Archief
Artikelen

Op maandag 29 augustus zijn de onafhankelijke journalisten die vast zaten in Tripoli geëvacueerd en na een boottocht van 36 uur veilig aangekomen in Maltha. De boot was gebouwd voor maximaal 12 personen. Naast de bemanning bevonden zich daarop 52 vluchtelingen en de zee was ruw. Mahdi Nazemroaya vertelde reeds over deze barre overtocht in een Skype gesprek met Morris vanuit Maltha. Thierry Meyssan en Lizzie Phelan, die werkte voor Press TV, waren ook aan boord. Er komen nu steeds meer getuigenissen binnen van de oorlogsmisdaden van de NATO in Libië. Wat deze mensen vertellen, is verschrikkelijk!

Mahdi Nazemroaya vertelde bij voorbeeld dat de NATO een demonstratie bombardeerde van pro-Gaddafi burgers met groene vlaggen. Ook zijn er hele woonwijken plat gebombardeerd. Dit alles zogenaamd ter bescherming van de bevolking… die leugen alleen al is een oorlogsmisdaad!

Mahdi Nazemroaya in Malta After Libya

Thierry Meyssan gaf een radio-interview aan een Iraans station. Hij vertelt over de verschillende fasen van deze oorlog tegen Libië. Donkerdoorn schreef vandaag een stukje over het begin van deze oorlog. Een video-interview van een Libische overloper, Nouri Mesmari, die in oktober 2010 naar Parijs was gegaan, stond op 22 februari 2011 in de Liberation, een Franse krant. Mesmari beweerde dat Gaddafi genocide pleegde! Maar dat was niet waar!

Een vertaling van dit interview staat hier.

In die zelfde week legden verscheidene Libische ambassadeurs en ministers hun functie neer. Dit alles lijkt lang van tevoren afgesproken. Voeg daarbij de geplande militaire oefening van Frankrijk en Engeland in de Middellandse Zee van 21 tot 25 maart voor de kust van Libië, en de plannen zijn rond. Op 17 maart nam de Veiligheidsraad van de VN Resolutie 1973 aan, waarin Libië tot een No-Fly zone werd verklaard. Op 19 maart begonnen de bombardementen op de militaire doelen van Libië.

Aanvankelijk vielen er nauwelijks burgerslachtoffers, hoewel de bombardementen verder gingen dan Resolutie 1973 toestond. Daarna wilde men het land in tweeën splitsen: het oosten voor de rebellen in Benghazi en het westen voor de regering Gaddafi in Tripoli. In deze periode bombardeerde men de woonhuizen van de Libische regeringsleiders. Een zoon van Gaddafi en twee van zijn kleinkinderen werden toen gedood. Daarna begon men de civiele infrastructuur te bombarderen: drinkwater, elektriciteit en communicatie moesten kapot. Omdat deze doelen ook in woonwijken staan, was het aantal burgerslachtoffers veel hoger. Maar bij de verovering van Tripoli heeft de NATO opzettelijk zo veel mogelijk burgerdoelen getroffen en burgers gewond en gedood! Het was een koloniale slachtpartij! En de zogenaamde rebellen waren soldaten uit Qatar… en special forces uit Israël, Frankrijk, Engeland, Italië en de VS. Volgens Thierry Meyssan is dit complot gesmeed door Israël.

Thierry Meyssan on the Invasion of Tripoli
Als u geen Frans verstaat, zet dan het geluid uit en lees de Engelse ondertiteling.

Morris ontving een e-mail van een betrouwbare bron in Tripoli, die om begrijpelijke redenen graag anoniem wil blijven. Hij heeft net zijn middelbare school afgerond en zijn Engels is niet perfect, maar goed genoeg!

Letter From Tripoli – Carnage of the Innocent

Lizzie Phelan zat ook op de boot naar Maltha. Enkele dagen voor de NATO een massamoord pleegde in Majer, een dorp in de buurt van Zlitan, ging Lizzy naar Zletan. Daar was een woonhuis getroffen, de vrouw en haar twee kleine kinderen waren gedood. Maar er waren nog meer burgerslachtoffers.

