Archief
Artikelen

Op 31 oktober 2012 ging Joris Demmink feestelijk met pensioen als Secretaris Generaal van Veiligheid en Justitie. Pensionado’s gaan dan meestal doen aan Nordic Walking, of ze worden secretaris van de schaakclub. Demmink werd echter uitgenodigd als lid van het Nederlandse Helsinki Comité. Dit comité zegt al 25 jaar lang de mensenrechten in Europa en de voormalige Sovjet Unie te bevorderen. Het accent ligt daarbij op handel in vrouwen en kinderen voor de seksindustrie.

Demmink werd als lid benoemd in een feestelijke vergadering van 24 oktober 2012 ter ere van het 25-jarige jubileum. En dat terwijl op 4 oktober 2012 een hoorzitting plaatsvond over Demmink voor de Helsinki Commission in Washington! Het Nederlandse Helsinki Comité vond echter dat Demmink gewoon benoemd kon worden zolang zijn schuld niet vaststond.

Natuurlijk staat de schuld van Demmink niet vast, maar de schuld van oom Frits Salomonson is ook nimmer vastgesteld, terwijl het een feit van algemene bekendheid was dat deze vriend van Beatrix graag minderjarige “kut-Marokkanen” ontving. Na een opwindend pak billenkoek in de martelkelder van oom Frits, kregen deze jongens misschien een jodenfooi van een honderdje, groot geld voor een kind!

De schuld van hoog geplaatste pedo-sadisten wordt nooit vastgesteld, tenzij na hun dood, maar de verdenking tegen Demmink staat al jaren als een paal boven NAP. Topambtenaar Joris is al minstens sinds 2003 ernstig in opspraak wegens kinderverkrachting. In 1998 werd hij door TweeVandaag zelfs impliciet beschuldigd van kindersmokkel uit het Oostblok via Berlijn. De zogenaamde dader, die ook Joris zou heten, zou daarvoor zijn veroordeeld tot een taakstraf. Zijn achternaam mag niemand weten en deze niet-zo-top-ambtenaar veranderde ook vlug van departement. In 2003 heeft de echte Joris Demmink, mede met behulp van zijn advocaat Harro Knijff, de hoofdredacteuren van de tijdschriften Panorama en Gay Krant dusdanig geïntimideerd, dat zij tot op heden blijven zwijgen over wat zich toen heeft afgespeeld. Tien jaar na dato neemt Henk Krol het alleen nog op voor ouderen en niet voor de slachtoffers van de kinderprostitutie.

Dat er door verscheidene slachtoffers aangifte is gedaan tegen Demmink, vindt het Nederlandse Helsinki Comité geen punt. Zij doen allerlei mooie dingen in het buitenland, zoals Promotion of the Rights of Trafficked Persons in Serbia en Countering discrimination of women and children in Uzbekistan, Kyrgyzstan and Tajikistan. Dat hun eigen thuisland Nederland dank zij onze “Vuiligheid en Justitie” een knooppunt vormt voor de handel in kinderen en de productie en verspreiding van kinderporno, schijnt deze brave club te ontgaan. We Are Change Rotterdam ging het gesprek met hen aan.

Nils Muižnieks unknowing of reputable NHC-member duurt 5 minuten.
Gepubliceerd op 6 feb 2013

WRC-Rotterdam interviewed Nils Muižnieks who is Council of Europe Commissioner for Human Rights. The topic is a Dutch NHC-member (Joris Demmink) who was at the centre of a USA Helsinki Committee hearing on 7 October 2012 in Washington. The question arises: “Can local Helsinki Committees only investigate injustice that happens far away?” Mr. Muižnieks had no knowledge of this issue, but kindly answered our questions. He suggested to ask the NHC about the issue directly. Our next interview, therefore is on the same topic, with Ian de Jong, Chairman of the NHC.

The website with “Executive Committee” members can be found here.

Demmink nieuw lid Helsinki Committee: “Onkreukbaar, een hele goeie man.”
Gepubliceerd op 8 feb 2013

We Are Change Rotterdam interviewde Chairman Ian de Jong tijdens het 25
jarig jubileum van het Netherlands Helsinki Committee. Wij vroegen hem hoe het met de mensenrechten in Nederland gesteld is. Dit naar aanleiding van het langdurig in hechtenis houden van een man die een twitter-bericht verstuurde, de slepende affaire met de gooier van de ‘waxine-lichthouder’ en de nieuwe maatregelen die doorgevoerd zijn in het regeer accoord. Daarnaast vroegen wij hem naar de nieuwe rol van de omstreden voormalig secretaris generaal van Justitie Joris Demmink binnen de Netherlands Helsinki Committee. Joris Demmink was de hoofdrolspeler tijdens de hoorzitting die georganiseerd was door de Helsinki Commission in de USA, een zusterorganisatie van de NHF, op 7 oktober 2012. Hij werd daar expliciet onder de aandacht gebracht wegens zijn vermeende betrokkenheid bij een pedofielen-netwerk.

Joris Demmink Geroosterd door Henk Rijkers duurt 11 minuten.
Gepubliceerd op 8 okt 2012

Journalist Henk Rijkers van het Katholiek Nieuwsblad volgt al jaren de zaak Demmink. Deze topambtenaar wordt beschuldigt van kindermisbruik. Na nieuwe geruchten in het AD eisen Kamerfracties nu opheldering. Henk Rijkers praat met Thijs van den Brink en Elsbeth Gruteke bij Dit is de Dag op Radio 1.

Onlangs heeft Demmink de journalist Koen Voskuil van het AD gedagvaard. Het heeft lang geduurd voor Harro Knijff klaar was met zijn dagvaarding, maar het wordt immers toch een civiele procedure, een lange baan die vele jaren kan duren! En zelfs als Voskuil dat proces wint, dan nog is niet strafrechtelijk bewezen dat Joris Demmink kinderen heeft verkracht. Dan weten we slechts dat hij in de jaren ’80 contact had met een pooier die ook kinderen leverde. De Turkse slachtoffers zijn echter nog steeds vogelvrij en de Koerdische diplomaat Baybasin zit al 15 jaar in Nederland achter de tralies op grond van fake-bewijs. Stuur deze man dus een ansichtkaart met:

Arrest Demmink, free Baybasin now!

Overigens ben ik van mening dat Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

80 Reacties op “Joris Demmink in het Helsinki Comité”

Recente reacties