Archief
Artikelen

De journalist Fred de Brouwer die in 2003 in samenwerking met de Gay Krant een artikel schreef in de Panorama over de jongensprostitutie in het Eindhovense Anne Frank Plantsoen, is op 14 maart j.l. in Thailand om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De vraag is, of dit een ongeluk was, of een moordaanslag. De Telegraaf kopte: Auteur Demmink-artikelen omgekomen bij ‘verdacht’ verkeersongeluk in Thailand

Het Katholiek Nieuwsblad zegt het zo:
Dood Demmink-journalist De Brouwer roept vragen op

Journalist Fred de Brouwer, die in 2003 de eerste artikelen schreef over de van misbruik verdachte oud-topambtenaar Joris Demmink, is vrijdagavond overleden na een verkeersongeluk in de buurt van zijn woonplaats Chonburi in Thailand.

De broer van De Brouwer bevestigt dat tegenover De Telegraaf. Hij heeft bovendien het gevoel dat “er iets niet in de haak is”, meldt het Nederlands Dagblad.
”Dit ongeval zou aanleiding moeten zijn om de zaak Demmink nog eens extra onder de loep te nemen”, zegt René de Brouwer. Zijn broer Fred emigreerde kort na zijn publicaties over de oud-topambtenaar naar Thailand, omdat hij zich in Nederland niet meer thuis zou voelen. De afgelopen week had de journalist echter veelvuldig contact met Nederlandse collega’s over de zaak Demmink. Ook met verslaggevers van De Telegraaf, zo schrijft die krant.

De 58-jarige journalist kwam vrijdagavond echter te overlijden nadat hij met zijn scooter was gevallen en werd overreden. Getuigen zetten vraagtekens bij het ongeval, omdat de auto die De Brouwer overreed volgens hen de mogelijkheid had om hem te ontwijken. Ook is nog onduidelijk of de chauffeur van de auto door de Thaise politie is aangehouden.

Volgens Hendrik Jan de Tuinkabouter is er natuurlijk helemaal niets aan de hand:
‘Demmink-journalist’ Fred de Brouwer in Thailand ‘vermoord’

Fred is verongelukt met een scooter, in Chonburi. Ik ben zelf net terug uit Thailand; ik heb er dit keer van afgezien een scooter te huren. Wel verschillende keren achterop gezeten. Vond ik veiliger. In Pattaya en Jomtien is het verkeer de laatste jaren erg onveilig geworden. Daar zou het te maken hebben met de vele Russen die hier in auto’s rondrijden en weinig oog hebben voor voetgangers en scooters. Hoe het in Chonburi is weet ik niet, daar ben ik niet geweest.

Volgens Micha Kat staat de moord reeds vast, maar op KLOL verscheen eveneens een zeer verontrustend bericht:

FRED IN 2007: ‘DEMMINK GAAT ME PAKKEN!’

REEDS IN 2007 UITTE FRED DE BROUWER EXPLICIET ZIJN ANGST VOOR EEN AANSLAG DOOR DE DEMMINK-SQUADS * HIJ DEED DAT TEGENOVER ANNELIES HORCHNER, DE VROUW VAN DEMMINK-SLACHTOFFER ROBERT * HOE LANG MAG DE DEMMINK-MAFIA NOG HUISHOUDEN IN NEDERLAND?

In een e-mail vertelt Hörchner daarna aan Micha Kat van het gesprek tussen Annelies en Fred de Brouwer, toen Hörchner in 2007 in een Poolse cel in “voorarrest” zat. MUST READ

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

70 Reacties op “Fred de Brouwer verongelukt of vermoord?”

 • Andre Vergeer:

  Attentie:

  -Vervalste telefoontaps (van Robert Hörchner)-
  Vanavond in Brandpunt, Ned. 2, 22:35.
  Research Machteld Veen

  André.

 • Bedankt voor de tip André!

 • mrpettjo:

  Opmerkelijk dat het ANP (nieuwsleverancier voor m.n. provinciale kranten), de NOS en de zogenaamde “kwaliteits”kranten niets publiceren over het ongeluk van Fred de Brouwer.
  Dit is m.i. zeer veelzeggend.

 • mrpettjo:

  Alleen de Telegraaf doet aan eigen verslaggeving in de zaak Fred de Brouwer. Economisch Dagblad en Spits nemen het nieuws van de Telegraaf over. Katholiek Nieuwsblad baseert zich op Telegraaf en de verslaglegging in nieuwe media in hun berichtgeving over deze zaak.
  Koen Voskuil heeft gisteren een bewijsbaar onjuiste tweet de wereld ingestuurd en zal dit onderwerp in het AD of het Parool ook links laten liggen omdat hij er overduidelijk geen zin in heeft..

 • Jeroen:

  Fred en Rene hadden regelmatig contact. Er zijn geen andere broers of zussen en de ouders zijn overleden. Hiermee staat de leugenachtigheid van de tweet van Koen Voskuil over de zaak (‘geen opzet in het spel, zegt familie’) vast.

  Volgens Voskuil is zijn familiebron vrouwelijk. Het zou een dochter kunnen zijn.

