Archief
Artikelen


Norman Finkelstein is een Amerikaanse politicoloog van Pools-Joodse afkomst. Zijn ouders hebben beiden het getto van Warschau en Auschwitz overleefd en zijn na de 2e Wereldoorlog naar de VS geïmmigreerd. Beide ouders hebben al hun verwanten verloren in de holocaust. Finkelstein is een uitgesproken tegenstander van de Israëlische apartheidspolitiek tegen de Palestijnen.

Over de aanval van de Israëlische marine op het Freedom Flotilla is Finkelstein duidelijk: dit was een welbewuste politieke keuze voor de meest gewelddadige optie!

Norman Finkelstein – Israel chose the most violent option

Finkelstein noemt Israël een Lunatic State, een krankzinnig land met 200 tot 300 illegale kernkoppen! Wanneer hij wijst op het gevaar dat daardoor ontstaat, wordt hij onderbroken en afgekapt door de charmante presentatrice.

‘Israel is a Lunatic State’ – Finkelstein on Gaza Flotilla Attack

Finkelstein woont in de VS, waar hij professor was, tot hij in 2007 werd ontslagen wegens zijn politieke ideeën. In de VS geloven talloze mensen nog in het sprookje van de kleine David Israël die vecht tegen de Goliath van Arabieren en andere Moslims die Israël de zee in zouden willen drijven. Daarbij wordt de holocaust aangewend als excuus voor het huidige geweld tegen de Palestijnen. Finkelstein maakt met hen de kachel aan! Zie voor een vertaling van wat hier wordt gezegd, deze Zaplog.

Dr. Norman Finkelstein en de krokodillentranen

In december 2009 sprak Norman Finkelstein in Manhattan over de aanval van Israël eind 2008/begin 2009 op Gaza, de zogenaamde operatie Cast Lead. Hij maakt daarbij zowel gebruik van het Goldstone Rapport als van de getuigenverklaringen van Israëlische soldaten die bij deze aanval betrokken waren. In maart van dit jaar verscheen zijn boek over de aanval op Gaza: This Time we went too Far. Zijn kijk op de internationale consequenties van de politiek van Israël is heel verhelderend.

Norman Finkelstein: Israel’s Disgrace in Gaza duurt een uur.

Na afloop was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Finkelstein: Israel’s Gaza Disgrace Q & A duurt 48 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

5 Reacties op “Norman Finkelstein spreekt over Israël en Gaza”

Laat een reactie achter

Recente reacties