Archief
Artikelen

Op deze website kan men zien hoe groot de olievlek zou zijn, wanneer deze wordt geprojecteerd over de woonplaats van uw provider. Men kan de olievlek ook verplaatsen, hij lijkt op dit moment zo groot als Nederland, België en Luxemburg samen! De gegevens zijn afkomstig van deze officiële website. Tot mijn verbazing was de olievlek daar sinds gisteren kleiner geworden!

De BP olievlek blijkt niet de enige gemorste olie, al is deze wel veel groter dan de rest. Een overzicht van alle olievlekken staat hier. Een dagelijkse update van de ramp met de Deepwater Horizon staat hier. Uit het bericht van vandaag blijkt dat men in de Golf slecht weer verwacht, met windsnelheden tot 40 mijl per uur. Dat is meer dan 6o km per uur, oftewel windkracht 8. Dat is weliswaar nog geen orkaan, maar toch voldoende om de schoonmaak-acties in de Golf even te staken. Voor het weerbericht kan men kijken naar Baton Rouge (klik op de radar) of Orlando, Florida. Nog geen orkaan in zicht, maar het seizoen nadert!

De kap die men op de lekke oliepijp geplaatst had, heeft het begeven. Men heeft de kap nu weggehaald en een nieuwe geplaatst. De olie spoot nog harder dan tevoren. Een journalist is met zijn camera in de oliedrab gedoken. Onder water komt hij nog veel meer olie tegen.

Een goed artikel over de oorzaak van deze ramp staat op Argusoog, het is geschreven door Arend Zeevat. De moraal van dat artikel: alle oliemaatschappijen zijn milieucriminelen. Voor prachtige foto’s van de ramp kunt u hier kijken (met dank aan Johnito). En intussen regent het letterlijk olie in Louisiana!

Tot zover Peak Oil. En nu ga ik naar het strand! Lekker zwemmen, zolang het nog kan! 😉

Update: na zoveel zon ben ik wat rozig, maar de olievlek is alweer kleiner geworden. Misschien waait de zuidoostenwind de olie terug naar de kust, maar het kan ook zijn dat deze website een beetje liegt!

Vanuit Pensacola Beach geeft een YouTube-blogger een dagelijks verslag van het strand dat deel uitmaakt van de kust van Florida. Zoek voor zijn video’s bij YouTube onder de opdracht: “Pensacola beach oil spill report” en klik daarna onder Opties op Sorteren op Uploaddatum. Zijn trieste video van vandaag zag er zo uit:

Wie denkt dat dit slechts een incident is, heeft BOUblog niet gevolgd. Dit zogenaamde ongeluk is typerend voor Peak Oil. Voor wie het nog niet begrijpt, is de volgende korte video misschien wel een eyeopener!

En als het morgen weer zulk heerlijk weer is, dan ga ik weer naar het strand. Het water is nog zo heerlijk fris. Leve midzomer! 😉

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

29 Reacties op “Hoe groot is de BP olievlek?”

 • mr. drs. BOU:

  Heb even de weersverwachting voor de eerste Hurricane: Alex. Hij zal niet over de olievlek razen. Boven de olievlek hangt nog steeds een hogedrukgebied.

 • mr. drs. BOU:

  Dit is griezelig! Het lijkt alsof er vlammen uit het olielek komen:

 • Tom:

  An ancient Hopi Indian prophecy”This is the Seventh Sign: You will hear of the sea turning black, and many living things dying because of it.”

 • mr. drs. BOU:

  Dit is de life stream van een onderwatercamera:

 • mr. drs. BOU:

  Kindra Arnesen is de vrouw van een visser, moeder van twee kinderen, en ze woont aan de kust van Louisiana. Luister even een kwartiertje naar haar…

  De Australische TV heeft op 13 juni een reportage van een uur gemaakt over de olievlek. Op verzoek van BP werd hij verwijderd van YouTube. Dan kan weer gebeuren, daarom is hier de link naar de Zipped file (9,8 MB). Op dit moment staan de eerste 14 minuten op YouTube. Wie de rest kan vinden, mag het zeggen.

 • mr. drs. BOU:

 • mr. drs. BOU:

  De olievlek over een jaar:

 • mr. drs. BOU:

  Bericht van gisteren in het NRC: Olielek groter door operatie BP
  Ze gaan er een nieuwe kap op zetten. Daarom hebben ze de oude kap weggehaald.

  En nu maar hopen dat het helpt!

  Vreselijke foto’s in Information Clearing House.

