Archief
Artikelen

Terwijl vrijwel iedereen op vakantie was, maakte de Japanse regering bekend dat er bluswater of koelwater van Fukushima in de Stille Oceaan stroomt. Het gaat daarbij om 300.000 liter radioactief water per dag! Dat is beslist geen kleinigheid die in de komkommertijd wordt opgeblazen tot mondiale proporties, maar een ramp waarmee de hele wereld op den duur te maken krijgt. De eerste slachtoffers zijn uiteraard de bewoners van Japan, maar de overheersende stroming voert het radioactieve water eerst in de richting van de VS en op den duur stroomt het de hele wereld over. Ook verspreidt de radioactiviteit zich in de voedselketen. Er is geen enkele manier om deze ramp te stoppen en niemand weet wat de gevolgen zullen zijn, maar het aantal gevallen van kanker zal wel stijgen…

Vandaag eerst wat korte video’s die gezamenlijk duidelijk maken dat het gebruik van kernenergie een misdaad tegen de mensheid is!

Fukushima Radiation Leakage Still Going on duurt 4 minuten.
Gepubliceerd op 11 aug 2013
Anchor Anand Naidoo asks radiation expert Dr. Janette Sherman why the leakage is still going on at Fukushima — and if it will imperil other countries.

300,000 litres of radioactive water leaking into the Pacific – Fukushima duurt 5 minuten.
Gepubliceerd op 8 aug 2013
The Japanese government has now estimated that around 300,000 litres of radioactive water from the Fukushima Daiichi plant may be leaking into the Pacific Ocean on a daily basis. This is despite the plant’s operator Tepco claiming until very recently that it was succeeding in preventing contaminated water from reaching the sea.

Fukushima Reinforces Worst Fears for Japanese duurt 8 minuten.
Gepubliceerd op 8 aug 2013
How are the Japanese people reacting to the news of the continuing contamination leak and what does it mean for Japan’s energy policy? Jeffrey Brown talks with Arjun Makhijani of the Institute for Energy and Environmental Research and Kenji Kushida of Stanford University about what the government may do to stop the flow.

The Atomic Curse on Humanity | Brainwash Update duurt 5 minuten.
Gepubliceerd op 8 aug 2013
With the ongoing nuclear crisis in Fukushima, Japan, Abby Martin goes over the dangers of nuclear energy and remarks on the anniversary of the atomic bombs that devastated the cities of Hiroshima and Nagasaki during World War II.

Een oudere aflevering van Corbett Report, van oktober vorig jaar, maakt duidelijk dat kernenergie niet alleen onveilig is, maar dat er van hogerhand gelogen wordt over de veiligheid en de noodzakelijkheid van kernenergie. James Corbett woont in Japan en hij heeft de berichtgeving over de gevolgen van deze ramp zorgvuldig gevolgd.

Fukushima’s Biggest Secret duurt 59 minuten.
Gepubliceerd op 13 okt 2012
DOCUMENTATION: http://www.corbettreport.com/?p=5247
Corbett Report Podcast Episode #237

Along with the tragic loss of life, the destruction of homes, farms, businesses and property, and the beginning of the Fukushima nuclear crisis, the 2011 Tohoku earthquake and tsunami exposed the biggest secret of all: that the myth of the necessity of nuclear power in Japan is just that. A myth. Find out more about Fukushima’s biggest secret in this week’s episode of The Corbett Report.

Voor wie de berichtgeving over Fukushima wil volgen, is er deze website: Fukushima Update, die eveneens wordt beheerd door James Corbett.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

41 Reacties op “Fukushima kwel is beslist geen komkommer”

 • They Knew:

  Vlak na de ramp in Fukushima kwam er een bericht dat de VS en de EU het maximale niveau van straling in Japanse voedselwaren met een factor 20 had verhoogd (van 600 naar 12.500 becquerel). Dit, uit angst voor het ontstaan van een voedseltekort. 😉

  http://www.infowars.com/america-and-eu-agree-raise-radiation-levels-for-food/

  Wilt u up-to-date informatie over Fukushima volgen, dan kan ik u verwijzen naar deze site, die eveneens onder beheer is van James Corbett.

