Archief
Artikelen

Syria in Ruins is een reportage van 38 foto’s van de verwoesting die de “rebellen” in Syrië aanrichten. De onderschriften bij de foto’s suggereren dat het Syrische leger zijn eigen land bombardeert, maar de terroristen die worden gesteund door o.a. Saoedi Arabië en Qatar, zijn voorzien van zware wapens. Een deel van die wapens is gestolen in Libië, toen dat land werd aangevallen door “rebellen” en daarna verwoest door de NATO. In Syrië ontrolt zich nu een zelfde scenario.

De gifgas aanval op de burgerbevolking in een voorstad van Damascus kan heel goed zijn uitgevoerd door de terroristen. Zij hebben er belang bij dat de NATO ingrijpt, want zij zijn aan de verliezende hand. Na ruim twee jaar van bloedige aanslagen op de bevolking worden deze terroristen teruggedreven en onschadelijk gemaakt door het reguliere leger van Syrië. Dit bestaat uit dienstplichtigen, er is nog steeds geen algehele mobilisatie. De verwoesting die deze oorlog van door het buitenland gesteunde terroristen tegen de regering van Assad heeft aangericht, is reeds gigantisch.

Brewing Storm: ‘Western military intervention will worsen Syria’

De westerse pers noemt hen de “rebellen” van het “Free Syrian Army”, maar het zijn fanatieke beroeps-moordenaars! Wie een ander geloof aanhangt dan hun Wahabitische islam, wordt afgeslacht. Wie het ook maar enigszins niet met hen eens is, wordt afgeslacht. Overal waar ze komen, richten ze een bloedbad aan. En de filmpjes die ze daar zelf van maken, zetten ze op YouTube. De volgende compilatie vereist een sterke maag. Zelf heb ik het slechts 5 minuten volgehouden, maar het laat wel zien waar Assad tegen vecht en om welke “vrijheid” gaat!

Atrocities of FSA Rebels in Syria – Compilation of Beheadings and Executions duurt 34 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

35 Reacties op “Een bekend scenario: de “rebellen” in Syrië”

 • mr. drs. Bou:

  Een bijzonder goed overzicht:

  Rebellen en hun voorliefde voor gifgas (chronologie)
  Geplaatst door Mediawerkgroep Syrië ⋅ 26 augustus 2013

  En een bijzonder duidelijk artikel:

  Saringas: een nieuwe propagandacampagne tegen Syrië
  Geplaatst door Mediawerkgroep Syrië ⋅ 26 augustus 2013

  VOLTAIRENET – 23 augustus 2013 – Volgens rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL) hebben de Syrische autoriteiten Ghoutta, een voorstad van Damascus, op woensdag 21 augustus 2013 met sarin gebombardeerd. Dit ‘resulterend in een totaal van 1.700 doden’. Op deze mededeling werd onmiddellijk gereageerd door de Duitse, Britse en Franse autoriteiten, die een oproep deden voor een spoedvergadering van de Veiligheidsraad, zodat VN-afgevaardigden toegang konden krijgen voor onderzoek. Al deze informatie werd overgenomen door de Atlantische media als een zekerheid, met de voorwaarde om onderzoekers toe te laten om bewijsmateriaal te rapporteren aan het Westen.

  Deze propaganda-operatie is grotesk: aangezien iedereen kan waarnemen op Youtube dat het gefilmde bewijsmateriaal van de slachting van 21 augustus 2013 gepost werd door het ‘Majles Rif’-account… de dag ervoor op 20 augustus. Op deze video’s – op het eerste zicht zeer shockerend – valt duidelijk opzet op: de gewonde kinderen lijken verwilderd of gedrogeerd en hebben geen ouders bij zich als steun. Jongens zijn vaak naakt, terwijl meisjes volledig gekleed zijn. We zien geen ziekenhuis-structuur, zelfs niet van een verborgen, behalve wat schermen en zakjes met serum.

  Sommige foto’s werden al verspreid door de Atlantische media om het Egyptische leger van een bloedbad te beschuldigen op een kamp van de moslimbroeders te Cairo.

