Archief
Artikelen

Het NOS-journaal is druk bezig om de regering Assad in Syrië te demoniseren, net als gebeurde met het Libië van Gaddafi begin van dit jaar. Gisteren kwam er een spannende BBC-reportage op ons journaal, met alle ingrediënten die we ook in Libië zagen. Al Jazeera doet al een maand of twee dapper mee aan deze publiciteitscampagne voor een inval in Syrië. Waarom willen de Amerikanen persé Assad weg hebben? Een kwestie van geo-politiek! Het regime al-Assad moet van VS en Israël verdwijnen om de invloed van Iran in te perken.

De reden is niet hetzelfde als in Libië, want daar ging het om een rijkdom aan grondstoffen en een toegang tot Afrika, maar de manier waarop men in Syrië te werk gaat, heeft veel overeenkomsten met het Libië-scenario. We gaan even terug naar Libië in maart:

Chossudovsky: New deadly war theater opened in Libya
Geüpload door RussiaToday op 19 mrt 2011

De verovering van Libië duurde wat langer dan de NATO had verwacht, maar Oceanië heeft Afrika altijd geëxploiteerd. Begin augustus was Tripoli plat! Toen kon men eindelijk echt aan de slag in Syrië, waar het al maanden rommelde, maar waar de NATO pas echt aan het werk kon, toen de Libië-klus was geklaard. Oceanië was altijd al in oorlog met Azië. Let in het scenario op de overeenkomsten met Libië, alleen ging de Veiligheidsraad van de VN er ditmaal niet in mee:

Chossudovsky: UN withdrawal PR to demonize Syrian govt
Geüpload door RussiaToday op 17 aug 2011

De manier waarop Gaddafi werd koudgesteld, zou verstandige mensen te denken moeten geven, maar bij onze media werken geen verstandige mensen. Hun geheugen gaat vaak niet verder terug dan vorige week! De geschiedenis herhaalt zich nu in Syrië, slechts een maand of 8 na Libië. Het plan is duidelijk en Oceanië heeft haast!

The Assassination of Gaddafi – GRTV Backgrounder
Geüpload door GlobalResearchTV op 1 nov 2011

Daar gaan we dan! Het is half november, Gaddafi is dood, alleen Saif was nog een beetje voortvluchtig, maar voor de rest is alles onder controle van onze Westerse vrijheid en democratie!

Chossudovsky: Arab League Gives US-NATO Green Light to Intervene in Syria
Geüpload door GlobalResearchTV op 13 nov 2011

Contract Killing: ‘UK bombs its way to Libyan oil’
Geüpload door RussiaToday op 15 nov 2011

Terwijl onze Westerse media zeggen (=liegen!) dat ze Syrië niet binnen kunnen komen en dat het er levensgevaarlijk is, gaat Webster Tarpley zonder problemen naar Homs. Daar zouden regeringstroepen schieten op ongewapende demonstranten en andere onschuldige burgers. Toch vertelt Tarpley als ooggetuige (zie ook zijn website) een heel ander verhaal!

Wahhabis, Israel Fund Al-Qaeda Rebels in Syria: Dr. Webster Tarpley Reports
Geüpload door TheAlexJonesChannel op 15 nov 2011

Mossad vs Assad? ‘CIA death squads behind Syria bloodbath’
Geüpload door RussiaToday op 21 nov 2011

Het uiteindelijke doel van deze strategie is een aanval op Iran. Met de zogenaamde kernwapens die Iran zou kunnen maken, probeert men de publieke opinie te beïnvloeden, terwijl de oorlogsschepen van Oceanië reeds opstomen naar de Perzische Golf. Het leek er nog even op dat men Syrië voorlopig zou overslaan, om eerst op Iran af te gaan. Maar om Iran veilig te kunnen stellen voor de olie-corporaties, wil men nu toch eerst Syrië uitschakelen, want die twee zijn bondgenoten en Syrië ligt vrij dicht bij het hart van deze samenzwering: ZION, oftewel Jeruzalem.

Escobar: No war with Iran before 2012 elections
Geüpload door RussiaToday op 24 nov 2011

Intussen is het overal in de Arabische wereld onrustig, op dit moment in het bijzonder in Caïro, maar ook in Jemen en andere Arabische dictaturen. De Arabische leiders praten echter slechts over Syrië! Let ook hier weer op de overeenkomsten met Libië. Daar waren zogenaamde Humanitaire Organisaties (NGO’s) degenen die het hardste riepen om een “humanitaire interventie”. In Syrië blijkt dat nu weer het geval.

Invasion Industry: Humanitarian corridor to Syria war?
Geüpload door RussiaToday op 24 nov 2011

Moeen Raoof is een onafhankelijke adviseur voor NGO’s. Het volgende interview van Morris met hem is uiterst verhelderend! Hij weet niet alleen veel van het doen en laten van de NGO’s, maar hij heeft ook een heldere kijk op de situatie in Libië.

