Archief
Artikelen

Terwijl iedereen het heeft over gifgas, gaat de strijd in Syrië niet om gifgas, maar om aardgas! In juli 2011 werd het contract getekend voor een pijplijn die aardgas kan transporteren van Iran, via Irak, Syrië en Libanon naar de Middellandse Zee. Deze gaspijp betekent concurrentie op de gasmarkt voor een aantal omliggende landen: Qatar, Turkije, Israël (Leviathan gasveld!) en Saoedi Arabië. Vandaar dat men in Syrië een “burgeroorlog” heeft georganiseerd. Natuurlijk spelen er ook andere belangen mee: de wapenindustrie van de VS heeft altijd belang bij een oorlog! Maar de wonderlijke bondgenootschappen tegen Syrië worden verklaarbaar als het gaat om de strijd tegen die pijplijn.

Laten we eerst even kijken naar de laatste nieuwsberichten, waarna James Corbett laat zien waar het allemaal om draait: bloed voor olie, gifgas voor aardgas en dollars voor wapens! Voorlopig lijkt Obama geen enkele steun te vinden voor zijn aanval op Syrië, maar wat niet is, kan nog komen. In Syrië gaat de strijd gewoon door.

Putin: Claims that Assad used chemical weapons ‘utter nonsense’

Syria Suffering: ‘No boots on the ground’ means ‘only Syrians’ blood will be spilt’

Obama decides to strike Syria, seeks congressional approval

Escobar: Obama’s military solution is desperate Hail Mary pass

Obama Violates the Fundamental Doctrine of the Constitution

Get-Out Clause: ‘Obama can blame Congress if they vote against Syria war’

En dan nu de eigenlijke reden voor deze idiote oorlog: PIJPLIJNEN !!!

James Corbett legt duidelijk uit welke landen voor en tegen Syrië zijn en waarom. Het gaat niet om gifgas, maar om aardgas. Als de pijplijn van Iran naar de Middellandse Zee doorgaat, dan wordt Turkije als doorvoerland gepasseerd. Qatar krijgt concurrentie van Iran, Saoedi Arabië idem dito. Israël, dat hoopte de grote gasleverancier te worden met het Leviathan gasveld, wilde Syrië altijd al kapot maken, omdat Israël de macht in het Midden Oosten wil. Met die gaspijplijn krijgt Israël nu haast om Syrië te vernietigen. Jmes Corbett legt dit duidelijk uit, vanaf minuut 18.

Who Is Really Behind the Syrian War? duurt 50 minuten.

Alle achtergrondinformatie staat met links op de website van James Corbett.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

63 Reacties op “Syrië: de strijd tegen gifgas gaat om aardgas”

 • Sancho Panza:

  Idem Afghanistan!!! Allemaal gas, olie en de petro-dollar. De endlösung is nabij.

 • Jasper:

  Beste Boudine ,dus als ik het goed begrijp heeft de Saudische prins Bandar in de volgende video ook een stevige vinger in de pap http://youtu.be/gWysGiwvih4

 • Jasper:

  Ik heb het idee dat deze site wel een behoorlijk helder beeld schetst van de situatie http://xymphora.blogspot.nl/ .Mvg.Jasper.

 • Chemical Hypocrisy:
  Lies and Disinformation on the Road to War.

  The Corbett Report, 29 augustus 2013. Video duurt 5 minuten.

  http://www.corbettreport.com/chemical-hypocrisy-lies-and-disinformation-on-the-road-to-war/

 • mr. drs. Bou:

  Let ook op de agressieve taal! Het doet pijn aan mijn oren en dan kijk ik niet eens! Kwaak kwaak kwaak !!!!!!!
  Het zal wel main stream media zijn, voor of tegen doet niet zo ter zake. Kwaak kwaak kwaak !!!! Luid, duidelijk en vooral snel !!!

  Wil niet zeggen dat dit niet waar is, maar ook deze video zegt ons wat we moeten denken. Het tegendeel! Wie durft nog te denken voor zichzelf?

 • mr. drs. Bou:

  Ankie, dank je wel en het lukt me nu even niet om dit te embedden. Deze vijf minuten zijn echter wel belangrijk! Laat iedereen dus even doorlinken!

  http://www.corbettreport.com/mp4/bfp20130829preview.mp4

 • They Knew:

  Bou,

  De Syrische opstand ontmaskerd!

  Opmerkelijk artikel van Willy van Damme over Iba Abdo, een Nederlandse politicologe van Syrische afkomst en al 13 jaar wonende in Nederland.

  En wat een onthullend artikel van Iba Abdo op haar blog. Iba Abdo wist op zaterdag 26 februari 2011 om 03:09 uur al, dat er op 15 maart 2011 een ‘spontane opstand’ in Syrië plaats ging vinden. Het verontrustende in haar verhaal is alleen dat zij het een “Syrische revolutie” noemt die op 26 februari 2011 al 24.500 leden telt, verdeelt over 8 Syrische provincies. De communicatie verliep via Facebook (PRISM?) en wie waren de organisatoren?

 • yvonne:

  Weer de msm in, dat is mijn taak……….

  Groet Yvonne

 • yvonne:

  Zo dat is weer gedaan, wir haben es nicht gewusst, is er niet bij, heb alle mails bewaard!

  Beste redactie,

  Word nou toch alsjeblieft wakker, voor het te laat is…………

  http://www.boublog.nl/02/09/2013/syrie-de-strijd-tegen-gifgas-gaat-om-aardgas/#comment-24451

  Onze overheid heeft echt niet het beste met ons voor, onze overheid weet niet eens waar ze mee bezig zijn, alleen het salaris en de status telt.