  Doorgaans de hele dag op woensdag 21 augustus 2013, heeft het Syrische nationale leger (SNL) de posities van het VSL gebombardeerd, die geclusterd zaten in het zuidoostelijke Ghoutta (de landbouwzone rond de hoofdstad). De bevolkingspopulatie in het oorlogsgebied werd verschillende maanden geleden ontruimd. Hieruit blijkt dat de verliezen in het islamitische kamp liggen. Er was geen gebruik van gas dat enkel in loopgravenoorlogen gebruikt werd.

  Lees vooral verder!

 • mr. drs. Bou:

  De heldere Donkerdoorn is ook weer in het toetsenbord geklommen:

  Maandagmorgen briefing (Week 16, 2013): chemische brouwsels

  Uiteindelijk bleef niets anders als de chemische wapens. Na twee jaar oorlog is de situatie „op de grond“ voor het zogenaamde Free Syrian Army en de bonte stoet aan rebellengroeperingen die strijden tegen de centrale regering in Damascus nog niet zo nijpend geweest. Van het aanvankelijke elan, en succes, is weinig meer over. De strijd is muurvast gelopen, in de conflictzones staan het FSA en regeringsleger in padstelling tegenover elkaar en langzaam maar zeker winnen de, de nu in guerilla-oorlog ervaren, troepen van Assad&Co. terrein. Belangrijke slagen om aanvoerwegen en strategische gebieden worden verloren, de langs sectarische lijnen opererende extremisten als de Al Nusra brigades ondermijnen sympathie bij de burgerbevolking en slepen „neutrale“ partijen als de Koerden het conflict binnen en aan het public relations front heeft het bloeddorstige optreden van de aan Al Qaida-gelieerden de mythe over de zogenaamde moedige burgeropstand tegen Assad vrijwel vernietigd. **Versie 1. Vanavond met link-feest en verdieping**

 • mrpettjo:

  Gerenommeerd journalist Pepe Escobar (Asian Times) meldt dat de Russische ambassadeur bij de VN bewijs heeft overgelegd dat de “rebellen” gasgranaten hebben afgevuurd vanaf door hun gedomineerd gebied op Oost Ghouta:
  http://aangirfan.blogspot.nl/2013/08/gas-rockets-fired-from-rebel-area-of.html

 • yvonne:

  Heb deze link maar weer even de msm ingewerkt,

  groet Yvonne

 • mrpettjo:

  DVJ Insight (marktonderzoek) heeft voor rtl laten onderzoeken hoe de Nederlander denkt over ingrijpen in Syrie. Volgens dit bureau dat normaal onderzoekt in welke auto’s directeuren graag rijden is een meerderheid voor ingrijpen.
  Dit wordt groot gebracht in alle kranten natuurlijk. Gelukkig weten de mensen wel beter zoals uit de reacties bij het bericht blijkt.
  Het werkelijke cijfer is te vinden bij standpunt.nl: 73 procent is TEGEN:
  http://www.stand.nl/stellingen/Buitenland/Het-goed-dat-de-Amerikanen-en-Britten-aansturen-op-militair-ingrijpen-Syri%C3%AB

 • mr. drs. Bou:

  De komende dagen zal wel duidelijk worden of de VS inderdaad Syrië zal bombarderen “om de bevolking te beschermen”. In elk geval roert de MSM de oorlogstrom! Ik volg het nieuws op Information Clearing House, maar ik heb geen zin om er nog veel meer over te plaatsen.

  Het was in elk geval een echte gifgas-aanval, dus geen theater uit de filmstudio’s van Qatar. Honderden doden, meer dan 1000 gewonden, allemaal gewone burgers! De regering van Syrië had hier geen enkel belang bij, maar de terroristen van de CIA-al-Qaida wel. De manier waarop deze “rebellen” de bevolking afslachten, is weerzinwekkend. En de leugens van de politici, die ons door de media worden voorgeschoteld, stinken naar bloeddorst en machtswellust.

