Archief
Artikelen

(ingezonden Persbericht)

De mysterieuze verdwijning van Natalee Holloway: Eindelijk licht in deze spraakmakende zaak

In de nacht van zondag 28 mei 2005 op maandag 29 mei 2005 verdween de 18 jarige studente Natalee Holloway. Tot op de dag van vandaag is deze zaak verre van opgelost, ondanks pogingen daartoe van onder meer Peter R. de Vries. De zaak is onlosmakelijk verbonden met de persoon van Joran van der Sloot, die momenteel wordt verdacht van moord op een Peruaans meisje.

In een serie berichten werpt strafrechtspecialist dr. mr. Wicher Wedzinga nieuw licht op deze zaak. Aan de hand van deels nieuwe bronnen en op basis van een wetenschappelijke invalshoek worden verrassende aanknopingspunten gevonden. Aanknopingspunten die zullen leiden tot de “oplossing” van het mysterie. Een serie berichten die een climax bereiken in de vorm van een bijdrage die leest als een goed gemotiveerd en gedoumenteerd vonnis. Een vonnis met een opzienbarend dictum!

De eerste twee berichten zijn reeds verschenen.
Zie: www.raadsheer-wedzinga.nl

Dr. mr. W. Wedzinga
Strafrechtdeskundige
www.raadsheer-wedzinga.nl

Beste dr. mr. Wicher, dank je wel!

Ik denk met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te weten wat er in die vijf dagen van haar vakantie, maar vooral in de periode daarna is gebeurd. De eerste negen, tien dagen na haar verdwijning zijn beslissend geweest. Corruptie, belangenverstrengeling, incompetentie en misplaatste ego’s hebben de waarheidsvinding getroubleerd.
Een stinkende beerput die wat mij betreft zo snel mogelijk moet worden geleegd. Joran is niet de hoofdpersoon in dit verhaal.

Dat vermoedde ik al.

Bij wat ik vooralsnog maar de “verdwijning” noem, zijn velen betrokken geweest. Direct en indirect. Maar de opsporing is bewust ontspoord. Er is een “cover up” geweest van ongekende omvang. Ik heb daarover zoveel informatie dat ik het niet in een keer kwijt kan. Gelukkig heb ik het werk er op zitten en zullen de volgende berichten elkaar in snel tempo opvolgen.

Het eerste deel gaat over de vakantie van Natalee Holloway en haar klasgenoten. In die dagen begint het scenario zich al te ontvouwen. Wie goed leest, leest tussen de regels door. Er staat niet altijd wat er staat.

Deel I: Vakantie op Aruba

Het verder lezen waard!

En dan volgt me toch een spannend verhaal! Dank u wel doctor meester Wicher Wedzinga, hoogleraar in de Rechten! Voor wie de serie heeft gevolgd, is dit zo verhelderend als zonlicht na de maan!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

46 Reacties op “Dr. Mr. Wedzinga over de verdwijning van Natalee Holloway”

 • pettjo:

  Bou, weet je of mr. Wedzinga nog dat boek over de zaak Natalee Holloway gaat schrijven?
  Vreemd dat hij op een een gegeven moment geen reacties meer toeliet en uiteindelijk het onderwerp liet (?) varen.
  Ik blijf er bij dat deze zaak door de Verenigde Staten bewust maandenlang 24-7 gehyped werd om het Abu Ghraib schandaal in Irak naar de achtergrond te dringen.
  Er is -ook/zeker door Peter R. de Vries niet – geen snipper bewijs geleverd voor betrokkenheid van Joran van der Sloot bij een mogelijke moord op de Alabama scholier Natalee Holloway.
  Ik heb derhalve zonder meer begrip voor het initiatief van een Amerikaanse vrouwelijke arts om Joran in zijn moeilijke situatie in Peru financieel en anderszins te ondersteunen.
  Ik heb het initiatief van Wedzinga nooit goed begrepen anders dan een poging een poging om met een deel van “de koek” van het zogenaamde internationale Joran schandaal aan de haal te gaan.
  Shame on you, Wicher.

 • mr. drs. Bou:

  Bou, weet je of mr. Wedzinga nog dat boek over de zaak Natalee Holloway gaat schrijven?

  Nee, Pettjo, dat weet ik niet. Echt niet!!!
  Kun jij het hem niet eens gaan vragen?

 • Fishermanhut:

  L.S.,

  Hierbij spreek ik mijn achting uit voor mr drs Bou voor het kunnen onderhouden van een veelzijdig en goed onderbouwde website.
  Het is mogelijk dat ik gevoelige informatie heb omtrent een levende Natalee Holloway. waarbij confrontatie een rol heeft gespeeld.
  Deze informatie wens ik niet openlijk via een door elkeen te lezen website door te geven.
  Indien mogelijk Mr dr Bou zou ik graag eens met Pettjo van gedachten willen wisselen. Zijn bijzondere schranderheid is wellicht ook u niet onopgemerkt gebleven.
  Overigens lijkt het wel een dictaat dat Natalee Holloway dood moét zijn!
  Waar ligt de grens tussen sociaal en asociaal rondom Van der Soot en Holloway?
  Met vriendelijke groet,

 • mrpettjo:

  @Fishermanhut
  Er bestaat een redelijke kans dat het meisje Natalee Holloway – hoogst waarschijnlijk met een ander uiterlijk en andere identiteit met dank aan de CIA/FBI – ergens in de VS, Canada of Midden-Amerika leeft.
  Het probleem zal zoals gezegd zijn dat zij niet meer lijkt op het meisje dat wij via de Amerikaanse networks te zien kregen (als de door de familie Holloway verspreide foto’s al the real thing waren zoals veel critici hebben opgemerkt)..
  Je kunt mogelijke tips over haar mogelijke verblijfplaats doorspelen aan Bou. Zij kan de tips aan mij doorsturen.
  Het beste zou echter zijn betrouwbare tips door te geven aan de moeder van Joran van de Sloot omdat zij als geen ander door deze zaak in haar leven is geraakt.

