Archief
Artikelen

Als er iets is waarover men zich grote zorgen zou moeten maken, dan is het kernenergie! Deze wordt zowel gebruikt om stroom op te wekken als om kernwapens te maken. Beide toepassingen zijn levensgevaarlijk, niet alleen voor mensen, maar voor de hele natuur! De vernietigende gevolgen van deze hoog-technologische wantoestand blijven duizenden jaren in de natuur aanwezig. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een atoombom, om wapens voorzien van “verarmd” uranium, of om een ongeluk met een kerncentrale. De radioactieve deeltjes die zich verspreiden over de aarde kunnen ieder levend wezen treffen door een ongelukkig toeval, waardoor kanker ontstaat of in het ergste geval de genetische code wordt beschadigd.

Omdat met het opwekken van energie in kerncentrales grote corporatistische belangen gemoeid zijn, probeert men de negatieve gevolgen van deze technologie zoveel mogelijk te bagatelliseren. Chernobyl is verleden tijd, zoiets gebeurt hoogstens eens in de zoveel duizend jaar, maar Fukushima is nou al de tweede mega-ramp in mijn mensenleven! Over de gevolgen van deze ramp wordt nu gezwegen en in Japan is men bezig om de kerncentrales weer op te starten. Alleen op Zonnewind verscheen onlangs het ene artikel na het andere over de kernramp van Fukushima en de ellende van kernwapens. Zeer deprimerend, maar ik wil het er toch over hebben.

Het grootste probleem in Fukushima blijkt de opslag van afgewerkte brandstofstaven in reactor 4. Deze zijn weliswaar afgewerkt, maar nog lang niet uitgewerkt. Van reactor 4 is het dak weggeblazen in een grote ontploffing. Afgewerkte brandstofstaven moeten voortdurend worden gekoeld, anders kunnen ze spontaan ontbranden. De hoeveelheid radioactiviteit die dan vrijkomt in de atmosfeer, is veel en veel groter dan wat Fukushima tot op heden heeft uitgespuwd. Niet alleen is het gevaar dus nog lang niet geweken, er lijkt voorlopig ook geen oplossing in zicht.

Op Global Research verscheen onlangs het volgende verontrustende artikel: Fukushima Daiichi: From Nuclear Power Plant to Nuclear Weapon Daarin betoogt Prof. Anthony Hall dat kerncentrales nauw verbonden zijn met de zeer lucratieve kernwapenindustrie. Japan werd daarbij gebruikt als een soort proefkonijn. De getroffen centrales in Fukushima zijn gebouwd in de jaren ’50, ze zijn verouderd en ze waren ook zonder de tsunami reeds gevaarlijk. Afgewerkte brandstofstaven werden opgeslagen boven de eigenlijke reactor. Gaat er iets mis met de reactor, dan ook met de oude brandstofstaven! Van dergelijke reactors staan er echter tientallen in de Verenigde Staten… En als reactor 4 in brand vliegt, dan zal niet alleen heel Tokio moeten worden geëvacueerd, maar dan zijn de gevolgen zelfs voelbaar tot in de Verenigde Staten! Daarom heeft men onlangs een deksel op het verwoeste dak van reactor 4 gelegd. Of dat zal helpen, is echter nog de vraag…

Weliswaar ligt Japan aan de andere kant van de wereld, dus ver van ons bed, maar de radioactieve gassen (ook edelgassen) verspreiden zich via de hogere luchtlagen over de hele wereld. Wellicht staan we daarom aan de vooravond van een wereldramp! Om de burgers niet te verontrusten, zwijgt men daar liever over, zelfs in Japan! Een site die vrijwel dagelijks een update geeft over de toestand in Fukushima is What really happened.com. Ook is er een YouTube kanaal met berichten over Fukushima. En dan is er nog de complot-theorie van Jim Stone. Volgens hem is er geen aardbeving van 9.0 geweest, maar werd de tsunami welbewust veroorzaakt door een kleine kernbom op de breuklijn in de oceaan. Deze complot-theorie doet denken aan die van Jo Vialls over de tsunami die rond Kerstmis 2004 Zuid-Oost Azië trof. Het maakt daarbij niet uit of dat waar is, de waarheid is dat het niet onmogelijk is!

Een gedegen deskundige op het gebied van kernenergie is Arnie Gundersen, schrijver van de website Fairewinds energy education. In de volgende video, gefilmd op 12 mei 2012, beantwoordt hij vragen die zijn gerezen op een symposium over reactor 4 van Fukushima. Daartoe analyseert hij eerst de explosie van reactor 3. Volgens hem heeft deze explosie niet de verwoesting van reactor 4 veroorzaakt, maar kwam die verwoesting van binnen uit. Besef daarbij dat reactor 4 buiten werking was toen de tsunami kwam. Tot slot praat Gundersen over de toekomst van Japan zonder kerncentrales.

