Archief
Artikelen

Terwijl veel mensen in het “vrije Westen” genoten van een vakantie, heeft Israël de Gazastrook weer eens plat geschoten. Meer dan duizend doden, vele duizenden gewonden, een veelvoud aan ontheemden. En de materiële schade is haast niet te overzien. Ook aan de zijde van Israël zijn doden gevallen, maar de meesten waren soldaten die de Gaza strook zijn binnengevallen. Aanleiding tot de escalatie van het conflict tussen Israël en de Palestijnen was niet het schieten met scudraketten door Palestijnen, maar de ontvoering van en moord op drie Joodse jongens. Daarna ging het mis.

Zonder enig verder onderzoek werd Hamas uitgeroepen tot de schuldige en de terreur tegen de Palestijnen nam toe. Een Palestijnse jongen werd ontvoerd door Joodse settlers en leven verbrand. Daarna begon men vanuit Gaza weer te schieten op omringende dorpen en steden waaruit de Palestijnen in 1948 waren verjaagd. Omdat Israël het recht heeft op zelfverdediging, volgde er een aanval op Gaza waarbij inmiddels meer dan 1000 Palestijnen zijn gedood. En de Gazastrook is één verwoesting!

Gaza town in ruins after devastating Israeli attack

Het heeft geen zin om filmpjes te plaatsen van de bloedige beelden. In verscheidene Europese en Amerikaanse steden hebben duizenden burgers reeds geprotesteerd tegen de agressie van Israël. Het heeft ook geen zijn om Hamas de schuld te geven. Deze democratisch gekozen politieke organisatie eist dat er een einde komt aan de belegering van Gaza. Dit kleine strookje grond, waarop 1.800.000 mensen leven, is door Israël in 2007 van de buitenwereld afgesloten. Israël bepaalt welke goederen de grens overkomen, hoeveel eten de Palestijnen krijgen en hoeveel water. Het is een gigantisch concentratiekamp!

De oorzaak van deze situatie moet worden gezocht in het verleden, waarin mensen geloofden dat er zoiets als een Joods volk bestaat. Op grond van dat geloof hebben de Europese christenen de Joden gediscrimineerd en vervolgd. Er zijn nog altijd mensen die daarin geloven, met name de Joden zelf. Maar wat is een Jood? Genetisch blijken de Joden geen homogene groep en hun afstamming van de Aartsvaders is slechts een mythe. Het Jodendom was ooit een religie waartoe men zich kon bekeren.

DNA wijzigt joodse geschiedenis

Het leek duidelijk. De Romeinen verdreven de joden uit Palestina, waarna de diaspora begon. Maar volgens historisch onderzoek stammen hedendaagse joden vooral af van bekeerlingen.

‘Missing link’ gevonden in oorsprong Joden

Er is zekerheid over de oorsprong van Joden als we geneticus Eran Elhaik van Johns Hopkins University uit Baltimore mogen geloven. Zijn donderdag gepubliceerde paper is de ontbrekende schakel in de afkomst van Europese Joden. Europese Joden zijn vooral afstammelingen van de Chazaren uit de Kaukasus.

Een ander obstakel is de ideologie van het Zionisme, dat nauw samenhangt met de mythe van de Joden als een Volk. Tot in de 20e eeuw geloofde men nog dat de Joden een volk waren. In Europa meende men dat Joden minderwaardig waren, dat zij moesten worden verdreven of uitgeroeid. De christenen verweten hen zelfs dat zij Christus hadden vermoord! In het Midden Oosten speelde dit niet, in het Ottomaanse Rijk hebben moslims en Joden eeuwen lang in vrede samengewoond, waarbij iedereen de eigen religie mocht behouden. De Joden zelf geloofden ook dat zij een volk waren, en nog wel het uitverkoren volk! De identiteit van deze mensen werd bepaald door het feit dat ze onderdrukt werden en in getto’s leefden, maar tevens door een gevoel van superioriteit.