Lizzie Phelan witnesses effects of NATO’s “humanitarian intervention” in Zlitan

Make No Mistake NATO committed War Crimes in Libya

The War in Libya is Illegal Under International Law

Marinella Correggia: “TNC is acting like they are dictators

We zien in Libië hetzelfde gebeuren als in Irak sinds maart 2003 en in Afghanistan sinds oktober 2001. Op dit moment is Sirte nog niet “bevrijd”, maar in Irak heeft de stad Fallujah zich verzet tegen de inval van de NATO. In maart 2004 heeft de NATO daar een gruwelijke massamoord gepleegd! De stad werd bestookt met witte fosfor en DU-bommen. Deze oorlogsmisdaad kwam niet op de TV en er is niemand voor veroordeeld.

Dick Cheney’s War Crimes, A Glimpse Down the Memory Lane by Dr. Dahlia

De volgende video geeft een historisch overzicht van alle misdaden die de NATO en de CIA reeds tegen Gaddafi hebben gepleegd. De strijd tegen Gaddafi begon op het moment dat hij aan de macht kwam. Hij besteedde de olie-opbrengsten aan de verbetering van de leefomstandigheden van de bevolking. Dat was niet naar de zin van de rijke en machtige eigenaren van de grote corporaties.

Als men hen tegen de haren instrijkt, dan komt eerst de “vriendelijke diplomatie” met een “offer you can’t resist”, de economische huurmoordenaars. Of men komt met valse beschuldigingen van terrorisme, bij voorbeeld Lockerbie, waarop economische sancties volgen. Als dat niet werkt, dan stuurt men Al Qaida, een tak van de CIA die wat moorden en aanslagen pleegt, zodat er een “burgeroorlog” ontstaat. Dan komt de NATO om de bevolking te beschermen tegen de “dictator” en tot slot komen de westerse NGO’s met water, voedsel en goede voornemens om het land te herbouwen. Tegen deze gangsters heeft Libië ruim 40 jaar stand gehouden!

Libya – Bombed into the new world order

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

38 Reacties op “De oorlogsmisdaden van de NATO in Libië”

 • Tom:

  Al is de leugen nog zo snel,de waarheid achterhaald hem wel.

 • Lodewijk Langeweg:

  Het is goed dat gelijkgezinden elkaar steunen. Maar het is niet minder goed -en zeker niet minder effectief- je ook in het hol van de leeuw te wagen, om juist daar een tegengeluid te geven, als tegengif. Want daar is het juist nodig mensen op een ander idee te brengen. Anders verandert er niets ten goede. De goeden zijn al goed. Je moet enkel de kwaden goed maken.

  Daarom ben ik blij dat er in dit hol van de leeuw 2 krachtige posts zijn geplaatst -de enigen tot nu toe- die duidelijk maken wat er loos is met de aanval van de NATO en de z.g. “rebellen”:
  http://www.tripolipost.com/articledetail.asp?c=1&i=6842

  (Ik heb er ook een gelijksoortige post geplaatst, maar die is (nog) niet verschenen.)

 • Lodewijk Langeweg:

  Correctie: ik ben zo gewend in het Engels te schrijven dat ik “NATO” schreef in plaats van “NAVO”.

  Oh well… : )

 • Lodewijk Langeweg:

  Human Rights Watch:

  “Libya: Stop Arbitrary Arrests of Black Africans”
  http://www.hrw.org/node/101454

 • Lodewijk Langeweg:

  Email net gestuurd naar Human Rights Watch:

  “Hi!

  The people of a -in comparison with surrounding countries prosperous and peaceful nation- were violently attacked by irregular forces supported by bombings executed by foreign powers. This resulted in some 50.000 casualties it is estimated.
  Libia ranked number 55 in human development out of a total of 172 countries, and was rated number 1 in Africa:
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index

  I and many others around the world expect at least a critical note from HRW on the policy of the UN recognizing the relatively small group of armed men who by violence took possession of the streets of 6 million people as the now legitimate authorities to be dealt with as if it were the government of Libya.