  Bart Mos van De Telegraaf heeft een cruciale zin uit zijn artikel over de moord op Fred geschrapt. Deze zin luidde: Dit ongeval zou aanleiding moeten zijn de zaak-Demmink nog eens extra onder de loep te nemen. In het stuk dat nu op de site staat ontbreekt de zin. Door deze paniek-actie wordt bewezen dat de moord op Fred in direct verband staat met de zaak-Demmink (voor wie daar nog aan mocht twijfelen). Iets wat moet worden onderdrukt door de MSM vormt immers per definitie de waarheid. Opvallend is ook dat toen wij spraken met Rene de Brouwer die expliciet aangaf zijn naam niet te gebruiken uit angst voor een aanslag. Dat hebben we dan ook niet gedaan. Enige uren later staat hij echter met naam en toenaam in De Telegraaf.

  De “cruciale zin” is een quote van Rene de Brouwer. Waarschijnlijk heeft de verwijdering op verzoek van Rene “uit angst voor een aanslag” plaatsgevonden. Micha schrijft ook: “Iets wat moet worden onderdrukt door de MSM vormt immers per definitie de waarheid.” Afgezien van de vraag in hoeverre die redenatie iha geldig is, is het opvallend dat de Telegraaf zo duidelijk de link legt tussen de dood van de Brouwer en de zaak Demmink; misschien omdat Fred voor de Telegraaf gewerkt heeft.

  Verder is het opvallend dat zowel Henk Krol als Rene de Brouwer hebben gesteld dat Fred te gast zou gaan zijn bij Pauw en Witteman, maar dat dit door een redactrice van het programma ontkend wordt. Ze geeft echter wel toe dat er contact is geweest.

 • appie b. broek:

  En dan vraag ik mij weer af waarover heeft Fred dan contact gehad met de redactie van P&W?

 • Jammer dat de zaak van Robert Hörchner zelf niet aan bod kwam…

 • Toch vind ik dat er te snel iets wordt geschreeuwd over de journalisten die iets over deze zaak zeggen of verwijderen. Immers kan het best zijn dat Voskuil simpelweg de tweet heeft verstuurd op basis van de info die tot hem is gekomen. Gezien hij een van de eersten (en enigen) was die er iets over zei, kan informatie gerust later veranderen. De quote van de broer kan inderdaad zijn terug getrokken (Telegraaf). Maar tegelijkertijd is het speculatief, er ligt geen reële basis voor die bewering. Ondanks dat velen dit mogelijk wel graag zo zien. Ik kan me de aanpassing dus best inkomen. Al met al zal er afgewacht moeten worden, en moeten we blij zijn dat er in ieder geval nog journalisten zijn die dit geval wel hebben opgepikt…

 • mrpettjo:

  Dit persoonlijke artikel (Krol woont onder de rook van Eindhoven)over de zaak Fred de Brouywer stond in het Eindhovens Dagblad maar inmiddels is weggejorist zoals dat door Stekeldier op KLOL is boven water gehaald:
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:bg8PGMC32SwJ:www.ed.nl/regio/eindhoven/henk-krol-kapot-door-dood-fred-de-brouwer-1.4269452

 • mrpettjo:

  Als Voskuil het hierbij laat en zich niet verder uitlaat over deze vrouwelijke persoon (dochter of Fred’s vrouw/vriendin in Thailand?) en geen opening van zaken geeft, dan laadt hij toch de verdenking op zich de zaak in de doofpot te hebben willen deponeren.
  Wellicht heeft Voskuil zich totaal verkeken op de voortvarendheid van de Telegraaf die de zaak wel goed wil onderzoeken (tenminste zo lijkt het). Om welke reden dan ook.
  Voskuil komt op mij sowieso over als iemand met een Januskop die uiteindelijk trouw blijft aan zijn broodheren van de msm media die de zaak Demmink in de doofpot willen/moeten houden.

 • klaas:

  AD heeft vandaag ook niks geschreven over de dood van Fred.

 • Een sprekend voorbeeld mpettjo, dat er “gelogen” wordt in het prille moment na de dood van Fred de Brouwer. Immers staat hier te lezen dat het een vrachtwagen was. Wie draagt er in dit geval bij aan de doofpot? Krol,ED, Mos, Telegraaf?

  Ik zeg dat het een logisch gevolg is van de snelheid waarmee journalistiek tegenwoordig wordt bedreven…

 • @corrupteboel:

  De brouwer is niet direkt overleden, hij is eerst naar een ziekenhuis gebracht waar ze hem niet hielpen omdat hij niet kon betalen. Is toen naar een ander ziekenhuis gebracht en daar overleden. Dit heb ik gehoord van iemand uit de buurt daar die dit weer van zn partner wist.
  In thailand gaat geld voor menselijk leed of in elk geval openlijker dan dat overal het geval is.

  ik geloof niet in moord omdat met 2 voertuigen iemand willen vermoorden in die volgorde wel heel erg onzeker is, je moet maar net de goede kant opvallen en dan nog ben je niet altijd dood.er zijn doeltreffendere manieren waar je maar 1 moordenaar voor nodig hebt en in thailand schijnt dat ook niet zo duur te zijn.

