Archief
Artikelen

Vandaag even een tussendoortje, een soort niemandalletje, maar wel spannend om naar te kijken. Het gaat over zwermen, oftewel heel veel beestjes die gezamenlijk optreden. Het gedrag van een zwerm stijgt ver uit boven dat van de beestjes die er aan deelnemen. Een mier is niets, maar duizenden mieren vormen gezamenlijk een kolonie die de omgeving kan domineren. Een bij is geen bij, maar een aanval van killer-bijen kan dodelijk zijn!

Er zijn insecten die zwermen vormen, maar ook vogels en zoogdieren kunnen er wat van. Het mooist vind ik zelf het zwermen van de spreeuwen, maar als ze neerstrijken in de bomen, dan doet iedere spreeuw even een poep voor het slapen gaan. In de natuur zijn de bomen gebaat met die dikke laag mest, maar op een parkeerplaats wordt het wel een smeerboel! Muizen zijn ook leuk, maar zij vermenigvuldigen zich zo snel, dat ook dat uit de hand kan lopen. Grote griezels, wat een plaag! Hilarisch is de zwerm karpers die uit het water springen wanneer er een boot voorbij komt. Maar van de bijenman krijg ik pas echt de kriebels!

Swarm Natures Incredible Invasions duurt 52 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “Krijg de kriebels: wat een zwerm!”

Laat een reactie achter