  Denk ook alsjeblieft aan jullie kinderen en eventuele kleinkinderen, werk mee om hier een mooie aarde van te maken, in vrede, respect en genoeg voor iedereen!

  Werk alsjeblieft niet mee aan het feit dat geld gaat overheersen boven de menselijke maat.

  Lieve en welgemeende groet
  Yvonne Hoekema

 • mr. drs. Bou:

  Dit is een interessante aanvulling:
  Geplande aardgaspijpleiding van Qatar naar Europa loopt door Syrië

  Uit dat artikel blijkt dat Qatar het gasveld wil exploiteren en dat Europa liever zaken doet met Qatar, dan met Iran. Let wel, het gaat om hetzelfde gasveld, dat onder Iran ligt, maar ook onder het piepkleine Qatar!

 • mr. drs. Bou:

  THE BABY AND THE BAATH WATER

  Thursday 16 June 2011, 19:00

  Adam Curtis

  Dit is een lang en goed geïllustreerd artikel over de geschiedenis van Syrië sinds de 2e wereldoorlog en de manier waarop de VS deze geschiedenis probeerde te sturen. Curtis vertelt ook hoe en waarom de vader van de huidige president Assad aan de macht kwam en welke terreur deze uitoefende op de bevolking. In het artikel staan filmpjes met originele beelden.

 • mrpettjo:

  Willy van Damme is zeer goed geinformeerde Vlaming over het Midden-Oosten en bepaald geen meeloper met de NWO-mediarepresentanten.
  Bij de reacties op het artikel nog een interessante beschouwing over de actuele binnenlandse implicaties van Obama’s wapenleveranties aan Al Qaeda eenheden in Syrie van Wayne Madsen op zijn paysite:

  “Obama has faced with another grim reality. Some within the Pentagon ranks are so displeased with Obama’s policies on Syria, they have let certain members of Congress of both parties know that “smoking gun” proof exists that Obama and CIA director John O. Brennan personally authorized the transfer of arms and personnel from Al-Qaeda-linked Ansar al Sharia Islamist rebels in Libya to Syria’s Jabhat al Nusra rebels, who are also linked to Al Qaeda, in what amounts to an illegal “Iran-contra”-like scandal. The proof is said to be highly “impeachable.”

  The developing scandal involves Turkish, Qatari, Lebanese, and Croatian firms and front operations; Qatar Airways Cargo; ousted officials of the Mohamed Morsi government of Egypt; small Turkish and Jordanian air service companies contracted by the CIA; Saudi intelligence chief Prince Bandar bin Sultan Al Saud; the September 11, 2012 attack on the CIA annex in Benghazi; and “black” carve-out contracts with the U.S. Air Force. ”

  http://www.waynemadsenreport.com/articles/20130901

 • mr. drs. Bou:

  They Knew en mrpettjo,
  Per e-mail ontving ik dit wonderlijke filmpje. Wat denken jullie, waar of niet waar? Het is afkomstig van deze poster, die in elk geval de strijd om Syrië behoorlijk bijhoudt! Als het waar is, dan zijn we met Obama nog erger in de aap gelogeerd als met Bush!

  Uncovered Muslim Brotherhood Documents Could Put Obama in Prison duurt 4 minuten.

 • mrpettjo:

  In de VS wordt dit nieuws van de betaalde smeergelden aan MB officials in Egypte (en andere moslimlanden) door Malik Obama breed uitgemeten in de nieuwe media; maar ook mainstream sites als Examiner brengen het nieuws en de achtergronden:

  Surprise, surprise, President Obama’s half brother, Malik Obama, oversees much of the finances of the Muslim Brotherhood, not just in Egypt but throughout the Mideast.

  http://www.examiner.com/article/egypt-has-documents-indicating-obama-is-part-of-the-muslim-brotherhood?cid=rss

 • Jasper:

  Als men er vanuit durft te gaan dat alle religies een nauwkeurig ontwerp zijn van de illuminated ones dan kan men ook wellicht zien dat de muslim-brotherhood daarvan ook een product kan zijn.Heeft er al iemand werkeijk naar de achtergrond van deze organisatie gekeken?Moeilijk te infiltreren als niet moslim , ja en de paus komt niet uit rome.Evenals het zionisme welke een valse religie is en gebaseerd op leugens en vals dogma’s zijn de meeste geloven bedoeld om te verdelen en te heersen.Nu dat Syrie op het internet volop in de schijnwerpers staat kan men hier ook de verdeel en heers strategie zijn werk laten doen.Barack Obama valt op vele manieren door de mand maar om nou te gaan focussen op religies dan zouden we wel eens precies kunnen gaan voldoen aan hun verdeel en heers strategie.En wie weet zijn er achter de scheren wel afspraken tussen die brotherhood , amerika en de zionisten.Alles is corrupt en het geld is hun god en ook bij de meeste geloofs-organisaties. Mvg.Jasper.

 • Jasper:

  Achter de schermen bedoelde ik, sorry.

