Archief
Artikelen

Kevin Annett is een Canadese antropoloog, politicoloog en theoloog die in 1992 door de The United Church of Canada werd aangesteld als dominee in Port Alberni op Vancouver Island. Het viel hem op dat de kloof tussen blanken en Indianen daar vrijwel onoverbrugbaar was. Hij ontdekte dat er onder de inheemse bevolking een ware slachting had plaatsgevonden en dat deze genocide niet alleen werd verzwegen, maar nog altijd voortduurde. Tegenwoordig is armoede het wapen waarmee de Indianen worden uitgeroeid, maar de kinderen van Indianen werden tot voor kort ontvoerd naar kostscholen, die werden gerund door Christelijke priesters en nonnen. De kinderen werden er zo slecht behandeld, dat de helft van hen het niet overleefde. Daarover schreef Annett een boek: “Hidden from History. The Canadian Holocaust” (PDF).

Hij stuurde dit boek naar de bibliotheken, maar Grenswetenschap meldde begin november dat deze boeken uit verschillende bibliotheken in Canada verdwenen waren. Van een genocide op de Indianen mag de gemiddelde Canadees nog steeds niets weten. Ook is Kevin Annett sinds 1997 door de Kerk van Canada uitgesloten van het ambt van dominee, terwijl hij reeds in 1995 zelf zijn ontslag had genomen, omdat hij doodsbedreigingen ontving, gericht aan hem en zijn familie.

Grenswetenschap schrijft:

De mate van censuur die volgde op Annetts bekendmakingen bleek bijna Sovjet-achtige proporties te hebben. Redacties van tijdschriften die over hem publiceerden werden bedreigd, zijn huwelijk en wetenschappelijke carrière werden kapotgemaakt. Geen enkele uitgever waagde het dan ook de vingers te branden aan “Hidden from History”. Annett besloot een oplage van 1000 stuks in eigen beheer te drukken en de Canadese bibliotheken te voorzien van een exemplaar. Deze exemplaren blijken de laatste weken uit de bibliotheken te verdwijnen. De geest is gelukkig al uit de fles. Ik noemde het een beerput, want het stinkt verschrikkelijk. Verkrachting, moord, foltering, orgaanhandel, sterilisatie en zelfs een heus pedofielen- en seksslavennetwerk. Je kan het zo ziek niet bedenken of het komt bovendrijven in de zaak van de Canadese Genocide.

In 2006 heeft Kevin Annett zijn bevindingen verwerkt tot een documentaire. Unrepentant: Kevin Annett and Canada’s Genocide won in 2006 in het New York International Independent Film & Video Festival de prijs voor ‘Best Director’.

UNREPENTANT: KEVIN ANNETT AND CANADA’S GENOCIDE duurt een uur en 49 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

8 Reacties op “De Canadese genocide op de Indianen”

Laat een reactie achter