Archief
Artikelen

Theo Cranendonk is een Nederlander die vele jaren samenwerkte met de Italiaanse maffia-clan ‘Ndrangetha. In 1998 werd hij in Italië veroordeeld tot tien jaar, wegens de verkoop van 30 bazooka’s aan Emilio di Giovine, een lid van de ‘Ndrangheta. Vanuit de gevangenis werd hij overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis, wegens zware depressies. Daar nam Theo Cranendonk zijn bed op en wandelde. Hij ging wonen in Rotterdam, waar hij tot voor kort vrij en blij door het leven ging, hoewel Italië een internationaal aanhoudingsbevel had uitgevaardigd.

Vorig jaar september bekende een lid van de ‘Ndrangetha, Francesco Fonti, dat deze maffia-clan zich ook schuldig maakte aan het tot zinken brengen van schepen met chemisch en radioactief afval. Voor het verwerken van dit afval wordt door bedrijven dik betaald en als er een schip vergaat, dan betaalt de verzekering de schade. Dit is dus dubbel kassa, maar een gezonken schip gaat na verloop van tijd roesten, rotten en lekken. Op de zeebodem zijn het tijdbommen! Er liggen er een aantal voor de kust van Calabrië, maar ook voor de kust van Somalië en andere landen in de Derde Wereld. De Italianen zouden nog kunnen proberen om de troep weer boven water te halen, maar het bergen van deze scheepswrakken is zeer kostbaar.

De dochter van Cranendonk was verloofd met Emilio di Giovine, een ander lid van de ‘Ndrangetha. En ook hij legde vorig jaar een bekentenis af over het tot zinken brengen van gifschepen. Uit documenten bleek dat ook Cranendonk betrokken was bij deze zwendel in giftig afval, maar hij leefde nog lang en gelukkig in Rotterdam. Op 11 maart j.l. werd hij echter alsnog gearresteerd. In Italië staat hem nog een straf te wachten van een kleine 10 jaar wegens illegale wapenhandel, maar zijn betrokkenheid bij die gifschepen kan ook leiden tot een nieuwe veroordeling. De Nederlandse rechter heeft echter besloten dat Cranendonk in afwachting van zijn uitlevering in vrijheid moet worden gesteld, want onze Theo is niet vluchtgevaarlijk!

Deze hele affaire staat beschreven in de serie Ship Ahoy van Kleintje Muurkrant. De laatste aflevering luidde:

Ship Ahoy (15)

dinsdag 23 maart 2010
Wat we nou weer horen. De Rotterdamse smurfenbrigade was er al heel lang van op de hoogte, dat de in 1999 uit Italië gedroste bazookaprins en grootgifdumper Theodor Cranendonk zich in Rotjeknor ophield. En dat ie zich daar bediende van verschillende appartementen om zich een beetje uit de kijker te houden. Gekker nog, er zouden zich in de loop van de tijd verschillende Italiaanse persmuggen (of zogenaamde persmuggen, dat kan ook) gemeld hebben bij korpschef Aadsje Meijboom met de vraag wanneer Theo een enkeltje Italië kreeg. Per saldo lag er een internationaal verzoek tot aanhouding dus wat lette hem? Bovendien was de voormalige geliefde van zijn dochter aan het zingen geslagen en dus ging het al lang niet meer alleen over die ellendige bazooka’s maar ook over zware vaatjes gif. Maar Aadsje gaf niet thuis, al dan niet daartoe aangezet door zijn ministerie onder leiding van good old hopser Joris Demmink.
Inmiddels is al naar buiten gesijpeld dat Theo zich niet zomaar in Italië laat slachten. Hij zal alle juridische middelen in de strijd gooien om uitlevering te voorkomen. Dat wordt dus voor ons nog formaggio, formaggio. Stay tuned.

In zijn reacties op mijn artikel over het gifschip Probo Koala heeft mijn trouwe lezer Petje me op de hoogte gehouden van deze affaire. Tot mijn verontwaardiging stond er geen woord over in de kranten, maar gisteravond besteedde Netwerk er aandacht aan. Hun insteek is niet zozeer het schandaal van die gifschepen, die als tijdbommen op de bodem van de Middellandse Zee en voor de kusten van Afrika liggen, maar het feit dat Theo Cranendonk weer op vrije voeten is. Hoe je het ook bekijkt, dit is een grof schandaal!

Wapenhandelaar uit Nederland heeft goede contacten met maffia duurt 8 minuten.

Deze wapenhandelaar uit Nederland heeft kennelijk niet alleen goede contacten met de maffia, maar ook met de Nederlandse justitie! Mocht u hem ontmoeten, doe hem dan mijn groeten en vraag hem om die giftige rommel op de zeebodem op te ruimen. Volgens mij heeft hij daar ook wel het geld voor. Dit is een foto van Theo Cranendonk die 15 jaar geleden is gemaakt:

Op 20 september 2007 was Cranendonk aanwezig op een receptie ter gelegenheid van de heropening van het Rotterdamse filiaal van Oger, een winkel voor dure kleren, waar ook Feyenoord het feest kwam opluisteren. Van deze receptie is een fotoserie gemaakt, waarbij ook van Cranendonk.

De onderstaande foto is van zijn zoon, die zijn miljoenen erft. In de Naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Dit geld moet hem rechtmatig worden afgepakt en besteed aan het opruimen van de troep op de zeebodem. De Pluk-ze wetgeving is zeker van toepassing op deze Theo, de zoon van Theo, die vuile gifschipzinker Cranendonk!

Overigens ben ik van mening dat Joris D. strafrechtelijk moet worden vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

181 Reacties op “Theo Cranendonk en het Nederlandse vluchtgevaar”

 • mr. drs. BOU:

  Ook op Kleintje Muurkrant staat een commentaar over deze uitzending:

  donderdag 25 maart 2010
  Godverdegodverdegodver. Gisteravond gezien? Niet? Meteen naar uitzending gemist. Heel prettig Netwerkje over onze vriend Theodor Cranendonk. Jawel. Wat we op zondag 14 maart (!) al meldden en waarover de mainstream angstvallig zweeg, bleek helemaal roos te zijn. De ouwe wapenhandelaar en grootgifdumper was inderdaad twee weken geleden gearresteerd in Rotjeknor. De lokale smurfen hadden hem volgens het verhaal net ontdekt en er stond nog een Italiaans verzoekje tot aanhouding open.
  Moet gigantisch speurwerk zijn geweest als je weet dat Theo en Theo af en toe lekker zaten te smikkelen tussen allerlei andere habituële steunberen van de Nederlandse economie in Old Dutch. En als het zo uitkwam een tripje maakten naar Manila voor een party met hun Griekse gappie George “Elvis” Sarakinis en diens Filippijnse roddelvrouwtje Becky Garcia.
  Maar wat denk je dat er gebeurt na Theo’s arrestatie? Wordt ie na twee dagen door een doorgestudeerde vertegenwoordiger van Juf Justitia vrijgelaten. In afwachting van meer nieuws uit Italië. Want meneer Cranendonk werd als niet-vluchtgevaarlijk beschouwd. Heeft u ooit zo zout gevreten? Je houdt het niet voor mogelijk.
  Maar zoals we al eerder boerden, zonder enige twijfel heeft Theo in zijn lange loopbaan niet alleen te maken gehad met avontuurlijke lieden, maar ook met stijve boordjes, krijtstreepjes en stropdassen. Kijk, en dan heb je het al gauw over een heel ander verhaal. Theo is een geheimschrijver. Een hele grote. En die gooi je niet gauw nonchalant in een kruipruimte. Die behandel je met zorg. Stay tuned.

 • petje:

  Ik heb gisteren een aantal kamerfracties gemaild over de vrijlating na arrestatie van Theo Cranendonk. Zal wel niks mee gedaan worden vrees ik. Hopelijk blijft Netwerk deze zaak nu volgen, want de vogel zal zeker gevlogen zijn..