 • mrpettjo:

  Al Jazeera noemt het vermeende lidmaatschap van de Moslim Broederschap op de digitale blog van de krant en (nog) niet op de nieuwspagina en ook Fox News heeft het in voorbijgaan genoemd in een artikel over het oppakken van leden van de Moslim Broederschap in Cairo in de digitale editie van 28 augustus jl.:
  http://blogs.aljazeera.com/topic/egypt/egyptian-media-says-obama-muslim-brotherhood-member
  Of dit verraad van Obama aan de grondwet van de VS in de kranten zal komen voordat de aanval op Syrie begint is zeer de vraag gezien de economische belangen in de banken en wapenindustrie van de MSM media..
  Meer is te lezen bij xandernieuws.nl.

 • mr. drs. Bou:

  President Bashar al-Assad’s interview with Le Figaro

  Le Figaro: Mr. President, the Americans and the French have accused you of perpetrating a chemical attack on the 21st of August in Ghouta, which led to the death of hundreds. Do you have evidence to suggest that your army did not launch the attack?

  President al-Assad: First of all, anyone making such an accusation is also responsible for providing the evidence to substantiate the allegation. We have challenged them to present a shred of legitimate evidence, which they have not been able to do. Since their foreign policy should be tailored to suit the interests of their own people, we have challenged them to present legitimate evidence to their own public opinion to substantiate their claims; again they have not done so.

  Secondly, where is the logic in us carrying out an attack of this nature: two years into the crisis I can confidently state that the situation on the ground is much better now than it was a year ago; how is it conceivable then that an army making significant advancements on the ground through conventional armament would resort to using weapons of mass destruction?

 • mrpettjo:

  Meest recente bericht van Ben Fulford legt precies uit waar het de zionistische kliek bij de aanval op Syrie, Libanon en Iran om gaat: een financiele crisis (derivatencrisis), een oliecrisis en een nucleaire crisis om de wereldregering zo snel mogelijk te maken:

  “Now let us look at how this plot is both unfolding and unraveling at the present time. The fall of the Mulsim Brotherhood government in Egypt has been a key element in the unraveling because it makes closing the Suez Canal, and thus causing a major oil crisis, much harder to carry out.”

  “The Syrian crisis has revealed the Nazis now only control Turkey, Israel, Saudi Arabia and a pseudo-government in Washington that does not control its own armed forces.”

  http://jhaines6.wordpress.com/2013/09/03/ben-fulford-connecting-the-dots-between-syria-fukushima-olympic-terror-threats-and-the-nazi-cia-september-3-2013/

 • mrpettjo:

  Overigens klopt de probleemanalyse van Ben Fulford wel maar zijn steeds maar weer benadrukken dat de kliek binnenkort/snel gearresteerd (door wie?) zal worden is m.i. wishfull thinking.
  Tenzij de militairen in de VS en in Europa gaan muiten en de kant kiezen van de man in de straat zoals gelukkig in Egypte gebeurde. Ik heb het idee dat Fulford op dat punt ‘democratische’ fabeltjes aan het vertellen is..

 • Jasper:

  Beste mrpettjo, dat doet Benjamin Fullford al jaren , volgens mij tracht hij zo toch geloof te houden in de kracht van het Goede. Volgens mij is het mogelijk de wereld te creeren die je wenst vooral als het collectief er in mee zal gaan, dan sturen wij die energie aan.Dat heet geloven, de macht die nu heerst heeft misbruik van dat geloven gemaakt en zie welke wereld we gecreerd hebben , dus het is wel degelijk mogelijk …..Dus laten we met ons allen blijven geloven in de kracht van het Goede …..dan zal de creatie ervan volgen.Unity is Strenght! Mvg.Jasper

 • mrpettjo:

  Niet te geloven op basis van welk “bewijs” Obama Syrië wil binnenvallen

  Volgens Zerohedge is het ongelooflijk op basis van welk “bewijs” Obama Syrië wil aanvallen als vergelding op het gebruik van chemische wapens. Het bewijs dat er chemische wapens zijn gebruikt, staat zo goed als vast, maar wie deze chemische wapens heeft gebruikt blijft nog vaag.

  http://www.beurs.com/2013/09/04/niet-te-geloven-op-basis-van-welk-bewijs-obama-syrie-wil-binnenvallen/29933

 • mrpettjo:

  Bedankt voor de info Dr John. Deze informatie sluit naadloos aan bij de inhoud van dit artikel en is een echte eyeopener: Israel, Robert Murdoch (o.a. Fox news, News of the World) en de familie Rothshild hebben directe belangen bij olie-exploratie in de Golangebied dat bezet wordt door Israel:

  Efraim “Effie” Eitam is the Chairman of Genie Israel Holdings, Ltd., the holding company that oversees Genie Oil & Gas activities in Israel. Eitam is a Brigadier General (reserves) in the Israeli army and served as minister of housing and construction under Prime Minister Ariel Sharon. In an interview with Ha’aretz in 2002, Eitam called Palestinian citizens of Israel a “ticking bomb” and a “cancer”. In 2004, Eitam called the Palestinians “dark forces” and told The New Yorker, “We will have to kill them all.” This is the chairman of the company in which Rupert Murdoch and Lord Rothschild are major shareholders.

  Millions of Americans get their news from FOX News, the Wall Street Journal, or through some other news outlet owned by Rupert Murdoch. FOX News and Murdoch-owned news outlets generally support U.S. military action against Syria, but they do not inform their viewers and readers that Mr. Murdoch has a vested interest in war with Syria. Rupert Murdoch is part-owner of an Israeli-American company that has been granted the rights to explore for oil on the Golan Heights – Israeli-occupied Syrian land. It is highly unethical for FOX News not to disclose this information to its viewers.

