Archief
Artikelen

Alison Weir is een Amerikaanse journaliste die twee organisaties heeft opgericht om de mensen in de VS te wijzen op de problemen van de Palestijnen: If Americans Knew (IAK) en de Council for the National Interest (CNI). Weir analyseert de Hasbara, de propaganda voor Israël in de VS. Een eerdere lezing van haar over dat onderwerp staat reeds op BOUblog. In februari van dit jaar verscheen haar boek: Against Our Better Judgment: The Hidden History of How the U.S. Was Used to Create Israel, over de geschiedenis van het politieke Zionisme.

De geschiedenis van Israël blijkt een heel ander verhaal dan men ons wil doen geloven. Dit bleek reeds uit de waarschuwende toespraak die Benjamin Freedman in 1961 hield. Het blijkt eveneens uit wat Gilad Atzmon vertelt over de geschiedenis van zijn land. Alison Weir draagt nog veel meer feiten aan, waaruit blijkt dat Israël vanaf het eerste begin een schurkenstaat was en dat tot op heden is gebleven. Zij bezocht Gaza en de Westbank in 2001 en ontdekte dat de Palestijnen ook toen reeds voortdurend werden beschoten door Israëlische soldaten, met de ene dode na de andere als gevolg. Daaronder zijn ook kinderen en daarover horen we nooit iets, maar drie vermoorde Joodse jongens halen wereldwijd de krant!

Dat Israël schiet op de Palestijnen heeft niets te maken met zelfverdediging, of zelfs maar met vergelding. Israël wil de Palestijnen weg hebben, het is een etnische zuivering! Op 23 juli 2014 was Alison Weir te gast bij Abby Martin, presentatrice van Breaking the Set.

Roots of Israeli-Palestinian Conflict: Who is Instigating Who? duurt 13 minuten.

Alison Weir heeft de geschiedenis van Palestina bestudeert, maar ze richt zich vooral ook op de manier waarop de media het conflict tussen Israël en Palestina verslaat. De volgende lezing begint met wat statistiek over Israël en Palestina. We weten allemaal dat Hamas (vanaf medio 2001) scudraketten afschiet op Israëlische doelen, duizenden scudraketten waartegen Israël zichzelf wel moet verdedigen. Zo staat het immers in de krant. Het aantal Israëlische doden als gevolg van dit “bombardement” van huisvlijt bedraagt vanaf 2001 tot op heden 29. Het aantal doden door de beschietingen van Israël op Gaza loopt echter in de duizenden! Onlangs zijn daar weer ruim 1.800 doden aan toegevoegd. Toch wordt Hamas afgeschilderd als een terroristische organisatie en Israël als een vredelievende democratie die wordt bedreigd door de Palestijnen. De hele berichtgeving over Israël en Palestina is doortrokken van deze scheve beelden en verdraaide feiten.

Ook de manier waarop Israël is ontstaan, was een overduidelijke vorm van terrorisme. Aanvankelijk was de internationale gemeenschap op zijn zachtst gezegd niet blij met de Zionistische plannen om een Joodse staat te vestigen in Palestina. Men verwachtte dat het zou uitlopen op een bloedbad. Die verwachting is uitgekomen. De Zionisten wisten echter op een slimme en geheime manier in de politiek van de VS te infiltreren, onder andere via Louis Brandeis, hetgeen leidde tot de deelname van de VS aan de eerste Wereldoorlog in ruil voor de Balfour Declaration. De Engelsen wonnen de oorlog en waren vanaf dat moment de baas in Palestina. Er kwamen steeds meer Joden naar Palestina en dit leidde tot een gespannen verhouding met de Palestijnen. De Joden vormden toen terreurgroepen die werden gefinancierd vanuit de VS.

Begin jaren ’40 was er in de VS een organisatie: American Zionist Emergency Councel (AZEC), om de belangen van het Zionisme te behartigen tijdens de oorlog. Toen Engeland na WOII nog altijd de macht had in Palestina, liet men volgens de Zionisten te weinig Joden toe in dat land. Daarom verklaarden de Zionisten de oorlog aan Engeland. Men was zelfs van plan om een bom op Londen te laten vallen! Dat zijn van die kleine feiten die men niet op school geleerd heeft! Alison Weir heeft deze feiten verzameld en zet ze helder op een rijtje. In 1947 wees de VN 55% van Palestina toe aan de Joden, die op dat moment 30% van de bevolking uitmaakten. De Zionistische lobby was zo krachtig dat dit plan werd aangenomen. Ook de aanslag op de USS Liberty in 1967, tijdens de Zesdaagse Oorlog, werd in de doofpot gestopt. En nog altijd mogen we geen kwaad woord spreken van deze misdadige, moorddadige, terroristische staat Israël!

Alison Weir legt het allemaal rustig en duidelijk uit, met plaatjes en grafieken. Het eerste deel van de lezing gaat over de manier waarop de media een vertekend beeld geven van de situatie. Vanaf minuut 29 begint Alison over de geschiedenis van Israël in relatie tot de VS. Daarover gaat ook haar boek en ze heeft het grondig onderzocht. Zij kan het zelf zoveel beter vertellen dan ik. Wie verder geïnteresseerd is, kan een kijkje nemen op haar website of haar facebook pagina.

Alison Weir Presentation: Palestine – Israel – the US, The Full Context duurt 57 minuten.
Gepubliceerd op 5 aug. 2014

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

7 Reacties op “Alison Weir over de relatie tussen VS en Israël”

Laat een reactie achter