Syria & Libya NGOs Weapons Parallels – Moeen Raoof
Geüpload door 108morris108 op 24 nov 2011

Libya – TNC Leadership all Abroad – Moeen Raoof
Geüpload door 108morris108 op 24 nov 2011

Dan is er tot slot nog de gevangenneming van Saif al-Islam. Uit de berichten blijkt dat hij is opgepakt door TNC-rebellen uit Zintan. Het Internationale Gerechtshof heeft al toegestaan dat hij in Libië wordt berecht! Saif is gewond aan zijn rechter hand, zijn vingers zullen worden geamputeerd. Aan zijn gezicht kan men zien dat hij pijn heeft, maar hij wordt goed behandeld en blijft kalm.

Libya: Saif al-Islam Gaddafi warns captors about Islamist leader
Geüpload door telegraphtv op 22 nov 2011

T.West van AfriSynergy bespreekt ook dit videofragment, met achtergrondinformatie over de NTC:

Saif al-Islam Gaddafi Warns Libyan People About Belhadj and Salabi

Hoewel de media zich uit Libië hebben teruggetrokken, gebeurt er beslist niet niets. In het ontstane machtsvacuüm ontwikkelt zich een totale burgeroorlog. Een telefoongesprek van Lizzie Phelan maakt duidelijk dat de kaarten nog lang niet geschud zijn. Erger nog, het lijkt er op dat de kaarten onder de tafel liggen en met de wind worden meegevoerd! Maar Oceanië veroorzaakte altijd al chaos en armoede!

Will Zintan rebels go Green? – Lizzie Phelan
Geüpload door 108morris108 op 22 nov 2011

Het antwoord op de vraag of de rebellen zullen blijven staan aan de kant van het NTC, werd een dag later reeds gegeven in Bani Walid, waar de pro-Jamahiria strijders de NTC hebben verslagen. Libië is sinds maart veranderd in een volslagen chaos. Het komende half jaar kunnen we de zelfde berichten verwachten uit Syrië.

Libya: Bani Walid, 23 Nov. 2011, NTC defeated: “Now where is NATO?”

Tot slot voor de liefhebbers:

FKNNWZ: DEATH TO EXTREMISTS
Geüpload door fknnewz op 17 nov 2011

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

75 Reacties op “De “opstand” in Syrië en het Libië-scenario”

 • Miriam:

  Ik vernam een tijdje geleden op het nieuws dat Saif al Islam is opgepakt, heb jij daar ook iets van meegekregen Bou?

 • mr. drs. Bou:

  Jawel, Miriam. Zie mijn laatste post.

 • pettjo:

  In juni voorzag Thierry Meyssan al hetzelfde in Syrie als in Lybie. Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik ook lang dacht dat het autonome autochtone Syrische opstandige groepen waren die tegen Assad protesteerden, maar het blijkt duidelijk weer een NAVO opzet te zijn samen met Saoedi Arabie. Triest dat NOS en andere “kwaliteitrsmedia” deze propaganda ongefilterd dagelijks doorgeven. http://www.voltairenet.org/The-plan-to-destabilize-Syria

 • pettjo:

  Een meer recent Voltairenet artikel over de recente draai van Turkije om (ook) Syrie aan te gaan vallen:
  http://www.voltairenet.org/Goebbels-disciples-tackle-Syria

 • ankie:

  Ozyism.
  25 november 2011.
  According to new reports the Russia warship was carrying technical
  advisers to help install the S-300 missile defence system in Syria,
  Russia has also installed advanced radars in all important and
  strategic key military and industrial installations!
  As the US regimes newest and most advanced warship floats just outside
  Syrian waters, tensions are growing high!
  Analysts predicted that US would attack Syria when discovered in
  US rhetoric and US media propaganda pattern!

 • ankie:

  Save Seif Al Islam of gangrene!
  27 november 2011.
  http://libyasos.blogspot.com/p/news.html

 • mr. drs. Bou:

  Klopt, Ankie, heb even de YouTube:

 • mr. drs. Bou:

  Beste Ankie,
  Hier kom ik nog even voor terug. Want als Saif geen medische verzorging krijgt, dan sterft hij aan bloedvergiftiging. Da’s ook handig!

  ‘Gaddafi son knows too much, will be silenced’

 • mr. drs. Bou:

  NGOs and the War on Libya – Julien Teil on GRTV

 • They Knew:

  Let vooral op de twee video’s van een Libische mensenrechten activist, die dus openlijk toegeeft dat er geen bewijzen zijn dat troepen van Gaddafi op burgers zou hebben geschoten! Ik heb de video’s al eerder gezien, maar kon ze niet meer terugvinden. Dank aan Tony Cartalucci!

  http://www.prisonplanet.com/un-report-on-syria-based-on-witness-accounts-outside-of-syria.html

 • mr. drs. Bou:

  Beste They Knew,

  Deze video’s staan reeds ergens op BOUblog, het interview werd afgenomen door Julien Teil. Desondanks bedankt voor de link!