  Het meest recent schandaal waarbij de Ndrangheta betrokken is Fastweb waar misdaadgeld werd witgewassen via OOstenrijkse banken. De net benoemde PdL (Berlusconi’s partij) senator Nicola Di Girolamo die vorstelijk op de verjaardag van Ndrangheta topbaas Franco Pugliese (http://espresso.repubblica.it/multimedia/23242212/1
  )figureerde is een van de 56 gearresterden (zijn arrestatie laat nog op zich wachten vanwege zijn politieke onschendbaarheid..):

  Report: Prosecutors Investigate Money Laundering By The Italian Mafia Through Austrian Banks
  Italian prosecutors are investigating whether “banks in Austria were used to launder about 2 billion euros ($3 billion) for the Italian mafia between 2005 and 2007,the Austrian weekly profil reports, citing Rome prosecutors” as reported by AFP:

  According to prosecution documents, the money was laundered through 14 accounts at Raiffeisen Zentralbank, Bank Austria – which now belongs to Italy’s UniCredit Group – and the Austrian branch of Anglo Irish Bank, profil said on Sunday. The transfers were performed by Italian internet provider Fastweb and Telecom Italia Sparkle (TIS), it noted. * * * According to the weekly, the three banks had themselves reported their Italian clients’ dealings to Austrian authorities. * * * Last month, prosecutors in Rome sought the arrest of 56 people, including Fastweb founder Silvio Scaglia, in a major money laundering and tax fraud case. Fastweb and TIS – controlled by Telecom Italia – are suspected of billing non-existent internet and telephone services worth 1.8 billion euros ($2.72 billion), thus evading 365 million euros ($550 million) in taxes.

  http://bitterqueen.typepad.com/friends_of_ours/2010/03/report-prosecutors-investigate-money-laundering-by-the-italian-mafia-through-austrian-banks.html

 • petje:

  Cecile Landman, een freelance onafhankelijk onderzoeksjournaliste, moet ook even apart genoemd worden als de belangrijkste bron voor de degelijke reportage van de Netwerk redacteuren.

  Hier meer over haar filosofie en haar journalistieke werkterreinen:
  http://www.sarai.net/publications/readers/06-turbulence/02_geert_cecile.pdf

 • mr. drs. BOU:

  Bedankt, Petje!

  Cecile Landman blijkt ook de drijvende kracht achter Streamtime, een blog waarop blog-berichten uit Irak, Iran en Afghanistan staan.

  Deze leuke dame heeft een verrukkelijk blog!

  Ook was ze ruim een jaar geleden te gast in Goede Morgen Nederland. Zie deze YouTube.

 • petje:

  Ik heb een reactie gehad van de SP (Harry van Bommel) en de PvdA over deze zaak.

  Van Bommel heeft de zaak doorgegeven aan Krista van Velzen. Maar Krista heeft last van haar schouderpartij en haar doorzettendheid in een aantal andere zaken kennen we..; maar wie weet.

  Ik kreeg van de publieksvoorlichting van de PvdA deze welwillende reactie:

  Hartelijk dank voor uw bericht aan de PvdA over Theodoor C. Zoals de zaken er nu voorstaan zien wij nog geen aanleiding om in te gaan op de arrestatie van Theodoor C.. Vorig jaar heeft de PvdA bij monde van onze Kamerleden Arib en Heerts de minister om opheldering gevraagd over de vrijlating van Saban B. Mocht er ook aanleiding zijn om dit te doen rondom de zaak van Theodoor C., dan zullen we dat niet laten.

  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Nogmaals dank voor uw bijdrage.

  Met vriendelijke groet,

  Afdeling Voorlichting PvdA
  Plein 2 | Postbus 20018 | 2500 EA Den Haag
  Partij van de Arbeid | http://www.pvda.nl

 • mr. drs. BOU:

  Prima, Petje!

  Wat mij zo verbijstert, dat is de discrepantie tussen het voorarrest van Cranendonk en dat van (bij voorbeeld) Robert Hörchner. De laatste was beslist niet vluchtgevaarlijk, hij was blut en hij kon nergens naar toe. Na 10 maanden voorarrest in Polen werd hij op borgtocht vrijgelaten. Alle bewijzen van onschuld doen niet ter zake. Barbertje is back in town!

  Ik ben heel benieuwd of Cranendonk ooit nog boven water komt…

 • petje:

  Ik vraag me uberhaupt af of er een mevrouw Canendonk sr. is. Er wordt geen lady Cranendonk genoemd in onderstaand society stuk. Ik neem aan dat er dan ook geen mevrouw C. is want waarom zou zij niet bij deze farce aanwezig zijn tenzij ze een delletje van rond de 30 is..
  Ik ga er ook vanuit dat de vogel (binnenkort) gevlogen is.

  http://www.manilatimes.net/index.php/lifestyle/5830-the-pinoy-invasion-of-the-netherlands

  Kun je de observatiefoto van Theo Cranendonk vanuit de Netwerk docu in je artikel zetten?

 • petje:

  Het lijkt ook niet toevallig dat Theo Cranendonk in Rotterdam woonde en zaken deed. Rotterdam is een belangrijke doorvoerlocatie voor illegale wapenhandel en waarschijnlijk ook van doorvoer van illegaal afval:

  Criminelen en terroristen
  In 1992 loopt de Israëlische wapenhandelaar Eli Cohen in de VS tegen de lamp. Hij is betrokken bij de levering van motoren en versnellingsbakken voor M-113-pantservoertuigen aan Iran. De onderdelen koopt hij in Duitsland en Israël. De wapens staan enige tijd in Rotterdam opgeslagen. Verder wordt in 1996 de haven van Rotterdam in verband gebracht met een in San Francisco onderschepte partij kalasjnikovs. In Rotterdam zijn – net als in
  Hongkong – vele front companies gevestigd die handvuurwapens voor de zwarte markt in onder meer Amerika verschepen. Anatoly M. Beliaev van de Oekraïense veiligheidsdienst bevestigt dit. Hij zegt dat Nederland een ‘spil is in de internationale smokkel van wapens voor criminelen en internationale terroristen.
  In 2001 wordt in Joegoslavië een proces gevoerd tegen wapensmokkelaars die de Spaanse terreurorganisatie ETA, de Ierse Real IRA en partijen in Kosovo van wapens voorzien. Getuigen noemen Rotterdam als doorvoerhaven.
  De Britse wapenhandelanalist Paul Beaver stelt in 1999 in De Groene Amsterdammer: ‘In Rotterdam wordt veel gebruikgemaakt van de slechte controle. Er worden heel veel wapens voor de zwarte markt naartoe verscheept. In Europa is het absoluut de belangrijkste wapenoverslaghaven. Dat komt vooral door de ligging, lekker dicht bij de Belgische FN-wapenfabrieken bijvoorbeeld. Maar zeker ook door het lakse beleid van de Nederlandse regering.’
  Een anonieme in Rotterdam werkzame douanier onderstreept deze visie. Volgens hem is de controle vooral administratief en valt met papieren makkelijk te knoeien. De toenemende concentratie van het douanewerk op risicoanalyses en de afname van ongerichte steekproeven, zal alleen maar meer kansen bieden aan louche types. Het beleid en de douanepraktijk blijven voortdurend achter de feiten aan lopen. Namen van handelaren, en routes van vervoer veranderen regelmatig, waardoor risicoanalyses snel verouderen.
  De Belgische overheid klaagt in dit verband dat het niet gemakkelijk
  is om goederen die over haar grondgebied gaan te controleren. Een ambtenaar op het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken: ‘We weten dat deze bedrijven regelmatig hun naam veranderen, of een deel van de naam en ook de aandeelhouders. Ze doen dit om ons voor te blijven.’ Zo kon het in Nederland gebeuren dat via de Rotterdamse haven ongemerkt 633 oude NAVO-tanks werden uitgevoerd naar Afrika. De Italiaanse justitie komt het transport op het spoor tijdens een jacht op een groep wapenhandelaren die
  de tanks wil verschepen.
  Een ander voorbeeld is het transport van 18 houwitsers met bestemming Macedonië, waarvan de papieren niet klopten. De kanonnen worden uiteindelijk in de Griekse havenstad Thessaloniki tegengehouden. Rotterdam heeft de lading eerder zonder problemen laten vertrekken.

  http://www.stopwapenhandel.org/informatie/exmat5.pdf

 • petje:

  Meer recent voorbeeld van wapen- en technologiedoorvoer via Rotterdam:
  http://www.depers.nl/binnenland/345389/Iraanse-wapenhandel-via-Rotterdam.html

 • mr. drs. BOU:

  Kun je de observatiefoto van Theo Cranendonk vanuit de Netwerk docu in je artikel zetten?