 • They Knew:

  Opruimactie van gebruikte staven in reactor no.4 niet zonder risico voor een kettingreactie.

  http://www.commondreams.org/headline/2013/08/14-6

 • They Knew:

  Studie wijst uit;

  Nu al 14.000 doden in Amerika door Fukushima. Het merendeel daarvan zijn kinderen tussen de leeftijd van 0-1 jaar.

  http://www.infowars.com/study-fukushima-radiation-has-already-killed-14000-americans/

  Lees in dit artikel ook de link naar de studie.

 • mr. drs. Bou:

  Beste They Knew,
  Dank je wel voorde links.
  Het is altijd nog erger dan je denkt, zelfs als je denkt dat het nog erger is dan je denkt. Het probleem is natuurlijk ook dat vrijwel de hele aardbol vol gebouwd is met die domme dingen. En voor elk van hen ligt een ongeluk in een klein hoekje!

 • They Knew:

  Geen dank Bou. Het valt mij alleen steeds en steeds meer op dat mensen niet nadenken over de consequenties van zo’n ramp. Nu, ruim twee jaar later, lijkt het net of het niet gebeurd is, terwijl deze ramp vele malen erger is dan destijds in 1986 met Tsjernobyl. Het lijkt een ver van mijn bed show, maar Japan is dichterbij dan menigeen denkt. Niet dat je er iets tegen kunt doen, fall-out kun je niet tegenhouden, of je zou Nederland moeten overkappen maar dan blijf je altijd met het water zitten.

  Vorig jaar zag ik al op het NOS journaal dat er in de toekomst rekening moet worden gehouden met een stijging van 40% aan kankergevallen in Nederland, de oorzaak werd maar even achterwege gelaten maar die kunnen wij zelf wel invullen, dacht ik zo.

 • mr. drs. Bou:

  …dat mensen niet nadenken over de consequenties van zo’n ramp.

  Dat doen ze dus niet, want het was komkommertijd en vooral heel ver van mijn bed. Maar als er in Europa ooit een centrale ontploft (ongeluk in een klein hoekje), dan gaan ze wel piepen.
  De kanarie in onze kolenmijn zingt nog een liedje…

 • Sancho Panza:

  Ze gaan ook wel piepen over Fuckoshima. Echter pas als ze bewezen dood gaan aan de gevolgen. Tot die tijd oogjes dicht, snaveltjes toe en slaap lekker.

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, They Knew. Ik heb de link naar Fukushima Update even in het artikel gezet. Ik lees nu dit artikel:
  Pump and pray: #Tepco might have to pour water on #Fukushima wreckage forever

  En al dat water stroomt terug in de oceaan! Maar als men de reactor niet voortdurend blijft koelen, dan verandert Fukushima in een openluchtreactor. Dan zijn de gevolgen helemaal niet meer te overzien…

 • mr. drs. Bou:

  De website van Niburu is diep donker zwart pessimistisch.

  BOUblog blijft liever relativistisch…

 • @corrupteboel:

  Het is compleet van de gekken wat daar in japan gebeurt. Als het echt zo kritiek is zou de hele wereld daar moeten staan om dit op te lossen al zijn de risico’s van wat ze ook doen niet te overzien.
  In nederland waanden politici de kerncentrales 5 meter onder zeenivo ook volstrekt veilig.overigens.
  Tsjernobyl was erg genoeg maar had geen aderlating naar de hele wereld via de oceaan.
  Met een halfwaardetijd van 30000 jaar van sommige cesium isothopen kan het er wel eens op uitdraaien dat onze “beschaving” nooit meer opgegraven zal worden.

 • mr. drs. Bou:

  Helaas, de boel staat nu echt op instorten!

