Archief
Artikelen

Op deze website kan men zien hoe groot de olievlek zou zijn, wanneer deze wordt geprojecteerd over de woonplaats van uw provider. Men kan de olievlek ook verplaatsen, hij lijkt op dit moment zo groot als Nederland, België en Luxemburg samen! De gegevens zijn afkomstig van deze officiële website. Tot mijn verbazing was de olievlek daar sinds gisteren kleiner geworden!

De BP olievlek blijkt niet de enige gemorste olie, al is deze wel veel groter dan de rest. Een overzicht van alle olievlekken staat hier. Een dagelijkse update van de ramp met de Deepwater Horizon staat hier. Uit het bericht van vandaag blijkt dat men in de Golf slecht weer verwacht, met windsnelheden tot 40 mijl per uur. Dat is meer dan 6o km per uur, oftewel windkracht 8. Dat is weliswaar nog geen orkaan, maar toch voldoende om de schoonmaak-acties in de Golf even te staken. Voor het weerbericht kan men kijken naar Baton Rouge (klik op de radar) of Orlando, Florida. Nog geen orkaan in zicht, maar het seizoen nadert!

De kap die men op de lekke oliepijp geplaatst had, heeft het begeven. Men heeft de kap nu weggehaald en een nieuwe geplaatst. De olie spoot nog harder dan tevoren. Een journalist is met zijn camera in de oliedrab gedoken. Onder water komt hij nog veel meer olie tegen.

Een goed artikel over de oorzaak van deze ramp staat op Argusoog, het is geschreven door Arend Zeevat. De moraal van dat artikel: alle oliemaatschappijen zijn milieucriminelen. Voor prachtige foto’s van de ramp kunt u hier kijken (met dank aan Johnito). En intussen regent het letterlijk olie in Louisiana!

Tot zover Peak Oil. En nu ga ik naar het strand! Lekker zwemmen, zolang het nog kan! 😉

Update: na zoveel zon ben ik wat rozig, maar de olievlek is alweer kleiner geworden. Misschien waait de zuidoostenwind de olie terug naar de kust, maar het kan ook zijn dat deze website een beetje liegt!

Vanuit Pensacola Beach geeft een YouTube-blogger een dagelijks verslag van het strand dat deel uitmaakt van de kust van Florida. Zoek voor zijn video’s bij YouTube onder de opdracht: “Pensacola beach oil spill report” en klik daarna onder Opties op Sorteren op Uploaddatum. Zijn trieste video van vandaag zag er zo uit:

Wie denkt dat dit slechts een incident is, heeft BOUblog niet gevolgd. Dit zogenaamde ongeluk is typerend voor Peak Oil. Voor wie het nog niet begrijpt, is de volgende korte video misschien wel een eyeopener!

En als het morgen weer zulk heerlijk weer is, dan ga ik weer naar het strand. Het water is nog zo heerlijk fris. Leve midzomer! 😉

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

29 Reacties op “Hoe groot is de BP olievlek?”

Laat een reactie achter

Recente reacties