 • mrpettjo:

  Ik noem opzettelijk de moeder van Joran en niet de moeder van het meisje omdat ik er van overtuigd ben dat de moeder van het meisje vanaf het begin vals spel heeft gespeeld.
  Ook uit haar latere gedrag bleek geen enkele genegenheid voor het verdwenen meisje. Het meisje is door de moeder enkel als koopwaar en attentiemiddel gebruikt om er zelf beter van te worden.
  Mijn hypothese: de moeder heeft het op een akkordje gegooid met de CIA/FBI om het meisje te laten verdwijnen zodat Aruba als grote schuldige kon worden aangewezen, andere ongunstige wereldzaken naar de achtergrond verdwenen en de moeder een financiele klapper kon maken.
  Deze zaak (en de vervolgzaak in Peru exact vijf jaar later) zijn zo onwerkelijk vreemd dat er zeer waarschijnlijk een internationaal complot achter moet zitten.

 • mrpettjo:

  Dit is de juiste link naar de weblog van mr. Wedzinga met o.a. ook de niet in de pers vermelde recente uitspraak van de Hoge Raad van eind december 2011 die de rechterlijke uitspraken en het handelen van het OM diskwalificeert inzake vermeend disfunctioneren van mr.Wedzinga als rechter. Hopelijk kan hij zijn leven nu weer oppakken en een nieuwe start maken bij een rechtenfaculteit van een Nederlandse universiteit.
  http://www.wicherwedzinga.nl/2011/12/28/schending-raadkamergeheim-hoge-raad-oordeelt-dat-om-en-rechters-tegen-mij-in-de-fout-zijn-gegaan/

  Ook blijkt hij nog de zaak van Joran van der Sloot te volgen, maar een boek bleek kennelijk te hoog gegrepen.
  Ik denk dat Wicher Wedzinga verzand is is in het moeras van complottheorieen die rond Joran van der Sloot zijn gesponnen in de loop der jaren

  http://www.wicherwedzinga.nl/

 • mr. drs. Bou:

  Beste mrpettjo,
  Dank je wel! Dat doet me deugd! 🙂
  Het persbericht zal ik integraal overnemen op BOUblog!

 • mrpettjo:

  Mr. Wedzinga blijft volharden in de oprechte bedoelingen van de familie Twitty/Holloway (geheel in lijn met zijn onbeqwezen Unvollendete verdwijnings-horrorstory die te lezen valt op zijn website) en is blijkbaar van mening dat Joran van der Sloot na zijn straf in Peru linea recta op het vliegtuig naar de VS behoort te worden geplaatst om ook in de VS berecht te worden voor het bestelen van de “arme” moeder Holloway.
  Zoals gebruikelijk wenst Wedzinga geen weerwoord op zijn epistels..:
  http://www.wicherwedzinga.nl/2012/01/13/het-klunzige-pleidooi-van-de-advocaat-van-joran-van-der-sloot/

 • mrpettjo:

  Zie onderstaande link voor de foto van de “arme” Lady Holloway die tegenwoordig in Bremen (Alabama) als alleenstaande (?) woont in een fraaie villa die zij aan fondswerving voor haar dochter en voor andere Amerikaanse leeftijdgenootjes heeft overgehouden..:

  http://www.refugeesunleashed.net/about26397-0-asc-175.html

  http://www.peoplebot.com/PeopleBot/PeopleBot?cm=mapt&street=740+COUNTY+ROAD+218&city=BREMEN&state=AL&zip=35033&firstName=Beth&middleName=&lastName=Holloway&phone=

  Zou Peter nog af en toe langs”wippen”..??

 • mrpettjo:

  Dit is een interessante reactie op de veroordeling van Joran en de mogelijke oorzaak voor de verdwijning van het Amerikaanse meisje. Hij noemt ook het druk bezochte jaarlijkse muziekfestival (Soul Beach Music Festival) dat eind mei 2005 ook plaatsvond op Aruba (http://www.blackbeachweek.com/inpresarsoul.html) en wat ook veelvuldig genoemd is in verband met de verdwijning van het meisje.
  Er waren toen ook sterke geruchten dat ze was meegegaan met een muziekband die daar toen optrad naar Europa. Maar zoals in onderstaande reactie wordt gezegd zou het meisje ook door mensen die het festival bezochten kunnen zijn meegenomen dan wel anderszins zijn benaderd.
  Maar zoals keer op keer gezegd de familie Twitty/Holloway was enkel en alleen gefixeerd op de zoon van die “gefortuneerde rechter” met wie het meisje het laatst gezien was nadat ze dronken en stoned onder het roepen van “Woohoo Aruba” in de auto van Deepak Kalpoe was gestapt samen met Joran..:

  I haven’t been posting here regularly for the past couple of years, so people probably won’t remember this, but I am a retired federal law enforcement officer.

  Since the very beginning I have never believed that Natalee saw the light of day on May 31, 2005. Nor did I need to see a picture of Stephany Flores’s casket to know that Joran COULD have been responsible for Natalee’s death. That was always a possibility so far as I was concerned.

  Nevertheless, there are some things about the evidence – or lack thereof – in this case that bother the hell out of me, to wit:

  (1) Lack of cadaver odor. Cadaver dogs were used in searches at least 3 times. The FBI brought a dog and used it to search the dump within about 10 days of Natalee’s disappearance. The Dutch used an EVRD dog in the first search of the Van der Sloot property. (I think I posted a picture on here a long time ago of the dog coming out the gate of the house.) And after Joran pulled his trick with Patrick van der Eem, the Dutch went in with cadaver dogs again and, among other places, tore up a relatively new apron of concrete around the Van der Sloot’s swimming pool.

  I have a lot of faith in cadaver dogs. Cadaver odor forms in two hours or less after death. Trained dogs can detect cadaver scent for decades, and you cannot wash it off, but so far as I ever read they did not get a single alert from any of the dogs brought to the island to search for signs of Natalee.

  (2) As I understood it, the pings from the cell phone towers on Aruba square up pretty well with what Joran said about his whereabouts from about 2:00 a.m. on the night of May 30-31. His calls are accounted for, and I don’t see one that seems likely to have been made to someone to come and help him get rid of Natalee’s body.

