Archief
Artikelen

Op 1 april van dit jaar heeft Israël opnieuw bombardementen uitgevoerd op Gaza, zogenaamd op een wapenfabriek, maar dat was 1 april! Hamas berichtte dat tien doelen werden getroffen, waaronder een kaasfabriek en een filmstudio. Er zijn minstens 3 kinderen gewond geraakt. Op 15 maart j.l. heeft Dispatches, een programma van Channel 4 (UK), een documentaire uitgezonden van de filmmaker Jezza Neumann. Daarin komen de kinderen van Gaza aan het woord.

In december en januari 2008-2009 werden er door de Israëlische bombardementen in Gaza meer dan 1300 Palestijnen gedood, waaronder ongeveer 300 kinderen. Zodra het staakt-het-vuren was afgekondigd, ging Jezza Neumann naar Gaza om te praten met de kinderen. Deze reportage geeft een duidelijk beeld van de schade die werd aangericht. Deze schade gaat veel dieper dan de materiële verwoesting! De helft van de bevolking van Gaza is minderjarig en al deze kinderen zijn door de oorlog getraumatiseerd. “Nu haat ik iedereen, maar vroeger hield ik van iedereen,” zegt een van hen. Dat is wat oorlog met mensen doet en deze kinderen weten dat maar al te goed!

Children of Gaza duurt 48 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “De kinderen van Gaza weten wat oorlog is”

Laat een reactie achter

Recente reacties