  It is laudable that you published a report stating that the army of Libya did not attack the civilians, as was erroneously reported by the media. And that you now call for a stop to the maltreatment and even killing of black people by the rebellious forces in that country.
  But please let your voice also be heard about the abuse against the human rights of the Libyan people by the UN’s recognition of an unelected force as the legitimate authority of the Libyan people.

  And especially focus on the upcoming events in the 3 cities that are still in the hands of people loyal Gaddafi: Bani Walid, Sirte, and Sabha.

  This headline of The Tripoli Post suggests that a new bloodbath might be in the making:
  “Rebels Still Hope People Inside Bani Walid Would Rise Against Al Qathafi Loyalists to Avoid Bloodshed”:
  http://www.tripolipost.com/articledetail.asp?c=1&i=6842

  Thanking you for your kind attention to this,

  Lodewijk Langeweg”

 • Lodewijk Langeweg:

  PS:
  Als ik het zou kunnen verbeteren zou ik “-” tussen “countries” en “prosperous” hebben geplaatst. Maar de boodschap is duidelijk genoeg lijkt me. ; )

  Intussen hou ik m’n hart vast voor de mensen in de 3 genoemde steden. HRW wordt volgens hun eigen zeggen lang niet overal toegelaten door de z.g. “rebellen”.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Lodewijk,

  Goed werk! Er komen hier dagelijks ongeveer 1000 bezoekers voorbij, waarvan er 100 langer dan een half uur blijven. Als deze mensen de boodschap zouden verspreiden, dan kan de publieke opinie misschien wat meer druk uitoefenen op de media. Want deze bevrijding van Libië is een openlijke oorlogsmisdaad!

 • mr. drs. BOU:

  Vertaling van de verklaring van Nouri el Mismari (met dank aan Eheu):

  Nouri el-Mismari, 30 jaar hoofd van de diplomatieke dienst van Kadhafi, kwam naar Frankrijk in november 2010. Officieel wegens ‘gezondheidsredenen’. Hij heeft zijn functie pas op 21 februari j.l. neergelegd.

  Interviewer: Kunt u mij vertellen waarom u gisteren heeft besloten uw functie neer te leggen en wat uw functie precies was?

  Nouri el-Mismari: Mijn functie was chef van de diplomatieke dienst.

  I: Hoe lang heeft u die functie vervuld?

  N: Dertig jaar ongeveer.

  I: En waarom heeft u gisteren besloten uw functie neer te leggen?

  N: Vanwege de genocide die plaats vindt in mijn land.

  I: En wat verstaat u onder genocide?

  N: Het is een massa-moord.

  I: Is het niet riskant voor u om daarover te praten?

  N: Ja, want mijn familie is daar nog. Maar tenslotte geldt voor mijn familie hetzelfde als voor mij. Als zij sterven voor de vrijheid van het land zijn ze een evengoed martelaars.

  I: Hebt u nog familieleden die werken voor het Khadaffi-regiem?

  N: Ja, mijn zoon is adviseur bij de ambassade in Canada. Ik denk dat hij ook zijn functie zal opgeven nu. Ik heb geen andere familieleden die werken voor de Libische regering.

  I: En hebt u nieuws over de situatie in Libië, over wat er precies gebeurt?

  N: Wat er gebeurt is dat er elk moment, elk uur een slachting plaatsvindt. Er wordt overal gevochten. Helaas is de luchtmacht bezig om wijken te bombarderen in (..?…)

  I: Hebt u de bevestiging dat de luchtmacht…?

  N: Ja, ja…

  I: En volgens u zou er dus geen sprake zijn van 400 doden vandaag, maar van veel meer?

  N: Ja het zijn er meer.

  I: Duizend?

  N: Nee, geen duizend, maar honderden wel, meer dan 400 iig.

  I: Wie heeft op dit moment de controle in Tripoli?

  N: Op dit moment is dat het leger en de politie.

  I: En die blijven trouw aan Kahdaffi?

  N: Een deel wel, maar er is ook een deel dat naar de massa is overgelopen, zelfs van het leger.