Fukushima Daiichi: The Truth and the Future duurt 34 minuten. Het transcript zit onder de link.

Zie voor een overzicht van het laatste nieuws dit filmpje:

Zie voor de waanzin van de opslag van afgewerkte brandstofstaven (voor de komende 10.000 jaar!) deze uitleg van een oude scheikundige. Hij heeft berekend dat de geplande opslagplaats na 800 jaar zal ontploffen!

Nuclear Storage: Explosive Developments by Chris Busby

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

7 Reacties op “Fukushima update: het gevaar van reactor 4”

 • knofje:

  Allemaal erg griezelig. Het zal mij niet verbazen als het allemaal “bewust” veroorzaakt is!
  En ook op deze site hebben ze dat vermoeden.

  http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=8937

 • mr. drs. Bou:

  Fukushima disaster hasn’t scared off global nuclear development

  Ze zijn stekeblind voor de gevaren en ze hebben geen enkel oog voor de alternatieven! FOEI !!!

  Zie ook What Really Happened.com over Fukushima: http://whatreallyhappened.com/category/fukushima-disaster

 • mr. drs. Bou:

  Fukushima in the USA – San Onofre
  Published on May 18, 2012 by TheBigPictureRT

  Trouble brewing at the San Onofre nuclear power plant in CA

 • ankie:

  When the dust settles!
  A movie produced by Frontline Films, David Bradbury, an AFI-winning
  documentary maker, twice Academy Award nominee explaining the decision
  by the Queensland Electricians Trade Union to take a stand against the
  expanding uranium mining and nuclear power industries in Australia and
  around the world. http://wakeupfromyourslumber.com/video/sullivan/when-dust-settles
  5 videos en duurt per video tot 8 minuten.
  Submitted by Sullivan on Sun, 24 juni 2012.

 • Orwell:

  Hi Bou,

  Een tijd geleden maakte ik deze spotprent: http://www.mijnbestand.nl/Bestand-ITJFBAMGBI7E.jpg

  Wellicht is het een geschikte afbeelding voor een volgende post over Fukushima.

  Hartelijke groet,

  Orwell

 • Groene Wolf:

  Dit artikel geeft ook weer hoe de radioactiviteit zich verspreidt over de aardkloot.:
  http://gangvanzaken.nl/algemeen/buitenland/fukushima-reactor-4-ingestort-video/

  • mr. drs. Bou:

   lieve hemel, Groene Wolf! Dat artikel zegt dat het reactorgebouw 4 is INGESTORT!

   Fukushima reactor 4 ingestort (Video)
   Door gangvanzaken – Geplaatst 4 uren geleden

   Het lijkt de zoveelste cover up in deze voor de mensheid catastrofale ramp met de kernreactoren in Fukushima.

   Volgens de journalist Yoichi Shimatsu uit Japan zou het gebouw van Reactor 4 zijn ingestort, mede door een serie aardbevingen van enkele weken geleden.

   Hierdoor braken de reeds verzwakte stalen palen af waarop het bad rustte met daarin de gevaarlijke 1500 gebruikte brandstofstaven. Het gevolg is dat deze naar beneden zijn gevallen en nu open en bloot, her en der verspreidt liggen over de brokstukken van wat eens Reactor 4 was.

   Daarom is er waarschijnlijk door de Japanse Minister van Energie, Gosh Hoson, een geheime opdracht gegeven om ook de rest van het gebouw te slopen. Ondertussen moest de aandacht van de media worden afgeleid door de Minister President, Yoshihiko Noda. Dit gebeurde door een grootse toespraak waarbij de aandacht volledig kwam te liggen op de voorgenomen extreme verhoging van de belasting, die vooral particulieren gaat treffen (BTW).

   Ondertussen houdt de mainstream media haar mond, in opdracht van de “verkopers van de dood” (degenen die (financiëel) belang hebben bij nieuwe reactoren) en doet iedereen net alsof er niets gebeurd is. Achter de schermen is alweer sprake van omkoping van mensen om op andere lokaties, ook andere landen, nieuwe reactoren te kunnen plaatsen.

   Als dat waar is, dan zal het hele noordelijk halfrond ernstig besmet raken!
   p.s.: ik heb nog even verder gezocht. De bron van het artikel is Niburu en Yoichi Shimatsu werkt samen met Jeff Rense. Laten we daarom maar hopen dat het (nog) niet waar is!

Laat een reactie achter

Recente reacties