  Insight: After disaster, the deadliest part of Japan’s nuclear clean-up

  The operator of Japan‘s crippled Fukushima nuclear plant is preparing to remove 400 tons of highly irradiated spent fuel from a damaged reactor building, a dangerous operation that has never been attempted before on this scale.

  Containing radiation equivalent to 14,000 times the amount released in the atomic bomb attack on Hiroshima 68 years ago, more than 1,300 used fuel rod assemblies packed tightly together need to be removed from a building that is vulnerable to collapse, should another large earthquake hit the area.

  Fukushima: Er moet nu écht iets gaan gebeuren

  Al meer dan een jaar schrijven wij dat het grootste gevaar voor de mensheid op dit moment het ineenstorten van het gebouw van Reactor 4 in Fukushima is. Ook in Japan heeft men dit nu in de gaten en ze zijn van plan een nog nooit eerder uitgevoerde operatie te executeren om de brandstofstaven te verwijderen.

  Het heeft lang geduurd voordat men actie onderneemt voor wat betreft het zwaar beschadigde gebouw van Reactor 4. Er zullen nu pogingen worden ondernomen om de gebruikte brandstofstaven uit het zwaar beschadigde gebouw te halen en over te brengen naar een veiligere plaats. Dit is niet zo eenvoudig als het lijkt, zoiets is nog nooit eerder gedaan en kan op zichzelf al de grootste ramp uit de geschiedenis van de mensheid veroorzaken. De hoeveelheid radioactief materiaal in de staven die men wil verwijderen staat gelijk aan 14.000 keer de hoeveelheid die vrijkwam bij de atoombom in Hiroshima.

  Experts zetten grote vraagtekens

  Fukushima: Reële bedreiging voor de wereld

  Eindelijk begint de wereld te beseffen dat de ramp bij Fukushima vele malen groter is dan hen is voorgespiegeld.

  Afgezien van alle lekkageproblemen dreigt er een nog veel groter gevaar.

  Reactor unit 4

  Dit gaat om het wegzinken/instorten van de beruchte Reactor Unit 4. De Fukushima kerncentrale is gebouwd precies boven een zogenaamde ondergrondse aquifer. Dit natuurlijke fenomeen, uit het Latijn voor water en dragen, is een watervoerende laag in de ondergrond (bijvoorbeeld zand). Hieruit kan water gewonnen worden via een bron. Het ziet eruit als op het hiernavolgende plaatje en dan moet je je voorstellen dat Fukushima is gebouwd op de plek waar zich in het plaatje de bomen bevinden.

  Cesium levels in Fukushima water 8 times higher than after disaster

 • They Knew:

  Lees dit verhaal maar eens, Bou. Ik ben niet snel bang uitgevallen, maar hiervan gaan zelfs bij mij mijn haren rechtovereind staan. Hoe groot is de kans dat dit fout afloopt? Die is groter dan 50%!

  http://rt.com/news/fukushima-apocalypse-fuel-removal-598/

 • mr. drs. Bou:

  Het is inderdaad geen komkommer, maar men zorgt dat niemand er bezorgd over raakt. Fukushima is gevaarlijk, maar nog veel gevaarlijker is de kernindustrie.

  Even the tiniest mistake during an operation to extract over 1,300 fuel rods at the crippled Fukushima nuclear power plant in Japan could lead to a series of cascading failures with an apocalyptic outcome, fallout researcher Christina Consolo told RT.

  Fukushima operator TEPCO wants to extract 400 tons worth of spent fuel rods stored in a pool at the plant’s damaged Reactor No. 4. The removal would have to be done manually from the top store of the damaged building in the radiation-contaminated environment.

  In the worst-case scenario, a mishandled rod may go critical, resulting in an above-ground meltdown releasing radioactive fallout with no way to stop it, said Consolo, who is the founder and host of Nuked Radio. But leaving the things as they are is not an option, because statistical risk of a similarly bad outcome increases every day, she said.