  Israel has granted oil exploration rights inside Syria, in the Israeli-occupied Golan Heights, to Genie Energy. Rupert Murdoch and Lord Jacob Rothschild are major shareholders of Genie Energy – which also has interests in shale gas in the United States and shale oil in Israel. Dick Cheney is also on the company’s advisory board.

  It is illegal under international law for Israel to grant oil exploration rights on occupied territory, as Craig Murray wrote in his February 2013 article “Israel Grants Oil Rights in Syria to Murdoch and Rothschild”:

  For Israel to seek to exploit mineral reserves in the occupied Golan Heights is plainly illegal in international law. Japan was successfully sued by Singapore before the International Court of Justice for exploitation of Singapore’s oil resources during the Second World War. The argument has been made in international law that an occupying power is entitled to operate oil wells which were previously functioning and operated by the sovereign power, in whose position the occupying power now stands. But there is absolutely no disagreement in the authorities and case law that the drilling of new wells – let alone fracking – by an occupying power is illegal.

  The fact that Jacob Rothschild and Rupert Murdoch are invested in oil exploration efforts in occupied Syria suggests that they support the overthrow of the Assad government in Damascus in order to weaken Syria and divide the nation in much the same way as Yugoslavia was dismembered in the 1990s.

  http://www.bollyn.com/home#article_14284

 • mr. drs. Bou:

  Putin: Russia doesn’t defend Assad, we defend international law

 • mr. drs. Bou:

  Demonstratie a.s. zondag in Brussel:

  Geen interventie in Syrië! / Pas d’intervention militaire en Syrie! * Ambassade USA Brussel/Bruxelles – 08.09.2013

  Van 08 september, 17:00 tot 18:30

  Tegenover de VS ambassade, Regentlaan, Brussel

  8 September, de dag voor de stemming in het Congres in de VS, komen we op straat tegen een militaire interventie in Syrië en voor een politieke oplossing!

  Geen militaire interventie in Syrië!

  Een politieke oplossing nu!

 • mr. drs. Bou:

  Raytheon shares hit record highs on Syria war talk
  The producer of the Tomahawk cruise missile is expected to benefit from any US conflict against Damascus.

  It’s been a dramatic six months for Raytheon (RTN +0.52%). Earlier this year, shares of the defense giant were at a 52-week low, pressured by the federal sequestration’s effect on the U.S. defense budget, according to The Boston Business Journal.

  But this week, with talk of a U.S. assault on Syria, Raytheon’s stock is up 50% to an all-time high. Shares closed Friday at $75.41.

 • mr. drs. Bou:

  Kleintje is altijd lachen! 🙂

  De paden op

  donderdag 5 september 2013
  Afgelopen maandag hengelden wij het bericht op, dat de straling bij de nucleaire ruïne van Fuckyoushima 1800 ms bedroeg. Doen we nog een schepje bovenop. Volgens de laatste metingen van de Nuclear Regulation Authority ligt het record nu op 2200 ms. Dat is ruim voldoende om iemand die per ongeluk de verkeerde kant is opgereden en vervolgens vrolijk fluitend daar zijn tentje heeft opgezet binnen een paar uur te nagasakiën. Geen mooier toerisme dan ramptoerisme. Hoe leuk zou het dus niet zijn om een dergelijk tafereel te kunnen gadeslaan vanachter de dubbele ramen van het Fuckyoushima Gate Village (1). Maar helaas duurt het nog wel een paar jaartjes voor ze dat resort hebben gerealiseerd. In die tijd zal ook het Damascus Blownaway Park wel zijn verrezen. Met baarden in de bediening en een sarinburger op het menu. Dus dat wordt nog een moeilijke keuze. Tenminste, als onze economie zich dan heeft hersteld en we ons weer wat duurdere reisjes kunnen veroorloven.

  (1) Zie “Stralingstoerisme” van 21 augustus jl.

  We zouden het natuurlijk ook bloedserieus kunnen nemen, maar dood gaan we toch! Ieder op zijn eigen manier, maar tot dan: Leve het leven!

 • mr. drs. Bou:

  Kerry Arab countries willing to pay for US attack on Syria

  Zie ook Zapruder.

 • mr. drs. Bou:

  Chemical Hypocrisy: Lies and Disinformation on the Road to War

  Gepubliceerd op 29 aug 2013

  CONTINUE WATCHING: http://ur1.ca/fa0jl
  TRANSCRIPT AND SOURCES: http://www.corbettreport.com/?p=7875

  We are being told that this attack is being prepared because Assad crossed the “red line” of chemical weapons use. This is a lie. America has never cared about the victims of chemical weapons attacks ever in its history unless it can achieve its own military objectives by parading on the corpses of those victims. This time is no exception.

  Find out more about the history of America’s chemical hypocrisy in this week’s Eyeopener report from BoilingFrogsPost.com.

 • Ben:

  Er zijn Amerikanen die het niet meer pikken:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l2H8XDIJ2yE

  Groeten, Ben

  John McCain ATTACKED In Town Hall Meeting: ‘I’D HAVE YOU ARRESTED FOR TREASON!’

 • Jasper:

  Dank je beste Ben voor het delen. Duidelijk te zien toch dat er totaal geen echte kracht meer aanwezig is in de spraak en uitstraling als zulke lui geconfronteerd worden met de waarheid die is vooral als het door oprechtheid en in eerlijkheid gestuurd is en pure waarheid bezit komend uit de Bron van het Collectief.Onze innerlijke kracht welke zijn basis kent vanuit Liefde komend in dit geval medemenselijke Liefde, is vele malen sterker en heeft een omnipotente kracht.Unity is Strenght!