 • @corrupteboel
  Iets wat een ongeluk lijkt, kan het best zijn, maar evenzo goed niet…
  Gina Pardaens is immers ook door een “ongeluk” om het leven gekomen, niet?

  En de 20+ getuigen in de zaak Dutroux die zijn overleden is ook toeval…http://degrijzeduif.blogspot.nl/2014/03/het-spoor-van-de-kinderverkrachters.html?m=1

  De timing van de dood roept simpelweg en logisherwijs ??? op…

 • Boudine:

  Grijze Duif, graag maximaal 3 links per reactie. Bij meer links even twee reacties maken. Desondanks dank voor de links! 😉

 • mrpettjo:

  Hier nog even de geweldige arbeid van Henk Rijkers highlighten en dit als absoluut tegendeel van het totale stilzwijgen van de overige staatsmedia (op 1 na) vover deze zeer verontrustende zaak van de vermoorde Demmink-klokkenluider Fred de Brouwer..:

  Hoeveel spectaculairder willen we het nog hebben? Alles wijst erop dat Demmink-journalist van het eerste uur Fred de Brouwer doelgericht in Thailand om het leven is gebracht.

  Dit gebeurde precies op het moment dat in Nederland voor de eerste maal een rechter getuigen inzake de affaire Demmink hoort. De Brouwer werd 58 jaar. Zijn naam zal voor altijd aan dit opzienbarende dossier verbonden blijven. Niettemin besteden landelijke kranten er vandaag weinig aandacht aan. Business as usual. Het herinnert aan de opzienbarende e-mail van de gevangenisdirecteur aan Pieter Omtzigt, die aanvankelijk ook geen enkele aandacht kreeg.

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/commentaar/item/5381-doodgereden-fred-de-brouwer-nooit-gerectificeerd-in-affaire-demmink

 • mrpettjo:

  Moeder van enkele jonge kinderen Gina Pardaens is na ettelijke telefoontjes van het Nederlandse ministerie van Justitie (Joris Demmink)door de Belgische Staat om het leven gebracht vanwege haar onverzettelijke onderzoek in de Zandvoort- en Schadwaldzaak weten we van Marcel Vervloesem die nauw met haar samenwerkte..

 • mrpettjo:

  De aandacht van de Telegraaf is zoals gewoonlijk ook (grotendeels) misleiding en damage control zoals ook Henk Rijkers van het Katholiek Nieuwsblad vandaag in zijn artikel stelt.
  De valse mythe van de rectificatie van de Gaykrant- en Panoramartikelen is afgedwongen op totaal valse en buitenproportionele rechtsmiddelen die alleen dienden om de huid van Demmink en van zijn volledig corrupte politieke en juristen kliek te redden. De staatsmedia zullen deze valse mythe blijven gebruiken zolang er geen volledig onafhankelijk onderzoek naar Demmink komt (wat een totale utopie is)..

 • Toen ik op de verstuur knop drukte herinnerde ik me dat je dat al had gezegd… :-S

 • Waar kan ik iets vinden over die telefoontjes mpettjo?

 • mrpettjo:

  Je moet de gesprekken van Myra met Marcel (op Boublog) van dit jaar afluisteren. Ik zal er vanmiddag nog even beter naar kijken en kan je dan wellicht wel aangeven welk Myra gesprek het betreft.
  Martin Vrijland recent heeft ook een uitstekend gesprek met Marcel gevoerd.
  Ieder gesprek met Marcel Vervloesem is sowieso de moeite meer dan waard.

 • Sinds gister ben ik gesprekken van Vervloesem aan het luisteren. Inderdaad zeeeeer de moeite waard! In het topic over de brief van Dutroux stonden verschillende gesprekken met hem, ook die met Martijn Vrijland. Was nu bij het lange gesprek ban 1,5 uur gebleven met Myra. Maar dat stukje had iknog niet vernomen. Maar ik moet toegeven dat ik het tijdens het werken luister, en dat sommige details me dan wel eens ontglippen…

 • Eheu:

  Is het echt heel moeilijk om mijn voorstel eens in overdenking te nemen, en e.v. te ANTWOORDEN op de vraag of/waarom dat onmogelijk is, – voor WIE dan ook, zeker ook voor Morkhoven, – om die recente fucking brief van Dutroux te communiceren zodat ik hem kan vertalen.
  Of is men met belangrijker dingen bezig? In dat geval: excuus en dan he’k niks gezeid.
  Groet
  ‘Ach!’

 • mrpettjo:

  @Eheu: Waarom neem je geen contact met Marcel Vervloesem?
  Die kan je wel doorverwijzen naar mogelijke bezitters van kopieen van de Dutroux brief.
  (Weet wel dat zijn mails en telefoontjes worden nageplozen door de Belgische staat..)
  Dus, ja..