  Helaas, dat gaat niet… En een andere foto van hem bestaat niet.

 • minidokter:

  Foto’s heb ik wel van hem Wel heel oude , maar toch

 • Ginevra:

  http://www.spot.ph/nig/?gname=hermes&pid=28&po=39289

  Is dus deze Cranendonk senior of junior?

 • mr. drs. BOU:

  @ Ginevra, dank je wel, maar op dit moment is Cranendonk 78 jaar oud. Een recente foto ontbreekt en officieel is hij niet eens voortvluchtig… 🙁

 • petje:

  @minidokter: kun je Bou die foto’s mailen zodat ze kunnen worden gepubliceerd?
  @Ginevra heb je de Netwerk tv reportage over Theo Cranendonk gezien die afgelopen week is uitgezonden? Interessant..

  Blijkbaar willen/kunnen het ANP en de Nederlandse dagbladen niet over de zaak Theo Cranendonk publiceren. Cranendonk scheen gewoon met hotemetoten van de Neerlandse overheid en bedrijfsleven om te gaan alsof er geen internationaal opsporingsverzoek tegen hem liep. Volgens mij heeft onderzoeksrechter Vicenzo Macri bij Nederland aan de bel getrokken over Cranendonk waarna de zaak is gaan rollen. Openbaar ministerie wil wel maar de top van justitie houdt deze zaak tegen zodat Cranendonk weer de benen kan nemen.
  Zou me niet verbazen als hij ook nog steeds in illegale wapen- en gifafvalhandel actief is.

 • petje:

  Het marginale Nederlands Dagblad is de enige krant die overigens een redelijk goed gedocumenteerd artikel over Theo Cranendonk door de man in Rome Eelco van der Linden heeft gepubliceerd:
  http://www.nd.nl/artikelen/2010/maart/11/nederlandse-maffiabaas-in-r-dam-opgepakt

  Ik denk niet dat de hoofdredacteur van ND in het Genootschap van Hoofdredacteuren zitting heeft, zodat een oekaze van Justitie aan het GvH niet een totaal embargo op dit nieuws over Cranendonk kan bewerkstelligen..

 • petje:

  Begin dit jaar heeft zich een derde Ndrangheta pentito aangediend (spijtoptant “Sigma”) bij de Calabrische justitie. Hij was als maffiabaas in het havenstadje Amantea betrokken bij de berging van gifvaten van de gestrande Jolly Rosso in 1990.
  Dit is voor het regionale OM een enorme meevaller omdat de nationale maffia aanklager Piero Grasso en de rondborstige minister van milieu Stefania Prestigiacomo de zaak van de gifschepen snel wilden sluiten na de farce van hun onderwateronderzoekje naar het Cunsky wrak voor de kust van het havenstadje Cetraro:

  http://translate.google.co.uk/translate?hl=en&sl=it&u=http://www.calabrianotizie.it/2010/01/19/jolly-rosso-spunta-il-teste-%25C2%25ABsigma%25C2%25BB-ce-un-altro-pentito-un-boss-che-avrebbe-raccontato-il-traffico-dei-rifiuti-tossici-e-la-terza-persona-a-parlare-degli-affondamenti-in-calabria-il-c/&ei=yDetS5bqBZX74Aae7KjEDw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=7&ved=0CB8Q7gEwBg&prev=/search%3Fq%3Dsigma%2Bpentito%26hl%3Den

 • Ginevra:

  alleereerst mijn excuses voor de taal, ik ben autodidact.

  @ mr. drs. BOU
  Ik heb je antwoord niet goed begrepen, maar de heer van de foto moet de zoon zijn …

  @ Petje
  Ja, ik heb het gezien, en wel interessant gevonden maar ook stukje eng, niet zozeer wegens het negeren van de internationale verzoek tot aanhouding of de vrijlating zelf, maar omdat de reclame in Nederland over deze Rotterdammer is begonnen toen ik in email wisseling met de kleintje ging. Vraagjes plus vrije vertalingen uit Italiaanse kranten. En de inhoud van de reeks Ship Ahoy in het Italiaans vertaald en op Italiaanse forums gepubliceerd.
  Ik weet dat in de link valt er weinig te verstaan, maar kijk naar de datum en zie dat alles is in januari begonnen:

  http://poteriocculti.mastertopforum.biz/9-vt1518.html? postdays=0&postorder=asc&start=120

  Dus horen dat hij nu “onverwacht” is gearresteerd is indrukwekkend in meerdere zinnen.

  p.s. laten we erom lachen, maar als jullie in de news lezen dat een Italiaanse dame in Rtm verdwijnt of dergelijk…

 • mr. drs. BOU:

  Beste Ginevra,

  Jouw Nederlands is veel beter dan mijn Italiaans. Mijn complimenten! Dank voor je post en voor alle goede informatie.

  Cranendonk is gearresteerd, maar hij is na twee dagen weer vrijgelaten! De rechter zegt dat er geen gevaar bestaat dat hij zal vluchten. De kranten schrijven er ook niet over! De Nederlandse justitie is corrupt. De kans is groot, dat Cranendonk verdwijnt.

  Daarom vroeg Petje om die foto.

  Weet jij of Cranendonk een vrouw heeft? Want hij mocht naar huis “om voor zijn zieke vrouw te zorgen”.

 • petje:

  @Ginevra bedankt voor je reactie; ik kan je goed begrijpen voor een Italiaan die Nederlands schrijft;
  – weet je al dat Cranendonk al na twee dagen is vrijgelaten na zijn arrestatie om voor zijn zieke vrouw te zorgen.. dit is natuurlijk een gotspe zonder weerga en de Nederlandse kranten publiceren er geen woord over.. ja ja, de Nederlandse staat wenst geen (verdere) publicaties over deze zaak..

 • petje:

  Er is nu een screenshot van Theo Cranendonk uit de Netwerk reportage op de weblog van Cecile Landman:
  http://lacile.wordpress.com/2010/03/25/netwerk/

 • minidokter:

  Ginevra ; de foto van van zijn zoon , ook Theodor , zonder enige twijfel
  Petje ; er was echt wel een mevr. Cranendonk sr. Of ze nog leeft ………

 • Eheu:

  Cara Sign. Ginevra,
  Se Lei avresse dei testi in italiano da tradurre in ollandese su questo soggetto, mi tengo volontieri a sua disposizione. Mi e sempre stato un onore contribuire alla diffesa della buona cuasa.
  Potrebbe quindi eventualmente postare qui i link dei teste a tradurre o anche indirizzar quei testi via mail a la signora Bou che me li ferá senza dubbio parvenire, se Lei glielo chiederá (ha il mio indirizzo mail.)
  Bravo per il tuo ollandese, sopratutto se é autodidatta.
  Vale

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje, dank je wel. De foto staat nu onder het artikel.

  Beste Eheu, dank voor je komst. Ik zal jouw e-mail adres even doorgeven aan cara Sign. Ginevra. Dan kan zij eventueel contact opnemen met jou.

  Vale! 🙂

 • minidokter:

  weet u of hij nu nog in Rotterdam woont ? in de Weena toren of weet niemand dat ?

 • minidokter:

  🙂 ben benieuwd

 • petje:

  @minidokter ga er maar vanuit dat hij in de Weenatoren zit als hij daar tenminste nog zit..
  zowel sr. als jr. zijn single volgens de society stukjes van flapuit Becky Garcia;
  grazie Becky

 • minidokter:

  Dank je voor het antwoord . Misschien dat ik ooit ga kijken Woon wel een paar honderd kilometer van R’dam , maar zou hem graag eens zien na 24 jaar en alle ellende die hij mij heeft aangedaan
  kan best dat ze nu single zijn , maar sr. is zeker getrouwd geweest , jr was een klein kind toen ik hem kende

 • petje:

  beste minidokter: Zou dit Theo jr. kunnen zijn?
  http://www.intelius.com/search-summary-out.php?ReportType=1&

  Kun je iets meer over je ellendige ervaring met Theo sr. vertellen?

