Archief
Artikelen

Gilad Atzmon is een Joodse saxofonist die in Israël is opgegroeid. Hij diende in het Israëlische leger en vocht in Libanon. Als saxofonist werd hij beroemd, maar toen hij zich kritisch uitliet over de politiek van Israël, ondervond hij zoveel tegenwerking, dat hij besloot om te verhuizen naar Londen. Atzmon heeft verscheidene artikelen geschreven, plus het boek The Wandering Who?. Daarin spreekt hij openlijk over de Joodse identiteit. Het boek ontmoette veel kritiek, Atzmon werd beschuldigd van antisemitisme, Holocaust ontkenning en zelfhaat, want hij is zelf een jood!

Gilad Atzmon’s The Wandering Who? duurt 4 minuten.

Het boek ontmoette veel kritiek, vooral van mensen die het niet hebben gelezen! In de VS ontstond een soort hetze tegen deze “zelf-hatende Jood”. Studenten in Boulder, Colorado deelden pamfletten uit tegen Atzmon en hij gaat met hen praten.

Gilad Atzmon Questions Students Defaming Him – CU Boulder duurt 16 minuten.

De volgende lezing werd gegeven op 9 maart 2012 in Madison, Wisconsin, in de VS. Atzmon beantwoordt vragen uit het publiek. De vragen zijn allemaal relevant voor een goed begrip van de geschiedenis en de huidige politiek van Israël. Deze vragen worden duidelijk gesteld, in geschreven tekst. Gilad Atzmon noemt een Jood een Jood, hij neemt beslist geen blad voor de mond. Daarbij is hij zeer goed op de hoogte van de geschiedenis van de Joden, van hun mentaliteit en de beweegredenen van de Joodse elite. Deze kleine, rijke Joodse elite manipuleert de wereldpolitiek niet zozeer met wapens, maar vooral met geld en propaganda. De Joodse lobby AIPAC heeft de Amerikaanse regering dan ook volledig in zijn greep. Zonder de financiële steun van de AIPAC kan men geen campagne voeren en wordt men dus ook niet gekozen. Daarom buigen de politici zich allemaal voor Israël.

A PROUD Self-hating Jew Answers Some Questions duurt 50 minuten.

Voor meer lezingen van Gilad Atzmon, volg deze link naar YouTube.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

8 Reacties op “Gilad Atzmon, een Joodse saxofonist tegen het Zionisme”

Laat een reactie achter