  En wat denk je hiervan?

  Bomb voyage: 600 Libyans ‘already fighting in Syria’

  Maar ik ben een beetje oorlogsmoe! De ene oorlog is nog niet verslagen, of ze beginnen alweer aan de volgende. Helaas ziet de gemiddelde bevolking elke avond op het NOS-journaal hoe humanitair het ingrijpen in Syrië zou zijn! Die “vrijheidsstrijders” staan immers aan de goede kant! Vrijheid en democratie voor de dummies!

 • ankie:

  Rusland:
  Het Westen moet een einde maken aan de bedreiging van Syrie!

  http://presstv.com/detail/212798.html

 • They Knew:

  Beste Bou,

  Oorlogsmoe? Nou, dan zal je wel niet héél erg gelukkig zijn met de onderstaande links.

  http://www.infowars.com/china-to-protect-iran-even-with-a-third-world-war/

  http://www.infowars.com/russia-threatens-to-block-nato-routes/

 • FUBAR:

  Natuurlijk blijft het journaal slechts 1 kant van het verhaal laten zien , maar het keurt het optreden van Assad niet goed. Een kwartje in de youtube machine en je krijgt de meest verschikkelijke beelden van door bevolking opgenomen protesten die keihard worden neergeslagen. Of beter : neergeschoten. Soldaten met geweren zijn niet genoeg , maar tanks , pantserwagens en zelfs de marine doet mee.

  Het harde optreden van Assad zat er natuurlijk aan te komen, zijn vader heeft ooit meer dan 30.000 mensen geloof ik afgemaakt bij een poging van de dictatuur af te komen. De ironie van de Arabische lente is eigenlijk dat de bevolking protesteerde tegen de machthebbers die het Westen grootendeels heeft neergezet, maar wanneer blijkt dat posities onhoudbaar worden veranderd men als een kameleon van kleur en kiest de kant van de bevolking. Om de eigen democratie te beschermen heeft men overal in de wereld democratie onthouden van bevolkingen en de eigen welvaart te vergroten.

  We leven mede dankzij deze strategie met oorlog ver van ons bed , maar we creeren tegelijk de ingredienten voor een nieuwe wereldoorlog. Verdeel en heers , maar nu de geplaatste pionen omvallen is er eenheid. De vraag is in hoeverre de bevolkingen dat hun gehate leider rustig zijn gang kon gaan mede door het Westen. En natuurlijk of het Westen bereid is te stoppen met het pogen met neopatisme te voeren.

 • mr. drs. Bou:

  Beste They Knew,
  Neem me niet kwalijk dat ik schoon genoeg heb van de oorlog. Deze duurt al zo lang als ik leef… Volgens mij zijn mensen niet bestemd om voortdurend oorlog te voeren, maar wel om samen te werken! Het resultaat daarvan zal volgens mij zoveel beter zijn!!!

 • They Knew:

  Beste Bou,

  Ik neem jou ook niets kwalijk, het is de realistische situatie van de wereld op dit moment en neem van mij aan dat het bij mij ook mijn neusgaten uitkomt. Daarom een verhelderend interview van Webster Tarpley en ik weet niet hoe het komt, maar ik heb deze persoon héél hoog zitten om zijn duidelijke uitleg over wereldsituaties en economie. Hij is niet voor niets historicus en econoom. Die Syrische dame mag er ook wezen trouwens, maar daar gaat het interview niet om. Hoewel het wel een reden was om die 56,36 minuten uit te zitten. Top interview, ik kan niets anders zeggen!

  http://tarpley.net/2011/11/27/the-anatomy-of-the-nato-cia-destabilization-of-syria/

 • mr. drs. Bou:

  Libyan In(ter)vention: False facts fatal for Gaddafi

 • mr. drs. Bou:

  Het wordt steeds gekker!

  Qatar cut down after beating up Russia’s envoy

  ‘Qatar more agressive, plays split in Arab League’

 • mr. drs. Bou:

  Thierry Meyssan Reporting from Syria

 • ankie:

  Beste Bou!
  Video:
  Gesprek met een beller over de:
  War with Iran by George Galloway (must watch)
  http://www.youtube.com/watch?v=av0Dw2t9znc&feature=related

 • mr. drs. Bou:

  Galloway op zijn best! 🙂 Dank je, Ankie!

 • ankie:

  Beste Bou!
  Fake verklaringen (van de media) toegeschreven aan Aisha al-Kadhafi-
  False dichiarazioni (DAI media)
  Attribuite ad Aisha al-Gheddafi (Eng.Ita.Fra.)-zeer belangrijk.http://libyanfreepress.wordpress.com/2011/12/06/fake-statements-from-media-attributed-to-aisha-al-qaddafi-false-dichiarazioni-dai-media-attribuite-ad-aisha-al-gheddafi/
  6 december 2011.

 • Beste Bou!