 • petje:

  @minidokter: loop dan ook even bij zijn kantoor langs:
  http://www.midoil.org/Contact_files/Directions.pdf

 • minidokter:

  dank je voor de tip ! is dat zijn kantoor ? Hoe komt het in feite dat je er zo veel van / over weet ? ik ben er blij mee hoor , maar voor mij is dat allemaal nieuw en zeer welkom
  Thanks ! 🙂

 • minidokter:

  @petje , heb op de site van Intellius gekeken , maar zie er geen foto of zo Doe ik iets verkeerd of moest ik naar iets anders kijken ?

 • mr. drs. BOU:

  Inmiddels heb ik mijn artikel bijgewerkt. Ik word steeds bozer! Dank aan allemaal voor de informatieve reacties.

  Gifship Ahoi!!! 🙁 🙁 🙁 Balen met de marine-pet op!

 • petje:

  @minidokter het geheim is “googlen” op zoveel mogelijk zoektermen die in verband staan met bv. “Theo(dor) Cranendonk” (Midoil, Georgio Comerio, Metal House AG, Di Giovine, Ndrangheta etc.);
  Het is ook heel goed mogelijk dat in de papieren memoires van Willem Oltmans meer over Cranendonk en zijn maat Keijer te vinden is.. (in te zien of te lenen via het bibliotheeksysteem wellicht);
  Als je wat meer gegevens wilt weten op deze Amerikaanse NAW sites over bv. Theodor Cranendonk/ Texas moet je wat dollars betalen..

 • petje:

  Theo jr. staat op de foto met een Filipijnse gossip blad hoofdredactrice. Het is niet zijn vrouw in ieder geval.

 • minidokter:

  @petje ; “googlen” heb ik de afgelopen 10 jaar ook geprobeerd Blijkbaar kan ik daar dus niets van Helaas , maar dankeij jou en de justitie weet ik nu wat voor’n crimineel hij is Houdt me aub op de hoogte !!! Heel hartelijk bedankt op voorhand Woon niet meer in Nederland en heb Netwerk initieel dan ook niet gezien Uiteindelijk dus wel Dat hij niet deugt is wel duidelijk Was me toen al duidelijk , maar dat het zooooooooo erg was ……

 • minidokter:

  @petje / mr.drs.Bou; vraagje ; denkt u dat het zin heeft om naar r’dam te rijden zodat ik Theo evt kan zien / spreken Kom uit het buitenland , dus kost wel wat tijd Niet zo erg wanneer er enige kans van “slagen” is Zo niet , dan is het ook zo Na 24 jaar zou ik hem graag zien en hem het een en ander zeggen / vragen Bedankt op voorhand voor de informtaie

 • mr. drs. BOU:

  Beste minidokter,
  Iemand gaf me de tip dat de foto van Cranendonk sr. op de website van Oger staat. Ik heb deze foto nu in het artikel geplaatst, onder die andere foto. Wat denk jij, is het hem?

 • mr. drs. BOU:

  Beste minidokter,

  Op je vorige reactie is mijn antwoord: NIET DOEN !

  Cranendonk is een meedogenloze crimineel. Hij zal niet luisteren en geen antwoord geven op je vragen. Hij kan daarentegen bang worden als hij weet dat je iets van hem weet. Laat je dus liever niet zien, voor je eigen veiligheid.

  Voor de ‘Ndrangheta geldt: PANG is een gaatje…

 • minidokter:

  @mr.drs.BOU ; dank u héél hartelijk voor uw antwoord !!!! Ik weet wel het een en ander van hem al is dat van lang geleden , maar toch Ik zal uw goede raad opvolgen Merci !!!!!!!!!
  Succes met alles dat u doet !

 • minidokter:

  @mr.drs.BOU de foto ben er vrij zeker van dat het TC is In feite zonder twijfel Zag er vroeger veel beter uit , maar dat is al lang geleden

 • mr. drs. BOU:

  Dank je wel, minidokter.
  We zullen dat plaatje van dat gezonken schip even vervangen voor een echt portret!

 • minidokter:

  @mr.drs. BOU ; graag gedaan Was geen moeite om te zeggen dat het hem 100 % zeker is Plaatje van het verdronken schip is vervangen , echt goed Ik ben benieuwd wat ze met hem zullen doen Heb 10 jaar niets over hem gehoord / gelezen , maar nu volg ik u met veel belangstelling Niet goed voor mijn gemoedsrust Heeft jaren geduurd voor die terug was en nu is die weer weg U raadt mij af om naar r’dam te gaan Doe ik dus ook niet Wat zal ik dan doen ? Niets zeker ?!
  Thanks 😉

 • petje:

  Mooie vangst die foto’s.
  Hopelijk krijg je nog veel meer tips over deze lijkenpikker in krijtstreeppak..

 • Kad.K:

  Wat een ongeregeld zooitje hier op deze blog! Geen van U kent de feiten en schrijven er maar op los.
  @Mr DRS Bou:De rechter heeft besloten om de heer Cranendonk na 2 dagen vrij te laten,Als C echter zo’n gevaarlijk iemand was en voortvluchtig zou zijn,zou de rechter dit nooit doen,maar natuurlijk Volgens U is de Nederlandse Justitie corrupt! Wat een verklaring!Ook denkt U dat het in orde is om een foto op de blog te zetten van mensen die nergens iets mee te maken hebben,waarom plaats U niet een foto van Uw zelf erbij?Of zou U zich daar niet zo fijn bij voelen?

  @Ginevera: U bent echt een “Genius”,U ziet een foto van een jonge man en vraagt” Is dit junior of senior?Ziet de jonge man er echt uit als bijna 80? Nee,dacht het ook niet…

  @Petje:Volgens U willen de nederlandse kranten niets over deze zaak publiceren,hoewel dit natuurlijk wel is gebeurd.Het schijnt dat “Petje”een persoonlijke vendetta tegen de heren Cranendonk heeft Zou interesant zijn om te weten waarom..Oja,U neemt ook aan dat er geen Mevr.C is maar een “delletje van 30″Waar is dit op gebaseert? Ja,daar is een beetje moeilijk andwoord op te geven he?U heeft het zeker over U zelf,midlife crisis misschien?en zelf een “delletje”aan de arm?

  @ minidokter.Ik weet wie U bent ,en de arme meid schrijft dat haar heel wat is aangedaan 24 jaar geleden.Oja,maar ze “vergeet” er uit gemakzucht maar even bij te vertellen wat ze zelf voor schade aan de Familie heeft aangericht.Nee,dat wordt natuurlijk niet in de blog vermeld.O,ze zou de heer Cranendonk toch zo graag eens zien om met hem te praten!!!Laat me niet lachen,dat zal nooit gebeuren.

  Ik ken de Heer Cranendonk en zijn familie vrij goed en er wordt ten onrechte veel negatiefs over hem geschreven,dat is een schande. En al jullie “bloggers” zouden je moeten schamen.

 • petje:

  @minidokter je kunt ook mailen met Midoil bv (tc@midoil.nl geloof ik) bv om je verhaal te doen.
  Ik moet zeggen dat TC er gammel uitziet. De bajes zal niet meevallen voor de oude baas.. hij zal het niet overleven denk ik, maar een veroordeling is een veroordeling. De man heeft nooit spijt van iets getoond.. een echte Schreibtischmoerder..

 • minidokter:

  @petje , bedankt voor de ifo Ik weet niet of ik daar heen zal mailen Zoals mr.drs .Bou zei is Cranendonk een meedogenloze crimineel.Zal beslist voor mijn eigen veiligheid een risico zijn Voor mijn gemoedsrust beter , maar voor mijn veiligheid……… Wat denkt u ?
  Gammel , onkruid vergaat niet zegt men De bajes zal zeker n
  niet mee vallen , maar of hij daar zal komen Hij hoort er zonder discussie thuis , maar ze laten hem nu toch vrij rondlopen Ze hebben waarschijnlijk een van zijn paspoorten Zijn vrouw ziek ??? Is dat een reden om hem niet op te sluiten ? Blijkbaar

 • petje:

  Wat je wel zou kunnen doen is een aanklacht indienen wegens oplichting/schadevergoeding eisen tegen hem bij de politie in Rotterdam nu zijn woonadres bekend is.