  I: U hebt verteld dat Khadaffi huurlingen zou hebben ingezet om tegen de rebellen te vechten?

  N: Ja, dat is waar.

  I: Is dat al lang zo, of pas sinds kort?

  N: Dat is pas sinds kort zo.

  I: En als Khadaffi dus huurlingen inzet, dan heeft ie waarschijnlijk geen vertrouwen meer in het reguliere leger?

  N: Dat klopt.

  I: En waarom niet?

  N: Omdat het leger ook Libiërs zijn, die het zelfde denken als de rest van het volk.

  I: Omdat ze dus geen zin hebben om op hun eigen landgenoten te schieten?

  N: Ja, dat lijkt me normaal. Want als ze nu op hun eigen volk gaan schieten, dan weten ze dat ze daar later zelf ook voor gestraft gaan worden.

  I: U bedoelt door de nieuwe machthebbers na de oorlog?

  N: Natuurlijk.

  I: En dat het bewind van Khadaffi gaat vallen?

  N: Het volk gaat hem met zijn macht en zijn strijd ten vallen brengen, ja.

  I: En gaat het volk dat alleen voor elkaar krijgen, of hebben ze daarbij internationale steun nodig?

  N: Die is i.d.d. nodig.

  I: En roept u de VN op tot een vergadering over Libië?

  N: Ik heb de VN al opgeroepen om dat te doen, ja. En ik heb ook de EU verzocht om steun. En ook de Arabische Liga.

  I: En hebben ze u teleurgesteld?

  N: Ja, ik ben heel teleurgesteld.

  I: Waarom?

  N: Omdat niemand reageert op mijn oproep. President Sarkozy heeft een verklaring afgelegd. Mevrouw Clinton ook. Dat waren anti-Ghadaffi uitspraken. Dat is goed. Ik denk dat er zo misschien iets gaat gebeuren.

  I: En zou u ook willen dat er een VN interventie komt?

  N: Nee, nee, ik denk van niet.

  I: U denkt dat de Libiërs dat liever niet zien en het probleem zelf willen oplossen?

  N: Ja. De Libiërs gaan geen buitenlandse interventie accepteren.

  I: We zien mensen in Europa en de VS die demonstraties houden. Is er een serieuze oppositie tegen Ghadaffi, mensen die…

  N: Ja, in Europa, in de VS, in Engeland protesteren mensen, net als ik. Overal.

  I: En kunt u namen noemen van mensen die u steunen.

  N: Nee, nee. Dat kan ik niet…

  I: OK. Daar is het nog te vroeg voor?

  N: Ja.

  I: En wilt u zelf ooit nog naar Libië terugkeren?

  N: Jawel, maar naar een vrij Libië.

  I: Alleen naar een vrij Libië?

  N: Ja.

  I: Binnenkort, of pas over lange tijd?

  N: Over lange tijd.

  I: U wil wel een openbare functie bekleden, maar nooit meer voor Ghadaffi werken.

  N: Ja, zo is dat.

  I: Maar u wilt zelf niet meer voor Ghadaffi werken?

  N: Nee.

  I: Omdat u zich misselijk(?) voelt.

  N: Ja, al heel lang.

  I: En gaat het nu beter dan voorheen?

  N: Ja, ja, het gaat veel beter.

  I: En zou u een boodschap hebben voor de Libiërs?

  N: Moge God u bewaren. En ik wens u alle succes. Hou moed, dan zal Libië een vrij land worden. Dank u.

 • Ik heb dit interview vluchtig doorgelezen, en ik vind het maar vaag.

  Wat is nu hoofdzakelijk de reden voor ambtenaren die onder Kadaffi werkten hun functie neer te leggen en/of over te lopen? Ik neem aan angst. Maar angst voor wat/wie?

  Ik had hier gisteren een discussie over met iemand en hij zette me toch aan het denken. Als Kadaffi nu echt zo’n bijzondere en rechtgeaarde leider was, waarom zijn dan al die mensen die belangrijke posten bekleedden niet loyaal aan hem gebleven?