  Een volledig interview van de Syrische president Bashar Assad
  en Barbara Walters van de Amerikaanse tv-zender ABC.
  11 december 2011. Video!
  http://deadlinelive.info/2011/12/11/syrias-president-bashar-assad-sets-abc-news-senior-propagandist-barbra-walters-straight/

 • mr. drs. Bou:

  Ankie, het is niet alleen Syrië en Iran, maar kijk eens naar China en Rusland.

  Obama Raises the Military Stakes: Confrontation on the Borders with China and Russia

  After suffering major military and political defeats in bloody ground wars in Afghanistan and Iraq, failing to buttress long-standing clients in Yemen, Egypt and Tunisia and witnessing the disintegration of puppet regimes in Somalia and South Sudan, the Obama regime has learned nothing: Instead he has turned toward greater military confrontation with global powers, namely Russia and China. Obama has adopted a provocative offensive military strategy right on the frontiers of both China and Russia.

  …..

  November 2011 is a moment of great historical import: Obama declared two major policy positions, both having tremendous strategic consequences affecting competing world powers.

  Obama pronounced a policy of military encirclement of China based on stationing a maritime and aerial armada facing the Chinese coast – an overt policy designed to weaken and disrupt China ’s access to raw materials and commercial and financial ties in Asia . Obama’s declaration that Asia is the priority region for US military expansion, base-building and economic alliances was directed against China , challenging Beijing in its own backyard. Obama’s iron fist policy statement, addressed to the Australian Parliament, was crystal clear in defining US imperial goals.

 • pettjo:

  Ik kwam een uitstekende blog tegen met recente artikelen over wat er werkelijk in Syrie aan de hand is in tegenstelling wat de Westerse pro NAVO propaganda dagelijks uitbraakt:
  http://poorrichards-blog.blogspot.com/2011/12/syria-unknown-snipers-and-western.html

 • pettjo:

  Ik heb onderstaande oproep aan Harry van Bommel op zijn weblog gedaan en aan de fractie van de SP gestuurd.
  Ik denk dat meer mensen de kamerfracties moeten informeren over de werkelijke situatie in Syrie en wat daar gaande is van de kant van de NAVO-landen:

  Harry, wat is eigenlijk je mening over de situatie in Syrie. Het is denk ik duidelijk dat NAVO- en Arabische LIGA landen al maanden in Syrie intervenieren met special forces en death squads die de moorden in de schoenen schuiven van president Assad en zijn leger.
  Ik heb van jou enkel nog de officiele/valse versie gehoord over de situatie in Syrie die beoogt om de weg voor te bereiden van een NAVO-invasie in Syrie.
  Als jij blijft volharden in het waanidee dat Assad niet meer gepruimd wordt door zijn volk kun je mijn stem op je buik schrijven. Lybie was hetzelfde liedje als Syrie nu.
  Harry van Bommel huilt mee met de NAVO wolven..

 • Bedankt voor de informatie Bou!
  Iran wil Amerikaanse stealth drone ruilen tegen Russische afweerraketten.
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=647799&r=1&tbl_archief=&
  11 december 2011.

 • They Knew:

  @pettjo

  Heb ik gedaan. Ik ben door Harry van Bommel geblocked, als ik een persoonlijke mail aan hem stuur wordt hij teruggekaatst. Dat had niet met Syrië te maken maar met 9/11, precies in de tijd dat Steven Jones en Niels Harrit explosieven hadden gevonden in het stof van het WTC. Ik ben zelfs nog in contact getreden met Steven Jones via Journal of 9/11 studies, n.a.v. een lezing die hij had gehouden. De reden waarom ik Harry van Bommel heb benadert, was n.a.v. een boekje dat hij samen met Guido van Leemput (een beleidsmedewerker van de SP) had geschreven met de titel ‘Onverantwoord goedgelovig of welbewust misleidend’ en een voorwoord van Jan Marijnissen. Dit boekje handelt over de politieke goedkeuring van Nederland, aan de Amerikaans/Britse inval van Irak in 2003. In dat boekje wordt met name genoemd, PNAC en The New Pearl Harbor, dat staat er niet voor niets in en ik heb Harry van Bommel daar vragen over gesteld, met voornoemd resultaat. Daarna heb ik Guido van Leemput benadert, of hij genegen was de video van Steven Jones’s lezing te bekijken, maar mijnheer had geen tijd. Via via, ben ik er later achtergekomen, dat Harry van Bommel een lezing van David Ray Griffin, in 2006, samen met wat andere politici had afgezegd, omdat hij wel iets beters te doen had. Toevalligerwijs was Harry van Bommel zo trots dat ook hij in WikiLeaks werd genoemd, dat hij de hele conversatie tussen hem, Jan Marijnissen en de Amerikaanse ambassadeur op zijn weblog plaatste en dat de Amerikaanse ambassadeur er niet zo gelukkig mee was dat de SP ‘socialistisch’ was. Harry van Bommel zwakte dat af door te zeggen, dat het communisme niet meer bestond en dat de SP meer ‘sociaal-democratisch’ gezien moet worden. Één en ander heb ik toen met elkaar gecombineerd en kwam tot de conclusie dat óók de SP een farce in het Nederlandse politieke bestel is. Ik hoop dat deze informatie je wat duidelijkheid verschaft rond Harry van Bommel en de SP. Ik heb er in ieder geval mijn buik vol van.