Zionisme is gebaseerd op deze ideologie: het uitverkoren volk heeft recht op een eigen land. Dat land was ooit door God beloofd aan hun voorvader Abraham en hun voorouders David en Salomo hebben er een groot koninkrijk gevestigd. Vanaf ongeveer 1880 begint de trek van Joden naar het toenmalige Palestina, dat deel uitmaakte van het Ottomaanse Rijk. De Joden kochten er grond en begonnen zich te settelen. Deze beweging ontstond mede onder druk van de steeds weer oplaaiende Jodenvervolging in Europa. Talloze Joden verkozen de emigratie naar Amerika echter boven de trek naar het “Beloofde Land”. Twee artikelen over deze ontwikkeling:

Wat is zionisme?

Wat is het ideologisch project dat de opeenvolgende regeringen van Israël drijft tot apartheid in Israël zelf en tot de bezetting en kolonisatie van Palestina? Wat is het zionisme? In zijn boek ‘De Israël Lobby’ wijdde Lucas Catherine er een volledig hoofdstuk aan, dat hier integraal wordt overgenomen.

Hoe is apartheid in Israël ontstaan en uitgebouwd?

Hoe is de veilige Joodse thuishaven na de Holocaust vanaf 1948 verworden tot de apartheidsstaat Israël, waar uitsluitend alle Joden ter wereld welkom zijn, maar de oorspronkelijke Palestijnse bewoners niet. Lucas Catherine en Charles Ducal leggen het uit in hun boek ‘Gaza. Geschiedenis van de Palestijnse tragedie’. Dit is een uittreksel.

Een redelijk objectief en uitgebreid artikel over de geschiedenis van de Joden en Israël, vond ik hier: Samenvatting van het conflict Israël – Palestina. Mijn enige bezwaar is, dat men teveel uitgaat van gelijkwaardige partijen. Na de Eerste Wereldoorlog waren de inwoners van het voormalige Ottomaanse Rijk de grote verliezers. Men noemt hen Arabieren, omdat ze de Arabische taal spreken, maar het ging om een vrij uitgestrekt en heterogeen gebied. Deze “Arabische” landen werden verdeeld onder de grote winnaars van de oorlog: Engeland en Frankrijk. Palestina werd een Engels mandaat. Men kreeg er niet de kans om een eigen staat te vormen! Toen de Joden in Palestina een staat wilden stichten, heeft de internationale gemeenschap dat (oogluikend) toegestaan. Sindsdien schermt men met het feit dat Palestina geen staat is.

Toen de Joden in 1948 de staat Israël uitriepen, ging dat her en der met grof geweld gepaard. De Palestijnen noemen het de Nakba. Symbolisch voor deze ramp is de totale verwoesting van het dorp Lydda, waar de hele bevolking werd verjaagd. Motorvoertuigen mochten ze niet meenemen, die werden beschouwd als oorlogsbuit. Tijdens de voettocht naar het oosten stierven tallozen van uitputting, dorst en honger!

Een artikel over deze “verovering” van de Joodse schrijver Ari Shavit verscheen in oktober vorig jaar in The New Yorker. Onder de Joodse bevolking van de VS leidde dat tot commotie, omdat dit artikel de waarheid vertelt over wat dit Palestijnse dorp werd aangedaan. Meestal wordt de Nakba door de Zionisten, Israëliërs en Joden verzwegen, een Jood die daarover begint, trapt op lange tenen! Shavit is een bekende Israëlische journalist. Het artikel is een hoofdstuk uit zijn boek: Mijn Beloofde Land.

Lydda, 1948
A city, a massacre, and the Middle East today.

Shavit is goed bevriend met een andere Joodse journalist, David Remnick, die woont in de VS. Naar aanleiding van het artikel en het boek, hadden deze vrienden een gesprek.Ze waren het echter niet eens. Ari Shavit vereenzelvigt zich nog volledig met de ideologie van het Joodse volk dat alleen kan overleven dank zij Israël, het Beloofde Land. David Remnick heeft genoeg van deze retoriek, hij vindt dat Israël nu eens moet stoppen met zich verschuilen achter deze ideologie. Zowel het volgende artikel als het gesprek zijn de moeite waard, als men de mentaliteit van de (goed bedoelende!) Joden wil begrijpen.

Remnick Calls Israel’s Nuclear Deception a ‘Ridiculous Scam’ and Suggests Zionism is a Historical Mistake

Ari Shavit with David Remnick: The Tragedy and Triumph of Israel duurt een uur en 6 minuten.
(Ari Shavit zit links in beeld en David Remnick rechts.)