 • Eheu:

  Die belangrijker dingen kunnen e.v. zijn; rechtszaken, amoureuze affaires, ego-zaken, gevarieerd en dus gemengd met al dan niet financieel ondersteund gesteggel incl. blogjes etc. Wie ben ík om daar laatdunkend over te doen?
  Mijn vraag was slechts een eenvoudige en goedbedoelde vraag (en ‘puzzledness’ in feite).
  Bij voorbaat d(r)ank!
  Eheu

 • Eheu:

  Natuurlijk Bou, gewoon verwijderen, een terzake doende opmerking.
  Jij nog een Sherrytje.
  En nóoit antwoorden ‘tuurlijk. Altijd lawineus ondersneeuwen.
  It won’t do, sorry.
  Groet
  Eheu

 • Boudine:

  Beste Eheu,
  Ik begrijp niet zo goed wat je wilt. Ik heb die brief van Dutroux niet, anders zou ik je al lang om een vertaling hebben gevraagd! Ik ben ergens anders mee bezig, al volg ik de reacties wel.

 • Eheu:

  de vraag was dan ook niet direct aan jou gericht, – wél de reactie op het verdwijnen van die laatste illustratie ervan echter.
  Er lezen en denken/schrijven meer mensen met je mee dan je e.v. denkt of vreest, bedoel ik.
  Die vraag om die tekst van Dutroux te leveren was dus aan hun gericht. Maar blijkbaar voelt niemand de behoefte om me te helpen die vriendendienst van het vertalen ervan te verrichten. Zelfs niet om enige uitkomst te geven over het waarom dat niet kan.
  Dat versterkt niet erg mijn vertrouwen in het gewicht van de inspanningen van deelnemers aan sites als deze.
  Zeker ook niet het feit dat over haast elke van dit soort opmerkingen van mij ‘heen geschreven’ wordt, – bijv. door van onderwerp te veranderen, door de gebruikelijke ‘deze of gene’.
  Is geen onhebbelijkheid van mij. Enkel nuchtere – en hoop ik nuttige- observatie/poging tot bijdrage..
  Succes.
  Eheu

 • Boudine:

  Eheu, die brief was gericht aan een parlementslid, als ik me goed herinner Laurent Louis. Hij heeft die brief volgens mij niet vrijgegeven, in elk geval heb ik hem nooit onder ogen gehad. Anders had ik hem wel even gekopieerd, denk je niet…
  Conclusie: dit is geen luiheid of onwil, maar we hebben die brief niet.

 • Boudine:

  @ Anna, jouw voornaam stond per ongeluk bij de verboden reacties. Ik heb deze reactie dus uit de spambox gevist. Dank voor de link!
  @ Adrie, ik heb je reactie gewist, omdat hij dubbel was. Je excuses vielen ook in de spambox. Modereren gaat soms niet helemaal goed… 😉

  En nu ga ik buiten spelen, dus wees lief voor elkaar! 🙂

 • Eheu:

  Dank bou,
  Die Louis is dus een fascist. Je vraagt je af wat hem en zijn tegenstanders, let om die brief op een of andere manier openbaar te maken, – al ware het enkel maar door een copie ervan te doen toekomen? Ik vraag dat ook mede aan de (de medewerkers van) Morkhoven.
  Ik zie daar iets als laten we zeggen het Fredje Teeven scenario (?).
  Groetjes
  ‘Ach!’

 • Wauw, wat een informatie zeg. Hartelijk dank voor de link!

 • mrpettjo:

  Ongeluk van Fred de Brouwer dom toeval volgens Panorama hoofdredacteur..:

  In 2003 schreef Fred de Brouwer voor Panorama en de Gay Krant over het vermeende kindermisbruik door toenmalig secretaris-generaal van Justitie, Joris Demmink, die overigens niet bij naam werd genoemd. De Demmink-zaak speelt dezer dagen weer. En wat wil het toeval? Afgelopen weekend verongelukte Fred de Brouwer in Thailand, waar hij niet lang na het beruchte artikel naartoe verhuisd was. Viel met zijn scooter, werd overreden door een auto, werd geweigerd bij ziekenhuizen en overleed. Een verhaal dat alle ruimte biedt voor complottheorieën. De Brouwer had de afgelopen tijd namelijk weer contact met Nederlandse journalisten over de Demmink-zaak. Hij was ook in gesprek met een redacteur van het tv-programma Pauw & Witteman.

  Toeval bestaat niet. Klokkenluider Online heeft het over moord. Ze schreven al eerder: ‘Ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt een club moordenaars en kinderverkrachters.’
  Toeval bestaat wel. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Kan gebeuren.

  http://www.panorama.nl/blog/magazine-blog/fred-brouwer-overleden-2.html

 • Nemesis:

  Het mogelijke contact tussen redactie Pauw en Witteman met Fred de Brouwer kan een lokkertje zijn geweest om uit te vissen waar hij zat?
  Als P & W zelf betrokken zijn geweest in dat contact zijn ze in wezen medeplichtig aan moord!

 • Die conclusie gaat wel erg ver zeg…

 • Remi:

  via thailandblog de volgede reactie:

  anon zegt op
  16 maart 2014 om 18:28

  Bart Mos tweet:

  Volgens zijn Thaise vriendin overleed Fred uren later in een staatsziekenhuis, nadat hem toegang was geweigerd bij privé-kliniek in Pattaya.

  dus
  1) prive kliniek
  2) staatsziekenhuis

  Zijn stuk in telegraaf zegt:
  De gewonde journalist werd na het ongeval aanvankelijk in een staatsziekenhuis in Chonburi opgenomen.
  **hey, dat is gek!***
  Maar omdat daar niet voldoende apparatuur aanwezig was om hem te behandelen, werd besloten om De Brouwer naar een beter uitgeruste privé-kliniek in Pattaya te vervoeren. Die weigerde hem echter op te nemen, omdat zijn naasten niet in staat waren om een vereiste borg van 200.000 bath (4500 euro) te stellen.
  Vervolgens is De Brouwer overleden op de afdeling eerste hulp van een staatsziekenhuis.