 • mr. drs. BOU:

  Mahdi Nazemroaya: Destroying Libyan Culture

 • mr. drs. BOU:

  Beste Miriam,

  Gaddafi had zeer democratische ideeën: hij wilde de macht spreiden en bij de bevolking leggen. Ook de economische rijkdom moest worden gespreid. Lees het Groene Boekje, of luister naar Mahdi Nazemroaya, dan begrijp je waarom sommige mensen Gaddafi kwijt wilden.

  Belangrijk zijn in dit verband ook de economische hitmen. Zij zoeken vriendelijk contact met mensen die zich verongelijkt voelen door de regering Gaddafi. Zij voeden de onvrede en beloven deze mensen een hoge beloning voor hun verraad.

  Nouri el Mismari is een smerige leugenaar! Wat een JUDAS!!!

  Tripoli / Abu Salim: The “humanitarian” genocide, Libya

 • Fleur:

  De NAVO criminelen dachten blijkbaar ” de Libische buit” moeiteloos te kunnen verdelen.
  De westerse boeven hebben echter grove inschattingsfouten gemaakt.
  De échte oorlog lijkt n.m nu pas beginnen.
  Wellicht zullen de NAVO criminelen uiteindelijk met weemoed terug denken aan hun voorheen “bondgenoot” Gadaffi.
  Hij wist immers de orde in Libië te handhaven waardoor o.a buitenlandse bedrijven de mogelijkheid kregen in zijn land te investeren.
  Die situatie lijkt nu voorgoed voorbij te zijn..!

  http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MI07Ak01.html

 • Lodewijk Langeweg:

  Miriam,
  zoals bekend verspreidde de media de berichten dat Khaddafi’s leger op burgers had geschoten en luchtaanvallen op hen had uitgevoerd.
  Maar volgens sommige berichten zou Amnesty International geen bewijs daarvan hebben gevonden. (Het was dus niet HRW zoals ik eerst dacht.)
  “Amnesty: no evidence of mass rape, mercenaries or air strikes by Libyan regime”:
  http://www.indymedia.org.uk/en/2011/06/481209.html

  Dus mogelijk was die geïnterviewde diplomaat door de media bedrogen.

  Zeker is dat er een smerig bloederig spel wordt gespeeld met veel bedrog door de Westerse ‘elite’ en hun media. En vooral mensen met veel zelfzuchtige ambities willen nog wel eens overstappen naar de potentieel nieuwe werkgever.

 • Eheu:

  Sorry Bou,maar er is iets mis gegaan bij het copy-pasten van mijn vertaling van dat interview.
  De laatste 4 regels moeten 8 regels naar boven verplaatst worden, dus na de dialoog
  I: Alleen naar een vrij Libië?
  N: Ja.
  (klinkt een beetje ingewikkeld, maar is heel simpel, kijk maar even).
  Gr.
  Eheu

 • mr. drs. BOU:

  Beste Eheu,

  Het is verbeterd. Dank je wel.

  Lodewijk, “Dus mogelijk was die geïnterviewde diplomaat door de media bedrogen.”

  Het interview stamt van 21 of 22 februari! Deze diplomaat is ingezet om zowel de media als de VN te bedriegen!!! Wat een JUDAS !!!

 • Eheu:

  Dank Bou,
  En wat je opm. over die diplomaat betreft: ik denk dus dat je gelijk hebt. Ik heb geen tijd gehad om me in deze zaak te verdiepen, maar dat was stellig het idee dat ik ook had bij het vertalen vanochtend van dat interview, bijvoorbeeld vanwege de toon waarop die journalist sprak die het afnam, en bij het lezen van het artikel in Libération dat erbij stond.
  Gr.
  Eheu

 • Fleur:

  Burgers in Libië hebben sinds maanden geen salaris ontvangen door de terreur in hun land.
  Daarbij is de economie van Libië tot stilstand gekomen.
  Is het plan v.d NWO om van de Libische burgers hongerige slaven(!) te maken die t.z.t snakken naar werk bij m.n buitenlandse bedrijven..?!

