Archief
Artikelen

Soms hoop ik stiekem dat de VS van de aardbol verdwijnt. Dit agressieve imperium heeft wereldwijd al zoveel oorlogen veroorzaakt en zoveel slachtoffers gemaakt! Ook heeft de VS de natuur vervangen door plastic en gentech, en de cultuur door Hollywood en hamburgers. Kortom: moge Gaia zich wreken! Weg met dat land! Het is geografisch ook niet zo stabiel, er is altijd kans op een gigantische natuurramp. Het prachtige landschap van de westkust wordt doorsneden door de San Andreas breuklijn en onder het adembenemende Yellowstone Park ligt een megavulkaan. Er is nog een andere breuklijn, de New Madrid fault. Ook deze blijkt in staat om de VS op de knieën te dwingen. De vraag is alleen nog wanneer!

New Madrid, in Missouri, is een stadje dat ligt tussen St. Louis en Memphis, twee miljoenensteden langs de Missouri en de Mississippi. New Madrid is echter het centrum van de New Madrid Seismic Zone. In de winter van 1811-1812 vond daar een reeks van aardbevingen plaats, die tot in Boston en New York voelbaar waren. In die tijd woonden er nauwelijks “mensen” (blanken!) in dit “Wilde Westen”, het aantal slachtoffers was gering. Zou er weer een dergelijke aardbeving komen, dan zou dat heel de VS ontregelen!

Vorig jaar ontstonden er in Zuid Missouri langs deze breuklijn sinkholes, de grond stortte in: Cape Girardeau sinkholes growing in size, number. De FEMA kwam in actie: FEMA To The Rescue – Sinkholes Swallowing Southern Missouri- (Video) Aldus werd de angst voor een mega-aardbeving gewekt: The New Madrid Seismic Zone is at Significant Risk for Damaging Earthquakes De FEMA had er in 2008 al een rapport over laten verschijnen: New Madrid 7.7 Quake Scenario.

Net als met Yellowstone en San Andreas weet niemand wanneer de New Madrid breuklijn gaat beven. Een ding is echter zeker: ooit zal de VS worden getroffen door een natuurramp die een einde maakt aan die “superieure beschaving” van plastic en hamburgers. Terug naar de natuur!

The New Madrid Fault could Reawaken at any Time duurt 45 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

3 Reacties op “De New Madrid Missouri aardbevingen (1811-1812)”

Laat een reactie achter