Toegift: Deek Jackson: JEWZI NAZRAELI FASCISTRAEL GAZACIDE duurt 10 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

10 Reacties op “Zionisme is een historische vergissing”

 • wimakita:

  Volgens “The world health organization

  http://visualizingpalestine.org/infographic/wb-water

  En zo kun je ook door scrollen naar andere onderwerpen

  Als al t geld wat uitgegeven wordt aan mensen dood maken
  nu eens zou gebruikt worden voor t welzijn van de mens
  Dan denk ik dat we morgen in een paradijs wonen
  Mvg veel liefs Wim

 • DELO:

  Meehuilen met de wolven al dansend op het graf van de slacht offers

  BREKEN “COLLECTIEVE PSYCHOSES: “ZION(ISME),…..ISME, ……..ISME,en ieder ander ISME”

  Door Jewish Professor Dr. Norman Gary Finkelstein
  http://www.youtube.com/watch?v=C0CulhsQkTA
  Norman Gary Finkelstein (born December 8, 1953) is an American political scientist, activist, professor and author. His primary fields of research are the Israeli–Palestinian conflict and the politics of the Holocaust, an interest motivated by the experiences of his parents who were Jewish Holocaust survivors. Read more: http://jhaines6.wordpress.com/2014/07/25/zionist-israeli-girl-debates-jewish-professor-dr-norman-finkelstein/

 • Anti-Zionism is not Anti-Semitism

  Video series of a lecture in The DCU University Of Dublin (Republic Of Ireland) on the 23rd February 2011 by Jewish Rabbi Ahron Cohen (Speaker).
  The rabbi speaks English. But it is very convenient that the subtitles are also written in English on the video.
  Anti-Zionism is not Anti-Semitism[Part 1/5] [Lecture] [HD]
  https://www.youtube.com/watch?v=ba9GptmoxT8

  Anti-Zionism is not Anti-Semitism[Part 2/5] [Lecture] [HD]
  https://www.youtube.com/watch?v=GsxFtFOI5tw

  Anti-Zionism is not Anti-Semitism[Part 3/5] [Lecture] [HD]
  https://www.youtube.com/watch?v=9ntlv_WAqLg

  Anti-Zionism is not Anti-Semitism[Part 4/5] [Lecture] [HD]
  https://www.youtube.com/watch?v=bQKNylsGSCM

  Anti-Zionism is not Anti-Semitism[Part 5/5] [Lecture] [HD]
  https://www.youtube.com/watch?v=fbtaTeGFWew

  • Bou Berkenbosch:

   Beste Vili Ross,

   Ik heb de bovenste video even bekeken. Wat deze rabbi zegt, is wat mij betreft een open deur, maar ik vermoed dat er nog talloze mensen zijn die dit niet weten: talloze religieuze Joden verzetten zich tegen het Zionisme! De staat Israël is in strijd met hun religie!
   Zelf groeide ik op als Rooms Katholiek en toen Israël in 1967 de zesdaagse oorlog had gewonnen, ging alle lof naar die kleine David die de Arabische Goliath had verslagen. Alleen een Joodse (!) vriendin riep dat het een schande was. Zij was niet religieus Joods, maar wel het kind van Joodse ouders, kamp-slachtoffers, net als de ouders van Norman Finkelstein. Ik herinner me nog mijn eigen onbegrip op dat moment. Zou juist zij als Joodse niet blij moeten zijn met deze overwinning?
   Ik begreep pas echt wat zij bedoelde, toen er in 1982 dit gebeurde: Bloedbaden in Sabra en Shatila
   Vanmorgen stond er onder dit artikel ook deze dwaze reactie, die door mij is verwijderd wegens schelden:

   Bou, jij bent een antisemiet, een jodenhater, net als de terroristenclub Hamas. Eens kijken als er bij jou hamas-raketten op je hoofd neerkomen, of je dan nog zo pro palestijns bent.

   Als ik twee Joodse journalisten aan het woord laat, ben ik dan een antisemiet en jodenhater? Wat zijn sommige mensen toch blind!