  Geen wonder dat BOU “een beetje bezorgd” is. Met dank voor de link!

 • mr. drs. Bou:

  Het is altijd nog erger dan je denkt… Zie voor het laatste nieuws deze website.

 • mr. drs. Bou:

  Kleintje Muurkrant:

  Stralingstoerisme

  woensdag 21 augustus 2013
  Je moet er maar op komen. Een groep Japanse bollebozen is bezig een serieus plan te ontwikkelen om net buiten de gevarenzone rond Fuckyoushima een toeristisch centrum te laten verrijzen. Ze hebben er al een naam voor bedacht: Fuckyoushima Gate Village. Compleet met restaurants, souvenirshops en een gedenkteken voor de slachtoffers. Als het plan doorgaat (en waarom niet?) kan je straks zelf van dichtbij zien hoe mis het kan gaan in de wereld als je een foutje maakt. Zoals vlak aan zee een kerncentrale optrekken in een gebied waar elke dag wel ergens aardebevinkjes te noteren vallen. Als je wil kan je ook meedoen aan excursies naar interessante plekjes binnen het rampgebied. Kinderen een kwartje.
  Een geweldig plan. Jammer dat het in de praktijk zo lang duurt voor je zo’n village in elkaar hebt geflanst. Want je mist daardoor heel wat leuke dingen. Vanaf november dit jaar komt bijvoorbeeld een actie op gang om een enorme voorraad afgewerkt uranium en plutonium in “veiligheid” te brengen. Daarbij kunnen half Azië en alle eilanden aan die kant van de Stille Oceaan in een paar mummen tijd naar de kloten gaan. En dat is toch mooi als je dat via smoelenboek of zo kan laten zien aan de rest van de wereld. Vinden we leuk.
  Voornoemde bollebozen zijn op dit briljante idee gekomen vanwege het doorslaand succes van toeristische attracties als Hiroshima, Nagasaki, Auschwitz, Ground Zero en de Killing Fields. Het is weer eens wat anders dan met je vette pens op een strand liggen bakken. En ook zo educatief.

  🙂 🙂 🙂 🙁

 • Dr. John the Nighttripper:

  http://beforeitsnews.com/japan-earthquake/2013/08/shimatsu-mega-nuclear-explosion-possible-within-earths-crust-due-to-uncontrollable-molten-coriums-at-fukushima-2443476.html

  SHIMATSU: MEGA NUCLEAR EXPLOSION POSSIBLE WITHIN EARTH’S CRUST DUE TO UNCONTROLLABLE MOLTEN CORIUMS AT FUKUSHIMA

  (CRN®-AUG-21-2013-Mexico)—On Monday August 12th, 2013 of Our Lord and Savior, Jesus Christ, Yoichi Shimatsu, a veteran environmental reporter that has worked for the Japan Times, warned of a worse-case scenario with regard to the three molten radioactive coriums that are currently boring their way into the deep crevices of the earth’s mantle. The coriums, commonly associated with the China Syndrome, a 1970s Michael Douglas-Jack Lemmon movie that speaks of such an event where a nuclear plant core goes into meltdown and the radioactive nucleus just melts everything in its path while it goes deeper and deeper into the planet.

  Earth-shattering Hydrogen Explosion Fears under Fukushima Daichii

  Shimatsu simply took science and placed it at another level. He stated the possibility of something that up to now, no one had thought of, or if they have, has not been widely discussed: An underground hydrogen explosion so massive that would literally ransack the planet.

 • mr. drs. Bou:

  Welkom op BOUblog, Dr.John, en het kan zijn. We weten niet hoe Fuckushima afloopt, met en knal of een langzame stralingsdood, maar de gevolgen zullen zeker zichtbaar zijn!

 • Dr. John the Nighttripper:

  Volg de ramp al vanaf het begin.
  Door de wereldwijde media blackout zijn er maar weinig mensen hier op de hoogte van wat er werkelijk gaande is.
  Goed dat jij er wel aandacht aan geeft op je blog!

