Archief
Artikelen

De Israëlische regisseur Yoav Shamir, die ook de docu Defamation maakte, was als dienstplichtige militair aangesteld tot bewaker van een checkpoint, waar de Palestijnen worden gecontroleerd als ze Israël willen betreden, of zelfs maar van de ene Palestijnse plaats naar de andere willen gaan. Wie die zich in de Westelijke Jordaanoever wil verplaatsen, komt langs deze Israëlische controleposten. Twee jaar lang heeft Yoav Shamir er de dagelijkse gang van zaken gefilmd. Zonder verder commentaar laat hij zien wat zich afspeelt op deze controleposten.

De Palestijnen, mannen, vrouwen en kinderen, moeten soms uren wachten voor ze er door mogen. Wie geen geldig pasje heeft, mag er niet door, hoe belangrijk de reden ook moge zijn. In de strijd tegen het terrorisme wordt de gehele Palestijnse bevolking het slachtoffer van deze terreur. Een uitgebreide bespreking van deze documentaire staat hier.

Checkpoint duurt 59 minuten.

Israëlische moeders bewaken checkpoints duurt 22 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Checkpoint, hoe Israël de Palestijnen treitert”

 • petje:

  De staat Israel doet de Palestijnen aan wat hen in het verleden is aangedaan.
  De Palestijnen waren al lang verjaagd of uitgemoord als de westerse publiciteit niet voortdurend aandacht was blijven schenken aan het Joods-Palestijnse vraagstuk onder invloed van mensenrechtenactivisten..

 • petje:

  14 Palestijnse kinderen tussen 13 en 16 jaar werden
  tussen januari 2009 en april 2010 sexueel misbruikt door Israelische officieren aldus Defence for Children International: http://palestinenote.com/cs/blogs/news/archive/2010/05/30/rights-group-israeli-officers-sexually-assaulted-children.aspx

 • petje:

  Is het vreemd dat Israelische soldaten tot terreurdaden overgaan zoals vandaag als de mentaliteit van de soldaten volledig verziekt is ten aanzien van de Palestijnen..:

  Israeli soldiers wore T-shirts with a pregnant woman in the cross-hairs of a rifle and the slogan “1 Shot 2 Kills,” an Israeli newspaper says in a report that has added to a growing furor in the country over allegations of misconduct by troops during the Gaza war.

  “The smaller they are, the harder it is,” says another shirt showing a child in a gunsight. Soldiers wore the shirts to mark the end of basic training and other courses. They were reported by the newspaper Haaretz

  .

  http://stoprapingpalestine.blogspot.com/2009/03/israeli-soldiers-t-shirts-bragging.html

 • mr. drs. BOU:

  Dit is echt erg: een particuliere bewakingsdienst bij Irtah (Sha’ar Efrayim) checkpoint verbiedt de Palestijnse arbeiders die in Israël werken, om voldoende voedsel en water mee te nemen naar het werk!

Recente reacties