 • Ben:

  En hier mccain die doodleuk erkent dat israel al 4 keer Syrie heeft aangevallen:
  http://www.youtube.com/watch?v=jo9Nmeyz5lo

  Groeten, Ben

 • Jasper:

  Ja inderdaad Ben, McCain is lichtelijk moeilijk uit zijn woorden komend niet onder de indruk en let dan ook op de body-language erbij. En bij gebrek aan goede argumenten speel je het welles nietes spelletje en vertel je dat jij de sterkste bent. Verder tekens van leugens over het hele gezicht, maar tegelijk laat het de waanzin zien in alles.
  Hij speelt offended (beledigd) door die vraag?? Wat te bedenken hoe de wereld offended kan zijn bij het gedrag van de zogeheten leiders van Amerika in of onder de naam de naam van wereld -vrede? De waanzin waarmee men zich durft te bedienen van het zogenaamde rode lijntje en daarmee de wereld in een wereld-oorlog te willen storten, hetgeen feitelijk gebaseerd is op een beledigende leugen waarmee men als het ware aangeeft dat men aan de intelligentie van de wereld-bevolking durft te twijfelen of men dat wel zou kunnen doorzien!! Wie heeft hier een gerechtigde reden om beledigd te kunnen zijn of zich zo te kunnen voelen?? En om de waanzin van dat alles samen te vatten en de mogelijke gevolgen ervan in alvast in oogbeschouwing te nemen, de volgende video : http://youtu.be/LAi9Y-Gf_-o

  Stop The War in Syria! Send This Video to Congress

 • Jasper:

  In deze eerste video zit een bepaalde sluwheid en propaganda verborgen Ben, op het eerste oog doet het anders voorkomen. Het moet daarmee zo voorkomen alsof Amerika totaal niks met de zogenaamde rebels te maken heeft en zij de rebels de werkelijke daders zijn. Zo verpakt men leugens in waarheden en doet het zo lijken alsof men het beste voor zal hebben. Listige slangen tactiek noem ik het, van het van oorsprong komende slangenvolk uit Khazarie.Doordachte media propaganda van de main stream media in het bezit van de zionistische tak. Mvg.Jasper.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Jasper,
  Dank voor je reacties en wat ik nou zo leuk vind: Je doet het nu helemaal goed!!!
  Punt spatie, of komma spatie. Je bent beslist niet de enige die daar fouten in maakt. Maar Swaphatsjoe staat weer hoog in de statistiek omdat Bou naar jou zo belerend is. Zij wensen niets van mij te leren, maar jij wel. Gelukkig wel!
  Dank je wel! 🙂

 • Jasper:

  Beste Boudine, ik voel mij nooit te goed, te hoog of te oud om te leren mede omdat mijn intentie en motivatie niet dienend aan mijn ego wenst te zijn. Ik wens net als u te strijden voor een rechtvaardige en een betere wereld. Ik zie uw blog, de tijd en de passie die u erin heeft gestoken ik spreek daar mijn respect over uit en ik dank u dat mij dat wilde leren. Dat kleine beetje tijd wat u nam bracht mij weer wat verder en zo leer ik steeds bij, omdat ik er voor open blijf staan. Tot aan de laatste ademzucht in dit leven indien mogelijk, niks kan zo veranderlijk als het leven zelf zijn…. maar nogmaals mijn dank daarvoor 🙂

 • mrpettjo:

  Doorbraak op komst ter voorkoming van westerse aanval op Syrie?

  Grote openheid en bereidheid tot samenwerking door Damascus

  MEDIAWERKGROEP SYRIE – 9 september 2013 – Syrië gaat volledig akkoord met het Russische vredesvoorstel om al haar chemische wapens onder internationale controle te plaatsen. Het land neemt zo haar verantwoording tegenover haar onderdanen, die het wil sparen van westerse agressieve oorlogsplannen. De Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid Mouallem zei dit bij een bezoek aan zijn collega Sergei Lavrov in Moskou.

  http://www.bovendien.com/syrie/syrie/syrie-akkoord-met-russisch-vredesvoorstel-om-chemische-wapens-te-vernietigen

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel mrpettjo. Misschien is er nog hoop, maar heb in ruil even een kleintje:

  Gas en olie (5)

  maandag 9 september 2013
  Er is een enorme hoeveelheid gas gevonden in het oostelijk deel van de Middellandse Zee. Zoveel, dat wij in het westen straks de Russen niet meer nodig hebben. Die kunnen aan het gas. Uiteraard wordt er inmiddels hard gewerkt aan een voor ons bedrijfsleven en banken zo gunstig mogelijk financieel-economisch klimaat in het betrokken gebied:

  Cyprus aan de bedelstaf
  Griekenland aan de bedelstaf
  Turkije gewaarschuwd door de plantsoenendienst
  Syrië binnenkort plat
  Libanon desnoods plat
  Egypte chaos

  Welk land ontbreekt in dit rijtje?
  We bedoelen maar.
  Stay tuned.

 • mr. drs. Bou:

  Heel duidelijk en leesbaar stuk op Herstel de Republiek:

  ‘AXIS OF EVIL’

  Als we op de kaart van Syrië kijken en zien, waar de huurlingenlegertjes toeslaan en die punten met een lijn verbinden, dan is dat waar een olie- en gaspijplijn tussen Qatar en Turkije is gepland.

  Bekijk zelf even de kaart!