 • They Knew:

  @pettjo (Tjeerd)

  Je reactie is geplaatst op Harry van Bommels weblog! Je zal ongetwijfeld reactie daarop krijgen van m.n. Roelf van Bergen en Olav Meijer, dat je uit je nek lult, een complot-theorist bent en je informatie van sites haalt als Alex Jones, Global Research, Sibel Edmonds Corbett Report etc. Ik heb er ervaring mee! Mocht je er op reageren, weet dan dat je een medestander hebt van mijn persoontje.

 • mr. drs. Bou:

  Breaking News – China-Russia, Prepare for WWIII

  meer AfriSynergy

 • mr. drs. Bou:

  Breaking News – Libya NTC Being Hunted

  Meer AfriSynergy

 • Beste Bou!

  The evergreen legend..Muammar Gaddafi and his lions!

 • mr. drs. Bou:

  US and NATO troops train on the Syrian border

  Interview met Sibel Edmonds:

 • pettjo:

  Ik geef even de integrale weergave van de crux van de open brief van de 80 internationale organisatie weer omdat de hamer op de kop wordt geslagen. Het wordt tijd dat ook Nederlandse internationale organisaties zoals het Rode Kruis een dergelijk geluid naar buiten brengen.
  Van de heer Harry van Bommel (SP) verwacht ik overigens geen enkel initiatief in deze kwestie..

  We, the undersigned associations, Ngos and groups, active for peace and human rights, urge you to mobilize the United Nations and the international community to take immediate action to halt any foreign military intervention against Syria, and instead, to act in good faith for a true mediation. Time is of the essence. We ask to act in good faith in favor of a true and peaceful mediation.
  Over the past few months we have observed a steadily increasing media campaign that presents a partial and unverified account of what is happening in Syria. The same thing occurred in the lead-up to foreign intervention in the case of Libya as well.
  We know that there are violent clashes between government troops and the armed insurgents of the self-proclaimed “Syria Liberated Army” with bases in Turkey, near the Syrian border. And we know that such conflicts are provoking an enormous death toll among civilians as well. Innocent civilians are the first victims of every conflict. It therefore seems clear that in Syria both armed sides bear responsibilities.

  But external military interference is absolutely not the way to protect civilians and human rights.

  WE STRONGLY AFFIRM THAT:
  1) the proposed so-called “humanitarian military intervention” in Syria is by far the worst option and can claim no legitimacy whatsoever; protection of human rights is not obtained through armed intervention;
  2) indeed, recent history shows that the inevitable results of foreign armed intervention are massive human rights violations, as in Libya;
  3) smuggling weapons into an area of conflict only fuels a “civil” war and must be stopped;
  4) the Libyan scenario must not be allowed to take place in Syria, i.e. a “no-fly zone” which turns into direct military intervention followed by massacres and massive human rights violations,

  WE THEREFORE URGE THE INTERNATIONAL COMMUNITY TO FAVOR:
  1) a ceasefire on both sides and neutral mediation between the parties: we remind that a proposal made by some Latin American countries from the Alba group seems to be welcomed also by the non-armed opposition
  2) action to stop foreign military and political interference in Syria aimed at destabilizing the country (and possibly the entire region);
  3) reinstatement of Syria into the Regional Block;
  3) a halt to current sanctions which are harming civilians;
  4) an international investigative mission by neutral countries and organizations to ascertain the truth about the conditions of life in Syria;
  5) an investigation by neutral international observers into the accusations and news reports coming out of Syria and which at present it has not been possible to verify.

 • Verwijderd wegens onverstaanbaarheid.

  Beste Ankie,
  Een toespraak in het Arabisch draagt niet bij aan de helderheid.
  Gaarne geen linkdumps en zeker niet in de kerstvakantie! 😉

  Bou

 • mr. drs. Bou:

  Qatar invaded Libya, now invades Syria

  Qatar created anti-Syrian mercenary force, denounces digital Israeli website DEBKAFile.

  According to this information, released Thursday by the news agency, Cham Press, the contingent is composed of mercenaries from several countries in the region, mainly the more radical Syrians of the Muslim Brotherhood, which was named the Free Syrian Army.

  The complaint specifies that this force is financed by Doha, and is constituted in the form of battalions and brigades in military camps on Turkish territory, with the permission of the government of Ankara, near the border with Syria.

