Archief
Artikelen

Op 6 mei 2002 werd de populaire politicus Pim Fortuyn vermoord. De dader, Volkert van der Graaf, werd veroordeeld tot 18 jaar en nadat hij 2/3 van zijn straf had uitgezeten, is hij vorige week vrijgelaten. Zijn vervroegde vrijlating leidde tot verontwaardiging en privé informatie uit zijn gevangenisdossier werd gelekt op Waar in Holland. Van der Graaf zou zijn leven nu niet meer zeker zijn, maar de vraag is of hij de enige echte moordenaar was van Pim Fortuyn.

Omdat Fortuyn een controversiële politicus was die in snel tempo zeer populair werd, vormde hij een reële bedreiging voor de gevestigde machten, de status quo en de staat. Hij was tegen de aanschaf van de Joint Strike Fighter, een nogal mislukt programma voor een nieuwe generatie gevechtsvliegtuigen. Bij de ontwikkeling zijn grote corporaties betrokken! Ook wilde Fortuyn bezuinigen op ons leger. Het ministerie van “Defensie” en de NATO waren daar niet blij mee. In het Militair Industrieel Complex gaan nogal wat miljarden om, sommige mensen worden rijk van de voortdurende oorlogen!

Pim Fortuyn werd vermoord op 6 mei 2002, negen dagen voor een voorspelde grote zege van zijn partij de LPF bij de landelijke verkiezingen! Inmiddels is zijn partij na vele strubbelingen opgeheven. Niet alleen Pim Fortuyn, maar ook zijn politieke ideeën werden afgeknald! In het boek “Moord namens de Kroon” van Ine Veen, dat verscheen in mei 2007, werd ingegaan op het gegeven dat er nog een tweede schutter moet zijn geweest, een scherpschutter die Fortuyn vanaf een afstand door het hoofd schoot!

De volgende documentaire gaat over de twijfel aan de officiële verklaring rond deze politieke moord. Het is een gesprek tussen Fred Zuiderwijk en de schrijver Tomas Ross. In dit gesprek komen de belangrijkste punten van twijfel aan de orde. Een punt is dat de politie binnen 6 minuten ter plaatse was, met kogelvrije vesten en honden! Een ander punt is natuurlijk die tweede schutter. Ook wordt gesproken over de motieven voor deze politieke moord.

James Bond in Den Haag duurt 20 minuten.

De volgende documentaire van BNN uit 2012 gaat over de politieke achtergronden van de moord op Fortuyn. De opkomst van Pim Fortuyn als politicus, de dreigende verkiezingswinst voor de LPF, de financiële belangen bij de door Fortuyn niet gewenste Joint Strike Fighter en de stiekeme rol van Mat Herben komen hierin aan de orde. Deze docu gaat evenmin uit van Volkert van der Graaf als enige moordenaar! Hij is verhelderend om te begrijpen waarom Pim Fortuyn uit de weg geruimd werd en hoe de Staat de Nederlanden aan een patsy kwam!

Pim Fortuyn Moordcomplot – Volledige Documentaire BNN duurt 46 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

12 Reacties op “Staatsgeweld en de moord op Pim Fortuyn”

Laat een reactie achter

Recente reacties