  The only thing I can speculate on that point is that during one of his calls to the Kalpoes, he could have asked one of them to go to a pay phone and make a call to someone else to come and meet him at the beach. Would a bunch of drunken boys have thought of that? Were there still pay phones in that part of Aruba in 2005?

  (3) A body disposed of so that it can’t be found in almost 7 years in a place as small as Aruba was probably dumped at sea. So far as I could tell, the Aruban and Dutch police appear to have interrogated everyone they could find who could have supplied a boat for that purpose and came up with nothing. So if Joran got rid of Natalee’s body, who supplied the boat, and when? The idea of Joran and 14-year-old Sander Gottenbos, neither of whom had a drivers’ license, hauling Natalee’s dead body around the narrow roads of Aruba in that huge boat the Gottenbos family owned after school on May 31 and not being seen by anyone just seems impossible to me.

  Of course this does not take into account that Joran might have been a good enough swimmer to have hauled Natalee’s dead body offshore far enough for it to be picked up by the northern-flowing currents that flow past that part of Aruba. Maybe. But it really, really stretches the limits of the time line. He wasn’t making phone calls on his cell phone while he was out at sea swimming for his life.

  I hope the Arubans don’t give up on this. I don’t really think they did such a terrible job on the investigation. For one thing, here in the good old U.S. of A., you could never have held a juvenile for days, much less weeks or months, with the evidence they had on Joran.

  It really doesn’t bother me that everyone thinks Joran killed Natalee, even if he didn’t. He brought that on himself with his wild stories. But it would bother me A LOT if somebody else waylaid her on her way back to her hotel after Joran left her, killed her, and is about to get stone away with it. I hope, among other things, that the Aruban police have checked with the police on other islands and even in northern Venezuela to see if there have been any similar disappearances of other young women. Because of Natalee’s having disappeared the night of the music festival, there were a lot of people on the island who wouldn’t have normally been there.

  http://www.refugeesunleashed.net/about26397-0-asc-175.html

 • Nieuw boek over de zaak Holloway op 24 oktober. O.a . van dezelfde onderzoeksjournalist Verweij die ook de documentaire eerder maakte over de zaak Holloway. Volgende week donderdag dus deel 2. Ik ben benieuwd of de informatie aansluit bij wat Renee Gielen heeft onderzocht

 • mrpettjo:

  De docu van Renee Gielen staat nu integraal op Vimeo. Benieuwd wat Vincent Verweij en Wim van de Pol van de gefabriceerde versie van PR de Vries en zijn ex sexlover Bettie Holloway (moeder van) overeind laten..

  Natalee. The unrevealed time lines. duurt 44 minuten.

  “Natalee. The unrevealed time lines” give you an astonishing insight into one of the most well known child missing cases. It reveals what happens behind the scenes. Based upon more than 2 years of private investigation, it tells a story that the world is not supposed to know. When the news camera’s stop rolling a remarkable second agenda unfolds.

  Natalee. The unrevealed time lines. from Renée Gielen on Vimeo.

 • mrpettjo:

  er ging wat fout in de opmaak..

 • mr. drs. Bou:

  Heb ik voor je hersteld. Dank voor de link en die docu is een absolute MUST SEE voor iedereen die nog gelooft dat Joran van der Sloot de moordenaar is van Natalee!

 • mrpettjo:

  De integrale Vimeo documentaire van Renee Gielen over de zaak Natalee Holloway is helaas al weer “op slot” gegaan. Hopelijk is de integrale video snel weer voor iedereen te zien.

  Natalee Holloway ”The Unrevealed Timelines” HQ (TRAILER) ca. 5 minuten

 • mrpettjo:

  In de docu van Renee Gielen wordt gesteld dat er bewijs is dat de moeder Beth met Natalee Holloway heeft gebeld voordat zij voorgoed verdween.
  Dit telefoongesprek vond plaats terwijl beiden op Arubaans grondgebied bevonden als ik me goed herinner toen ik de docu gisteren afkeek. Als hier bewijs van is dan heeft de moeder met Natalee gesproken NADAT Joran haar achterliet bij de vissershutten aan het strand vlakbij het hotel (de inhoud van het gesprek was kort en duidelijk: de moeder Beth wilde haar van het eiland halen omdat zij zich had misdragen en de dochter had gezegd dat zij niet terug (naar huis) wilde).
  Dit roept bij mij de volgende vragen op:

  – waarom heeft de moeder dit nooit gemeld aan de politie? Waarschijnlijk is dit bewust gedaan want de clan uit Mountain Brook (Alabama) ging vijwel meteen na aankomst op Aruba richting het huis van de familie Van der Sloot om hun “eigen” onderzoek te gaan doen..

  – je moet aannemen dat het Openbaar Ministerie op Aruba ook weet dat de moeder Beth op 1 mei 2005 met haar dochter Natalee heeft gebeld. De vraag is dan: waarom heeft het OM tot op de dag van vandaag Joran (en de broers Kalpoe) als verdachte aangemerkt terwijl we nu weten dat Joran niet de laatste was die met Natalee sprak maar – nota bene!! – haar moeder..

  (wordt vervolgd)

 • mrpettjo:

  Reporter Brandpunt (KRO) komt donderdag met nieuwe feiten o basis van hun inzage in het politiedossier van de zaak Natalee Holloway.
  Het zou best kunnen dat uit dat dossier opmerkelijke nieuwe feiten zullen worden gepresenteerd.
  *Ik heb – als volger van (bijna) het eerste uur van deze zaak – sterk de indruk dat het openbaar ministerie van Aruba veel te sterk de oren heeft laten hangen naar de VS (en Nederland). Vanuit deze houding heeft het OM essentiele politie-informatie over de familie Twitty en van de medescholieren op de trip (waaronder twee neven van Natalee die zijn genoemd als misbruikers van haar) buiten beschouwing gelaten. Dit blijkt tussen de regels door ook uit de opmerkingen van politiechef Gerold Dompig in de docu Natalee The Unrevealed Time li(n)es.
  *Het politieonderzoek in de zaak werd verder al snel gefrustreerd door de onmiddelijke inzet van FBI-agenten bij het onderzoek, de massale druk van de Amerikaanse media en vooral ook de actieve bemoeienis van de Twitty clan om het politieonderzoek te sturen op basis van aanhoudende verdachtmakingen aan het adres van Joran en Paul van der Sloot.