  En dan is er nog de schade die we niet zien:

 • mr. drs. BOU:

  Er is een nieuwe kap geplaatst op de oliebron:

  Keith Olberman: New Oil Containment Cap Could Make Things Much Much Worse!

  Post Traumatic Stress Disorder een gevolg van de BP-olieramp:

 • mr. drs. BOU:

  Ze zijn nu bezig om de nieuwe kap te testen:

  B.P. NO OIL FLOWING INTO GULF!

 • mr. drs. BOU:

  Intussen is de Niger Delta volledig vervuild door Shell.

  The other oil spill duurt 23 minuten.

 • mr. drs. BOU:

  Natuurlijk wil ik niemand bang maken, maar volg deze Prison Planet link en wordt bang!

  Morgenochtend zal ik wel eens kijken of die nieuwe kap heeft gewerkt. Mocht de zaak toch ontploffen, dan word ik wel een beetje bang! Het duurt kennelijk een jaar voor de olie bij Spanje arriveert. Volgend jaar weten we meer.

 • mr. drs. BOU:

  Het lijkt er op dat de nieuwe kap werkt! Maar het is nog niet zeker dat er verder geen lek meer is. Al Jazeera spreekt van voorzichtig optimisme en ook Keith Olbermann wijst op de nog aanwezige gevaren.

  EenVandaag komt alvast met een schadestaat. Ook het NOS journaal besteedde er aandacht aan. Maar er werd niet bij gezegd dat dit een van de wrange gevolgen is van Peak Oil.

 • mr. drs. BOU:

  We mogen echt niet weten hoe dit afloopt…

 • mr. drs. BOU:

  Deze reportage stamt van 14 juni: Dr.Riki Ott alleges BP engaged in massive cover-up to hide Gulf Disaster damage.

  Update: Nobody knows the trouble of oil, nobody knows but Corexit!

  Iedereen wordt ziek van die Olie plus Corexit. Gedenk ook de Nigerdelta! Mede dank zij de Shell is de Koningin der Nederlanden nu zo stinkend rijk. Wij mogen natuurlijk een karig graantje meepikken: Oranje boven… Maar die olievervuiling is wel dodelijk voor de mensen die daar leven. Weg dus met BP en de SHELL.

  Voorlopig werkt de nieuwe kap, maar dit is nog niet zeker!

 • Groene Wolf:

  http://www.olino.org/articles/2010/07/19/atoomstroom-duurzaam
  Dat atoomstroom niet duurzaam is wisten we natuurlijk allang. Maar nu zegt Wubbo Ockels het ook. Wonderlijk.

 • mr. drs. BOU:

  En het lijkt er op, dat de oliespuit nog steeds lekt…

 • mr. drs. BOU:

  Beste mensen, heb even een update. Want er is ook een olieramp gaande in China. Als er een strand wordt bevuild in Nigeria of China, dan komt dat niet op het NOS-journaal. Dit is dus in China gaande.

  Let ook even op Gregg en zijn dagelijkse rapport van Pensecola Beach in Florida, waar nu geen nieuwe olie meer komt, maar waar een raar soort schuim aanspoelt. Dat komt door de zeepachtige olie-oplosmiddelen van Corexit. Dat zelfde soort schuim heb ik hier in Zeeland gezien in 1979 of zo, omdat er een olietanker was gestrand in Normandië of Bretagne. Wie zoekt die ramp even voor me op? Want het gaat al heel lang zo: eerst olie, dan zeepsop…

  Pensacola Beach Daily Oil Spill Report July 22 2010 AM

 • mr. drs. BOU:

  Er is weer een storm op komst, genaamd Bonnie. Daarom zijn alle werkzaamheden rond de olievlek stilgelegd.

 • mr. drs. BOU:

  Even update over de olievlek. Matthew Simmons, een bekende deskundige als het gaat over peak oil, denkt dat de zeebodem lek is. In dat geval kan men het lek nooit meer dichten. Dit is een nachtmerrie-scenario en of het zal uitkomen, weten we pas na half augustus. Ook denkt Simmons dat BP failliet gaat, dus wie rijk wil worden, moet nu short gaan op BP-aandelen.

  Matthew Simmons Discusses BP’s Oil Leak in Gulf of Mexico duurt 7 minuten.

  Een ander bericht op YouTube gaat over het gevaar van methaan en propaan, nu er weer een orkaan op komst is. Lees ook de tekst op YouTube, waarin wordt voorspeld dat er een massale evacuatie zal plaats vinden. En daarna volgt er in de VS een revolutie… 😉

  Mass evacuation of NYC & Gulf coast states as predicted by Webbots due to ill winds duurt 8 minuten.