  Volgens de krant, op adres afgaande kom ik hier terecht:
  Bangkok Hospital Pattaya, 301 Moo 6, Sukhumvit Road, Na Kluea, Bang Lamung, Chonburi 20150 Thailand, en spreken we over ´dit´ ziekenhuis:
  http://www.bangkokpattayahospital.com/en/

  Voor wie even kijkt naar de info, faciliteiten, en service voor vakantiegangers komt het op mij over als een groot ziekenhuis met prima apparatuur en technieken.

  Hoe dan ook: Fred is ging eerst naar het staatsziekenhuis in Chonburi voor opname.
  (bij mijn weten ga je eerste de eerste hulp afdeling op maar oké)
  Vervolgens is er niet voldoende uitgerust, en besluit het staatsziekenhuis in Chonburi, Fred te vervoeren naar de privé-kliniek in Pattaya.

  Hier ziet u het ´ziekenhuis netwerk´ http://www.bangkokpattayahospital.com/en/about-hospital-en/hospital-network-en.html
  Fred kwam toch op een of andere manier terecht in een privé kliniek in Pattaya.
  Echter, ik kan deze niet vinden bij de samenwerkende ziekenhuizen.

  Men kiest om welke reden dan ook voor een privé ziekenhuis.
  Wat ook vreemd is naar mijn idee:
  Vanaf 2010 zijn er 1.002 openbare ziekenhuizen , en 316 prive-ziekenhuizen
  (zie verhoudingen)
  Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_hospitals_in_Thailand

  In verhouding zijn er in bangkok veel privé klinieken, maar als je de gespecialiseerde niet meetelt (oogproblemen etc.) blijft er voor een acuut verkeersslachtoffer relatief weinig over.

  Vervolgens, wekt men de indruk dat je, als je in een ziekenhuis terecht wil en in feite het leven aan een zijden draadje hangt (er reed een voertuig over Fred heen na zijn val van de scooter immers) dan men
  a) of kan pinnen
  B) deze bedragen cash op zak heeft
  C) men niet let c.q. niet in staat is, danwel geen boodschap heeft aan gegevens die op zijn te vragen via de verzekering.

  Vervolgens komt men op het geniale idee om Fred (nog steeds niet behandeld) nogmaals te vervoeren naar ´een ander´ staatsziekenhuis, waar hij uiteindelijk komt te overlijden.

  Maar kijken we op de kaart, dan zie ik een afstand tussen de genoemde plaatsen, vind ik het een hele afstand voor een persoon die dodelijk gewond is.

  https://maps.google.nl/maps?q=Pattaya&ie=UTF-8&ei=Q90lU_LSBsb9ygPX8ICIDg&ved=0CAkQ_AUoAQ

  Voor wie wat verder snuffelt op internet vind meerdere ziekenhuizen in de buurt van de plaats van het ongeval.

  Kortom, de berichtgeving over het ongeluk roepen kritische vragen op, maar dit gaat ook zeker op het adequaat handelen ná het ongeval.

  En dan heb ik het niet nog niet eens over de tegenstrijdige berichten die werkelijk haaks op elkaar staan.
  Overigens geeft de MSM nog geen kick, terwijl er binnenkort nog getuigen opgeroepen worden in de kwestie Demmink…… als deze nog durven…..

 • Jeroen:

  Ik zie dat ik wederom oud nieuws heb gebracht. Moet de reacties hier iets zorgvuldiger lezen en misschien die op klol ook weer een kans geven; kennelijk wordt er zo nu en dan toch wel iets zinnigs geroepen daar. Niettemin heeft mijn reactie toch toegevoegde waarde, te weten de volledige tekst van het bericht, want over enkele dagen zal de cache-link niet meer werken. 😉

 • Zelf had ik de cache pagina in z’n geheel ook opgeslagen… Just in case… 😉

 • ingrid:

  17-03-2014
  Oud-journalist Fred de Brouwer, auteur Demmink-artikelen, doodgereden in Thailand
  https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/module/oud-journalist-fred-de-brouwer-a.html
  Oud-journalist Fred de Brouwer, auteur Demmink-artikelen, doodgereden in Thailand
  17-03-2014

 • Bart Mos zegt op Twitter dat zijn artikel op verzoek van de familie is ingekort.

 • mrpettjo:

  Fred de Brouwer had recentelijk contacten met meerdere MSM media. Het is moeilijk te zeggen wie er gelekt heeft naar justitie omdat De Brouwer erg stond op vertrouwelijkheid vanwege angst voor repressailes uit het Demmink kamp zoals we nu weten door de emailwisselingen met HHC. Dat er gelekt is is wel een duidelijke zaak. Het is bekend dat op iedere redactie een voor de AIVD bijklussende redacteur rondloopt die opdrachten krijgt bepaalde zaken in de gaten te houden.
  De verslagen reactie van Henk Krol zoals dat in het artikel in het Eindhovens Dagblad naar voren komt spreekt ook duidelijke taal. Krol wist als ervaringsdeskundige in de zaak Demmink meteen dat dit niet pluis was. Fred de Brouwer werd overreden om hem tot zwijgen te brengen of te vermoorden. Hij overleefde maar omdat hij niet snel genoeg adekwate medische hulp kreeg is hij nog diezelfde dag overleden.