 • Dr. John the Nighttripper:

  http://hatrickpenryunbound.com/?p=3683

  Something Wicked This Way Comes: The story of Plume-Gate, the world’s largest, provable cover-up

  While it is true TEPCO withheld information from NRC officials they still had an excellent idea of what was unfolding and that Fukushima Daiichi facility was experiencing a ‘worse-case-scenario’…i.e.: a prolonged station blackout (PSBO). Ultimately this meant the nuclear reactors would be without power and proper cooling for weeks. When the nuclear fuel gets hot enough it begins to melt and will eventually take the form of a ‘corium’ blob, sublimating through concrete, rebar, steel and eventually down into the earth…forever irretrievable.

 • Dr. John the Nighttripper:

  http://www.veteranstoday.com/2013/08/25/worse-than-chernobyl-the-inner-threat-of-fukushima-crisis/

  Worse than Chernobyl: The inner threat of Fukushima crisis

  Probably because it is now clear that the saturation of the ground from all the pumping water for cooling the several reactors and spent fuel pools has destabilized the foundations of the buildings, TEPCO is bringing forward its operation to try and deal with what is perhaps the most dangerous of the four sites, the spent fuel pond of Reactor 4. For this pond contains a truly enormous amount of radioactive material: 1,331 spent fuel grids amounting to 228.3 tons of Uranium and Plutonium buried inside a swimming pool which has already dried out once and exploded. That explosion blasted a significant, but unknown, quantity of lethally radioactive bits and pieces of fuel element around the site (where I heard they were bulldozed into the ground – who knows?), but it also blew the top off the building, covered the fuel elements under the water with rubble and pieces of crane machinery, and no doubt twisted and melted a large proportion of the remaining spent fuel.

 • mr. drs. Bou:

  Niburu:
  De zee bij Fukushima “kookt”

  Inmiddels is er via Twitter een foto viraal gegaan op internet waarop het lijkt of de zee bij Fukushima “kookt”.

  Disclaimer van BOU: Ook in Japan wordt het nu herfst. Misschien is dit gewone ochtendmist! Maar angstig blijft het wel!

  As Fukushima Raises Severity Level, Nuclear Expert Warns Radioactive Leaks Will Only “Get Worse”

 • mr. drs. Bou:

  De toestand wordt hopeloos!

  High radiation spreads at ruined Fukushima plant, Japan vows aid

  Date September 3, 2013 – 5:55AM

  Tokyo: High radiation levels are spreading at the ruined Fukushima nuclear plant, its operator said on Monday, and the Japanese government prepared to offer more funding and oversight to try to contain the crisis.

  Japanese authorities were seeking to address criticism that Tokyo Electric Power Co has bungled the response to the world’s worst nuclear accident since Chernobyl.

  Japanese officials fear the Fukushima crisis could threaten Tokyo’s bid to host the 2020 Olympics

  “Tokyo Electric has been playing a game of whack-a-mole with problems at the site,” Trade and Economy Minister Toshimitsu Motegi said in a televised interview.

  Read more: http://www.smh.com.au/world/high-radiation-spreads-at-ruined-fukushima-plant-japan-vows-aid-20130903-2t1jf.html#ixzz2duaTC1yX

  Japan to fund costly ice wall around Fukushima reactors to contain radioactive water leaks

  Japan to fund leak control measures at nuke plant

  Japan’s Nuclear Watchdog Sees Ocean Dump for Fukushima Water

 • Dr. John the Nighttripper:

  Hier nog een ouder artikel over het geheime wapen-programma van Japan:

  http://www.globalresearch.ca/secret-weapons-program-inside-fukushima-nuclear-plant/24275

 • mr. drs. Bou:

  Beste dr. John,
  Dank voor de links en dat wordt dus kanker-topsport in Tokyo! 😉
  Misschien in 2024 een speciale Paralympics voor kankerlijdende topsporters?

