Archief
Artikelen

Ruim 2 weken geleden begon in New York een grote demonstratie tegen de manier waarop de financiële wereld werkt: Occupy Wall Street. Aanvankelijk deden er zo’n 1000 mensen aan deze bezetting van het financiële centrum van New York mee, maar naarmate de dagen verstreken, groeide hun aantal tot meer dan 200.000. Ook de agressie van de politie nam echter toe. Op zaterdag j.l. heeft de NY-politie meer dan 700 demonstranten gearresteerd. Zij laten zich daardoor echter niet afschrikken, de bezetting gaat door en ook in andere Amerikaanse steden wordt nu gedemonstreerd. De Nederlandse media zeggen nauwelijks waar deze demonstraties over gaan, maar op YouTube is dat wel duidelijk.

De Amerikaanse media probeert eveneens om deze massale demonstraties uit het nieuws te houden. Met onze Westerse samenleving is zogenaamd niets mis, hier heersen vrijheid in democratie. In werkelijkheid heerst er werkloosheid, in de VS vaak gevolgd door dakloosheid, er heersen honger en armoede, want alleen de banken hebben geld. Zij hebben eerst middels allerlei financiële derivaten de beurshandelaren rijk gemaakt en de bevolking arm. Daarna kregen ze een bail-out van belastinggeld, omdat ze anders failliet zouden gaan, en nu houden ze de hand op de knip en draaien ze de geldkraan dicht. Deze politiek leidde tot grote rijkdom voor ongeveer 1% van de bevolking, terwijl 99% van de mensen steeds armer wordt.

We The People… Occupy Wall Street – Day 14

Keith Olbermann Covers Occupy Wall Street Protests Media Blackout

Michael Moore: Occupy Wall Street will only get bigger

Occupy Wall Street – a revolution?

Occupy Wall Street — Let banks fail

Geüpload door RussiaToday op 1 okt 2011:

OccupyWallStreet to RT: Revolution at any cost!

Brooklyn Bridge shut down: RT’s Occupy Wall Street footage

Brooklyn Bridge video: Police arrest Occupy Wall Street protesters

Brutal crackdown on Brooklyn Bridge, 700 protesters arrested

Idem 2 oktober:

NYPD Gone Wild: Drones vs Occupy Wall Street?

US Protests: ‘People aware Wall Street is real enemy’

3 oktober

NY Violence: ‘Media happy to show protests but not in our backyards’

American Spring? ‘Occupy Wall Street just the beginning’

Misschien wordt het tijd dat ook Obama op de vlucht slaat, bij voorbeeld naar Saoedi Arabië, hoewel dit land wel een erg slechte naam heeft wat betreft racisme. Het doel van deze Amerikaanse Lente is echter niet het verjagen van de president, maar een grondige hervorming van het financiële systeem. De vrije markt economie is al jaren failliet. Het is een zombie-economie die in leven wordt gehouden met geld-transfusies uit de belastingkist. De VS is drie jaar geleden reeds leeggezogen, Europa is nu aan de beurt…

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

14 Reacties op “Bezet Wall Street, want het loopt uit de hand”

 • joris:

  JP Morgan heeft 4.6 miljoen dollar betaald aan de NYPD. Ik denk niet dat het gaat helpen. Ik denk dat het juist tegen ze zal werken.
  http://www.wanttoknow.nl/overige/gaat-us-marine-wallstreet-betogers-helpen/

  Wat wellicht wel gevaarlijk is voor de beweging is dat het zo groot wordt dat iedereen er zich achter schaart, inclusief grote politici.
  http://www.infowars.com/nader-ron-paul-kucinich-speak-to-occupy-wall-street-repeal-the-federal-reserve-act/

  Wat wel weer interessant is is natuurlijk het feit dat ze nu ook de FED onder vuur nemen.

  kortere hastag: #OWS

 • mr. drs. BOU:

  Support grows for Wall Street “American Spring” protesters after 1000 arrests!!

  Geüpload door cctvnewschannel op 3 okt 2011

  LOS ANGELES, Oct. 2 (Xinhua)– Some 800 protesters marched and rallied in downtown Los Angeles Sunday to show their support for “Occupy Wall Street” protesters in New York City.

  Approximately 500 protesters set up camp in front of Los Angeles City Hall and about 300 protesters marched through the streets of downtown Los Angeles with variations on the slogan “We are the 99%” and “all week all day occupied LA.”

  Many protesters carried placards, some reading “We are the 99 percent,” “This Is Our Country, We Will Occupy It” or “Banks Got Bailed-out, We Got Sold Out.”

  “The sign ‘We are the 99 percent’ means everyone, that is, except the richest 1 percent of the population, who the demonstrators contend are the only beneficiaries of America’s economic policies,” a protester told Xinhua, who declined to give his name.

 • Marc:

  De geest is eindelijk uit de fles en wel op de plaats waar deze hele hoax ooit is ontstaan. Hopelijk krijgen veel mensen hier ook snel door hoe dit hele spel al die tijd gespeeld is door de banken en multinationals met daar onder hangend onze politici, om ons toch de indruk te geven dat we in een “Democratie” leven en de illusie van een keuze voor links of rechts..