  Er zit in Syrië wel degelijk olie en gas. De lijn van Qatar wordt via Saudi Arabië en Jordanië doorgetrokken naar Turkije. Deze moet door het gebied langs Damascus, naar het strategisch zo belangrijke knooppunt Homs via Aleppo worden aangesloten op de Turkse pijplijn naar Ceyhan, de olieterminal voor West-Europa. Waarom denkt u dat in de bijna drie jaar oorlog het zwaarst is gevochten om de zonde waar die pijplijn langs moet? U denkt toch niet, dat er om Homs wordt gevochten, niet omdat het een knooppunt van olie- en gasdistrubutie is, maar omdat het zo’n leuk stadje is? Of dat het historische Aleppo compleet wordt verwoest, omdat de strijd daar zo hevig is? Het gaat in dit soort oorlogen nooit om de oliebronnen, maar om de zone vrij te maken, waar de pijplijnen langs moeten. In Afghanistan is in oktober 2001 direct met het bombarderen van de route begonnen waar de pijplijnen waren gepland, thans een vrijwel onbewoond gebied.

 • mr. drs. Bou:

  Putin is bezig om Obomba’s gezicht te redden. Misschien is er dus nog hoop…

  Obama backs Russia’s chemical handover proposal, may shelve Syria strike

 • mrpettjo:

  Katholieke non in Qara (Syrie) is van plan overtuigend bewijs aan de Verenigde Naties te overhandigen dat de chemische aanval een gefabriceerde hoax is:

  There is proof the footage of the alleged chemical attack in Syria was fabricated, Mother Agnes Mariam el-Salib, mother superior of St. James Monastery in Qara, Syria, told RT. She says she is about to submit her findings to the UN.

  Mother Agnes, a catholic nun, who has been living in Syria for 20 years and has been reporting actively on what has been going on in the war-ravaged country, says she carefully studied the video featuring allegedly victims of the chemical weapons attack in the Syrian village of Guta in August and now questions its authenticity.

  In her interview with RT, Mother Agnes doubts so much footage could have been taken in so little time, and asks where parents of the supposedly dead children are. She promises to send her report to the UN.

  The nun is indignant with the world media for apparently turning a blind eye to the Latakia massacre by rebel extremists, which left 500 civilians including women and children dead.

  http://rt.com/op-edge/mother-chemical-attack-footage-fraud-509/

 • mr. drs. Bou:

  Hier even een link naar een pagina met links naar alle artikelen van Media Werkgroep Syrië:
  http://us4.campaign-archive2.com/?u=33b5185977f6686a6c37c78a2&id=c48c7ccc02&e=a17ed7cc30
  Voor wie echt wil weten wat er in Syrië gebeurt!

 • mr. drs. Bou:

  From Hiroshima to Syria, the enemy whose name we dare not speak

  By John Pilger

  September 10, 2013 “Information Clearing House – On my wall is the front page of Daily Express of September 5, 1945 and the words: “I write this as a warning to the world.” So began Wilfred Burchett’s report from Hiroshima. It was the scoop of the century. For his lone, perilous journey that defied the US occupation authorities, Burchett was pilloried, not least by his embedded colleagues. He warned that an act of premeditated mass murder on an epic scale had launched a new era of terror.

  Almost every day now, he is vindicated. The intrinsic criminality of the atomic bombing is borne out in the US National Archives and by the subsequent decades of militarism camouflaged as democracy. The Syria psychodrama exemplifies this. Yet again, we are held hostage to the prospect of a terrorism whose nature and history even the most liberal critics still deny. The great unmentionable is that humanity’s most dangerous enemy resides across the Atlantic.

  John Kerry’s farce and Barack Obama’s pirouettes are temporary. Russia’s peace deal over chemical weapons will, in time, be treated with the contempt that all militarists reserve for diplomacy. With Al-Qaida now among its allies, and US-armed coupmasters secure in Cairo, the US intends to crush the last independent states in the Middle East: Syria first, then Iran. “This operation [in Syria],” said the former French foreign minister Roland Dumas in June, “goes way back. It was prepared, pre-conceived and planned.”

 • Aad:

  Beste Boudine,

  Waarom worden mijn reacties na moderatie voor de tweede keer verwijderd?
  Waarom kreeg ik de eerste keer geen antwoord daarop?

  Hier is nogmaals mijn reactie.

  @ All
  Reeds eerder op deze blog schreef ik, dat mijn inziens zonder VN mandaat géén “oorlog” tegen Syrië zal plaatsvinden.
  Zie daarvoor mijn posting op 29 augustus 2013 op 16:17
  De psychologische oorlogstaal met name van Amerika sprak ook boekdelen.
  Het ontstaan van oorlog komt meestal als een dief in de nacht en meestal in de weekeinden.
  Er zijn immers erg veel belangen gemoeid die een oorlog, zeker in een kruidvat als Syrie, in de weg staan.
  Ik ga er van uit dat Assad chemische wapens heeft gebruikt.
  Hij kon daarom niet anders dan akkoord te gaan met het Russische vredesvoorstel om chemische wapens te vernietigen.
  Immers, als hij dat niet had gedaan, zou hij ook de steun van Rusland en China verliezen, waarna er waarschijnlijk wel een unaniem VN-toestemming komt voor een aanval.
  Dan zag het er bitter slecht uitgezien voor Assad.
  Conclusie. De soep wordt niet zo heet gegeten als ze opgediend word.

  Aad.

 • mr. drs. Bou:

  Kleintje is weer vlijmscherp!

