Archief
Artikelen


Vorig jaar was het een achtbaan, maar dit jaar lijkt het meer een glijbaan te worden. Nog even wat dolle pret en dan eindigt het met een harde klap op de grond, of men valt in het water. Natuurlijk wens ik iedereen een jaar van voorspoed en geluk, maar de berichten zijn somber. De scherpste bocht in de achtbaan van 2015 was volgens mij het ingrijpen van het Russische leger in Syrië. Helaas heeft ISIS zich nu verplaatst naar het door de NATO reeds zo grondig bevrijde Libië, waar het bezig is om de olie-industrie van Benghazi te bevrijden.

Het nieuwe jaar begon zoals gewoonlijk, met incidenten. In Keulen en andere grote steden in Duitsland hebben grote groepen Arabische mannen een einde gemaakt aan het stilzwijgende gedoogbeleid ten aanzien van criminele asielzoekers. Angela Merkel heeft nu beloofd dat criminele asielzoekers zullen worden uitgezet. Uitgezet? Misschien naar Libië, want daar kan ISIS nog wel wat criminelen gebruiken!

Plumes of black smoke after ISIS sets fire to Libya Al-Sidra oil facility

Misschien kan ook de tot levenslang veroordeelde Koerdische asielzoeker en “crimineel” Baybasin dan eindelijk worden uitgezet, bij voorbeeld naar Londen. Hij heeft een Engelse verblijfsvergunning en zijn familie woont in Londen. Maar ik vrees dat Frau Merkel dit niet bedoelde. In elk geval zal mr. Aben dit jaar (in februari!) eindelijk komen met zijn advies voor de Hoge Raad. Zal hij vragen om herziening, of laat hij Baybasin zitten? Dat is nog de vraag. In beide gevallen zal blijken hoe ver ons Nederlandse rechtssysteem onder de Demmink hegemonie is afgegleden, hoe diep het reeds is gezonken. Die bodem is in zicht.

In Saoedi-Arabië werd de Shi’itische geestelijke Nimr Al-Nimr onthoofd. Dit leidde tot wereldwijde protesten, vooral in het Shi’itische Iran. Het is ook zeer onduidelijk, wat deze geestelijke heeft misdaan. Hij riep op tot verzet tegen de wrede dictatuur die heerst in Saoedi-Arabië, maar hij riep nooit op tot geweld! In tegendeel, hij riep op tot verzet tegen het structurele geweld van Saoedi-Arabië. In dit door en door corrupte olie-land is dat echter een halsmisdrijf, dus kop er af! Intussen is Saoedi-Arabië de voorzitter van de VN-commissie voor Mensenrechten. Hoe diep kan men zinken?

Saudi Ayatollah Shiekh Nimr Al-Nimr Dares Saudi Regime

Saudi-Iranian Spat: Another Skirmish In The Oil War

By Pepe Escobar
January 07, 2016 “Information Clearing House” – “RT”-

Saudi Arabia is a beheading paradise. But this PR nightmare is the least of all problems in an oil crisis. Once again, the heart of the matter is – what else – black gold.

So far, the House of Saud’s whole energy strategy has boiled down to shaving off its oil production no matter what it takes, even issuing bonds to cover its massive deficits.

Now the strategy has been moved one step ahead via a flagrant provocation: the execution of Shiite cleric Nimr al-Nimr.

Fear And Loathing in the House of Saud

Desperation does not even begin to describe the current plight of the House of Saud.

By Pepe Escobar

Riyadh was fully aware the beheading of respected Saudi Shi’ite cleric Nimr al-Nimr was a deliberate provocation bound to elicit a rash Iranian response.

The Saudis calculated they could get away with it; after all they employ the best American PR machine petrodollars can buy, and are viscerally defended by the usual gaggle of nasty US neo-cons.

In a post-Orwellian world “order” where war is peace and “moderate” jihadis get a free pass, a House of Saud oil hacienda cum beheading paradise — devoid of all civilized norms of political mediation and civil society participation — heads the UN Commission on Human Rights and fattens the US industrial-military complex to the tune of billions of dollars while merrily exporting demented Wahhabi/Salafi-jihadism from MENA (Middle East-Northern Africa) to Europe and from the Caucasus to East Asia.

And yet major trouble looms. Erratic King Salman’s move of appointing his son, the supremely arrogant and supremely ignorant Prince Mohammad bin Salman to number two in the line of succession has been contested even among Wahhabi hardliners.

But don’t count on petrodollar-controlled Arab media to tell the story.

Saoedi-Arabië bombardeert Jemen, de humanitaire crisis die daardoor ontstaat, leidt soms wel tot internationale protesten, maar oorlog is goed voor de wapenhandel. De clusterbommen worden geleverd door de VS, ook Canada en Engeland verkopen wapens aan Riad, dus de humanitaire crisis is minder relevant. Om de wapens te betalen en Iran te pesten, pompt Saoedi-Arabië grote hoeveelheden aardolie op, maar omdat de economie wereldwijd krimpt, leidt dit tot dalende olieprijzen. Peak oil wordt zo nog een beetje uitgesteld, maar ook hier is de bodem in zicht. Wees dus niet verbaasd, als de benzine dit jaar opeens een stuk duurder wordt. Het resultaat is ook, dat de economie van Saoedi-Arabië nu kopje onder dreigt te gaan.