 • mrpettjo:

  Hier een andere bron voor de inzet van de Amerikaanse bondgenoot Quatar om de Arabische wereld volledig te balkaniseren:

  Free Syrian Army commanded by Military Governor of Tripoli

  by Thierry Meyssan

  In the wake of the “Arab Spring” and NATO interventions, both official and secret, Qatar seeks to impose Islamist leaders wherever possible. This strategy has led it not only to fund the Muslim Brotherhood and to hand Al-Jazeera over to them, but also to support Al Qaeda mercenaries, who will henceforth oversee the Free Syrian Army. However, this new scenario raises serious concerns in Israel and among the supporters of the “clash of civilizations.”

  (..)

  http://www.voltairenet.org/Free-Syrian-Army-commanded-by

 • mrpettjo:

  Vier dagen na 9-11 werd in Camp David al beslist dat Syrie t.z.t. binnengevallen zou worden:
  http://www.voltairenet.org/The-decision-to-attack-Syria-was

 • mrpettjo:

  Ik kreeg gisteren een mail van Harry van Bommel en hij gelooft er dus niets van dat speciale troepen en secret services al op Syrisch grondgebied actief zijn.
  Ik heb hem dus maar gewezen op de excellente artikelen van Thierry Meyssan (www.voltairenet.org)over o.a. Lybie en Syrie en op het artikel in de populaire Britse zondagskrant Daily Star waar gesproken wordt van recente CIA-, MI6- en speciale troepenoperaties op Syrisch grondgebied:

  http://www.dailystar.co.uk/news/view/227911/Syria-will-be-bloodiest-yet/

  Ik verwacht dat Harry gewoon bij zijn standpunt blijft overigens.

 • mrpettjo:

  Ik kreeg twee dagen geleden deze mail. Mede door o.m. een artikel in de Volkrant (met een verhullende en stigmatiserende kop)van de Belgische journalist Jef Lambrecht (De Morgen) denk ik begrijpt Van Bommel (SP) ineens dat er wel degelijk illegale NAVO inmenging in Syrie aan de hand is:

  Inmiddels heb ik meer bronnen. Binnenkort is er een commissievergadering over de Arabische regio. Daar zal ik er vragen over stellen. Duurt dat te lang dan zal ik het in aparte schriftelijke vragen doen. Dank voor de attendering.

  grtz

  Harry van Bommel

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3112040/2012/01/09/De-populistische-moslimbroeders-zijn-in-opmars-op-alle-fronten.dhtml

 • mr. drs. Bou:

  Beste mrpettjo,

  Prima actie, Tom Poes! Ik ben er even op ingehaakt met een nieuw bericht over Syrië. Misschien kun je heer Bommel de link sturen:

  http://www.boublog.nl/13/01/2012/syrie-en-het-nieuws-over-de-burgeroorlog/

 • mr. drs. Bou:

  Nota bene: JOOP !!! Pas op voor propaganda…

  Tevredenheid interventie Libië is onterecht

  Het kabinet is ongepast optimistisch; de Kadaffi-clan is wel verdreven maar de NAVO liet het land in chaos achter

  In de eindevaluatie over de NAVO-missie ‘Unified Protector’ in Libië toont het kabinet zich zeer tevreden over het resultaat van het militaire ingrijpen. Volgens de ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken is de ‘succesvolle’ missie ‘geslaagd in het behalen van de gestelde doelen’. Wie echter kritisch kijkt naar de gestelde doelen en de behaalde resultaten, moet concluderen dat het kabinet ongepast optimistisch is. De Kadaffi-clan is wel verdreven maar de NAVO liet het land in chaos achter.

  VN-Veiligheidsraadsresolutie 1973, die gewapende actie in Libië legitimeerde, roept nadrukkelijk op tot een ‘complete end to violence and all attacks against, and abuses of, civilians’. Het hoge aantal slachtoffers van de burgeroorlog in Libië – volgens de Nationale Overgangsraad zo’n dertigduizend doden en vijftigduizend gewonden, waaronder veel burgers – maakt meteen duidelijk dat de NAVO niet in staat bleek groot bloedvergieten in Libië te voorkomen of beëindigen. Resolutie 1973 werd gezien als de eerste toepassing van het principe ‘responsibility to protect’. In die opzet is de NAVO niet geslaagd.

  Een tweede bezwaar is het feit dat de NAVO bij het beschermen van burgers in Libië selectief te werk ging. Burgers werden zonder meer beschermd tegen aanvallen van het Kadaffi regime. Maar burgers die slachtoffer werden van aanvallen van opstandelingen, konden niet op de NAVO rekenen. De stad Tawargha is hier illustratief. Ooit woonden hier dertigduizend mensen. Opstandelingen beschuldigden hen ervan loyaal aan Kadaffi te zijn en hebben de stad volledig gezuiverd. Nu is Tawargha een spookstad. De NAVO trad niet op. Gold hier resolutie 1973 ineens niet meer?