 • DeGrijzeDuif:
  18 maart, 2014 op 23:25
  Klopt het dat ik in het artikel van Fred de Brouwer niet meer kan reageren?
  Dan maar hier…
  https://mobile.twitter.com/BartMos/status/446018841832075265/photo/1?screen_name=BartMos

  Beantwoorden
  mrpettjo:
  19 maart, 2014 op 00:00
  Interview van Fred de Brouwer met oud minister Hilbrand Nawijn over zaak Demmink:
  https://www.demminkdoofpot.nl/downloads/files/productie-36-09-08-07-hilbrand-nawijn-interview.pdf

 • Beantwoorden
  Ruud:
  19 maart, 2014 op 01:06
  Waarschuwing door Fred de Brouwer aan de familie Poot ( gedateerd 15 februari 2014!! ):

  https://pbs.twimg.com/media/BjC6E-EIYAANcqc.jpg:large

  Beantwoorden
  mrpettjo:
  19 maart, 2014 op 01:25
  Ook Tsjechische jongensprostituee Janos deed in Nederland aangifte maar werd afgepoeierd door justitie net als andere Nederlandse en Turkse jongens(prostituees) die de afgelopen jaren aangifte deden tegen Joris Demmink.. Een patroon? Dat lijkt nu wel duidelijk..:

  Van Estoril naar Zandvoort (19)

  vrijdag 17 oktober 2003
  Ja wat nou? Eerst deed de 28-jarige “Janos” aangifte. Dat hij door Joris D. was bestegen toen hij nog ruim en breed minderjarig was. Vervolgens werd hij twee dagen lang door de politie van Den Bosch verhoord. Eerst vriendelijk, na een paar telefoontjes van hogerhand wat minder vriendelijk. “Janos” werd zelfs bedreigd met arrestatie. Dat zag hij even niet zitten en hij trok in arren moede zijn verklaring weer in. Erger nog, hij suggereerde dat hem door een journalist geld was beloofd als hij aangifte zou doen. Rond vijf uur gistermiddag stond hij op straat. Om kwart over vijf verscheenhet jubelende persbericht. Een lokaal record. En ook minister Donner meldde zich nog even triomfantelijk vanaf zijn buitenlandse vakantieoord en kondigde nieuwe stappen aan tegen de pers. Maar daarmee waren we er niet. Want niet veel later verscheen “Janos” voor de teevee en verklaarde dat zijn aangifte wel degelijk juist was. Je zou bijna denken dat er wat in de koffie zat op het politiebureau. Blijft staan dat zijn aanvankelijke verklaring haast te duidelijk is om vals te zijn. Waarom zou “Janos” nou precies Joris D. uitkiezen om die eens lekker in het zonnetje te zetten? Om nog maar te zwijgen over het tiental andere, gelijkluidende verklaringen die volgens de Gaykrant en de Pano bij een notaris liggen. En die eveneens Donner’s secretaris generaal aanwijzen als een kinderliefhebber. Toeval? Bestaat niet. Complot? Ja, dààààg. “Janos” is vertrokken naar Praag. Het wordt tijd voor de coming out van de andere getuigen. Stay tuned.

  http://www.stelling.nl/followup/estoril.html

 • mrpettjo:
  19 maart, 2014 op 11:03
  Het gaat er vooral om dat er nog een tiental verklaringen tegen Demmink die tegen de Gaykrant en Panorama gedaan zijn bij de notaris liggen.
  Henk Krol moet zorgen dat die mannen gaan getuigen tegen Demmink en snel ook..
  Voordat er nog meer doden gaan vallen.

  Diewer:
  19 maart, 2014 op 06:48
  @mr. Pettjo ‘Janos’ is Frank Leenders. Zie ook: http://www.boublog.nl/2008/12/15/micha-kat-en-de-verhevigde-demmink-campagne/

  Beantwoorden
  DeGrijzeDuif:
  19 maart, 2014 op 07:34
  Afgepoeierd is dan nog een understatement. Veroordeeld toch? En zn advocaat overleden, maar dat heet toeval…

 • Boudine:

  Dat is wel degelijk relevant, Anna. Dus dank je wel!

 • Die kende ik nog niet Anna, hartelijk dank!

 • mrpettjo:

  Het dodenspoor van Demmink

  Henk Laarman(Voormalig rechercheur bij de politie) schreef hierover aan de Gaykrant: “Een privé chauffeur werkzaam bij het ministerie van Justitie. deze chauffeur kwam om het leven door een hartaanval op vijftigjarige leeftijd. Mogelijk is dit veroorzaakt door stress op zijn werk, omdat zijn leidinggevende, de hoogste baas van Justitie, de gewoonte had schandknapen op te laten pikken met de dienstauto. Met deze jongetjes pleegde hij seksuele handelingen op de achterbank, terwijl de chauffeur daarvan getuige moest zijn.