 • petje:

  Theo Cranendonk jr. werkt dan bij FTS Houston die blijkens het Greenpeace rapport over de gifschepen ook voor de vervoer van illegaal gifafval te kunnen zorgen indien gewenst..

  (FTS International Express IncAddress:‎ 480 N Sam Houston Parkway East Houston, TX 77060-3528, United States (281) 405-8811 http://www.fts.com‎)

  In 1990 a wealthy financier Dutch, Theodor Cranendonk, resident in Klosters, Switzerland, company owner East Finance and Trade Services (FTS), in a correspondence with the Italian firm LIA Ligure Abrasives snc, Mass, as it relates a previous meeting in Lugano, illustrates the possibility of exporting medical waste through the use of a U.S. company, FTS Houston. The letter indicates the possibility of exporting toxic waste through the same company.
  1992 Cranendonk, in a message sent to some African partners, with whom and ‘business in the field of trade in oil and cigarettes, said it could organize immediate shipment of 1000-5000 tons of toxic waste from Italy to Angola, where the local government had given permission for the construction of a incineration plant. In 1997 he was arrested in Switzerland and Cranendonk subsequently extradited to Italy on charges of conspiracy and trafficking weapons, carried out in support of the Calabrian mafia clan Serraino-Di Giovine. Tried and sentenced to Milan in first unable to ten years imprisonment, Theodor Cranendonk thereafter, and ‘disappeared, undisturbed away from the clinic where he had been authorized to go for some medical findings.
  (..)

  http://translate.google.co.uk/translate?hl=en&sl=it&u=http://www.greenpeace.org/raw/content/italy/ufficiostampa/rapporti/export-veleni.pdf&ei=4umvS87WGNP34gaDmMS8Dw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CAkQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.greenpeace.org/raw/content/italy/ufficiostampa/rapporti/export-veleni.pdf%26hl%3Den

 • mr. drs. BOU:

  @ Kad. K

  Ik ken de Heer Cranendonk en zijn familie vrij goed en er wordt ten onrechte veel negatiefs over hem geschreven,dat is een schande. En al jullie “bloggers” zouden je moeten schamen.

  Wij schamen ons niet, wij zijn boos! Cranendonk is in Italië veroordeeld tot 10 jaar wegens wapenhandel en hij kan zo maar weglopen. Hij wordt in Italië nu ook verdacht van betrokkenheid bij het afzinken van gifschepen, waardoor duizenden mensenlevens gevaar lopen en de fauna in de zee kan afsterven. Wie daaraan meedoet is een massamoordenaar!

  Nederland heeft deze internationale crimineel 10 jaar lang stilzwijgend asiel verleend. Dat is corruptie! En als men hem toch arresteert, wordt hij na 2 dagen weer vrijgelaten.

  Vergelijk dat eens met het lot van een Poolse vrouw, waarvan de ex-echtgenoot beweert dat ze zijn autoradio heeft gestolen. Hoewel ze kon bewijzen dat ze toen niet in Polen was, heeft de rechter besloten dat ze moest worden overgeleverd aan Polen. Deze vrouw is inmiddels weer vrijgelaten, maar ze heeft maanden lang in Polen in voorarrest gezeten. Haar Nederlandse echtgenoot bleef achter met 4 kleine kinderen.

  Het enige lichtpuntje in de zaak Cranendonk is dat het OM in hoger beroep is gegaan tegen zijn vrijlating. Mijn gevoel voor rechtvaardigheid zegt: veroordelen en dan de Pluk-ze wet er op loslaten. Het geld (miljoenen!) kan dan worden besteed aan het opruimen van de troep op de zeebodem, als eerste voor de kust van Somalië! Want dat straatarme en door oorlog verscheurde land heeft daar het geld niet voor.

  Maar het zal wel weer gaan zoals Kleintje Muurkrant zegt:

  Theo is een geheimschrijver. Een hele grote. En die gooi je niet gauw nonchalant in een kruipruimte. Die behandel je met zorg.

 • mr. drs. BOU:

  Ship Ahoy 17 van Kleintje gaat over…

  …een Russische deelnemer aan het wereldwijde dumpcomplot: Oleg Kovalyov. Zou een geslaagd zakenman wezen en een intimus van Vlad Poetin toen die nog rondmuizelde binnen de KGB. Nou zijn we niet erg thuis in het Russische wereldje van nomenklatura en oligarchen, maar we vonden inderdaad een meneer van die naam terug in de slagschaduw van de huidige Russische premier. Deze Oleg had eerst een flinke bult poen opzij gezet als baasje van een fors bedrijf in de Agro-industrie. Vervolgens werd ie in 1999 lid van de Duma en was in 2001 een van de oprichters van Vlad’s Russia United.
  Een flinke steunbeer van de Russische samenleving dus, deze Oleg. En als innige dank voor al zijn goede werken werd ie op 17 maart 2008 dan ook benoemd tot gouverneur van een uiterst belangrijk Russisch district, dat economisch op twee pijlers rust: landbouw en zware industrie. Met als absolute parel een joekel van een olieraffinaderij. Het gaat om Ryazan. En dat geeft ons een warm gevoel.
  Ryazan kwam namelijk al eerder voorbij in deze serie. In verband met de recente investering van Midoil USA in de uitbreiding en modernisering van het vliegveld van Oleg’s Ryazan (1). En nou kregen we wel binnen een paar uur na publicatie van dat artikeltje van de geen Nederlands beheersende oppasser van deze Amerikaanse geldzak te horen, dat zijn Midoil met een kantoortje in de Trump Tower geen reet te maken had met de Midoil BV van de Rotterdamse Cranendonkjes, maar voorlopig houden we nog maar even voet bij stuk. Want toeval? Toeval bestaat niet. Stay tuned.

  Doen we! 😉

 • petje:

  De getuigenis van 2 Ndrangeta spijtoptanten over de (financiele) rol van Theo Cranendonk vormt de hoofdreden waarom de Milanese maffia aanklager Vicenzo Macri Cranendonk in Milaan wil ondervragen.
  Het was blijkbaar algemeen bekend binnen de Ndrangheta bekend dat Cranendonk een dergelijke rol speelde bij de gifschepen:

  De Ndrangheta spijtoptant Francesco Fonti had al in 2003 tegen de Kamercommissie inzake ecomaffia verklaard dat Cranendonk een rol speelde als financier bij het afzinken van gifschepen als onderdeel van zijn commerciele relatie met de Milaneze sectie van de Serraino-Di Giovine clan.
  Toen Di Giovine na zijn arrestatie ging optreden als spijtoptant heeft hij in 2004 de uitspraak van Fonti ten aanzien van Cranendonk inzake zijn financiele rol bij het afzinken van gifschepen toegegeven, aldus de advocate van beide spijtoptanten Claudia Conidi.

  http://www.calabrianotizie.it/2009/11/23/navi-veleni-di-giovine-voleva-parlare-ma-e-stato-investito-lavvocato-conidi-incidente-giorno-in-cui-ho-chiesto-sua-audizione/

 • petje:

  Ik kwam dit bericht over de arrestatie van RTV Rijnmond nog tegen. Opvallend: Cranendonk sprak steeds Italiaans tegen de eigenaar van Little Italy. Zou Cranendonk Nederlands hebben gesproken tegen de eigenaar van elite kledingzaak Oger..?

  Opgepakte Rotterdammer gezocht door Italiaanse politie

  (..)
  De man was vaste klant van de Italiaanse delicatessenzaak Little Italy achter de Meent in het centrum van Rotterdam. De eigenaar van de delicatessenzaak zag de man regelmatig in zijn winkel, maar wist niet dat het om een ontsnapte gevangene ging.