  (wordt vervolgd)

 • mrpettjo:

  Onderstaande uiteenzetting van Crime Library bevestigt wat ik hierboven schreef over het door de Amerikanen “gestuurde” politie- en justitieonderzoek in de zaak Natalee Holloway:

  Although the newspaper people and other private citizens who had at first helped the Twittys could simply sever ties with them once the Twittys criticism of their island nation became too much for them to overlook, the Aruban police couldn’t simply cut off contact with the missing girl’s family. So they launched some criticism of their own.

  Deputy Chief Gerold Dompig has said publically that pressure from Natalee’s family forced his investigators to move on Joran and the Kalpoes too quickly, before they had gathered enough evidence of the trio’s guilt, something that irreparably damaged the investigation.

  “The Aruban government is very image-conscious,” Dompig said during an interview with Vanity Fair. “America is basically our bread and butter. The government, well, everyone was on our case. They wanted the case solved as soon as possible. And then you had the Aruban Hotel [and Tourism] Association, which is a very powerful group, that started putting pressure. ‘Guys, what about the tourism! The jobs in the hotels!’ Imagine how a law-enforcement team functions with all this. Imagine that pressure! We got calls all the way up to the White House! They called the prime minister!”

  Dompig has suggested that his investigators were monitoring Joran’s and the Kalpoes’ telephones and perhaps their emails as well, efforts that could have eventually led to solid evidence against one or more of them.

  The deputy police chief’s suggestion seems likely given that even after Joran and the Kalpoes were arrested, the police still found an excuse to put them together in a police car and secretly record their conversation.

  http://www.trutv.com/library/crime/criminal_mind/forensics/natalee_holloway/10.html

 • mrpettjo:

  Het lijkt er op dat Reporter/Vincent Verweij – net als de strafrechtspecialist mr. W. Wedzinga destijds – verstrikt is geraakt in de spelletjes die door de Amerikanen (familie, politiek, prive detectives en andere golddigers) en de Arubaanse onderwereld (m.n. familie Mansur; ook eigenaar van de Arubaanse krant Amigo) werden geinitieerd en door de Arubaanse politie en justitie uit angst voor economische repressailes werd meegespeeld. Kortom weer meer desinformatie na alle gefabriceerde tv door PR de Vries.. Heeft Reporter wellicht geluisterd naar de “goede” adviezen van PR de Vries, de “expert” in de zaak Joran van der Sloot. Kortom: er wordt niet gekeken naar mogelijke Amerikaanse verdachten die met de zaak Natalee Holloway te maken zouden kunnen hebben.
  PR de Vries heeft dus een zorg minder in deze moeilijke tijden voor deze geplaagde OM informant:

  Na acht jaar is de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba nog altijd niet opgelost. Brandpunt-Reporter wist de hand de leggen op het vertrouwelijke politiedossier en komt met niet eerder bekend geworden feiten over de nacht dat zij op Aruba verdween, over de rol van Joran van der Sloot en andere verdachten.

  In het dossier staan raadsels die het mysterie alleen nog maar groter maken. Wie opende Natalee’s hotelkamer met haar sleutel in de nacht dat ze verdween? Van wie is het mannelijk DNA dat op haar tandenborstel werd gevonden? De Arubaanse politie en de FBI hoorden honderden getuigen en hield zeker zes verdachten aan. De theorie dat Joran de enige dader was, lijkt steeds onwaarschijnlijker, de zaak blijkt veel complexer.

  In de uitzending is ondermeer aandacht voor Joran’s vriendengroep op Aruba en de rol die zij hebben gespeeld. Voor een verdachte die herhaaldelijk loog over zijn alibi. En voor een man, die eerder een Amerikaanse toeriste probeerde te verkrachten.

  Een voormalige FBI-agent heeft forse kritiek op politie & justitie op Aruba. Volgens hem zijn de blunders die zij maakten de belangrijkste redenen dat de zaak nooit werd opgelost.

  Brandpunt Reporter: donderdag 17 oktober om 21.10 uur op Nederland 2.

  http://pers.kro.nl/programmas/brandpunt_reporter/brandpunt_reporter_de_zaak_holloway

 • mrpettjo:

  Onderstaande video zet de Natalee Holloway in een NWO & CIA perspectief. De stiefvader van Natalee Holloway vertelde de Arubaanse ondernemer Croes dat hij “lange vingers” had. Croes begreep dat eerst niet maar wat hij daar mee bedoelde is dat hij en zijn rijke vrienden (o.a. CEO van een Amerikaans staalbedrijf) rechtstreeks toegang hadden tot de staf van Dick Cheney, de vice president onder Bush jr en de minister van Buitenlandse Zaken Condaleeza Rice.
  Niet onbelangrijk lijkt me, maar hier zul je komende donderdag bij Reporter niks over horen of lezen in het nieuwe boek Dossier Holloway (Crimesite uitgave)..:

  The Natalee Holloway Conspiracy duurt 10 minuten.

  https://www.youtube.com/watch?v=8NtzCPPN3bU

 • mrpettjo:

  Wat Marja zegt over de vrienden en vriendinnen van Marianne die zich tot de dag van vandaag in stilzwijgen hebben gehuld dat gold ook heel lang voor de vrienden en vriendinnen van Natalee Holloway. Zoals toenmalig hoofd van politie van Aruba Gerold Dompig vertelde dat zijn mensen de Amerikaanse scholieren (DIE OVERIGENS ER WEL VOOR ZORGDEN DAT ZIJ IN HET VLIEGTUIG NAAR DE VS ZATEN VOORDAT DE ARUBAANSE POLITIE WERD GEALARMEERD..) eerst na maandenlang aandringen, de tussenkomst van een Amerikaanse senator en via exclusieve tussenkomst van leden van de FBI vragen mochten stellen over de bewuste schooltrip in de laaste week van mei 2005.. Kortom, deze zaak stinkt aan de Amerikaanse kant en blijft dat doen:
  http://rechtiskrom.wordpress.com/2013/10/14/de-logica-van-het-om/#comment-87581

 • mrpettjo:

  Vincent Verweij noemt Wicher Wedzinga die totaal verzandt is in de (Amerikaanse) internetcomplotten rond Joran (en zijn vrienden) een kenner in de zaak Natalee Holloway lees ik net op twitter.
  Dit betekent gewoon dat we morgen een Reporter docu krijgen die meer van hetzelfde is en met een hoog “Peter R. de Vries Joran-gehalte”.
  Peter R. de Vries is gisteren in Pauw en Witteman door een Amsterdamse rechercheur die bij de ontvoering betrokken was en een boek schreef omschreven als “niet authentiek” en “onjournalistiek” (niet zijn exacte woorden maar zo bedoelt hij het wel) omdat PR de Vries de loopjongen was van Cor van Hout die ook meerdere tonnen uit de opbrengsten van het boek kreeg waarmee panden in de Alkmaarse hoerenbuurt zijn gekocht. Peter weet natuurlijk zogenaamd van niks en reageert nu ook niet via zijn twitter. Deze rechercheur heeft natuurlijk 100 procent gelijk om de met een valselijk verkregen Emmy Award behangen rasleugenaar te verwijten dat hij alleen aandacht had voor de ontvoerders (die hem natuurlijk dik “zwart” betaalden en voorzagen van dames)..

 • mrpettjo:

  Morgen zeker niet zien bij Reporter maar wel feitelijk gebeurt en waargenomen zoals in de kritische Holloway docu van Renee Gielen te zien is. De docu is helaas niet meer te bekijken is op Vimeo en alleen tweedehands nog te krijgen is bij o.a. Bolcom:

  Volgens Gielen klopt vooral de handel en wandel van moeder Beth Reynolds niet. Zij landde na Natalee’s verdwijning al zo snel op Aruba, dat ze wel meer moet hebben geweten. Gielen toont een document waaruit blijkt dat Beth Reynolds veel eerder arriveerde dan ze zelf altijd beweert. Bovendien had zij bij aankomst een stapel posters bij zich, waarin zij Natalee vraagt contact met haar op te nemen, en die al eerder moeten zijn gemaakt.

  Mysterieus is ook wat er gebeurde na de tip dat Natalee in een crackhouse zit. De familie liet een zogeheten medical jet van de VS naar Aruba komen. De Arubaanse autoriteiten werden niet ingelicht. Omdat Natalee Holloway pertinent niet naar huis wilde, besloot de familie het crackhouse met een groep vrienden ’s nachts te bestormen. Een groep mannen viel echter al eerder op de avond het drugspand binnen. Ze zeggen dat ze Natalee niet hebben gevonden. De volgende dag vertrok de medical jet.

  http://yersinia.wordpress.com/2008/11/07/nieuwe-documentaire-natalee-holloway/

 • mrpettjo:

  Op misdaadjournalist.nl staat een artikel waarin de journalist Verweij zegt dat Joran (mogelijk) deel uitmaakte van een groep Arubanen (Nederlanders) die toeristes drank en drugs gaven en seks met hen hadden en dit ook filmden. Als ondersteunend ‘bewijs’ voert hij aan dat negen dagen voor de verdwijning een verkrachting van een toeriste op Aruba plaatsvond.
  Ik weet dat de zoon van een voormalig VW dealer uit Nederland die zelfmoord pleegde samen met zijn moeder in een grote villa woonde waar wel het een en ander met drank en seks gebeurde. Er werd gezegd dat Natalee met hem een tijdje is opgetrokken.
  Ik weet dat Renee Gielen dit ook heeft onderzocht maar dit niet heeft bevestigd gekregen. Joran had in ieder geval geen connecties met deze Nederlandse jongen die stevig aan de drugs was.
  Het lijkt me dat Verweij dit in zo korte tijd niet goed heeft kunnen onderzoeken en niet veel verder is gekomen dan het oplepelen van geruchten (net als kenner mr. Wedzinga) waardoor de zaak geen steek verder is en hij zijn boekje kan gaan verkopen..

 • mrpettjo:

  De zoon van de VW dealer is Lorenzo van Rijn die vaker met politie en justitie in aanraking is gekomen en zogezegd een bekende is. Hij is ook verhoord op 28 juni 2005 door de Arubaanse politie over de zaak Natalee Holloway. Maar politie en justitie op Aruba zien in hem geen verdachte.
  Onderstaande link (Amerikaanse anti-Aruba website) is vrijwel zeker door Vincent Verweij bekeken. Hij heeft de politiedossiergegevens blijkbaar in onderstaand verhaal bevestigd gezien en daarop zijn theorie gebaseerd..:

  RIJN or GIJN, Lorenzo van – alleged to be PvdS’s illegitimate son. Father said to have owned a car dealership before he committed suicide. Lorenzo is reportedly a reclusive drug dealer, but it is also rumored that he derives his money from his Mother, Astrid. Lorenzo is allegedly the main source of ecstacy on the island and is nicknamed Xtacy. He resides in Saveneta in a heavily guarded compound complete with concertina wire. Interviewed by ALE on 6-28-05.

  http://scaredmonkeys.net/index.php?topic=203.0;wap2

 • mr. drs. Bou:

  Beste Pettjo,
  Als Hendrik Jan het zegt, weet je dat het waarheidsgehalte laag is.

  Op Crimesite staat:
  Holloway-verdachte vluchtte naar Zuid-Amerika

  Een man die mogelijk te maken had met de verdwijning van Natalee Holloway, is door een misser van de politie en immigratiedienst op Aruba, gevlucht naar Zuid-Amerika. Dat blijkt uit onderzoek van Crimesite-journalisten Wim van de Pol en Vincent Verweij. Vanavond is hun documentaire over de zaak Holloway te zien in bij Brandpunt Reporter en over de zaak verschijnt volgende week het boek: Dossier Holloway.

  Vanavond dus Brandpunt kijken! Het begint om 21 uur 10 op Nederland 2. 😉

 • mrpettjo:

  Daury zou Lorenzo (van Rijn) zijn..:
  http://zaplog.nl/zaplog/article/helper_joran_heet_geen_daury
  http://lorenzovanrijn666.hyves.nl/

  Echt journalistiek spitwerk dus door Vincent Verweij..wilde Argos/VPRO daarom niet de vervolguitzending omdat meneer Verweij zijn boekje moet verkopen..