  Groet,
  Marc

 • 15 oktober zal er in Amsterdam op het Beursplein ook een demonstratie plaatsvinden (12.00).

  http://15october.net/

  Doe mee! Als je een facebook-account hebt, kun je je hier aanmelden:

  Amsterdam: http://www.facebook.com/event.php?eid=255019801209596
  Den Haag: http://www.facebook.com/event.php?eid=194476120623811

  Twitters kunnen volgen op:

  Amsterdam: http://twitter.com/#!/occupyamsterdam
  Den Haag: http://twitter.com/#!/occupydenhaag

 • mr. drs. BOU:

  Dank je wel, Miriam. Misschien komt er ook wel een Hollandse Lente! 😉

  Een mooie bijdrage van Information Clearing House:
  http://www.informationclearinghouse.info/article29301.htm

  Exclusive “Occupy Wall Street” Unaired Fox Footage

  Het geluid is rommelig, maar er staat een transcript op Info Clearing House.

 • henk:

  Marianne van den Berg zat vandaag, zondag 2 oktober 2011, voor de twaalfde dag achtereen op het Binnenhof.
  Zij houdt haar sit-in uit protest tegen de kabinetsbezuinigingen, tegen marktwerking in de zorg,tegen de verdeel-en heers-tactieken van de politiek, en tegen de groeiende armoede.
  De politiek moet weer in dienst van het volk staan in plaats van in dienst van de financiële wereld.

  Steun dit moedig mens

 • Occupy Wall Street is niet langer onderground, en de mainstream media besteden inmiddels veel aandacht aan het gebeuren. Verdacht. Als klap op de vuurpijl betuigt Bernanke, voorzitter van dé grote veroorzaker van de financiële crisis, solidariteit met de Occupy-beweging. Iets is er niet in de haak!

  En waarempel. Blijkt dat de grootste financiër van Occupy Wall Street een George Soros, een aartsglobalist is.

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=642756&r=1&tbl_archief=&

  Wat een immense teleurstelling.

 • Ik word kriegel van die verborgen agenda’s. Bah. M’n dag naar de knoppen.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Miriam,

  Dank voor de link naar Xander. Ik denk zelf dat deze protestbeweging vrij machteloos is. Niet van boven af georganiseerd, zoals Xander denkt, maar een logische reactie van onvrede op het 10 jaar na 11 september-beleid. Er is echter geen organisatie, de beweging biedt geen duidelijk alternatief. In het kader van onze schijn-democratie laat men hen nu even hun gang gaan, maar als het protest destructief wordt, grijpt de politie in.

  Kortom: rellen zijn geen revolutie!

  Zie ook: http://nicodegeit.wordpress.com/2011/10/17/wat-is-het-doel-van-de-occupy-wallstreet-beweging/

 • mr. drs. BOU:

  Occupy Wall Street: Populist Financiers Supporting Protesters Is Part of the Problem, Not the Solution

  by Finian Cunningham

  The Occupy Wall Street movement sweeping across the US faces a tricky dilemma, the outcome of which will determine its historic impact. Up to now, part of the movement’s strength derives from its diffuse, eclectic spread of voices. That enigma makes it hard to define and confront from the authorities’ point of view. However, sooner or later the campaign will have to set out its own agenda by defining demands and aims. Otherwise, it runs the risk of running out of the admirable popular momentum that it has thus far generated; also, such a vacuum allows others who do not share the ultimate concerns of the grassroots to define the direction of the movement – a direction that most likely will lead to a safe, blind alley – again from the authorities’ point of view. Confronting this dilemma inevitably requires political organization, which will require hardnosed choices about which allies and interests are to be aligned.

  Of the public figures that have come out recently to support the Occupy Wall Street movement perhaps the most bizarre are some of the Wall Street financiers themselves. Some of the big names, apparently rallying to the cause, include George Soros, Warren Buffett, Ben Bernanke and Al Gore.

  The phrase “poachers becoming gamekeepers” comes to mind. How can financiers and speculators who are the embodiment of everything that is awry with the American economy be part of the solution? This is an example of where the movement needs to make tough political choices and to demonstrate that it understands the structural nature of the challenge that lies ahead. In not doing so, what we will witness is a classic maneouvre to co-opt a grassroots movement that could otherwise pose a serious challenge to the power structure that has so deformed the American economy and society.

 • Op 18 maart waren er flinke rellen in Frankfurt tegen het ECB. http://rt.com/news/241741-frankfurt-germany-ecb-protest/

  Ik lees hier verder niets over, terwijl het er pittig aan toe is gegaan. Natuurlijk weer rellen die ontstonden vanuit een vreedzame demonstratie (gaap).

  Kan er niet helemaal mijn vinger achter krijgen hoe dit nu zit. Ik heb ook nog even op de Blockupy site gekeken: http://blockupy.org/. Ziet er wel erg gelikt uit, ik proef een beetje Agenda21 sfeertje, lettend op de lay-out.

  Weet iemand meer?

 • Oei oei, dat ging dus helemaal mis met de links. Hier nog een keer de url:

  http://rt.com/news/241741-frankfurt-germany-ecb-protest/

  http://blockupy.org/

  Sorry Boudine, misschien wil je het aanpassen? Dank alvast.

Laat een reactie achter

Recente reacties