Het was die dag een bijzin in een van de vele berichten op onze site. We beraden ons of we in hoger beroep gaan.”

  Rechtbank: NOS mocht Baybaşin niet linken aan liquidatie

  Volgens de rechter is de bewering onvoldoende onderbouwd. De NOS moet rectificeren en een schadevergoeding betalen.

  De omroep is veroordeeld tot een rectificatie op de site nos.nl en het offline halen van artikelen die in mei vorig jaar zijn gepubliceerd. In die publicaties heeft de omroep ten onrechte geschreven dat Baybaşin – die al 18 jaar in Nederland gevangen zit – “een voormalige compagnon” was van een verdachte in een liquidatieonderzoek. De NOS moet ook schadevergoeding betalen aan Baybasin. De omvang van de schade zal later nog moeten worden bepaald.

  De rechtbank zegt dat de schade pas kan worden vastgesteld als het oordeel bekend is in de herzieningszaak. De advocaat van Baybasin, Matthijs Kaaks, is blij met de rechterlijke uitspraak:

  “Het is voor mijn cliënt van groot belang dat de rechter heeft doorzien hoe valse berichtgeving, door een lange arm uit Turkije aangereikt, in 2015 leidde tot een valse verdachtmaking door de NOS. In 2002 werd hij op vergelijkbare wijze onterecht tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Baybaşin hoopt dat met deze uitspraak de poort naar gerechtigheid is opengezet.”

 • mr.drs.Bou:

  Het goede nieuws mag daarbij niet onvermeld blijven. Demmink moet 3 juni getuigen en mr. Aben heeft beloofd om in juni met zijn conclusie te komen.

  FREE BAYBASIN NOW !!!

Laat een reactie achter