Archief
Artikelen

Gisteren kwam de Russische schaker Garri Kasparov ons in Buitenhof (vanaf minuut 23) vertellen dat Poetin echt door en door slecht was! Erger dan Hitler en Stalin! En hij heeft kernwapens! De bedoeling was kennelijk dat we van angst onder de salontafel zouden kruipen. Intussen wordt Rusland systematisch omsingeld door de NATO, de grote boze Breedlove, de enge Obama en andere vredesprijs winnende oorlogsmisdadigers, maar daar gaat het niet over. Het gaat over Poetin!

Poetin was onlangs even zoek! Hij was weliswaar gewoon aan het werk, maar hij kwam een aantal dagen niet op de tv en volgens de westerse media ben je dan zoek! Misschien wel vermoord? Was het een staatsgreep? Had Poetin de griep? Was zijn vriendin soms aan het bevallen en hield hij haar hand vast? Toen Poetin weer in beeld kwam, werd er zelfs gezegd dat dit Poetin misschien niet zelf was, maar een dubbelganger.

What the Story of Putin’s “Disappearance” Says about How the West Misunderstands Russia

A story was spun out of thin air — simply because it fit the West’s fantasy about Russia torn by internal conflict

Het beeld dat de media ons van Rusland schetst, is echt heel scheef. Rusland is een parlementaire democratie, maar volgens de propaganda heerst er in Rusland slechts één echte man: Poetin. De overige 142.500.481 inwoners zijn onmondige slaven. Zij komen nooit aan het woord, want de censuur is heel streng en de oud KGB-er Poetin houdt hen allemaal in de gaten. Dat Poetin in Rusland een populariteit geniet van ruim 80%, daaruit zou blijken dat niemand durft te zeggen dat Poetin niet aardig is. Je mag in Moskou zelfs geen punk-concert geven in de kathedraal! Zou dat in Rome wel mogen in de Sint Pieter?

Het volgende filmpje is al een jaar oud:
Why Americans Should Cheer for Putin

De volgende reportage van de Russische Pravda uit 2011 gaat over de rol van Poetin in de herovering van de Russische olie-industrie, over de criminele situatie en de bittere armoede in de jaren ’90, de vernietiging van de Russische industrie in die zelfde periode, over vijf mislukte aanslagen op Poetin, de huidige economische groei en stabiliteit van Rusland. Uit deze video blijkt dat Poetin 10 jaar lang zo stil zijn eigen gang ging, dat men zelfs in Rusland niet wist wat hij aan het doen was. Hij werd echter gesteund door de KGB, daarom leeft hij nog! En omdat de levensstandaard in Rusland onder Poetin weer steeg, heeft hij in Rusland nu de status van een popster.

Deze documentaire heeft al eerder op BOUblog gestaan. Hij bevat veel details over de jongste geschiedenis van Rusland en de revolutionaire rol van Poetin na jaren van armoede en roofkapitalisme onder Jeltsin. Toen de Sovjet Unie uiteenviel, wilde de VS de economie van Rusland volledig kapot maken. Dit alles was goed gepland. De industrie kwam tot stilstand, de olie vloeide het land uit, de winst verdween naar de Zwitserse banken en belasting werd er nauwelijks betaald. Het gevolg was dat er in de jaren ’90 jaarlijks een miljoen mensen stierven van honger, koude of andere vormen van bittere armoede!

De Russische tekst wordt ingesproken door een Engels sprekende dame. Dat is verwarrend, want als er iemand wordt geïnterviewd, dan worden vragen en antwoorden ingesproken door dezelfde stem. De documentaire is ook nogal verwarrend, hij springt een beetje van de Russische hak op de tak. De essentie is echter duidelijk: Poetin heeft de door het kapitalisme gesloopte industrie zo goed mogelijk hersteld. Zijn beleid ging ten koste van de roofwinsten van het “vrije wilde Westen” en de oligarchen. Het Amerikaanse ideaal van unipolariteit (wereldheerschappij!) werd door Poetin doorbroken. Daarom is Rusland nu de grote vijand van het Westen en wordt Poetin afgeschilderd als de boeman. Dat er nog steeds geen wereldoorlog is uitgebroken, is echter te danken aan het rustige Rusland van de stille Poetin.

The Unknown Putin bestaat uit twee delen en duurt 29 en 27 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “De onbekende Poetin was even weg”

 • Nexus:

  Wat een aanfluiting die vertoning met Kasparov. Ik heb vooral goed gelet op het publiek en ik denk dat die er geen snars van geloofden.

