Archief
Artikelen

Sinds de invoering van de emissierechten is de handel in CO2-compensatie al snel volledig uit de hand gelopen. Men kan tegenwoordig grof geld verdienen aan de opslag van CO2, want dit broeikasgas zou wereldwijd het klimaat verstoren. Deze angst vloeit voort uit de Global Warming Hoax van Al Gore, die slechts bedoeld was om het probleem van Peak Oil te versluieren.

In samenwerking met de Shell heeft Minister Cramer een leuke bron van inkomsten verzonnen: opslag van CO2 in oude, leeggepompte gasvelden. Als dit lukt, dan kan men CO2 uit andere landen importeren en hier onder de grond stoppen. In ruil krijgt men dan het emissierechten-geld. Een van deze oude gasvelden ligt onder de woonwijk Barendrecht, waar 50.000 mensen wonen. Vanwege de gunstige ligging, zo vlak bij de Shell, heeft de minister het oog op deze locatie laten vallen.

CO2 is op zich niet giftig, maar omdat het zwaarder is dan zuurstof, kan CO2 de zuurstof uit de lucht verdringen. Het resultaat is dat de mensen stikken. Zelfs auto’s kunnen niet rijden als er geen zuurstof in de lucht zit om de verbrandingsmotor gaande te houden. Het experiment met opslag van CO2 onder een woonwijk is een voorbeeld van absolute CO2-gekte.

Zembla besteedde gisteravond aandacht aan de opslag van CO2 onder Barendrecht. Dit programma was duidelijk over de risico’s, maar ook de minister was duidelijk: haar naam is HAAS! De kritische rapporten werden achtergehouden, alleen de lovende rapporten bereikten de 2e Kamer. Het resultaat is dat deze waanzin, ondanks het demissionair zijn van het Kabinet, gewoon doorgaat.

CO2 bom onder Barendrecht – Zembla – 28 mrt. 2010 duurt 33 minuten.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Bekijk deze video op Zembla.

De Westerse CO2 gekte heeft de Derde Wereld reeds eerder bereikt. Daar hebben de mensen soms nog wat grond waarop ze hun dagelijkse voedsel verbouwen. Door de emissierechten levert het nu goed geld op om op deze grond bossen aan te planten. De kleine boeren worden verjaagd, hun landbouwgrond verandert in bos en het geld gaat naar de staat die dit toestaat. Twee jaar geleden ging Zembla naar Oeganda en maakte daar een kritische reportage over de CO2 gekte.

De energieproducenten werken hard aan een groen imago door zogenaamd duurzame producten in de markt te zetten. Een daarvan is groen gas. Dat is gewoon gas waarvan de CO2 wordt gecompenseerd, met onder andere bomen. Deze bomen zijn vijftien jaar geleden via de energierekeningen al betaald door de consument en nu wordt er voor een tweede keer goede sier meegemaakt door Electrabel, E-on en Essent.

Dat gebeurt onder andere met bomen in Oeganda. ZEMBLA ging naar Oeganda en hoorde hoe mensen van hun land gejaagd zijn voor de aanplant van Nederlandse bomen.

Zembla: Het CO2-alibi – 2 maart 2008 duurt 35 minuten.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Bekijk deze video op Zembla.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

9 Reacties op “Peak Oil, de klimaat-hoax en de CO2 gekte”

 • petje:

  De PvdA doet er goed aan de liegende verkwanselaar en “milieufanaat” Cramer op een onverkiesbare plek te zetten. De Nederlandse staat geeft Shell en DSM vrij baan om te experimenteren met opslag van CO2 zodat we er weer een exportprodukt bij hebben.
  De belangen van Nederlandse burgers zijn natuurlijk van ondergeschikt belang hierbij..
  En de milieubeweging gaat hiermee akkoord??

 • Teun:

  Nice. Heb hem gisteren ook gezien. Link naar derde wereld landen wel wat ver…?
  @ Bou: Zijn er al voorbeelden te vinden waar het is mis gegaan?

 • Pien:

  Peak oil is een creatie ten behoeve van een verdere consolidering van macht, maar is het ook een feitelijkheid???
  Ik vind dit een erg interessante video, ‘The energy non-crisis’ http://video.google.com/videoplay?docid=3340274697167011147#

 • mr. drs. BOU:

  Beste Pien,

  Peak Oil is volgens mij wel degelijk een feitelijkheid.