 • excellentie zwembad:

  even copypaste van reactie zaplog :
  krokodillentranen van de heer van Bommel :
  http://www.radio1.nl/items/27801-adriaan-van-vuren-en-harry-van-bommel-over-ingrijpen-in-libi
  Luister hier een enthousiaste van Bommel die zwaar voor illegaal ingrijpen in Libie is .

  Iedereen met meer dan 2 hercencellen wist de uitkomst want we hebben dit zo vaak meegemaakt maar van Bommel stoot zich graag aan dezelfde steen . En ondertussen worden de simpele geesten rijp gemaakt om met Syrie hetzelfde te doen terwijl elke oplettende burger dondersgoed weet dat daar massamoorden worden gepleegd door door het westen gesteunde bendes radicalen .

 • excellentie zwembad:

  nog meer frisse uitspraken van van Bommel
  http://www.sp.nl/wereld/nieuwsberichten/10520/111021-nieuwe_kansen_voor_libische_volk.html

  SP-Kamerlid Harry van Bommel is opgelucht dat met de val van Kadhafi deze oorlog in Libië voorbij lijkt te zijn. ‘Ik feliciteer de bevolking van Libië met het verjagen van het regime van Kadhafi. Libië kan nu aan een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis beginnen.

 • Ben:

  Ik kom zolangzamerhand maar tot een conclusie: politici zijn dom en/of crimineel.

  Ben

 • excellentie zwembad:

  Helaas was ik al een tijdje achter deze conclusie 🙁

 • excellentie zwembad:

  ook hier is van Bommel niet op zijn scherpst

  http://pauwenwitteman.vara.nl/Gast-detail.1575.0.html?cHash=89553dfd421fed45d2d7222367b68c58&tx_ttnews%5Btt_news%5D=20887

  Probleem is met figuren als van Bommel dat ze hun informatie uit de Volkskrant en het NRC halen .

  Dus niet crimineel maar gewoon dom .

 • Berend:

  Bommel, maar ook van Heijningen is CIA. Bij Bommel kwam ik er pas later achter, van Heijnigen en zijn kliek die hij meenam, was meteen duidelijk als je zijn achtergrond in Midden Amerika onderzoekt. Jan Marijnissen is hiervoor gewaarschuwd en wilde terugvechten. De infiltratie in de SP was echter al zo ver gevoderd dat Marijnissen korte tijd later werd kaltgestelt (gechanteerd?) Meerdere linkse SP-ers werden uit de partij gewerkt.
  Wat de gevolgen waren en wat er van de SP is terechtgekomen, zal een ieder die nadenkt nu wel duidelijk zijn.

 • excellentie zwembad:

  @berend
  waar haal je die info vandaan?

 • Berend:

  Laten we het maar hier op houden dat ik een van de spelers was en het er niet te veel meer over wil hebben. Ik heb genoeg ‘stront’ over me heen gehad. En niet alleen vauit deze SP kliek

 • Ben:

  Nu wordt het pas echt interessant!

 • excellentie zwembad:

  hmmmmmm…. iets beweren en zwijgen? :'(

 • Berend:

  Ok dan, ik ben geen lafaard, ben het alleen maar behoorlijk moe.

  Van Heijningen en zijn groepje werden lid van de SP. Van Heijningen kreeg vanwege zijn (vermeende) verdiensten in Midden Amerika en X min Y direct een verantwoordelijke functie in de SP en kwam op de 2e Kamer kandidatenlijst.

  In werkelijkheid was het een infiltratiepoging die door te laat ingrijpen van Marijnissen en andere ‘hardliners’ nog lukte ook.
  De SP krant de Tribune werd als eerste overgenomen.
  Hoofdredactrice Elma Verheij werd afgezet en de Heijningenkliek nam het over.
  Volgende (gelijktijdige stap) was het overnemen van het secretariaat en het bezetten van invloedrijke posities.

  Dit bleef uiteindelijk niet onopgemerkt. In Amsterdam ontstond een groepje die zich tegen deze overname ging verzetten. Vanuit het partijbestuur gaf Marijnissen opdracht dit verzet uit te breiden naar het hoogste niveau. Een afgevaardigde (ik ga verder geen namen noemen, zoek dat zelf maar uit), werd naar Amsterdam gestuurd om daar de leiding over te nemen. Dat gebeurde in directe samenwerking met de genoemde groep en 2 hoofdbestuurs-2e Kamerleden.

  Tijdens het Amsterdamse congres werd een deel van de oppositie, ondanks een hetze-campagne als kandidaat voor de Deelraad gekozen.
  De Marijnissen afgevaardigde en de 2 hoofdbestuurders pleegden echter verraad en kozen de kant van v Heijningen. Eigenbelang (de centjes) en het mooie baantje vonden ze belangrijker dan de linkse koers van de SP.
  Een van deze drie zei openlijk, toen hij er mee geconfronteerd werd: soms is het beter om geen ruggengraat te hebben.