 • mr. drs. Bou:

  Twee prima artikelen! Dank je wel Dr. John!

 • Dr. John the Nighttripper:

  Aagezien sommige Japanse “experts” beweren dat lachen beschermt tegen ioniserende straling,even deze cartoons over Tokyo 2020:

  http://wyynd.tripod.com/2020.html

 • mr. drs. Bou:

  Fears for Fukushima as powerful typhoon strikes Japan

 • mr. drs. Bou:

  Krachtige tyfoon bedreigt Japan, waaronder Fukushima

  Om 9 uur Japanse tijd (2 uur in België) moet de tyfoon het zuidelijke deel van Honshu bereiken, het grootste eiland van Japan, via de prefectuur Shizuoka. Vervolgens verplaatst hij zich naar Tokio rond de middag, om over het noordoosten te trekken, waaronder de regio van Fukushima, waar zich de kerncentrale bevindt die op 11 maart 2011 beschadigd werd en nog steeds zeer kwetsbaar is.

  Uitbater Tokyo Electric Power (Tepco) gaf gisteren te kennen dat het cruciale elementen, zoals waterleidingen voor de afkoeling van de reactoren, beter heeft vastgezet. Ook zijn kranen vastgemaakt en is het aantal surveillancepatrouilles opgevoerd. Niettemin bestaat de angst dat de hevige regen de al grote hoeveelheid vervuild water die in de ondergrond van het nucleair complex is doorgedrongen, zal doen toenemen.

 • mr. drs. Bou:

  The REAL Fukushima Danger

  Typhoon Watch

  In Fukushima pompen ze al het regenwater in zee. De radioactiviteit van dat water wordt niet gemeten. Het is immers regenwater…

  Typhoon Man-yi complicates Fukushima nuclear cleanup (+video)

  Typhoon Man-yi brought heavy rain and wind to Japan Monday, raising concerns over the fragile cleanup at the Fukushima Daiichi Nuclear Power Plant. Workers already struggle to contain contaminated wastewater, and rain from Typhoon Man-yi adds to the complications at Fukushima.

  Een andere kerncentrale is getroffen door een aardverschuiving:

  Landslide at MOX-fueled Japan Nuclear Plant — AP: Emergency data transmission from Monju stops as typhoon hits — Kyodo: Can’t access site due to mudslides, reactor temperatures unknown

  Het is me wat…

 • mr. drs. Bou:

  The Crisis at Fukushima 4 Demands a Global Take-Over

  By Harvey Wasserman

  September 20, 2013 “Information Clearing House – We are now within two months of what may be humankind’s most dangerous moment since the Cuban Missile Crisis.

  There is no excuse for not acting. All the resources our species can muster must be focussed on the fuel pool at Fukushima Unit 4.

  Fukushima’s owner, Tokyo Electric (Tepco), says that within as few as 60 days it may begin trying to remove more than 1300 spent fuel rods from a badly damaged pool perched 100 feet in the air. The pool rests on a badly damaged building that is tilting, sinking and could easily come down in the next earthquake, if not on its own.

  Some 400 tons of fuel in that pool could spew out more than 15,000 times as much radiation as was released at Hiroshima.

  The one thing certain about this crisis is that Tepco does not have the scientific, engineering or financial resources to handle it. Nor does the Japanese government. The situation demands a coordinated worldwide effort of the best scientists and engineers our species can muster.

  Why is this so serious?

 • Dr. John the Nighttripper:

  “Radiation plume after Japanese earthquake. Iodine-131 cloud reached France”:
  http://optimalprediction.com/wp/

 • Dr. John the Nighttripper:

  Film “On Fukushima Beach 2”:

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, dr. John. Binnenkort zal ik een update maken over Fukushima. Er zijn drie video’s “On Fukushima Beach”, samen ongeveer 4 uur lang! Daar heb ik vandaag even geen tijd voor, maar dat komt wel.

Recente reacties