  Op 1 september kwamen “de vrinden van Libië” (wat een perverse naam!) bijeen in Parijs om over de Libische buit te praten cq bekvechten.

  Maar wat de criminele-Navo-rovers fors onderschatten, is de komende járenlange chaos van de nu opgestarte guerillia oorlog in Libië.
  Precies wat Gadaffi voorspelde en dus voor heeft gewaarschuwd!

  http://www.zie.nl/video/algemeen/Jibril-waarschuwt-voor-chaos-in-Libie/m1eztfrfxam9

 • Het zijn de huurlingen en de NATO-moordenaars die er een bloedbad van maken.
  Vreemd dat de NATO de burgers van BANI WALID en SIRTE nu niet gaan
  beschermen, dat was toch hun belangrijkste taak?
  Wie afgelopen week bij Knevel en van den Brink onze NOS-verslaggevers
  heeft gezien en gehoord, embedded bij de rebellen, hebben geen
  objectief verslag gedaan!
  Maar dat geld voor de MEDIA in het algemeen!

 • mr. drs. BOU:

  Bedankt, Fleur. En ik heb hem even ingevoegd. Maar die chaos, dat wisten ze van te voren en ze doen het expres! De opzet is chaos en plunder, angst en terreur! We zien in Afghanistan en Irak al jaren niets anders…

 • mr. drs. BOU:

  Moussa Ibrahim heeft een verklaring afgelegd (5 september). Onder de video staat een “vertaling” (samenvatting) in het Engels. De strijd wordt voortgezet en sommige delen van Libië zijn volledig vrij van NATO-rebellen. De YouTube heeft 2 delen van elk ongeveer 10 minuten.

  http://www.youtube.com/watch?v=r4GE9pS_RS4

  http://www.youtube.com/watch?v=BlGs_1Fyb1Y

 • mr. drs. BOU:

  Even iets leuks: Midden in de woestijn ligt deze prachtige oase!

  Libya Amazing Oasis Ghadames – Leonor

 • Fleur:

  Bou,

  De NAVO denkt vanuit strategisch oogpunt álle gevolgen vooraf te kunnen overzien aangaande hun militaire acties.
  De boeven rekenen zich nu reeds rijk met de gejatte erfenis van Gadaffi`s leiderschap.
  Maar ernstige inschattingsfouten kunnen nu eenmaal over het hoofd worden gezien, óók door de zelfgenoegzame Navo-pschychopaten.
  De dreiging van een totále oorlog in het Midden-Oosten, inclusief kernwapens, is door het gedwongen vertrek van Gadaffi (die zijn complexe land immer in het gareel wist te houden) ernstig toegenomen aldus een belangrijke Israëlische generaal.

  Waar al deze onrust en ellende in zal uitmonden blijft voor mij nu nog een vraagteken.
  Of is de totale chaos -waarin o.a Gadaffi voor hen een struikelblok was-nu juist de opzet van de NWO…?!

  ” One of the greatest threats comes from the new regime the US, Britain, France and NATO are preparing to anoint in Tripoli. Since Qaddafi’s departure, the Libyan capital has fallen under the control of pro-Al Qaeda rebel elements and extremist Salafis. Their Western sponsors have put their trust in these extremists changing their spots and embracing moderation and democracy. This illusion they are liable to replicate in Cairo and Damascus”

  http://www.debka.com/article/21275/

 • Lodewijk Langeweg:

  Dank. Dan geldt dus optie 2:
  “En vooral mensen met veel zelfzuchtige ambities willen nog wel eens overstappen naar de potentieel nieuwe werkgever.”

 • mr. drs. BOU:

  Fleur, ik denk inderdaad dat ze met opzet chaos creëren. “Ze” zijn de oorlogsprofiteurs, de wapenproducenten, de huurlingen-uitzendbureaus en de psychopathische corporaties.