In het Midden Oosten gaan de oorlogen intussen gewoon door. Heb even wat oorlogsnieuws: 9.01.2016 Crisis News

Kortom: we glijden af. Vermoedelijk wordt 2016 het jaar waarop de glijbaan eindigt en bodem wordt bereikt. Het is nu nog even leuk, dus geniet er maar van! Maar wees niet te optimistisch en als het even kan: doe er wat aan!

Gerald Celente – Trends In The News – “As Predicted: The Panic Of 2016” – (1/7/16) duurt 17 minuten.

We kunnen allemaal streven naar een betere wereld, door elkaar te respecteren en de waarheid onder ogen te zien. Door elkaar te helpen waar we maar kunnen en de waarheid te verkondigen waar dat maar mogelijk is. Heb tot slot van dit artikel dus even een kleine vredes-preek van de oorlogsveteraan Ken O’Keefe.

Ken O’Keefe 1TAKE 001 – “The cynic is the tyrant’s best friend”

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

9 Reacties op “De gladde glijbaan van 2016”

 • mr.drs.Bou:

  Still Report #501 – Chinese Stock Market Crashes Again

 • mr.drs.Bou:

  Ingekomen via het contactformulier:

  reactie plaatsen leek niet te lukken:

  Beste Bou,

  In 2015 zat ik zelf voor het eerst in een achtbaan ( https://joepzander.wordpress.com/2015/07/14/rollercoaster/) en dat nog wel met mijn zoon en dochter.
  Ik hoop dat onder aan die glijbaan van 2016 nog een zachte landing in een zandbak mogelijk is. Of dat we in ieder geval niet te hard op ons bek gaan maar nog met onze kont naar beneden onderaan de glijbaan eindigen.

  Ik wens je een goed 2016 ook in bloggen.
  ps: zonet gebeurde er iets vreemds bij het eerder plaatsen van mijn reactie; Mogelijk is deze nu dubbel?

  Dank voor je reactie, Joep. Deze is inderdaad niet binnen gekomen. Zijn er anderen die ook niet kunnen reageren? Laat het me dan even weten. Dan zal ik achter de schermen weer gaan kijken waar het aan ligt. ZUCHT.

  Een reactieformulier zonder captcha leverde me dagelijks ongeveer 60 spams op. Dat gaat dus ook niet. ZUCHT.

 • mr.drs.Bou:

  https://www.dollarvigilante.com/blog/2016/01/11/shipping-said-to-have-ceased-is-the-worldwide-economy-grinding-to-a-halt.html

  Last week, I received news from a contact who is friends with one of the biggest billionaire shipping families in the world. He told me they had no ships at sea right now, because operating them meant running at a loss.

  This weekend, reports are circulating saying much the same thing: The North Atlantic has little or no cargo ships traveling in its waters. Instead, they are anchored. Unmoving. Empty

  Een goede indicatie is de Baltic Dry Index. Die geeft dagelijks de vrachtprijs voor containers of bulkgoederen die per schip worden vervoerd. Hoe meer er wordt vervoerd, hoe hoger de prijs. De Baltic Dry is op dit moment een glijbaan!

  http://www.bloomberg.com/quote/BDIY:IND

 • mr.drs.Bou:

  Gerald Celente-2016 Predictions, Gold, Silver War and Collapse duurt 30 minuten.

 • mr.drs.Bou:

  Gerald Celente – Trends In The News – “Davos Fix: Monetary Methadone For Money Junkies” – (1/21/16)

 • mr.drs.Bou:

  Gerald Celente – Trends In The News – “Draghi’s Money Fix Fails” – (1/25/16) duurt 17 minuten.

  Gepubliceerd op 27 jan. 2016

  “Despite attending the Davos meeting Mario Draghi’s money fix fails to keep equity markets afloat, the oil price slump continues & Donald Trump claims that most refugees look like ”strong men”’.

 • mr.drs.Bou:

  Gerald Celente – Trends In The News – “Economic “Death Spiral”: The Panic Is On!” – (2/5/16)

  Gepubliceerd op 8 feb. 2016

  “A lackluster US jobs report is released, Citi Group says “the world economy is trapped in a death spiral” & since the ECB’s Mario Draghi attended the Davos meeting on January 21st, 2016 Gold has gone up $74 an ounce”.

 • mr.drs.Bou:

  CELENTE REVEALS WHAT YOU’RE NOT BEING TOLD ABOUT THE 2016 FINANCIAL CRISIS duurt 24 minuten.

  Gepubliceerd op 15 jan. 2016

  Sub for more: http://nnn.is/the_new_media | Gerald Celente, returns to join Gary Franchi on the Next News Network to disclose the truth behind the 2016 stock market crash and how to brace yourself and protect your family in the face of economic calamity.

Laat een reactie achter

Recente reacties