 • mrpettjo:

  Opvallend weer dat het OM van Aruba dat nu pas toegeeft. Deze poging tot verkrachting van de Amerikaanse toeriste vond plaats toen die schoolklas van Natalee Holloway nog niet eens vertrokken was.
  De dader zou – samen met o.a. Geoffrey van Cromvoirt die ook heeft vastgezeten in de NH zaak en een andere getuige die ook heeft vastgezeten in deze zaak (beiden midden en rechts vooraan) – op deze foto staan (links achteraan hand met v-teken):
  http://forum.fok.nl/topic/1122172/2/25#56493583

 • mrpettjo:

  Toelichting bij de foto:
  – Jeremy Croes aka Jerry Strawberry (met het achthoekige brilletje): de (mogelijke) verdachte van de poging tot ontvoering van Tracy Allan;
  – Steve Croes is de jongen vooraan (half zichtbaar); hij werd al vrij snel vastgezet nadat hij een voor Joran ontlastende verklaring had afgelegd (dit zou kunnen kloppen als niet Joran & Kalpoe broers de daders zouden zijn maar de groep van 4 die op deze te zien is er mee te maken heeft);
  – Geoffrey van Cromvoirt werd pas circa anderhalf jaar/twee jaar later aangehouden in deze zaak (zijn Nederlandse vader legt o.a. videobewakingsssystemen in hotels en andere openbare gelegenheden aan als ik het goed herinner);

  Heel vreemd dat het OM deze jongens niet uitgebreid op de grill heeft gelegd en maar is blijven roeptoeteren over Joran die niet met deze jongens die behoorlijker ouder waren, omging.

 • mrpettjo:

  De familie Van Cromvoirt en hun zoon over de “respectloze” bekentenis van Joran tegenover Patrick van der Eem tegen SBS6:
  https://www.youtube.com/watch?v=MVnDHaVJHHM

  Het eigen straatje schoonvegen..? (SBS6 > Peter R. de Vries > Joran..)

 • mrpettjo:

  Steve Croes was destijds DJ op de Tattoo Party Boat die feestende toeristen voor de kust van Aruba vermaak bood. De boot is nooit door de Arubaanse politie onderzocht. Steve Croes werd ontslagen en de boot werd heel snel te koop gezet.
  Overigens is Peter R. de Vries over de mogelijke dader van de poging tot ontvoering van Tracy Allan uitgebreid op de hoogte gebracht met naam en toenamen zoals uit onderstaand stuk blijkt.
  Maar Peter heeft er NIETS mee gedaan. Want Peter (en de moeder Beth) had maar EEN doel: JORAN..

  Het is grappig en triest tegelijk hoe heel Nederland achteloos van de media aanneemt dat Joran de schuldige moet zijn. De belangrijkste informatie omtrent haar verdwijning is door Amerikanen op het internet opgepikt in de eerste twee maanden na haar verdwijning: juni/juli 2005.

  Om een beeld te schetsen van een andere verdachte in deze zaak, zal ik wat informatie geven dat lang, lang geleden voer voor discussie was op de fora websleuths.com, scaredmonkeys.com en riehlworldview.com. Lang voordat Peter R. de Vries zich op de zaak stortte zijn enkele scenario’s geschetst die nog altijd staan als een huis, en waar de uitzending van de Vries het publiek wel eens mee kan gaan verrassen.

  Steve Gregory Croes
  ( http://www.riehlworldview(…)6/croes_picture.html ) was ten tijde van Natalees verdwijning DJ op de Tatoo Party Boat, een klein model cruiseschip voor de kust van Aruba waar feestjes op werden georganiseerd. Het neemt groepen toeristen mee de Caribische Zee op en laat ze daar drinken en op muziek dansen. Steve had de beschikking over een sleutel van deze boot en was de vaste DJ. Op zondagavonden bleef de boot altijd aan wal, slechts in geval van speciale prive-boekingen werd dan uitgevaren. Natalee Holloway verdween in de nacht van zondag 30 mei 2005 in het bijzijn van vermoedelijk Joran van der Sloot. De eerste verklaring van Joran, Satish en Deepak was echter dat zij Natalee hebben afgezet bij de lobby van het Holiday Inn. Op basis van die informatie zijn in Juni 2005 ook twee security guards van Holiday Inn gearresteerd. Echter, de verklaring werd door J2K (Joran en Kalpoe brothers) weer ingetrokken en de guards werden vrijgelaten.

  Op het moment dat J2K de verklaring introkken, kwam Steve Croes echter uit het niets naar justitie om te verklaren dat hij gezien had hoe J2K die nacht Natalee hadden afgezet bij haar hotel. Omdat J2K hun verklaring toen al hadden ingetrokken, maakte dit Steve Croes direct verdacht. Want waarom zou hij vrijwillig en out-of-the-blue naar justitie stappen om een verklaring in te dienen ten gunste van J2K? Justitie vond dit verdacht en Steve Croes heeft 10 dagen vastgezeten en is daarna vrijgelaten. Wat justitie echter niet heeft onderzocht is de rol van de Tatoo Party Boat in deze verdwijningszaak. De boot is niet geinspecteerd en ook is niet onderzocht waarom Steve Croes ontslagen werd als DJ van de boot.

  In Juni 2005 is het guestbook van de Tatoo Party Boat website volgespamd met berichten van Amerikaanse internetters als “Where is Natalee?” Het guestbook is toen offline gehaald, het bericht dat de webmasters hiertoe besloten hadden is nog altijd te raadplegen via deze link:
  http://web.archive.org/we(…)ventures/dcguest.cgi

  Nog vreemder is het feit dat de Tatoo Party Boat vrijwel direct na Natalees verdwijning te koop is gezet op Internet voor een bedrag van $ 875.000,- Deze advertentie is nog altijd te zien via de volgende link:
  http://yachtbroker.escapeartist.com/boats/action/view/boat/297/
  De boot is dus nog steeds niet verkocht.