  Gas (7)

  woensdag 11 september 2013
  Als we straks toch bezig zijn in Syrië. Volgens een CIA-rapport is Israël vrijwel zeker in het bezit van verschillende soorten zenuwengas, van mosterdgas en van nog wat vluchtigheden om rellen de kop in te drukken. Al dat fruitigs zou zijn opgeslagen in de Negev woestijn. Naast een zootje atoombommen. En dan liggen er hier en daar nog de nodige snuisterijen bij de Israëlische chemische industrie. Mocht er een naburig Mo-land iets mallotigs in zijn hoofd halen kan ie ook uit deze gifshop iets verwachten.
  Neem bijvoorbeeld de Palestijnen. Eind 2008 zou Hamas vanuit de Gaza-strook een paar raketten hebben bezorgd in Zuid-Israël. Drie burgers en 1 soldaat terug naar hun schepper en naar schatting 1,3 miljard dollar schade. Dat vroeg om maatregelen en een flinke IAF-macht trok de Gaza binnen om even af te rekenen. Daarbij werd ondermeer fosforgas gebruikt met voor de Palestijnen dezelfde vreselijke gevolgen als die van Fallujah in 2003. De inval leverde tussen de 1100 en 1400 dooien op, onder wie 14 Israëlische soldaten. Over gewonden praten we maar niet. Een paar weken later bood de Israëlische minister van Defensie Barak zijn excuses aan voor het gebruik van fosforgas. Was een foutje. Sorry. Weken en weken in de pers? Voel je je wel goed? Moet Israël de boel nu ook inleveren? Wat is dat nou voor een vraag? Je moet toch minimaal een bunkertje met saringas in voorraad hebben om een vals vlagje te kunnen planten als het nodig is? Of ben je dom geboren? Stay tuned.

 • mr. drs. Bou:

  WAR NO WAR! met een lekker muziekje!

 • mr. drs. Bou:

  Beste Aad,

  Mijn excuses, dat was mijn fout.
  Ik was gisteren zo moe, ik heb vannacht 12 uur aan een stuk geslapen.
  De reden dat ik jouw reacties en die van Ben heb verwijderd, is dat er ruzie van kwam.
  Ben is een oude poster, hij draagt al jaren zeer goede informatie aan.
  Jouw reactie leidde tot ruzie met Ben, maar nu ik dat rustig bekijk, was dat Ben z’n schuld.
  Omdat ik graag wil dat de informatieve sfeer behouden blijft, worden alle ruzies gewist.
  Ik heb het er maar druk mee! 😉

  Je schrijft:

  Ik ga er van uit dat Assad chemische wapens heeft gebruikt.
  Hij kon daarom niet anders dan akkoord te gaan met het Russische vredesvoorstel om chemische wapens te vernietigen.

  Volgens mij zit het iets anders in elkaar. Je weet dat Israël atoombommen heeft. Assad heeft als verdediging gifgas, maar daarmee heeft hij NIET zijn eigen bevolking bestookt. Het was een valse vlag, het gifgas was door Saoedi Arabië aan de “rebellen” geleverd. Men zoekt een “humanitair” excuus om Syrië te bombarderen. Hoe moet Assad daarop reageren?

  Zowel Putin als Assad proberen de oorlog te voorkomen! Helaas doen Obomba en kornuiten hun uiterste best om de oorlog toch door te laten gaan. Als Assad werkelijk zijn chemische wapens inlevert, dan is Syrië een sitting duck voor Israël. Ik vrees daarom nog steeds het ergste. Maar de tijd zal het leren…

 • Aad:

  Beste Boudine.
  Je schrijft:

  Helaas doen Obomba en kornuiten hun uiterste best om de oorlog toch door te laten gaan.

  Dat valt te betwisten! Zie: http://www.telegraaf.nl/buitenland/21885508/__Lavrov__kans_op_vrede_in_Syrie__.html
  „Serieuze politici kunnen zich niet vergissen in de gevaren van het plan” om Syrië aan te vallen, aldus Lavrov.
  Zou Obama dan voor de lol zijn “tweedaagse interventie” uitvoeren in Sirië?
  Zou Israël voor de lol zijn atoombommen gebruiken tegen Assad zijn Chemische wapens op voorstel van Rusland inlevert? Mijn inziens niet! En dan hebben we het nog niet eens wat Amerika en Israël te wachten staat als zij dat per ongeluk wel zullen doen!
  Ik blijf bij mijn conclusie, dat door deze psychologische oorlogstaal de soep wordt niet zo heet word gegeten als dat ze opgediend wordt. Sterker, de soep is al helemaal afgekoeld door het optreden van Poetin.

  Aad

 • mr. drs. Bou:

  Beste Aad,
  Dat Obomba een beetje aan het inbinden is, zou best te maken kunnen hebben met het volgende:
  UN rights council says Syria gas attack videos, photos fake: Russia

  Tue Sep 10, 2013 8:57AM GMT

  Russia says the United Nations Human Rights Council (HRC) has confirmed that the videos and photos purporting to show the victims of a chemical attack near the Syrian capital, Damascus, were fabricated.

  Het wachten is dan op de volgende valse vlag. De verwoesting (“regime-wisseling”) van Syrië en Iran zit al heel lang in de planning, zelfs al vóór 9/11. Ze lopen alleen wat jaartjes achter op hun schema, want ze ontmoeten meer verzet dan ze hadden verwacht. Maar uitstel is helaas nog geen afstel. Dit regime van criminelen is in het “vrije Westen” nog altijd aan de macht.