  Ongelooflijk hoeveel propaganda op onze TV schermen te zien is. Ronduit schokkend.

  Ik las inderdaad ook over Putin dat hij vervangen zou zijn door een dubbel. Persoonlijk vind ik dat een gigantische giller.

 • Matt:

  Ik heb die uitzending ook gezien en ik ben het helemaal met Nexus eens, een walgelijke vertoning, zonder een fatsoenlijke tegenvraag.
  Naar aanleiding hier van heb ik een cartoon gemaakt.
  http://www.mattskunsthoekje.net/Cartoon-pagina.html

 • Volgens mij is het flauwekul dat er een “clone” Putin is. Hij is op 11 maart teruggekomen, zoals je wellicht hebt gezien op de Russische TV, dat ook door diverse Engelstalige media is overgenomen, zoals hier: http://beforeitsnews.com/war-and-conflict/2015/03/putin-makes-first-appearance-in-11-days-2456312.html
  Ik zie hier geen andere Putin dan die ik altijd heb gezien en krijg daar ook geen raar gevoel bij.

  Ik ben een grote fan van Putin en volg het gebeuren in Rusland dagelijks, daarom heb ik op 11 maart ook een photoshop grapje hierover gemaakt: http://www.plaatjesdump.nl/upload/dd97f6573e18ab325f450a041e804883.jpg

 • Boudine:

  Putin: US Foreign Policy Boosted Expansion of Terrorism

  BRICS countries must prepare for an efficient defense against Western masters of war

  By Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  May 31, 2015 “Information Clearing House” – “RI” – Russia’s president Putin uses unusually harsh words when it comes to the US foreign policy. He wants an alliance with China and the BRICS countries in order to close the security gap left by the US foreign policy: The illegal interventions of the West in the Middle East led to a strong Islamic State. BRICS should jointly defend themselves against such developments.

  Russia’s president Putin shows a harsher attitude towards West’s foreign policy: Putin accuses the West, quite bluntly, to be responsible for the emergence of the Islamic State. At a meeting with the BRICS security chiefs he said on Monday, according to TASS:”We know what is going on in the Middle East and North Africa now. We see problems caused by a terrorist organization, which calls itself ‚The Islamic State’. However, there was no terrorism in those states before the unacceptable interference from the outside took place without an approval of the UN Security Council. It is obvious that the consequences are tough. Everything that has happened in the international arena over the last couple of years needs to be re-adjusted”. Putin sees other states threatened by the aggressive policy pursued by the West:”It is obvious that our nations are threatened and this is due to the fact that the international law has been violated in combination with violation of sovereignty of different states and their spheres of influence”.

 • Boudine:

  Op de website Curiales staat een interview met Poetin van een Italiaanse journalist. Alles vertaald in het Nederlands en prima anti-propaganda!

  Was het conflict in Oekraïne dan toch een vooropgezet plan?

  Zal Rusland een oorlog beginnen tegen de NAVO?

  Is Rusland de nieuwe bondgenoot van Griekenland?

 • Boudine:

  Putin: Does anyone even listen to us?

  Gepubliceerd op 23 sep. 2015

  Putin answers questions from a UK journalist in relation to his intentions of getting along with the US. The treaty that he refers to in the conversation is the The Anti-Ballistic Missile Treaty (ABM Treaty or ABMT) between the United States and the Soviet Union on the limitation of the anti-ballistic missile (ABM) systems used in defending areas against ballistic missile-delivered nuclear weapons. The United States withdrew in 2002.

 • Boudine:

  Live from New York, it’s ‘Putin the Great’

  By Pepe Escobar

  September 25, 2015 “Information Clearing House” – “RT “- It’s the ultimate geopolitical cliffhanger of the season: will US President Barack Obama finally decide to meet Russian President Vladimir Putin, either this Friday or during the UN General Assembly next week in New York?

  Russia’s game changer in Syria – not only weapons delivery but also the prospect of actual intervention by the Russian Air Force – has left the Beltway reeling.

  Syrian Minister of Foreign Affairs Walled Muallem has made it clear to RT that direct Russian involvement in the fight against ISIS/ISIL/Daesh and those “moderates” (US neocon designation) of Jabhat al-Nusra, a.k.a. Al-Qaeda in Syria, is even more important than the arms delivery.

  Washington, meanwhile, remains mired in a geopolitical black hole as far as Putin’s strategy is concerned. The Obama administration’s response will hinge on how Putin’s speech at the UN will be received across the world, and how the frantic diplomacy related to the Syrian theatre of war will fare.

Laat een reactie achter