  Tot zover de wereldpolitiek…

 • mrpettjo:

  Iets later maar opvolger Obama maakt het karwei in het Midden-Oosten af zo lijkt het..
  The Plan — according to U.S. General Wesley Clark (Retired)

  In an interview with Amy Goodman on March 2, 2007, U.S. General Wesley Clark (Ret.), explains that the Bush Administration planned to take out 7 countries in 5 years: Iraq, Syria, Lebanon, Lybia, Somalia, Sudan, Iran

  http://www.youtube.com/watch?v=SXS3vW47mOE

 • mr. drs. Bou:

  Inderdaad, Pettjo, even in de herhaling! Men zegt nu dat de VS donderdag (dat is morgen al!) Syrië gaan aanvallen, dus we wachten dat maar even af. Maar de bedoeling is duidelijk: Na Libië volgt Syrië, dan Libanon en Hezbollah uitschakelen, waarna Iran…

  Obama heeft geen boter, maar OLIE op zijn hoofd. Ach, Obama is slechts een marionet van de grote corporaties. Het militair industrieel complex loopt weer eens te watertanden…

 • mrpettjo:

  Het ware gezicht van de Syrische “rebellen” die het Westen maandenlang heeft gesteund en blijft steunen. Kijk en huiver..:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eu3sf9B4XAc#t=18

 • mr. drs. Bou:

  The Drums of War are Beating: Killing Civilians to Protect Civilians in Syria

  By Marjorie Cohn and Jeanne Mirer
  Global Research, August 28, 2013

  The drums of war are beating again. The Obama administration will reportedly launch a military strike to punish Syria’s Assad government for its alleged use of chemical weapons. A military attack would invariably kill civilians for the ostensible purpose of showing the Syrian government that killing civilians is wrong. “What we are talking about here is a potential response . . . to this specific violation of international norms,” declared White House press secretary Jay Carney. But a military intervention by the United States in Syria to punish the government would violate international law.
  For the United States to threaten to and/or launch a military strike as a reprisal is a blatant violation of the United Nations Charter. The Charter requires countries to settle their international disputes peacefully.

 • mrpettjo:

  Bewijs en namen van rebellenleiders die achter de chemische aanval van 21 augustus (al 20 augustus op youtube gepubliceerd) zitten:
  http://www.globalresearch.ca/evidence-syria-gas-attack-work-of-u-s-allies/5347190
  [ook het door de Israelische geheime dienst opgevangen telefoongesprek van Assad militairen na de chemische aanval blijkt Assad vrij te pleiten want de militairen waren in paniek en sprakeloos volgens xandernieuws.nl]

 • mr. drs. Bou:

  Mijn beste Pettjo, ik word er echt misselijk van! BAH!!! Wat een viezerikken…

 • mr. drs. Bou:

  BBC News – Carla Del Ponte ‘stupefied by Syrian opposition sarin use’

  Gepubliceerd op 6 mei 2013

  A leading United Nations investigator says she is ‘stupefied’ by the testimony from victims of the Syrian conflict that rebels have used nerve agent sarin.

  Carla Del Ponte told Swiss TV there were “strong, concrete suspicions but not yet incontrovertible proof”.

  She said her panel had not yet seen evidence of government forces using chemical weapons.

 • mr. drs. Bou:

  Evidence Indicates that Syrian Government Did Not Launch a Chemical Weapon Attack Against Its People

  CBS News reports that the U.S. is finalizing plans for war against Syria – and positioning ships to launch cruise missilesagainst the Syrian government – based on the claim that the Syrian government used chemical weapons against its people.

  The last time the U.S. blamed the Syrian government for a chemical weapons attack, that claim was was debunked.

  But is the claim that the Syrian government used chemical weapons against its people true this time?

 • mrpettjo:

  Onderzoeksjournalist Arnold Karskens heeft veel vragen over de chemische aanval en kan niks concluderen op basis van de beelden. Kortom: Karkens is een held te midden van de elkaar napratende zieltogende Nederlandse journalistiek:
  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/arnold-karskens-gifgas-of-worden-we-bedonderd/

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, mrpettjo. Ik hoop dat iedereen even doorlinkt!

  Maar ik word wel erg moe van die derde wereldoorlog. Alsof er geen tijd meer is om te spelen en te leren… ZUCHT!!!

 • yvonne:

  Mail aan NOS, was zo ontzettend boos………..

  Beste redactie,

  Ze bestaan nog kritische journalisten, maar wel werkzaam bij Post Online, niet bij de NOS natuurlijk, stelletje lafbekken!