  “De NAVO is een wetteloze alliantie van schurkenstaten, vastbesloten om de olie en andere schaarse middelen van deze wereld door brute kracht te controleren.”

  http://zaplog.nl/zaplog/article/tijd_voor_het_ontmantelen_van_de_navo_een_alliantie_van_geteisem

  Mahdi Nazemroaya, NATO Carpet Bombing Libya

 • mr. drs. BOU:

  De Maandagmorgenbriefing van Donkerdoorn:

  http://zapruder.nl/portal/artikel/maandagmorgen_briefing_week_35_2011/rss

  Vol Franse grandeur werd de overwinning van de Libische rebellen “overgangsraad” gevierd door de contactgroep voor, of vrienden van, Libië. De bevroren Libische miljarden op Europese en Amerikaanse banken werden weer vrijgegeven, er werd gepraat over de “opbouw” van Libië en wie mogelijk zijn steentje, in de vorm van contracten voor de bouw of in de vorm van concessies in olie- en gaswinning, kan bijdragen aan het nieuwe Libië. De Franse president Sarkozy beleefde zijn “mission accomplished” moment voor “zijn” zorgvuldig voorbereide humanitaire interventië.

  In Libië zelf moeten de overwinnaars van genoemde “overgangsraad” met hulp van het westen, dat gretig cash drukt voor de nieuwe Libische Centrale Bank, alle zeilen bijzetten om werkelijk de macht te behouden. Nu Ghadaffi van het toneel is verdwenen, lijken stammen, groeperingen, extremisten en andere belanghebbenden hun posities in te nemen voor een hernieuwde krachtmeting om de macht in Libië.

  Daar bovenop beginnen de Libische vrijheidsstrijders een serieus PR-probleem te krijgen met hun vervolging van de zwarte bevolking van Libië, en blijken inderdaad jihadi’s vrolijk hoge militaire posities in het rebellenleger in te nemen.

  De NATO bombardeert ondertussen gewoon verder want, zoals kampioen peop-verkoper van de NATO Anders Fogh Rasmussen weer vanuit zijn nek vertelt, de troepen van Ghadaffi zijn nog steeds een gevaar voor de Libische bevolking.

  Met een link naar Pepe Escobar (goed artikel!)

  http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MI07Ak01.html

 • Lodewijk Langeweg:

  Wie nog gelooft dat de duivel en zijn suggesties in het gemoed van bepaalde mensen niet bestaan -dat het een ouderwets idee is dat de wetenschap als achterlijk en onwaar heeft bewezen- moet zich dan maar eens afvragen waar het idee dat mensen die al de beschikking hebben over astronomische bedragen geld, een enorme macht hebben, en zich alles kunnen veroorloven wat ze maar willen -de z.g. ‘elite’ dus- hun ideeën vandaan krijgen -wie hen inspireert- om relatief gelukkige maatschappijen als die van Libië met enorm lijden voor de mensen daar ook in bezit te krijgen. Al moeten ze er zelfs letterlijk voor over lijken gaan van kinderen en hun onschuldige ouders.

  Ik weet het zeker: de duivel bestaat, en is zeer actief.

 • mr. drs. BOU:

  “Free Tripoli” – Just Don’t Mention The Corpses

  By Lizzie Phelan

  September 06, 2011 “Pravda”

  http://www.informationclearinghouse.info/article29052.htm

 • Lodewijk Langeweg:

  Deze 40 minuten durende opname van de grote pro-Khaddafi betoging geeft weer hoe massaal het Libische volk achter hem stond. En staat, want de overgrote meerderheid verandert niet van de ene dag op de andere van loyaliteit. Maar ze kunnen het niet meer uiten op straat, bezet als ze zijn door de zwaarbewapende NATO huurlingen:

  “Libya : Tripoli : A Historic Day [01-07-2011]”:

 • mr. drs. BOU:

  @ Lodewijk: Leuk!

 • mr. drs. BOU:

  Deze is ook leuk:

  Libya: Gaddafi´s last stronghold captured! AJZ breaking news!