  Maar er is meer. Negen dagen voor Natalees verdwijning (mei 2005) is er op hetzelfde strand nabij Holiday Inn een vrouw aangerand en gepoogd in de auto te trekken van een gezette Arubaan met een apart model (achthoekige) bril. De vrouw is ontkomen en heeft aangifte gedaan bij de Arubaanse politie. Naar aanleiding van deze aangifte is een compositietekening gemaakt en later is deze figuur gelinked aan een foto waarop zowel hij als Steve Croes waren te zien tijdens een Arubaans feest. In deze fotoserie zijn ook foto’s van Satish Kalpoe terug te vinden, hij was ook aanwezig op dat feest. De foto’s werden gehosted op een site van de TU Delft, de reden hiervoor is nog altijd onduidelijk. Steve Gregory Croes bevindt zich klaarblijkelijk in een sociale kring die ronduit geweldadig is. De foto met de gezette Arubaan met achthoekige bril en Croes is destijds door Arubaanse bloggers naar Peter R. de Vries gezonden.
  Een mogelijk scenario van Natalees verdwijning zou zich kunnen afspelen met betrokkenheid van deze Steve Croes en misschien nog anderen. Wellicht heeft de Tatoo Party Boat hier een grote rol ingespeeld en is dit iets wat justitie nooit heeft opgepakt. Bovenstaande gegevens zijn tenminste merkwaardig en zou een verklaring kunnen zijn voor een “hide-and-seek” spelende Joran van der Sloot om de aandacht af te leiden van de werkelijke dader(s).

  We zullen morgen zien waar Peter R. de Vries meekomt. Uitgelekt is al dat er een boot en “een vriend”in het spel zijn. De Tatoo Party Boat en Steve Croes zouden nog wel eens alle losse eindjes aan elkaar kunnen knopen.

  http://forum.fok.nl/topic/1122172

 • mrpettjo:

  Artikel van Elsevier over de nieuwe feiten in deze zaak:

  De mogelijke verdachte, Jeremy Croes, zou weer op vrije voeten zijn geweest tijdens de verdwijning van Natalee Holloway. De verdachte van de kidnappoging van Tracy Allan is dus na de verdwijning van NH gevlucht naar Zuid-Amerika.

  De DJ in kwestie is dus Steve (Gregory) Croes , het stapmaatje van Jeremy Croers en Geoffrey van Cromvoirt:

  Dj

  Ten derde heeft een dj, die werd verhoord in de zaak, gelogen. Hij zei dat de Amerikaanse ergens met een auto werd afgezet en dat ze toen nog in orde was.

  Camerabeelden van de betreffende locatie wezen uit dat de dj loog. Maar het politieonderzoek was zo gericht op de verdachte Joran van der Sloot, dat de dj nooit heeft hoeven uitleggen waarom hij feiten verzon.

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2013/10/Nieuwe-feiten-over-verdwijning-van-Natalee-Holloway-1391790W/

 • mrpettjo:

  Steve Croes was destijds DJ op de Tattoo Party Boat die feestende toeristen voor de kust van Aruba vermaak bood. De boot is nooit door de Arubaanse politie onderzocht. Steve Croes werd ontslagen en de boot werd heel snel te koop gezet.
  Overigens is Peter R. de Vries over de mogelijke dader van de poging tot ontvoering van Tracy Allan uitgebreid op de hoogte gebracht met naam en toenamen zoals uit onderstaand stuk blijkt.
  Maar Peter heeft er NIETS mee gedaan. Want Peter (en de moeder Beth) had maar EEN doel: JORAN..

  http://forum.fok.nl/topic/1122172

 • mrpettjo:

  De Surinaamse Kalpoe broers die samen Joran gearresteerd werden omdat de oudste broer Kalpoe Natalee en Joran had rondgereden voordat hij naar huis ging, kenden de genoemde bende van vier wel.

 • mrpettjo:

  Natalee, Joran, Aruba en de media. Nieuwe feiten!!!!!! Echt?

  https://georgeknightlang.wordpress.com/tag/natalee-holloway/

 • mr. drs. Bou:

  Beste mrpettjo,

  Zoveel reacties achter elkaar! Ik heb ze nu gelezen en gedeeltelijk ook beluisterd. Ik zal hier even de video’s zetten. De Brandpunt-uitzending heb ik niet helemaal bekeken en hij laat zich ook niet embedden.

  Brandpunt Reporter, 17 oktober 2013 duurt 40 minuten.

  The Natalee Holloway Conspiracy duurt 10 minuten

  Former suspect Geoffrey van Cromvoirt reacts to Joran Confessions duurt 2 minuten.

 • mr. drs. Bou:

  p.s.: op Crimesite staat ook nog een artikel:

  Joran filmde sexfeest in hotel

  De hoofdverdachten in de Natalee Holloway-zaak, Joran van der Sloot en Deepak Kalpoe, hebben enkele maanden voor haar verdwijning deelgenomen aan een sexfeest met toeristen in een hotel. Daarbij maakte Van der Sloot filmopnames van een minderjarig meisje. De kwestie komt vanavond aan de orde in KRO’s Brandpunt-Reporter en in het boek ‘Dossier Holloway’ dat volgende week verschijnt.

  Hoewel ik Joran geen aardige jongen vind, heb ik nog steeds geen bewijs gezien waaruit blijkt dat hij Natalee heeft vermoord!

 • mrpettjo:

  Uit het gedeelte van het politiedossier van de zaak dat de op de website van Reporter staat blijkt inderdaad dat Joran een seksmaniak is en niet bepaald meisjesvriendelijk was/is. Zeg maar het product van een totaal mislukte opvoeding van twee ouders die het druk hadden met hun eigen carrieres..
  Mijn inschatting van de nacht van Joran (en de Deepak broers) met Natalee Holloway (die zich aan hem opdrong; hij was zelf meer geinteresseerd in een vriendin van haar)is dat hij seks op de achterbank van de auto van Deepak had en nadat de Kalpoe broertjes waren vertrokken wilde hij ook zo snel mogelijk vertrekken maar iets van een opvoeding dwong hem toch haar terug te brengen naar het hotel (ook omdat andere Amerikaanse medescholierenhem kenden en hadden gezien dat hij met haar was vertrokken nadat ze C&C hadden verlaten).
  Ik ga er van uit dat zij toen de medescholieren naar het vliegtuig vertrokken Natalee gewoon leefde en te kennen gaf dat zij niet mee ging en bleef. Dit had zij al eerder gezegd tegen de medescholieren en de twee Twitty stiefbroers van haar die ook deelnamen aan de trip hadden dit al telefonisch aan hun stiefmoeder (Beth) doorgeven. De moeder had al posters laten maken die er op wezen dat de dochter niet terug wilde (zoals aangetoond in de docu van Gielen) en de moeder was ook al zeker drie uur eerder op Aruba dan zij later vertelde o.a. om de bewakingsvideo in het hotel te inspecteren of haar dochter er op te zien was nadat zij van het strand bij het hotel was aangekomen (nadat Joran naar huis was gelopen). Vervolgens zette de moeder en haar gevolg – na informatie te hebben ingewonnnen bij de zakenman Croes die mobieltjes verkoopt – al snel koers richting het huis van de familie Van der Sloot om Joran ter verantwoording te roepen voor iets waarvan zij wisten dat het gelogen was (hun dochter hield zich schuil op het eiland en was niet vermoord of anderszins lichamelijk iets aangedaan). Dit was dus een opgezette hoax om publiciteit en aandacht te krijgen en grote hoeveelheden donatiegelden binnen te hengelen. De stiefschoonzuster van Beth was gepokt en gemazeld in de public relations en wist heel goed hoe je de pers moest benaderen en inzetten voor je eigen doelen. Ook is een PR achtergrond een uitstekende basis om snel veel donatiegelden te generen door de pers steeds te voeden met nieuwe (non) informatie, events te organiseren, poster- en flyercampagnes en (nietszeggende) zoekacties, bidbijeenkomsten voor het meisje te organiseren enzovoort enzovoort.

  Bijna een week later komt er een melding dat Natalee in een bepaald drugspand zou zitten (Julia Renfro vertelt dit in de docu van Renee Gielen). Er wordt een losgeld van 4000 dollar gevraagd. De familie is niet erg scheutig om dat bedrag op te hoesten zodat Renfro en Munzenhofer het bedrag voorschieten. Inmiddels staat op de luchthaven van Aruba een niet aangemelde MedJet om het meisje in een medische setting terug te brengen naar Alabama.
  De groep rond de moeder en de stiefvader van Natalee houden zich niet aan de afspraken om haar over te dragen en besluiten al veel eerder het bewuste pand te bestormen. Dit leidt tot heel veel consternatie. Of Natalee is ‘ingerekend’ weten we niet. Mogelijk is toen verdwenen of was ze al eerder op een boot gestapt naar het vasteland van Zuid- of Midden Amerika.
  De MedJet vertrok die avond of de volgende ochtend (met of zonder Natalee)..

 • mrpettjo:

  .. iets van een opvoeding dwong hem toch haar terug te brengen naar het hotel MOET ZIJN: dwong hem toch haar te proberen terug te brengen naar het hotel (wat zij schijnbaar niet wilde of kon vanwege dronkenschap op dat moment) zodat hij toen maar vertrok en lopend naar huis ging..

 • mrpettjo:

  Het gedeelte van het poltiedossier over chats en de politieverhoren met betrekking tot Joran’s seksuele handel en wandel:
  http://content1c.omroep.nl/urishieldv2/l27m4a536bda47774d72005261d449000000.f576ab800647671325689d8e65caed9a/kro/documents/reporter/Natalee%20Holloway.pdf

 • vader Jakob:

  Wellicht was ie al ooit door iemand genoemd, maar ik wilde toch even wijzen op dezeyoutube video
  getiteld:
  Exposing The Truth About The Natalee Holloway Murder Mystery duurt 41 minuten.

 • Boudine Berkenbosch:

  Welkom op BOUblog, vader Jacob. En inderdaad kende ik deze reportage nog niet. Het blijkt een Nederlandse uitzending van KRO reporter. De zaak Natalee Holloway is nog steeds niet opgelost!

 • mrpettjo:

  Het is heel gemakkelijk om de persoon die de Amerikaanse Tracey Allen had bedreigd op het internet te vinden (namelijk Jeremy Croes; familie van de DJ Steve Croes, wie zal het zeggen? – het OM van Aruba zeker niet ) als je de zaak van het begin af hebt gevolgd.
  Peter R. de Vries die in de zaak Holloway in feite Joran verder geframed heeft voor moeder Holloway (met wie hij – surprise, surprise.. een sexrelatie kreeg) zonder echt onderzoek te doen, was ook niet geinteresseerd in de Jeremy Croes en zijn vrienden (o.a. Steve Croes en Geoffrey vabn Cromvoirt).
  De door het OM op Aruba gedoofpotte bedreigingen en verkrachtingen van toeristen doen sterk denken aan de gedoofpotte bedreigen en verkrachtingen door asielzoekers in de zaak Vaatstra. De toeristen op Aruba brngen het geld binnen op de Antillen en de asielzoekers brachten het geld binnen voor de asielzoekerscentra en de ambtenaren van het ministerie van Justitie.

  Zoals uit onderstaande reactie bij de You Tube video blijkt worden nog steeds vrouwelijke toeristen bij de betreffende hotels op Aruba bedreigd en belaagd en doen politie en openbaar ministerie aalsof het niet gebeurd is.. ja, zo kun je ook zaken uit de wereld helpen door te doen alsof het niet gebeurd is en de daders laten lopen..:

  What’s really sick about this story …is back in November ..2013.. when i was working late at night by the beach in Aruba… there was a car…. on the beach… and i heard a scream by one of the huts there (north of the Marriott), after a few minutes the car drove away…(slightly) slowly passing in front of me… when this woman spoke of her experience with the car..with the open doors..and the violent assault, it kinda clicked after a minute, that guy still may be on Aruba and doing assaults up to 3 months ago.

  this is kinda strange …..in the last 3 years ..a dude got shot in front of where i lived in 10 days later a car went up in flames, ..and now this shit..i would like to know wtf is going on… because that was here in Holland that the latter happened…but this was back in 2012 actually (the shooting and car in flames) this world really does seem to be going to shit!

Recente reacties