  Niet alleen in Amsterdam werd er oppositie gevoerd, ook in andere afdelingen in het land hadden ze de infiltratie door. Inmiddels zijn al deze ‘lastposten’ de partij uitgewerkt, of zijn zoetgehouden met een bestuursbaantje, zoals bijvoorbeeld in Zaanstad.

  Iedereen die kijkt naar de huidige standpunten van de SP zal na het lezen van dit stukje nu kunnen begrijpen waarom ze zo naar de PvdA en Groen Links zijn opgeschoven en zelf de NAVO misdaden verdedigen.

  Dieper ga ik er niet op in, sorry voor Ben en Exellentie zwembad.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Berend,

  In Middelburg gebeurde ook iets raars. Ik weet niet of het hier mee te maken heeft en ik weet er ook het fijne niet van, maar er waren na de laatste gemeenteraadsverkiezingen twee SP raadsleden die onmiddellijk uit de partij stapten! Maar ze wilden wel hun zetel behouden…

  Dat de SP nogal wat water in de rode wijn heeft gedaan, is zichtbaar. Ze willen regeren, een links kabinet! De PvdA doet nu wat rode wijn in het kleurloze rozen-water. En Groen Links is volgens mij zo volslagen de weg kwijt, dat ze GROEN met rood schrijven en LINKS met groen…

  In het Groene Boek van Gaddafi staat ook een hoofdstuk over politieke partijen. Het zijn machts-instituten en gekonkel om macht en baantjes komt daarom in alle politieke partijen voor!

  Het is op dit moment onmogelijk om de politieke structuur van Nederland drastisch te hervormen. Daarom is ook mijn hoop gevestigd op een links kabinet. De economie is op dit moment machtiger dan de politiek. Misschien dat een linkse regering daar verandering in kan brengen…

 • Berend:

  Beste Bou, ik heb geen enkele hoop dat een ‘linke’ regering werkelijke veranderingen tot stand kan, maar ook wil, brengen. We hebben in naam al ‘linkse’ regeringen gehad, met de PvdA er in en een CDA dat zich zogenaamd tot links had bekeerd (volgens de media dan). Als de SP met de twee anderen zou gaan regeren zullen ze de bevolking een wortel voorhouden en marginale verbeteringen aanbrengen, die niets voorstellen. Ze zullen zich beroepen op de slechte economische situatie (er is honderden miljarden aan papiergeld gedrukt waar ze van af moeten. Denk aan Frankrijk dat ooit zijn munt met het getal 100 ontwaarde) die in werkelijkheid niet bestaat omdat de enige werkelijke waarde de arbeidskracht is.
  Nee, de bestuurders worden allemaal van te voren uitgezocht en op het houten paard gezet. Door wie dat gebeurd heb je zelf vaak genoeg geschreven. Danst iemand niet naar hun pijpen, komt er wel een gehersenspoelde of ge-chipte ‘gek’ die hem of haar een kopje kleiner maakt.
  Veranderingen zullen van onderop moeten komen, maar alle linkse organisaties, leiders en partijen zijn zwart en kapot gemaakt (zie de SP)

 • excellentie zwembad:

  nog even terug naar onderwerp
  http://www.canvas.be/programmas/terzake/server11668bf33%3A136e8606961%3A-6fb6#panel-epi

  Een slimme pater en een paar domme belgen in Terzake – een programma dat overigens stukken beter is als onze programma’s want wij nodigen slechts jaknikkers uit

  meer over deze pater : http://www.pvda.be/nieuws/artikel/syrie-als-men-echt-iets-wil-doen-in-het-westen-dat-men-dan-stopt-met-liegen.html

 • mr. drs. Bou:

  Dit artikel gaat zijdelings ook over de des-informatie en de aanslagen op burgers tijdens de Balkan-oorlog:

  The United Nations and the Houla Massacre: The Information Battlefield

  Het is allemaal déja vu!

 • mr. drs. Bou:

  Goh, Patrick Savalle slaat opeens links af! 😉
  En dat nadat hij alle politiek linkse posters van zijn geliefde Zaplog had verwijderd. Ik dacht dat Likoed ook weg was, dus ik vroeg Patrick laatst opnieuw om toegang. Geen antwoord, maar wat dacht je wat? Enige dagen later bleek Likoed nog altijd welkom.
  Daar wil ik toch echt niet bij horen, hoor… 🙂

 • Sonja:

  Waarom noem je man en paard niet Berend?

 • excellentie zwembad:

  @bou
  wil je op zap posten dan regel ik dat

  is geen kunst hoor

 • mr. drs. Bou:

  @ excellentie,
  Mail me maar even hoe… 😉

 • h_uit010:

  Berend,
  zou je daarover over de mail van gedachten willen wisselen?
  mailadres is crazymulgogi aapslinger gmail com
  ik ben bezig met een artikel over ideologische infiltratie in GL en SP.
  Met name ivm banken/ de financiële sector.
  groeten

 • Ben:

  Hi Herman,

  Waar hang jij tegenwoordig uit?

  Ben

Recente reacties