  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/arnold-karskens-gifgas-of-worden-we-bedonderd/

  Hoe voelt dat nu, om alleen te werken voor een zak met geld, i.p.v. de waarheid?

  Kan mij er namelijk niets bij voorstellen, ben benieuwd naar het antwoord?

  De Runderkamp-Files nog stevig opgeborgen in de kluis?

  Groet
  Yvonne Hoekema

 • mr. drs. Bou:

  Information Clearing House:

  CONFIRMED: US Claims Against Syria – There is no Evidence

  By Tony Cartalucci

  The Wall Street Journal reveals that the US is citing claims from Israel’s Mossad intelligence agency fed to the Central Intelligence Agency (CIA)

  US Attack on Syria Would be Illegal ‘Act of War’

  By Alastair Crooke

  For the US to launch a military strike without UN Security Council sanction would constitute an illegal ‘act of war’ against a sovereign state. (The Kosovo precedent cannot make an illegal act legal.)

  Is Attacking Syria Necessary For US National Security?

  By Glenn Greenwald

  “OBAMA: The President does not have power under the Constitution to unilaterally authorize a military attack in a situation that does not involve stopping an actual or imminent threat to the nation.

  Kucinich: Syria Strike Would Turn US Into ‘al Qaeda’s Air Force’

  By Julian Pecquet

  The administration is “rushing” to what could becoming “World War Three” based on questionable evidence. Kucinich said.

  Does Obama Know He’s Fighting On al-Qa’ida’s Side?

  By Robert Fisk

  You can bet your bottom dollar that the one target the Americans will not strike in Syria will be al-Qa’ida or the Nusra front.

  Killing Civilians to Protect Civilians in Syria

  By Marjorie Cohn and Jeanne Mirer

  A military attack would invariably kill civilians for the ostensible purpose of showing the Syrian government that killing civilians is wrong.

 • Jasper:

  Fotograaf Marco di Lauro,ziet foto uit 27 maart 2003 gebruikt worden door BBC als bewijsvoering voor gifgas aanval : http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/08/bbc-tracht-met-foto-uit-2003-gifgasaanval-2013-te-bewijzen/

 • mr. drs. Bou:

  Klopt, Jasper, maar dat was bij de vorige gifgasaanval, die plaats vond in maart. Daarna is er een VN inspectie gekomen. Carla del Ponte heeft toen verklaard dat het Syrische leger GEEN gifgas gebruikte.

  Nerve Attack: Syria govt, rebels play blame game over chemical weapon use
  Gepubliceerd op 6 mei 2013

  A leading UN investigator says there are strong suspicions rebels in Syria have used the deadly nerve gas Sarin during the civil war. But Carla del Ponte also insists she has seen no evidence the government has resorted to the use of chemical weapons. Those claims are in contrast to an earlier statement by the U.S. who has accused President Assad’s forces of using them, and threatened to take action. Eric Denece, from the French Centre for Intelligence Studies, told us Syrian rebels may have received chemical weapons from abroad.

  UN says Syrian “rebels” used chemical weapons!

  Gepubliceerd op 6 mei 2013

  A leading United Nations investigator says she is ‘stupefied’ by the testimony from victims of the Syrian conflict that rebels have used nerve agent Sarin.
  Carla Del Ponte told Swiss TV there were “strong, concrete suspicions but not yet incontrovertible proof”.
  She said her panel had not yet seen evidence of Government forces using chemical weapons…

  The realities of the Syrian conflict: Carla del Ponte

  Gepubliceerd op 10 jun 2013

  Overigens heeft de VS de vredesbesprekingen in Genève eenzijdig afgezegd!

 • mr. drs. Bou:

  Nog een duidelijk artikel:

  Media Tells Us That Syria Used Chemical Weapons, But Look What the UN Says

  There was a chemical weapons attack in April, and a senior UN official Carla Del Ponte, serving on the UN commission looking into human rights abuses in Syria, said in May that it could be the opposition who used sarin gas against local residents.

  “Our investigators have been interviewing victims, doctors and field hospitals. According to their report of last week, which I have seen, there are strong, concrete suspicions but not yet incontrovertible proof of the use of sarin gas, from the way the victims were treated. I was a little bit stupefied by the first indications we got … they were about the use of nerve gas by the opposition,” Carla Del Ponte said.