  Vier jaar geleden werd zijn winkel ook al bezocht door een ander gezocht maffia-kopstuk, die later in Ridderkerk werd opgepakt. Volgens de eigenaar van Little Italy komen vooral Italiaanse boeven ‘altijd op het eten af’. “Ik vermoed dat de man meerdere appartementen in de stad had, omdat hij altijd alles dubbel inkocht. Dat viel op, verder hield hij zich rustig en zei hij niet veel. Hij sprak altijd in het Italiaans tegen me”, aldus de eigenaar die zijn naam liever geheim houdt. De 78-jarige man is door de Rotterdamse politie overgeleverd aan het openbaar ministerie in Amsterdam en zal binnenkort worden uitgeleverd aan Italie.

  Bron: RTV Rijnmond

  http://italie.blog.nl/algemeen/2010/03/21/opgepakte-rotterdammer-gezocht-door-italiaanse-politie#comments

 • petje:

  Emilio di Giovine, Ndrangheta partner in crime van Theodor Cranendonk, had letterlijk meerdere vrouwen in zijn leven zoals in het boek “Maffia Women” van Clare Longrigg beschreven staat..:

  Emilio Di Giovine was the eldest son of a Calabrian crime family that moved to Milan and took control of the heroin trade in one part of the city. But it was his mother who masterminded the family’s operations. Under her leadership, her 12 children made millions to fund the clan in the long-running Calabrian Mafia wars.

  http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/mummy-runs-the-mob-1167551.html

  Meer Emilio di Giovine en vrouwen…:

  It started in 1967 when Pat, then 21, arrived in Milan as an au pair. The slim blonde English girl soon attracted the attention of local Italian boys, including Emilio Di Giovine, then just 19. All the boys tried to sleep with her, but Pat insists: “They never got anywhere.

  “I was still a virgin. In those days, Lancashire lasses were taught to keep their legs crossed.”

  Most of her admirers soon drifted away, but not Emilio. He declared his intentions from the outset by vowing to make Pat his wife.

  “He was very persistent,” she said. Normally, I would have told him to get lost. But he had a quiet assurance about him that impressed me.”

  As Pat got to know him she was not too surprised to learn he was a small-time thief and smuggler.

  She said: “He told me he worked in a shop, but every time he turned up for a date he was driving a different car. I soon found out he was stealing them.”

  http://www.thefreelibrary.com/I+married+The+Mob%3B+THE+AMAZING+STORY+OF+THE+GIRL+FROM+BLACKPOOL,+HER…-a060654585

 • petje:

  Het lijkt er op dat het Nederlandse OM Theo Cranendonk volledig zijn gang heeft laten gaan ondanks zijn banden met de Ndrangheta. Ook na de arrestatie lijkt het OM geen enkele interesse te hebben voor zijn zakelijke en mogelijke illegale activiteiten in de periode 1990-2000
  Vreemd maar ook passend in het beeld dat de Italiaanse Antimaffiacommissie van de rol van Nederland heeft..

  Nederland: ideaal land voor de maffia

  Volgens het jaarlijkse rapport van de Italiaanse antimaffiacommissie is Nederland een belangrijk land voor de maffia. Niet alleen is ons land een opslagplaats en doorvoerland voor cocaïne. Maar het is ook een prettig land om geld wit te wassen en om te schuilen.

  Het rapport staat dit jaar geheel in het teken van de ‘Ndrangheta uit het Zuid-Italiaanse Calabrië, van wie eerder deze week maffiabaas Pasquale Condello (ofwel ‘il supremo’) werd opgepakt. De ‘Ndrangheta is onder meer actief in Nederland. En dat is niet iets om blij mee te zijn. De antimaffiacommissie vergelijkt de ‘Ndrangheta met Al Qaida vanwege de actieve cellen en de onvoorwaardelijke trouw aan het thuisfront.

  ‘Ndrangheta zet jaarlijks 25 miljard om in de cocaïnehandel. De maffiagroep heeft eigenlijk de hele cocaïnehandel in Europa in handen. En haar macht reikt ver. Ze investeren in Midden- en Noord-Italië en Duitsland. En ook zijn er belangen in Canada, de VS, Australië, Marokko, Brazilië en natuurlijk Colombia. En dus in Nederland.

  De ‘Ndrangheta bestaat uit een conglomeraat van onafhankelijke maffiose families. Vanuit de ontoegankelijke bergdorpjes in Zuid-Sicilië hebben ze hun werkterrein uitgebreid. “Er is geen centraal leiderschap, maar de tentakels komen overal en op alle plekken verrijzen identieke dependances die hetzelfde criminele product aanbieden”, aldus de voorzitter van de parlementaire antimaffiacommissie, Francesco Forgione. De basis van de ‘Ndrangheta in Zuid-Italië is al volledig in handen van de Calabrische maffia. “Een stuk Italië doet niet meer mee”, concludeerde het Italiaanse parlement dan ook naar aanleiding van het rapport. ‘Ndrangheta is momenteel machtiger en rijker dan de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia.

  Maar hoewel de clan groeit en groeit, blijven de lijnen lopen langs de leden van één familie, waardoor de clan heel efficiënt opereert en geen last heeft van verklikkers, in tegenstelling tot de Cosa Nostra. Door deze opbouw en de gewelddadige praktijken, typeert Forgione de organisatie als ‘een mix van Al Qaida en McDonalds’.

  http://italie.blog.nl/la-mafia/2008/02/23/nederland-ideaal-land-voor-de-maffia

 • petje:

  Een tsunami voor de kust van Campanie, Calabrie en Sicilie als bewijs voor de navi dei veleni..

  Hellup (5)
  dinsdag 30 maart 2010
  Napels zien en sterven. Zei die ouwe Goethe ooit. Goed hè? Nou, nog even en je kan wat dat betreft je hart er weer ophalen. Dit keer niet door massaal rondvliegende kogels of een enge ziekte omdat de vuilnisman een paar maandjes zijn wekker uitzet. Nee, er dreigt een geweldige vulkanische uitbarsting. Voor zover bekend niet van de Vesuvius. Die houdt al een eeuw zijn muil. Het gaat om zijn grote broer, de Marsili. Die zie je niet, maar die is er wel. Hij ligt zo’n 150 kilometer ten zuidwesten van Napels 450 meter onder de oppervlakte van de Thyrreense zee. En volgens dokter Boschi, het opperhoofd van het Italiaanse instituut dat dit soort dingen in de kieren houdt, gaat het niet goed met hem. Het zit hem in zijn vel. Dat is te dun geworden, dus houdt ie straks niks meer binnenboord. Tsunami? Ja, en niet zo errug kinderachtig. Volgens de dokter kunnen ze het aan de kusten van Calabrië, Catania en Sicilië flink schudden als de Marsili spontaan een gloeiende zaadlozing krijgt.
  Maar er komt nog meer los. Wat dacht u van de nalatenschap van de familie ‘Ndrangetha? Al die schepen met allerliefst afval die dankzij de inspanningen van luitjes als Berlusconi, Demita, Craxi, Di Giovine, Fonti, Kavalyov, Cranendonk, Mills en andere avontuurlijke zakkenvullers voor de voeten van Marsili zijn gedeponeerd (1). Wie na de ramp zich weer in zee waagt loop een goeie kans om er licht gevend en met rare gaten in zijn lijf uit te komen. Napels zien en sterven? Any moment from now. Wij gaan maar naar Tessel.