 • mr. drs. BOU:

  NATO has destroyed Order and introduced Anarchy to Libya (Sept 7, 2011)

  Gaddafi is nog steeds in Libië. Hij heeft gisteren weer een verklaring naar buiten gebracht:

  http://www.informationclearinghouse.info/article29070.htm

  En de stad Bani Walid weigert om zich over te geven:

  http://www.abc.net.au/news/2011-09-09/ntc-seizes-key-objective-in-drive-on-gaddafi/2877784

  Mahdi Nazemroaya had weer contact met Morris:

  Mahdi – Algerian TNC formed – Israelis were present in Libya

  Look at when Mahdi lost his internet connection…. he was at his office in Montreal, Canada at the Centre for Research on Globalization.

 • mr. drs. BOU:

  Onduidelijk hoe betrouwbaar dit is, maar het zou wel eens zeer waar kunnen zijn:

  70-80% Libië in handen van Kolonel Kadaffi

  Tripoli 8 september 2011 – De noord-westelijke buitenwijken van Tripoli liggen onder zwaar artillerievuur. In Salah Edden werden drie terreinwagens van rebellen vernietigd waarbij zes doden vielen. Er komt informatie binnen over een opmars van een zwaar bewapende militaire eenheid onder leiding van Khamis Kadaffi in Tripoli, in de zuidelijke buitenwijken van Az Zawiya.

  In Bani Walid besloten stamleiders, zelfverzekerd van hun mogelijkheden, de stad niet op te geven maar haar te verdedigen tegen de NATO/rebellen tot het eind. Er gaan tegenstrijdige berichten rond, een zevenvoud, over de sterkte van het rebellenleger rond de stad. Woensdag vond een aanval door de NAVO/rebellen plaats waarbij honderden doden vielen aan de zijde van de agressors.

  Een NAVO/rebellen-convooi werd aangevallen bij Tarragon waarbij 14 rebellen omkwamen. De bombardementen op Sirte houden aan. ITAR-TASS berichtte over de misdaden die de rebellen in Az Zawiya pleegden. Tegen de kolonialisten werden op 5 september Scud-raketten ingezet.

  Lees verder bij Nico de Geit

 • mr. drs. BOU:

  Dit is wel raar:
  http://www.voltairenet.org/Berlusconi-says-Libyans-love
  Berlusconi says Libians love Gaddafi!

  “Meanwhile the Italian people protested against NATO’s war on Libya and its current relentless terror bombing during a strike for better work conditions in Rome on September 6, saying: “There is a silent massacre going on in Libya!” and “Don’t let Sirte, Bani Walid and Sebha become the new Fallujah or the new Guernica”.”

 • Lodewijk Langeweg:

  Uit de eerste video clip

  -CNN: Chemical warfare stockpiles found around Bani Walid
  http://www.youtube.com/user/Libyanym?blend=14&ob=5

  wordt duidelijk dat Khaddafi een enorme voorraad aan chemische wapens had. En beschermende middelen -maskers, atropine en speciale pakken- voor het geval een vijand het land zou aanvallen, en ook omdat als de wind draait, het zenuwgas bij de eigen troepen terechtkomt. In de 1e wereldoorlog zijn daardoor veel Duitse soldaten omgekomen.

  Ook lijkt er op dat hij depleted uranium mijnen had (zie 1:00).

  Al deze wapens had hij kunnen gebruiken om zich te verdedigen, maar dat heeft hij dus besloten niet te doen. Hij vond dat blijkbaar te wreed, en onveilig voor de burgerbevolking.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Lodewijk,
  Wat mij opvalt, is dat het meeste stamt uit de jaren ’80. Gaddafi had toen alle redenen om zich te willen verdedigen tegen het Reagan-regime dat zijn land en zijn huis bombardeerde.

 • Max:

  Sarkozy, Cameron, Obama, Rasmussen hebben zich schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden, etnische zuivering en misdaden tegen mensheid.Hun plaats is in de gevangenis van het internationale strafhof van Den Haag.Zolang ze niet voor een internationale rechtbank verschijnen evenals de verantwoordelijken voor de koloniale oorlogen tegen Irak, Afghanistan,Balkan,Libië,…. leven wij in een wereld zonder rechtvaardigheid.

Recente reacties