   • Ik heb je reactie gelezen Boudine. Ik ben het met je eens. Verreweg de grootste meerderheid van de NLders weet niet of nauwelijks iets het bestaan van Zionisme of Judaïsme binnen de Joodse wereldgemeenschap. Laat staan dat ze iets weten over het verschil tussen de Zionistische en Judaïstische stromingen binnen de Joodse wereldgemeenschap. En de MSM eigenaren (die kleine groep der MSM eigenaar-vertegenwoordigers der financiële elite waarvan een relatief groot deel – zeker in de USA – een Joods-Zionistische achtergrond heeft) propageren voor het Joods Zionistisch standpunt. Deze kleine groep der “USA Joods Zionistische MSM financiële elite eigenaren” (helaas een lange benaming voor deze groep, ik zag het even niet anders) hebben zwaarwegende financiële belangen om die onwetendheid omtrent dat wezenlijke verschil tussen Zionisme en Judaïsme bij de grote massa’s (propaganda) ook zo te laten. Ik besloot daarom deze linken naar deze specifieke video-serie hier te plaatsen als commentaar.
    Wat Rabbi Ahron Cohen, in Dublin zei in 2011 over vooral de mensonterende gevolgen van deze agressieve discriminerende (t.o.v. de Palestijnse oorspronkelijke bewoners) Joods-Zionistische politiek voor de Palestijnse bevolking klopt helaas in 2014 nog steeds. veelal financieel onderhands gesteund op alle fronten via “kiene, niet of nauwelijks traceerbare” financiële constructies door een zeer machtige Joodse USA lobby binnen de USA samenleving en de almachtige financiële bankiersfamilies als bv. de Rothschilds.

    Daarnaast vertegenwoordigt deze Rabbi Ahron Cohen ook een deel van de Joodse gemeenschap, die wel respect toont voor de Palestijnse mensen en andere “gojim”. Om een oneerbiedige term te gebruiken wanneer Joden disrespectvol (willen) zijn, of vernederend t.o.v. andere mensen die niet Joods zijn.

 • Diewer:

  Zionisme anno 2014: burgers vermoorden in een Palestijns vluchtelingenkamp op het suikerfeest: http://nodisinfo.com/brutal-mahyudi-zionist-monsters-bomb-eid-celebration-killing-10/

 • Diewer:

  Off topic: Blogger Chris Spivey, die onder andere de Woolwich hoax fileert, is onrechtmatig gearresteerd: http://chrisspivey.org/chris-spivey-illegally-arrested/

 • Ingrid:

  http://youtu.be/etXAm-ODeylQQ

  Miko Peled was born in Jersusalem into a famous and influential Israeli Zionist family. His father was a famous General in the Israeli Army, of which Miko also served his time. When Miko’s niece was killed by Palestinian suicide bombers, you may have expected the family to put Palestinians at fault, but surprisingly they blamed the state of Israel, and their violent torturing and persecution for driving people to such sadness that they would take their own lives.

  Through his father’s deep knowledge of the Israeli war of terror, together with his own research, Miko Peled ruins the myths surrounding the Israel and Palestine situation, and delivers a truth so damning that many Jews and Israel supporters will not be able to bear it. He reveals facts such as the original expelled Jews are not the ones returning, and they are not their descendants either, covers the double standards regarding the right of return, which doesn’t apply to Palestinians, and dispels the myth that there has been a conflict for ages by producing proof that it was peaceful up until 1947 when Israel launched their illegal attacks.

  Miko is just one of the many modern day Jews against Zionism and the state of Israel, and with the information he delivers in this astounding talk, it is not difficult to see why more and more Jews are rejecting Zionism and calling for the dismantling of Israel. It is a true eye-opener for anyone who has for too long been blinded by the fake misinformation given by the mainstream media, and the truths come straight from the heartland where he has spent many years documenting the real story.

 • Ingrid:

  Bij het aanklikken van de link zie ik dat deze niet werkt. Vreemd want de video is er wel. Je kunt ook op YT zoeken op deze titel: An honest Israeli Jew tells the Real Truth about Israel, om deze indrukwekkende speech te bekijken.

Laat een reactie achter

Recente reacties