  Verder zag ik dit schandalige bericht:

  ‘Alarm op boorplatform BP was uitgeschakeld’

  Tot slot nog dit: de tropische storm Bonnie is in kracht afgenomen en de schepen keren terug naar het olielek.

 • mr. drs. BOU:

  De Golf van Mexico is nu volledig vergiftigd:

  Het duurt ongeveer een jaar voor het water uit die golf de kust van Spanje bereikt en dan afbuigt naar het noorden.

 • Groene Wolf:

  Nog meer climategate nieuws. Koningshuis ook betrokken in mega-klimaat-zwendel:
  http://www.prorepublica.nl/artikel.aspx?a=hollands_glorie&t=Hollands+Glorie

 • mr. drs. BOU:

  Er spoelen dode vissen aan op het strand rond de Golf van Mexico. Hoe kan dat nou?

 • mr. drs. BOU:

  Het is nogal stil rond de BP olievlek, maar is geen nieuws ook goed nieuws? Een artikel op het weblog Bovendien.com zegt van niet!

  Dankzij de alertheid en zoektocht van velen die het nieuws achter het nieuws bloot leggen is er een stroom van informatie rond de BP Golframp die de mainstream media niet behandelt of ronduit negeert.

  Op 3 augustus werden 500 vaten cement in het boorgat gepompt.

  Sindsdien werd door BP geen informatie meer verstrekt.

  Druk wordt uitgeoefend omdat er opnieuw olie in zee lijkt te stromen.

  Vandaag 16 augustus, gaf admiraal Allen opnieuw een persconferentie waarin hij toe moet geven dat er een lek langs de boorkolom is en de druk afneemt op de afdichting.

  In het artikel staat ook dat Matt Simmons, de klokkenluider die vertelde dat BP opzettelijk grote risico’s had genomen, op 8 augustus is gestorven in zijn badkuip. Hoe kan dat nou?

  Lees het hele artikel, voorzien van YouTubes en links met bewijzen voor de stelling dat het lek niet echt dicht is.

 • mr. drs. BOU:

  Venice Louisiana – Thousands of fish and a dead whale on Monday were found dead at the mouth of a shipping channel in Venice. Species include crabs, sting rays, eels, drum, speckled trout and red fish.

  Bron: Sott News, Signs of Times

  One University of Georgia scientist who found oil at the bottom of the Gulf said she hasn’t seen convincing data that connects the oil and the fish kills, but that studies need to be done to determine what’s going on.

  Sommige wetenschappers willen eerst wel eens het bewijs zien dat 1 plus 1 twee is!

 • mr. drs. Bou:

  Veel video’s van bijna 2 jaar geleden doen het niet meer. Nieuws over de BP olieramp krijgen we ook haast niet meer. In de Golf van Mexico blijkt zich echter een ecologische ramp te voltrekken:

  Two Years After the BP Oil Spill: IS THE GULF ECOSYSTEM COLLAPSING?

  Gulf of Mexico fishermen, scientists and seafood processors have told Al Jazeera they are finding disturbing numbers of mutated shrimp, crab and fish that they believe are deformed by chemicals released during BP’s 2010 oil disaster.

  Along with collapsing fisheries, signs of malignant impact on the regional ecosystem are ominous: horribly mutated shrimp, fish with oozing sores, underdeveloped blue crabs lacking claws, eyeless crabs and shrimp – and interviewees’ fingers point towards BP’s oil pollution disaster as being the cause.

  Gulf seafood deformities alarm scientists

  BP Blow-out Cover-Up – EcoWatch.org

 • mr. drs. Bou:

  THE GULF IS DYING: Two years After the BP Drilling Disaster, Gulf Residents Fear for the Future

  Subra says that the reality she is seeing on the ground contrasts sharply with the image painted by BP. “I’m extremely concerned on the impact it’s having on all these sick individuals [7],” she says. Subra believes we may be just at the beginning of this disaster. In every community she visits, fishers show her shrimp born without eyes, fish with lesions, and crabs with holes in their shells. She says tarballs are still washing up on beaches across the region.

  While it’s too early to assess the long-term environmental impact, a host of recent studies published by the National Academy of Sciences and other respected institutions have shown troubling results. They describe mass deaths of deepwater coral [8], dolphins, and killifish [9], a small animal at the base of the Gulf food chain. “If you add them all up, it’s clear the oil is still in the ecosystem, it’s still having an effect,” says Aaron Viles, deputy director of Gulf Restoration Network [10], an environmental organization active in the region.

  BP OIL SPILL AND THE GULF ECOSYSTEM: “Deformed Seafood”. Officials Close Gulf Waters to Shrimping

Recente reacties