  De video waar je naar verwijst, heb ik al eens gezien, maar de fundamentalistische dominee Lindsey Williams beweert dingen die hij niet waar kan maken. En als een echte missionaris verkondigt hij slechts zijn geloof! We worden belaagd door duivels en slechte mensen, die ons alleen maar bang willen maken. Maar vraag je eens af waarom de media zo lang hebben gezwegen over Peak Oil.

  Williams begint met te zeggen dat er onder de grond van Gull Island voldoende olie zit voor de hele VS voor de komende 200 jaar. Dat blijkt gewoon niet waar! Lees hier meer over deze “urban legend”.

  In minuut 1:14 zegt hij dat Rusland olie heeft aangeboord op een diepte van 40.230 feet, dat is ongeveer 13 kilometer diep! Er ligt vast ook nog wel ergens wat olie diep in de bodem van de diepzee, maar je moet je afvragen hoeveel energie het kost om die olie te winnen. Voor mij was dit een verhelderend verhaal: Peak Oil en het Canadese teerzand. Teerzand bestaat uit teer en zand. Als je alle grond afgraaft en deze kookt in heel veel water, dan komt er best nog wat olie bovendrijven. (deze uitleg is wel super-simplistisch! ;-))

  Vraag je af hoeveel vaten olie je aan energie moet investeren om zoveel vaten olie te winnen. Voor de Arabische Sweet Crude was die verhouding 1 op 20, of zelfs méér, maar voor de teerzanden is hij misschien nog maar 1 op 8 of 1 op 5. Ze adverteren wel met 50% winst, maar dat is reclame voor de investeerders. Tel ook de reusachtige machines eens mee en de gigantische milieuschade!

  Tegen de tijd dat er een vat olie aan energie nodig is om een vat olie te winnen, zal niemand nog olie willen winnen, want daar win je dan niets meer mee!

  p.s.: Een heel goede serie is: De Geschiedenis van Aardolie. Maar daar moet je dan wel rustig de tijd voor nemen.

 • mr. drs. BOU:

  Gelukkig, de uitzending van Zembla heeft geholpen. Minister Cramer kan niet langer doen alsof ze lief, maar dom is.

  CO2-opslag Barendrecht weer ter discussie

  Rotterdam, 29 maart. De twee voormalige gasvelden onder Barendrecht zijn „technisch-geologisch gezien” ongeschikt om er CO2 in op te slaan. Dat stelt een geoloog op basis van onderzoek dat in opdracht van minister Van der Hoeven (Economische Zaken, CDA) werd geschreven, maar nooit is gepubliceerd.

  In een uitzending van het televisieprogramma Zembla werd gisteren melding gemaakt van het onderzoek. Kamerlid Kees Vendrik (GroenLinks) wil een spoeddebat over de kwestie.

 • petje:

  Vooraanstaande Canadeze hoogleraar stapt uit het klimaatopwarmingskamp en bestempelt het – bij nader inzien – als een “corrupt sociaal verschijnsel” van het rijke Westen:

  “I argue that by far the most destructive force on the planet is power-driven financiers and profit-driven corporations and their cartels backed by military might; and that the global warming myth is a red herring that contributes to hiding this truth. In my opinion, activists who, using any justification, feed the global warming myth have effectively been co-opted, or at best neutralized,” Rancourt said.

  “Global warming is strictly an imaginary problem of the First World middleclass,” he stated.

  http://www.climatedepot.com/a/7477/Leftwing-Env-Scientist-Bails-Out-Of-Global-Warming-Movement-Declares-it-a-corrupt-social-phenomenonstrictly-an-imaginary-problem-of-the-1st-World-middleclass

 • Groene Wolf:

  Is dit een nieuwe hoax of zou dit de echte reden zijn van het stijgen van de zeespiegel?
  http://www.kennislink.nl/publicaties/wereldwijd-onttrekken-van-grondwater-leidt-tot-zeespiegelstijging

 • Groene Wolf:

  Global Cooling grotere bedreiging dan Global Heating:
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=21218
  Dan zullen energieprijzen wel helemaal de pan uit rijzen.

 • mr. drs. BOU:

  ManBearPig, Climategate and Watermelons: A conversation with author James Delingpole

  James Delingpole is a bestselling British author and blogger who helped expose the Climategate scandal back in 2009. Reason.tv caught up with Delingpole in Los Angeles recently to learn more about his entertaining and provocative new book Watermelons: The Green Movement’s True Colors. At its very roots, argues Delingpole, climate change is an ideological battle, not a scientific one. In other words, it’s green on the outside and red on the inside. At the end of the day, according to Delingpole, the “watermelons” of the modern environmental movement do not want to save the world. They want to rule it.

Laat een reactie achter

Recente reacties