  In dezelfde brief omschrijft de voormalig rechercheur ook een voorval in de hofstad: Toen had deze topambtenaar van justitie de gewoonte zijn chauffeur om 2 uur in de ochtend uit zijn bed te bellen om hem op te komen halen bij een bekende homoclub in Den Haag en daarbij passant de dienstauto onder kotste omdat hij totaal bezopen was. Op dat moment werd er een grens overschreden bij de chauffeur. Hij ging ermee naar zijn chef en maakte melding van dit wangedrag. Deze chef sprak er vervolgens zijn DG op aan. Deze wilde geen ruchtbaarheid aan de kwestie en daarmee ontstond de doofpotaffaire die de chef een overplaatsing opleverde. De chauffeur overleed korte tijd later.

  De weduwe waarmee Fred de Brouwer heeft gesproken kent al deze verhalen.

  http://urubin.com/?p=9282

  De chef van directeur-generaal Joris Demmink op Defensie was: Dirk Barth (CDA). Blijkbaar speelde de interne zaak van Rob Mostert tegen Demmink op Defensie vlak voordat Demmink ondanks alle bezwaren toch tot secretaris-generaal op Justitie werd benoemd door minister Donner (CDA) en het CDA/VVD kabinet Balkenende 1 (november 2002)..

  http://www.parlement.com/id/vg09lm03yatv/d_j_dirk_barth

 • Boudine:

  Dank je wel, Grijze Duif. Die kende ik ook nog niet. Weer een nieuwe medestander in het onderzoek naar de Demmink kliek van kinderverkrachters! 🙂

 • mrpettjo:

  De heer Cortez heeft WOB verzoeken gedaan inzake de Nederlandse militaire betrokkenheid (75-92) sinds de onafhankelijkheid van Suriname in 1975. Demmink blijkt enkele keren gedurende langere tijd beroepshalve als coordinator van Defensie in Suriname aanwezig te zijn geweest wat ook verklaart dat Demmink in Suriname uit de entourage van kolonel Bouterse een jonge knaap kon scoren (om Demmink chantabel te maken?). Demmink was betrokken bij vijf mislukte pogingen van Defensie om een coup te plegen in Suriname (1980-1982) (http://www.gfcnieuws.com/ingezonden/OPERATIE%20ZWARTE%20TULP.pdf).
  Geen wonder dat Demmink het rapport Koenders als “roddels” typeerde, het in zijn bureaula verstopte en het rapport later het etiket staatgeheim kreeg opgeplakt..

  De meest belangrijke ontdekking die ik heb gedaan was toch dat Joris Demmink in 1980 en 1981 meerdere keren in Suriname was geweest. Als ik het mij goed kan herinneren was Joris Demmink in september 1980 in Suriname, omdat het vorige bezoek een aantal maanden daarvoor 1980 moest worden afgebroken door bepaalde gebeurtenissen in Suriname. Verder las ik in een verslag dat er gewacht moest worden op Joris Demmink en zijn collega omdat ze in Suriname zaten. Dit was volgens mij in juni 1981. Uiteraard was Joris Demmink daar uit hoofde van zijn functie. Door het doornemen van deze stukken heb ik de bevestiging gekregen dat Joris Demmink uit hoofde van zijn functie meerdere malen in Suriname is geweest. Ik hoop dat ik nog meer informatie kan vinden of kan krijgen van de lezers van deze blog over wat Joris Demmink wel of niet heeft uitgespookt in die periode tot december 1982 in Suriname.

  http://daddycortez99.blogspot.nl/2014/02/joris-demmink-en-suriname-iii-met.html

 • Boudine:

  Alleen een bericht in Katholiek Nieuwsblad, verder blijft het stil!

  Poot wijst Tweede Kamer op moord journalist en eist parlementair onderzoek

  Poot verwijst naar de e-mail van een maand geleden waarmee De Brouwer de familie Poot waarschuwde voor precies zo´n verdacht ongeluk, als zij zouden volharden in hun onderzoek naar de affaire Demmink.

  “Ik breng dit verontrustende bericht onder uw aandacht”, aldus Peter Poot, “nu Fred de Brouwer kennelijk is overkomen, waarvoor hij mijn vader en mij expliciet heeft gewaarschuwd.”

 • Boudine:

  Belangrijk berichtje op KLOL

  FRED DE BROUWER VOLGDE DE VERHOREN VAN DE ROESTIGE SPIJKER DAG NA DAG * HIJ ZAT VRIJDAG 14 MAART SAMEN MET HENK KROL ACHTER DE PC, HENK IN NEDERLAND, FRED IN THAILAND * ‘FRED WAS WITHEET VAN WOEDE’ * HIJ ZEI OP DE CHAT DAT HIJ WILDE GETUIGEN VOOR DE ROESTIGE SPIJKER EN WILDE SPREKEN MET EENVANDAAG, PAUW & WITTEMAN EN DE TELEGRAAF * FRED WILDE SAMEN MET HENK KROL EEN VERKLARING AFLEGGEN BIJ EEN NOTARIS * TWEE UUR LATER WAS HIJ DOOD [BRON: HENK KROL]