  Before that, it had widely been assumed that the regime used chemical weapons. However, Del Ponte’s statement was seemingly not publicized much in the media, because it would tarnish the reputation of Syria’s “freedom fighters.”

 • Kleintje Muurkrant komt met iets opmerkelijks:

  O ja, Syrië. Zou zo maar kunnen dat er sarin gevonden is. Onze mediatypisten hebben korte geheugens. Uit de Turkse krant (engelse editie) todayzaman van 30 mei jongstleden. “Zeven leden van de Syrische Al Nusra groep zijn woensdag gearresteerd toen de (Turkse) politie sarin vond bij een huiszoeking. Dat gas zou worden gebruikt in een bom. Kranten meldden donderdag dat 2 kilo sarin was gevonden bij huiszoekingen in de provincies Adana en Mersin”.

  Lees ook verder op wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Nusra_Front

  Nee volgens Lex Runderkamp, onderzoeksjournalist, (eergisteren 8-uur journaal zou het onwaarschijnlijk zijn dat de rebellen achter de gifgasaanval zouden zitten want ze hebben familie daar wonen.
  Daarbij komen nog het scherpe commentaar van Arnold Karskens in K&vd.B.
  En waarom laten de westerse leiders een onderzoek (n.b. van 3 dagen!) instellen als ze toch al het antwoord weten? Het gaat natuurlijk om iets anders dan om zogenaamde mensenrechten en dat is hoogstwaarschijnlijk Iran die geïsoleerd moet worden en uiteindelijk ten onder moet gaan. Dan ‘controleert’ het Westen het gehele Midden-Oosten. Tot die tijd wordt er alleen maar chaos gecreëerd m.b.v. Al Qaida-achtige groepen, om deze vervolgens weer te gaan bestrijden wat wederom veel geld oplevert voor het militair-industrieel complex.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Military-industrial_complex

 • mr. drs. Bou:

  Beste Patrick,
  Als je een link plaatst, dan verschijnt deze automatisch als link in je reactie. Als je hem toch wil embedden, selecteer dan eerst de woorden waaronder de link moet komen. Klik dan op “link” en plaats de link in het pop-up bordje. Dan klikken op OK.
  Anders wordt het zo’n zooitje… 😉

 • ok, bedankt! Ik zal het de volgende keer op die manier doen. Ik wist niet hoe het werkte.

 • Aad:

  Deze 14 punten kunnen o.a de redenen zijn waarom er mijn inziens door deze psychologische oorlogstaal van welke kant ook, zonder VN mandaat géén “oorlog” tegen Syrië zal plaatsvinden.

 • mr. drs. Bou:

  Voor wie het nog niet gelezen heeft:
  Dit Nederlandstalige artikel geeft een goed overzicht van alle valse vlaggen van de terroristen tegen Assad:
  Rebellen en hun voorliefde voor gifgas (chronologie)

  Yvonne, misschien kun jij die link verspreiden in de MSM? Want er zijn nog altijd mensen die geloven in de NOS en Lex Runderkamp!

 • mr. drs. Bou:

  Waarom moet die meneer Assad eigenlijk weg…??

  Het is verbluffend om te zien, hoe weinig nieuws er gaat over dit feit..

  De enige twee Arabische naties met ‘eigen’ centrale banken:

  Iran en Syrië..

 • George Galloway HEATED Speech British Parliament Debate On…

  Militair ingrijpen tegen Syria.
  Gepubliceerd op 29 augustus 2013. Video duurt 6 minuten.

  http://www.youtube.com/watch?v=Han5fgzy4KU

 • Jasper:

  Inderdaad mr.drs.Bou ,waarschijnlijk zijn deze landen strategische doelen om te komen tot volledige bancaire wereld dominantie.
  Want wie het geld daar beheerst , hoeft zich geen zorgen te maken om de wetten , die worden dan feitelijk toch gedomineerd door
  de Maritieme Admiralty Law van oorsprong komend uit het Vaticaan.