  (1) Zie voor deze heren de serie “Ship Ahoy” op onze Followup-site.

  http://www.stelling.nl/kleintje/actueel/KJBT1269935370.html

 • petje:

  Een kartel van milieu-, burger-, medische en voedingslubs heeft uit onvrede over de vooruitgang in de verkrijging van informatie over de documenten en getuigenssen inzake tientallen gifschepen een gezamenlijk charter voor een gifvrije Middellandse Zee opgesteld. Het bevat een 8 punten plan dat de organisatorische, opsporingstechnische, onderzoekstechnische, financiele en juridische basis voor de ontmanteling van het verantwoordelijke criminele netwerk en de identificatie en uitvoering van de schoonmaak van vervuilde locaties in de Middellandse Zee:

  Charter for a Mediterranean free from poison
  Criticism of environment minister Prestigiacomo (PdL)

  [February 16, 2010] Protected areas and biodiversity | Waste and reclamation

  ROME The controversy on the information on the ships of the poisons is continuing and increasingly also involves the environment minister Stefania Prestigiacomo, but one thing seems certain: those who raised the case do not seem willing to give up and even find new allies. Today in Rome was made by a cartel comprising Agci-Agrital, Active Citizenship, Civic Committee “Natale De Grace”, Greenpeace, Lega Pesca, Doctors for the Environment-ISDE, Movement “Ammazzateci All” / Foundation Scopelliti , Slow Food, Italian Chemical Society and WWF, the Center’s Founding Charter “For a Mediterranean free from poisons. The Charter states: “Civil society says no international waste trafficking by sea, often married to arms trafficking, and urges the Government, Judiciary and Parliament agreed a commitment to put our backs to the wall network traffickers of “ships of the poison which operates essentially go unpunished for 22 years and to defuse the bomb, to the detriment of the environment and health of citizens, consisting of the” Ships to lose “and the coastal zones where they were sunk or buried hazardous waste or radioactive.
  The new cartel associations, wants to represent “the necessary convergence between the environmental reasons of health and socio-economic groups and those represented by the fishermen’s organizations: all are equally concerned to counter those who attack the health of the sea. The Center wants to move interjected primarily with national institutions but also, where necessary, other European and international awareness and wants to provide, by taking actions and documented investigations and investigative support for the action of the judiciary and want it to be secured maximum transparency and information on health and environmental citizens. ”
  The observatory, to dismantle the criminal network and identify and implement security or cleaning up pollution sources, shows a work program based on 8 strands: 1. an organic relationship between the three parliamentary bodies concerned with powers of investigation (the Bicameral Commission of Inquiry on illegal activities related to the cycle of waste, the Parliamentary Commission of Inquiry into the Mafia and other criminal groups, including foreign, Committee Member for security of the Republic), 2. the establishment of coordination between the Public Prosecutors who are employed and are working on this issue (beginning with those of Asti, Brescia, La Spezia, Matera, Naples, Reggio Calabria, Paola), 3. convened by the Minister of Interior of an operating table involving all organs and bodies of the police, who have played or could carry out research and investigations on these events (General Command of harbor, the Agency of Information and external security – AISE, the Guardia di Finanza, the Carabinieri – particularly the Police Command for the Protection of Environment) to compile a list of “ships and lose” to intervene and provide guidance on the most suspicious, 4. the establishment of an operational structure at the Ministry of Environment, protection of land and sea, making a census of all the investigations and research concerning relevant phenomena of pollution at sea, surface water or sediment, hazardous or radioactive substances, and collect reports of those who work at sea (beginning with the fishermen), 5. activation of the Ministry of Health and its joints, and Institute of Health (ISS), the collection of information / records from the ASL and practitioners, 6. predisposition, based on a collaboration between the Ministry of Environment and Department of Civil Defense of the Presidency of the Council of actions which identify and secure or clean the sunken “ships to lose” 7. adequate funding to support these investigations and operations, including using assets seized to organized crime; 8. the finding of criminal liability, as well as masters, ship owners and ship owners as required by law on the defense of the sea. ”
  The Center’s founding Charter states that are “necessary and urgent action to tackle seriously the organic environmental risks arising from these illicit activities, which constitutes a veritable” time bomb “for the marine ecosystem and human health. In fact, not only the toxicity to characterize the hazardous conditions resulting from contact with hazardous substances. The thermodynamic stability and bioaccumulation are co-factors of particular importance, because long lead times of interaction with the ecosystem and especially concentrations of toxic substances potentially greater. The serious risk, in addition, pollution of food chains, introduces a further element of great concern for possible damage to health for the people of unexpectedly large territorial areas, but not confined to geographical areas directly affected. ”
  That is why the Center requires action to do away with common institutional trades, “who see the involvement and complicity of European countries in the illegal trafficking of hazardous wastes including radioactive, denounced, among other things, in a memo dated July 27, 2004 , by the then Minister for relations with Parliament, Carlo Giovanardi. This complaint makes the omissions and reluctance, primarily in our country, particularly unjustified and disturbing. From this point of view the associations and member organizations of the Observatory expresses concern based on recent actions of the institutions and in their paper believe that we should also shed light on investigations and research recently carried out in the sea front and Cetraro Maratea: The results of this research (as it has been exposed by the National Anti-Mafia Prosecutor and the Minister of the Environment) are tainted by incomplete and contradictory, leaving still serious concerns about the state’s will want to go all the way in investigating responsibilities. About fifteen years since the first evidence emerged on the “ship to lose” and twenty-two years after the emergence of international “ships of the poisons,” The Center asks that our country finally stop these criminal trafficking, exercising fully their sovereignty over its territorial waters. Calls that we prevent, at sea as on land, the creation of free zones, where they apply the laws and rules shared, used to download poisons in contempt of the constitutional rights of citizens, primarily those relating to protection of health and ‘environment’. To all this should be added that a network would allow the correct plant appropriate integrated management of all waste (special or otherwise) that would help considerably to counteract illegal.

  http://www.greenreport.it/_new/index.php?page=default&id=3422&lang=it

 • mr. drs. BOU:

  Petje, als ze die troep echt willen opruimen, dan mogen ze wel opschieten. Als die vulkaan echt uitbarst, dan komt een een tsunami van jewelste!

  Volgens een gerespecteerd vulkanoloog kan Zuid-Italië op ieder moment tot zinken gebracht worden indien de grootse onderzeese vulkaan afbrokkelt en reuzegrote golven veroorzaakt.
  Uit onderzoek blijkt dat de Marsili vulkaan boordenvol magma zit. Bovendien zijn de wanden zeer fragiel waardoor ze elk moment kunnen instorten. Alles wijst erop dat de vulkaan terug actief is en kan beginnen uitbarsten. “Het kan zelfs morgen al gebeuren”, verklaart vulkanoloog Enzo Boschi. Indien de vulkaan uitbarst, zal dit een enorme tsunami teweegbrengen die een grote bedreiging vormt voor Zuid-Italië en Sicilië.

  Indrukwekkende cijfers
  De onderzeese Marsili vulkaan is 3000 meter hoog en bevindt zich 150 km ten zuidwesten van Napels. De lengte van de enorme vulkaan bedraagt 70 km en hij is zo’n 30 km breed. De krater is 450 meter onder zeeniveau gesitueerd.

 • petje:

  Deze wat gefatsoeneerde vertaling van een recent artikel over de gifschepen en de rol van Emilio di Giovine en zijn financier/witwasser Theo Cranendonk meldt de arrestatie c.q. vrijlating van Cranendonk in Nederland en de reportage van Netwerk over de Nederlandse Ndrangheta tycoon.

  The ‘Ndrangheta: the crime tycoon Theodor Cranendonk
  Like the Nazi Kappler.

  Let’s recap briefly. After the revelations of the major sources of repentance (pentiti), it was discovered, somewhere in the backdrop of the Mediterranean, a ship loaded with radioactive waste (Cunsky). It was one of thirty ships sunk by the ‘Ndrangheta with the help of our beloved Secret Service. Then the government, probably, mind shamelessly at a conference chaired by Minister of Environment Prestigiacomo and the Attorney Grasso, saying that it was a ship of the First World War(Catania).

  A lie of the State because the shipshold of the first dive was full of barrels. And in the second dive in different coordinates inter alia, the shipshold was empty of barrels. Clear that these were two different ships (poison ship Cunsky cq in 1917 torpedoed passenger ship Catania).

  The magistrate Francesco Greco, who had opened the investigation on the sinking of Jolly Red and cargo loads of industrial waste and nuclear materials described by the penitent of the ‘Ndrangheta Sources, said he was sorry to have given credit to regret the’ Ndrangheta. So case closed for the judiciary.

  But then we learn that there is a second pentito who is very important: Emilio Di Giovine.

  But just when he was going to the judiciary to say what he knew about the ships of poisons, was hit almost to death by a car.