 • Herman Galjaard:

  Gedownload vanuit de ´Til´

  Mijn zoon Marc Dutroux – De speurtocht van een vader naar de wortels van het kwaad

  Auteur Victor Dutroux
  Co-auteur Guy Van Gestel
  Taal Nederlands
  Aantal delen 26
  Afmetingen 220x216x142 mm
  Gewicht 228,00 gram
  Inclusief Inclusief kaart
  Druk 1
  ISBN10 9002214057
  ISBN13 9789002214059

  Samenvatting
  Kidnapping, verkrachting van minderjarigen en kindermoord: Marc Dutroux is voor velen het genie van het kwaad. Op de vooravond van het Belgische proces van de eeuw overziet Victor Dutroux verweesd de criminele puinhoop die zijn oudste zoon heeft achtergelaten. Mijn zoon, waarom heb je dit gedaan? Is mijn missie als vader mislukt? Op welk punt ben ik tekortgeschoten? Had ik deze tragedie kunnen vermijden?

  In Mijn zoon Marc Dutroux reconstrueert Victor Dutroux de onwaarschijnlijke levensloop van zijn zoon. In 1956 neemt hij vertederd zijn eerstgeborene in de armen. Veertig jaar later wordt die zoon gearresteerd op verdenking van gruwelijke misdaden. De ontredderde vader vertelt zijn ontluisterende levensverhaal over hoe hij het kattenkwaad van een puber zag uitmonden in duivelse daden.

  Hoe onbegrijpelijk hij zijn misdaden ook vindt, toch blijft Victor Dutroux ‘het genie van het kwaad’ als zijn kind beschouwen. Want Victor en Marc Dutroux zijn veroordeeld tot elkaar, in de naam van de vader en de zoon.

  Mijn zoon Marc Dutroux is het indringende relaas over de onverbrekelijke band tussen vader en zoon en * een uniek portret van staatsvijand nr. 1 van België.
  Guy van Gestel (1970) is journalist. Voor een boek over de psychologie van misdadigers correspondeerde hij geruime tijd met Marc Dutroux in de gevangenis van Aarlen.

  Victor Dutroux (1928) is onderwijzer van opleiding. Na vier jaar in Kongo keerde hij begin jaren zestig terug naar België. Zijn gezin telde vijf kinderen, waarvan Marc Dutroux de oudste is.

  Geplaatst door De Grijze Duif op 08:37
  Herman :
  * een uniek portret van staatsvijand nr. 1 van België.
  Was dat maar waar !!
  Het feit dat dit NIET het geval is, (ook niet als hij Nederlander was) baart mij grote zorgen.

 • “Uit de til” lol

  “* een uniek portret van staatsvijand nr. 1 van België.
  Was dat maar waar !!Het feit dat dit NIET het geval is, (ook niet als hij Nederlander was) baart mij grote zorgen.”

  Same here…

 • Anna:

  Nieuws over afscheid De Brouwer op onderstaande link.
  Even doorscrollen naar beneden…
  Quote: “Aldus onze ‘Thaise correspondent Colin de Jong. Over het afscheid van journalist Fred de Brouwer, in Pattaya. Er was niemand uit Nederland, de broer van Fred had 500 euro gestuurd voor de begrafenis en “ben met de pet rond gegaan en heb het restant aangezuiverd.””
  http://www.misdaadjournalist.nl/

 • Boudine Berkenbosch:

  Gaarne in het vervolg de hele link, want ik scroll me suf!
  http://www.misdaadjournalist.nl/2014/04/dochters-in-gevaar-harrie-ramakers-bandidos-angels-in-rotterdam-fred-de-brouwer-afscheid-in-thailand/
  Verder is Misdaadjournalist niet altijd betrouwbaar, maar in dit geval zal het misschien wel kloppen. Er staat echter geen enkele link naar een bron en Google geeft ook geen antwoord. Zeker weten doen we het dus niet!

 • Jasper:

  Op het blog genaamd De Bovenkamer – Het kan ook anders opnieuw aandacht voor Fred de Brouwer. Na een uitgebreid onderzoek kan er niet meer dan een conclusie worden getrokken dat het een nauwkeurig voorbereiden moord zou zijn geweest.
  Fred de Brouwer. Ik heb het uitgebreid onderzocht en moet concluderen dat dit een zeer professionele aanslag is geweest.

 • Hier een link naar een onderzoek van De Bovenkamer. Het onderzoek is in Chonburi (Thailand) gedaan en is best uitgebreid. Als ik de schrijver mag geloven, dan is Fred de Brouwer bewezen een aanslag.

 • Boudine Berkenbosch:

  Jim, ik mis de link! Zonder link is het slechts SPAM!

 • Hier een link naar een onderzoek van De Bovenkamer. Het onderzoek is in Chonburi (Thailand) gedaan en is best uitgebreid. Als ik de schrijver mag geloven, dan is Fred de Brouwer bewezen een aanslag.

  http://wp.me/p26m2N-3vF

 • Boudine Berkenbosch:

  Dank je wel, Jim, maar die link had Jasper ook al geplaatst.

Recente reacties