Archief
Artikelen

In een tempel in Cambodja staat een dinosaurus in steen gebeiteld. Toch waren de dinosaurussen al lang uitgestorven, voor de mens op aarde verscheen. Het is ook niet de enige afbeelding van deze uitgestorven diersoort. Op de website Forbidden Archaeology staat een artikel met veel meer voorbeelden: Did Man Walk With Dinosaurs? Volgens de huidige wetenschap is de mensheid slechts 200.000 jaar oud en zijn de dinosaurussen 65 miljoen jaar geleden uitgestorven. Hoe kunnen mensen dan weten hoe een dino er uit ziet? Is de mensheid soms veel ouder dan we denken?

Deze vraag werd gesteld door Michael Cremo, o.a. in zijn boek Forbidden Archaeology. Die boektitel is gekozen, omdat zijn wetenschappelijke werk werkelijk nergens welkom bleek. Michael Cremo werd stuk geschreven, hem werd een stem geweigerd, lezingen gingen niet door en alle kritiek was negatief. Toch stelt Cremo een zeer terechte vraag: als de mensheid slechts 200.000 jaar oud is, waar komen dan al die OOP-ARTS vandaan? Oop-arts zijn Out Of Place ARTifacts, voorwerpen die door mensen zijn gemaakt, maar die worden gevonden in een aardlaag die miljoenen jaren oud is. Omdat OOP-ARTS niet passen in de gangbare theorie, worden ze verzwegen. Cremo heeft er onderzoek naar gedaan en deze verzwegen vondsten verzameld.

Zijn werk roept twee belangrijke vragen op. De eerste vraag betreft de ouderdom van de mensheid in relatie tot de evolutie-theorie. Volgens vrijwel alle religies is de mensheid geschapen door de goden, maar volgens Darwin is de mensheid ontstaan uit de apen, in een langzaam proces van natuurlijke selectie.

De andere vraag is minstens even belangrijk, want waarom verzwijgt men in de archeologie dat er OOP-ARTS worden gevonden? Archeologie is een wetenschap en het verzwijgen van feiten omdat ze niet kloppen met de theorie, is een wetenschappelijke doodzonde. De vraag is dan: wat verzwijgt men nog meer?

In mijn studie naar het verband tussen de Bijbel, de mythen en de geschiedenis stuit ik op hetzelfde fenomeen. De huidige stroming in de wetenschap zegt dat de Bijbel geen waar verhaal vertelt. Het boek zou zijn verzonnen, volgens sommigen in de 7e eeuw v.Chr., volgens anderen in de 5e eeuw. Toch staan er in de Bijbel zaken die men toen onmogelijk kon weten, tenzij het waar gebeurde verhalen zijn. Het zelfde geldt voor de Griekse tragedies en Homerus. Dat zouden mythen zijn, dus niet waar gebeurd. Maar daarover later. Vandaag heb ik met veel plezier geluisterd naar Michael Cremo, niet zozeer omdat ik wil weten hoe oud de mensheid is, maar omdat ik wil weten of de wetenschap klopt!

Michael Cremo: “Forbidden Archaeology” | Talks at Google duurt 42 minuten, plus 20 minuten vragen en antwoorden.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “Hoe oud is de mensheid: Verboden archeologie”

 • Boudine:

  Exploring Advanced Ancient Life and Aliens In Peru duurt 6 minuten.

  Gepubliceerd op 22 nov. 2015

  In this video Luke Rudkowski interviews explorer, scientist and author Brien Forester in Peru at an ancient burial site and spiritual center. The two go into in short what they uncovered and more mind blowing content that will be coming your way on both of our channels.

  Foto’s: https://www.instagram.com/lukewearechange/

Laat een reactie achter