 • mr. drs. Bou:

  Xander Nieuws:

  Rebellen erkennen verantwoordelijkheid voor chemische aanval Damascus

  Syrische rebellen in Ghouta, een voorstad van Damascus, hebben tegenover Associated Press journalist Dale Gavlak toegegeven dat ze verantwoordelijk zijn voor de chemische aanval op 21 augustus in Damascus. Om een voorwendsel te hebben om militair in te grijpen geeft het Westen echter nog steeds president Assad de schuld.

  ‘Uit talloze interviews met artsen, inwoners, rebellenstrijders en hun gezinnen blijkt dat velen geloven dat bepaalde rebellen via de Saudische inlichtingenchef prins Bandar bin Sultan chemische wapens hebben gekregen, en verantwoordelijk waren voor de (dodelijk) gasaanval,’ schrijft Gavlak.

  Chemische aanval een ‘ongeluk’

  Bewijs dat Syrische rebellen chemische aanval Damascus uitvoerden

  Volgens de conservatieve Amerikaanse auteur en politieke commentator dr. Jerome Corsi is het bewijs geleverd dat niet Assad, maar de Syrische rebellen achter de chemische aanval zitten. Uit video opnamen en verklaringen van betrouwbare bronnen in het Midden Oosten zou duidelijk zijn dat de rebellen op 21 augustus saringas tegen burgers in Damascus gebruikten, omdat ze daarmee hoopten de regering Assad omver te werpen. Corsi is er tevens van overtuigd dat een Westerse aanval de Derde Wereldoorlog zal veroorzaken (2).

  Het standpunt van Corsi wint extra aan geloofwaardigheid als bedacht wordt dat hij een al jaren een supporter van Israël is. De bewijslast tegen de Syrische rebellen is echter dermate overweldigend, dat ook trouwe Israëlaanhangers -waaronder ook ondergetekende- er niet omheen kunnen dat het Westen opnieuw onder valse voorwendselen in een gevaarlijke oorlog wordt gelokt.

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, Ankie. Als ik het goed begrijp, heeft Engeland al afgehaakt! De 3e wereldoorlog is gelukkig weer even uitgesteld. Maar wat een schoften zijn het toch, met hun valse gifgas vlag!

 • mr. drs. Bou:

  Kleintje Muurkrant:

  Gas en olie (2)

  maandag 2 september 2013
  Hoe is het met uw Frans? Kon beter? Jammer, want in dit filmpje babbelt de Franse oud-minister van Buitenlandse Zaken Roland Dumas er effies vrolijk op los. Twee jaar voordat met hulp van de Al Nusrabaarden de Syrische lente op gang werd gezet was hij voor een gezellig samenzijn met hoge Britse hotemetoten in Londen. En die gaven tussen een happie en een slokkie uitleg over hun plannen om Assad de stoel onder zijn kont weg te trekken. Of Dumas misschien mee wilde doen. In het officieuze circuit. Zag het haantje niet zitten. Vooral niet omdat de motivatie voor de ingreep teveel in de pas liep met het Israëlische credo, dat elk land in het Midden-Oosten dat zich tegen het beloofde land keerde vernietigd moest worden. Aldus Dumas, die niet de indruk maakte dat ie net een paar uurtjes in een dwangbuis had doorgebracht. Nee, gas en olie kwamen niet aan de orde. Maar in al zijn eenvoud was dit ook al erg genoeg.
  Tien maanden na het moeizame begin van de Syrische lente kregen een paar Britse bedrijven toestemming om potassium fluoride en sodium fluoride aan Assad te leveren. Officieel om alumunium raamkozijnen in elkaar te hangen, maar wie een beetje kan kleien weet je hoe je met deze spulletjes ook sarin kan maken. In een later stadium laat je de Nusrabaarden wat van dat zenuwengas verspreiden en je geeft Assad de zwartepiet. Kijk, dat heet nou planning. Stay tuned.

  UK planned war on Syria before unrest began: French ex-foreign minister

  Revealed: Britain sold nerve gas chemicals to Syria 10 months after ‘civil unrest’ began
  1 Sep 2013 07:21

  FURIOUS politicians have demanded Prime Minister David Cameron explain why chemical export licences were granted to firms last January – 10 months after the Syrian uprising began.

 • mr. drs. Bou:

  Zie ook Zaplog over deze kwestie.

Recente reacties