Archief
Artikelen

John Perkins werkte ooit undercover voor de Wereldbank. Het was zijn taak om de regering van een Derde Wereldland te verleiden tot een hoge lening van de Wereldbank en om dat geld dan te besteden aan grote projecten in de infrastructuur, zoals havens en dammen. De aannemers waren grote corporaties uit het “Vrije Westen” en de bevolking profiteerde volstrekt niet van deze activiteiten, maar het land moest wel de rente en aflossing over die lening betalen. Accepteerde de regering dit voorstel niet, dan kwamen de agenten van de CIA, om in dat land een burgeroorlog te beginnen.

John Perkins heeft verscheidene boeken geschreven, zowel over zijn eigen ervaringen en het inzicht dat hij daardoor kreeg in de wereldpolitiek, als over de manier waarop de oorspronkelijke bewoners van deze Derde Wereldlanden de werkelijkheid beleven. Vooral zijn eerste boek, Confessions of an Economic Hit Man (2004), kreeg grote bekendheid. Maar ook zijn volgende boek over de wereld-economie, The Secret History of the American Empire (2007), kreeg veel aandacht. Daarin doet Perkins concrete voorstellen om de wereldeconomie te veranderen. Zijn laatste boek, Hoodwinked, gaat over de huidige economische crisis. Voor zijn andere boeken en artikelen kunt u terecht op zijn website.

Confessions Of An Economic Hitman duurt een half uur.

The Secret History of the American Empire

Malborow College: The Secret History of the American Empire duurt een uur en 25 minuten.

John Perkins on JFK & 9/11 conspiracy duurt 4 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

3 Reacties op “Bekentenissen van een economische huurmoordenaar”

Laat een reactie achter