 • Jasper:

  Beste Aad, juist omdat men zaken niet kan verantwoorden, vanuit een valse vlag zou Poetin ook juist kunnen zorgen voor minder gezichts verlies op politiek niveau. Dat buiten het feit genomen dat Obama een mogelijke empeachment dreigt in eigen land bij het doorzetten van die actie. http://www.presstv.ir/detail/2013/09/07/322541/obama-must-drop-use-of-force-on-syria/ — Obama may be impeached if wages Syria war: Analyst — http://www.presstv.ir/detail/2013/09/09/322901/obama-may-be-impeached-over-syria/ — Mvg.Jasper

 • Sancho Panza:

  Chemische wapens zijn zo weer gemaakt. Isra(h)el is er bang van.

 • Aad:

  Nee mrpettjo. Hij weet het niet gheel zeker. Hij stelde daarbij op een juiste wijze dat “met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid” Assad gifgas gebruikte.

 • mr. drs. Bou:

  Dank voor de reacties van de laatste dagen! Er is een nieuw overzicht gemaakt. Graag verdere reacties daar, want deze pagina wordt te zwaar.

  http://www.boublog.nl/13/09/2013/obamas-missie-syrie-dan-iran-en-dan-rusland/

 • mrpettjo:

  De kinderen die opgevoerd werden bij de “gifgasaanval” en zonder moeder waren (onbestaanbaar in het Midden-Oosten) werden aldus de onderzoeksjournalist Thierry Meyssan (Voltairenet) eerder ontvoerd door de jihadisten bij een aanval op een Syrisch dorp. De kinderen werden bovendien – zoals te zien is op de video’s van de “gifgasaanval” – door “helpers” notabene (!) ingespoten met gif zodat de kinderen het niet zouden kunnen navertellen tegenover de onderzoekers van de VN..:

  The children were abducted and injected with poison. Arrest Cameron – from Thierry Meyssan

  http://jhaines6.wordpress.com/2013/09/15/the-children-were-abducted-and-injected-with-poison-arrest-cameron-from-thierry-meyssan/

  De video met de analyse van de “gifgasaanval” van Thierry Meyssan (Engels ondertiteld):

 • mrpettjo:

  Syrië: BRICS-landen versus de Atlantische grootmachten

  BRICS-landen. Maar sinds de financiële crisis van 2008 worden de Atlantische grootmachten economisch ieder jaar zwakker. De BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) worden daarentegen juist sterker. Langzaamaan groeit de weerstand tegen de uitbreiding in deze landen. In China gebeurt dit stilletjes, maar in Rusland meer in het openbaar. Syrië is de plek waar het momentum van deze beweging aan het veranderen is. Het is heel interessant om getuige te zijn van deze grote historische verandering in de wereldgeschiedenis. Vooral nu voorraden van bijvoorbeeld goedkope energie steeds schaarser worden. Zonder goedkope energie zal er geen economische groei plaatsvinden. En zonder economische groei is de verbazingwekkende, alsmaar stijgende schuld van de Atlantische grootmachten onhoudbaar.

  Ze zullen moeten kiezen tussen het niet afbetalen van de schuld of nog sneller geld drukken. Ik ben er vrij zeker van dat de keuze op de laatste optie zal vallen. Maar met het drukken van geld wordt alleen tijd gekocht. Met een ineenstortend financieel systeem zullen de Atlantische grootmachten hun grip op de ‘neo-koloniën’ (Saudi-Arabië, enz.) verliezen. De geschiedenis herhaalt zichzelf. De staat van Athene en het Romeinse Rijk verloren hun macht eveneens door inflatie en ononderbroken oorlogen. Te veel hebzucht.

  http://www.bovendien.com/laatste-nieuws/syrie/syrie-brics-landen-versus-de-atlantische-grootmachten

 • mrpettjo:

  Russische generaal: ‘We zijn in oorlog met het Westen’ (in Syrie en Oekraine)

  Het Westen speelt met vuur door zich te bemoeien met de binnenlandse politieke situatie in Oekraïne. De Russische generaal Leonid Ivashov (foto), voormalig hoofd buitenlandse betrekkingen van het ministerie van Defensie en op dit moment de president van de Academie voor Geopolitieke Studies, zei in een interview met KM dat ‘ik aanneem dat het ministerie van Buitenlandse Zaken begrijpt dat we in oorlog zijn’ met het Westen. Volgens hem bereidt de NAVO militair ingrijpen in Oekraïne voor. De Duits-Amerikaanse auteur F. William Engdahl schrijft dat de gewelddadige demonstraties in het land juist voor dat doel door de VS worden gefinancierd.

  ‘EU en VS gebruiken Nazi-methoden’

  ‘Klaarblijkelijk hebben zij (de officials van de EU en VS) zich erop toegelegd de doctrine van (Nazi kopstuk) Goebbels diep en grondig te bestuderen… Ze presenteren alles precies omgekeerd van de realiteit. Dat is één van de dogma’s waar de Nazipropaganda het meest succesvol in was: ze beschuldigen de partij die zichzelf verdedigt van agressie.’

  ‘Wat we nu zien in Oekraïne en Syrië is een Westers project, een nieuw soort oorlog. In beide landen zie je een duidelijke anti-Russische benadering, en het is alom bekend dat oorlogen tegenwoordig beginnen met psychologische- en informatie-oorlogsoperaties.’

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/02/Russische-generaal-We-zijn-in-oorlog-met-het-Westen

Recente reacties