Archief
Artikelen

Er zit weer muziek in BOUblog! Vorig jaar heb ik dat gemist. Het ging toen voornamelijk over oorlogen en economische ellende. Een jaar zonder muziek is een jaar zonder geluk, een droef bestaan. Omdat ik eergisteren een artikel plaatste over de groepsverkrachting door asielzoekers in Keulen en de zaak Vaatstra, kwam een zekere Ab Verschoor mij vertellen dat ik mijn titels niet waard ben en dat ik van de bijstand zou profiteren. Ik dacht nog even: Daar hèb je ze weer, de lasteraars, en dit is Groundhog year! Maar dank zij Klaske eindigde het met muziek! Nina Simone!

Nina Simone heette eigenlijk Eunice Kathleen Waymon. Nina Simone is haar “schermnaam” en daar nam indertijd niemand aanstoot aan. Niet alleen kon deze prachtige vrouw schitterend pianospelen en fantastisch zingen, maar ze was ook een felle activiste voor burgerrechten en tegen de Vietnam-oorlog. Ze stond daarom bekend als een lastige tante. In de VS kreeg ze ten slotte mot met de belastingdienst, omdat ze weigerde om belastingaangifte te doen zolang de VS in Vietnam oorlog voerde. Ze heeft nog een paar jaar in Nederland gewoond en daarna tot haar dood in Frankrijk. Ze bleef optreden, tot ze in 2003 op 70-jarige leeftijd overleed.

Klaske wees me op de volgende documentaire over haar leven, die in 2015 werd gemaakt. Hij is Engels gesproken en Frans ondertiteld. Een aanrader! Ik denk niet dat hij nog lang op YouTube zal staan, dit vanwege het copy-right, daarom heb ik hem vandaag bekeken.

What Happened Miss Simone! duurt een uur en 42 minuten.

Klaske stuurde me ook een link naar een twee uur durende verzameling van songs van Nina Simone. Lekker op de achtergrond, zo’n doorlopende muziekvideo. Daar knapt een mens van op!

NINA SIMONE – Greates Hits Full Album | Best songs of Nina Simone duurt 2 uur.

Dank je wel, Klaske!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter

Recente reacties