  Then recently there have been several attacks that have strong resonance in the media. But obviously no one has mentioned it to the ships of poisons. Said anything.

  The bombing of the prosecutor in Reggio Calabria was made of the exact same explosive material served in another attack occurred in those days had been hit a club belonging to relatives of Di Giovine.

  Po had a succession another important episode: the bomb was found aboard the “Fiat Marea Nera! And I explained in the previous article the importance of the messages, very similar to Masonic. Moreover, the internal structure of the ‘Ndrangheta, called La Santa is a true Masonic Lodge.

  My guess was just journalism that those messages were directed to judges who dared to continue the investigation on the ships of poisons.

  That hypothesis seems confirmed seeing yet another intimidating message of the ‘Ndrangheta received by the Attorney Lombardo.

  We return to the repentant Di Giovine.

  He was an underboss of the powerful ‘Ndrangheta and had a love affair with the daughter of Cranendonk, a Dutch billionaire who made big business with the’ Ndrangheta.

  Theodor Cranendonk is a very powerful man, and regretted Di Giovine wanted to talk to him about his ship poisons. This multinational financier was arrested in Italy in May 1999 because it was discovered that he had procured one of 30 bazooka thigh Milan the ‘Ndrangheta just captained by Emilio Di Giovine.

  But this entrepreneur and multinational criminal, had managed to escape safely from prison.

  Actually, no.

  Because unlike most of the prisoners in cells that are left to die, he was able to diagnose an illness and was being done in a clinic also quite prestigious. And without a guard noticing it he had managed to get his bags and escape (March 2000) and come back quietly in his dear beloved Holland, namely in Rotterdam.

  This fact reminds me of another great event and deliberate evasion facilitated by the State: General Kappler, responsible for the massacre of the Fosse Ardeatine. A bloodthirsty Nazi quietly in a beautiful night of Assumption of the distant 1977, succeeded in escaping from the clinic in Rome where he was hospitalized.

  Where is the help of the secret services, and therefore the state, we note that the “modus operandi” is always the same.

  Then myself wanted to do some research on this Theodor, and thanks to the reporting of a woman(gossip journalist Becky Garcia married to German-Greek businessman George Sarakinis) who lives in Holland (Hoofddorp). Cranendonk could despite being a “dangerous fugitive” continue to make important business and he received ambassadors from all nations.

  A man who could reveal much about the traffic of radioactive waste and who knows if could be useful in the search for truth about the death of Ilaria Alpi

  So, news of a few weeks ago, and without which no Italian newspaper has reported the news, our Cranendonk was arrested in Rotterdam.

  My question is this: the ‘Italian authorities will seek the extradition? I still have not heard anything. If everything remains in silence, this is yet another indication that the state is not doing any struggle against the ‘Ndrangheta. But it is a servant to them.
  Meanwhile, the repentant Fonti of the ‘Ndrangheta:

  “If you reveal everything I know I would be covered by the complaints, the first consequence would be the withdrawal of the house arrest. And I’d die in prison.

  Fonti who was a ‘Ndrangheta is well aware that the place to kill people uncomfortable and disguised as suicide is the prison.

  As has happened to Niki April Gatti.

  UPDATE:
  On March 24, aired in Holland, the Netwerk broadcast a report on Thedore Cranendonk. Cranendonk has been arrested, but released after two days, because according to the “rechtercommissaris” there would be no danger of flight (and we’re talking about a fugitive from 1999). In the movie, the PM Macri declined to comment on this. The report closes with the news that LE has appealed against the release of the same Cranendonk.
  Apparently, this guy has a remarkable superpower.

  http://www.agoravox.it/La-ndrangheta-conclusione-ottava.html

 • petje:

  PS Zowel in Nederland (op het Nederlands Dagblad en Netwerk na) als in Italie is de arrestatie (en vrijlating) van Theodor Cranendonk in de mainstream pers niet gepubliceerd..

 • Eheu:

  Beste Petje, hier een vertaling van plus minus dezelfde tekst in wat -naar ik hoop- fatsoenlijker Nederlands dan het het Engels waarin de vertaling die jij plaats gesteld is. Met in de tekst nog een verduidelijkende noot van de vertaler.

  Bron: http://incarcerato.blogspot.com/2010/03/la-ndrangheta-conclusione-ottava-parte.html

  De ‘ndrangheta (slot, deel acht): de misdaad-magnaat Theodor Crandendonk

  Laten we even recapituleren. Na de belangrijke onthullingen van de spijtoptant Fonti, werd op de bodem van de Middellandse zee een schip vol met radioactief afval ontdekt. Dat was éen van de dertig schepen die door de’drangheta tot zinken was gebracht met medewerking van onze geliefde geheime diensten. Daarna legt de regering schaamteloos een leugenachtige verklaring af in een conferentie die werd voorgezeten door de Mininster van Milieuzaken Prestigiacomo en de Openbare Aanklager Grasso, waarin gezegd wordt dat het
  hierbij om een schip gaat dat in de eerste wereldoorlog vergaan is.

  Dat is een staatsleugen, want het scheepsruim was bij het eerste onderwateronderzoek vol, terwijl ze bij het tweede onderzoek, op een andere plek op de zeebodem, leeg bleek te zijn. Het is dus duidelijk dat het om twee verschillende schepen gaat.

  Rechter Francesco Greco, die het onderzoek naar de Jolly Rosso gestart was en naar het afzinken van handelsschepen vol met industrieel en nucleair afval zoals dat besschreven was door de spijtoptant van de Ndrangheta Fonti, heeft verklaard dat hij spijt had naar deze spijtoptant geluisterd te hebben. Het resultaat is dat de zaak gesloten is, ook wat de rechterlijke macht betreft.

  Maar vervolgens vernemen we dat er een tweede spijtoptant is, een heel belangrijke: Emilio Di Giovine.

  Maar net op het moment dat hij op weg was naar de autoriteiten om zijn verhaal over de gifschepen te doen, werd hij door een auto omver gereden, waarbij hij zwaar gewond raakte.

  Ten slotte zijn er onlangs verschillende aanslagen gepleegd die veel aandacht in de massa-media hebben gekregen. Maar daarbij werd van alles en nog wat gezegd, maar naatuurlijk helemaal niets over de gifschepen.

  De aanslag op het kantoor van de Openbare Aanklager van Reggio Calabaria werd uitgevoerd met de zelfde soort explosieven dat gebruikt werd bij een andere aanslag die rond de zelfde tijd plaats vond: bij die op een nachtclub die eigendom is van de familie Di Giovine.

  Daarop volgende een andere belangrijke gebeurtenis: die van de bom die aan boord van de “Fiat Marea Nera” gevonden werd. (noot van de vertaler: ‘Fiat Marea Nera’ is half latijn half Italiaans voor “Moge de zwarte vloed(-golf)plaatsvinden”, waarbij die ‘zwarte vloedgolf’ de italiaanse uitdrukking is voor de vervuiling waarmee de stranden overspoeld worden na een ramp met een olietanker op zee.)
  Ik had al in mijn vorige artikel uitgelegd wat het belang is van ‘boodschappen’ zoals deze, en dat ze veel op die van de Vrijmetselaars lijken. Trouwens, de structuur van de top van de ‘ndrangheta, die ‘La Santa'(‘De Heilige (Vrouw)’ nvdv ) genoemd wordt, is niets anders dan een heuse Vrijmetselaars-loge.
  Mijn journalistieke hypothese was dat die ‘boodschappen’ gericht waren aan de rechters die de moed hadden om het onderzoek naar de gifschepen verder te onderzoeken.

  Deze hypothese lijkt te worden bevestigd door een zoveelste bedreigende ‘boodschap’ van de ‘ndrangheta, namelijk die die gericht was aan de Openbare Aanklager Lombardo.

  Laten we terugkeren naar de spijtoptant Di Giovine.

  Hij was een machtige baas binnen de ‘ndrangheta en had een relatie van de
  dochter van Crandendonk, een Nederlandse miljardair die zaken waar veel geld mee gemoeid was deed met de ‘ndrangheta.
  Theodor Crandendonk is een heel machtige man, en de spijtoptant Di Giovine wilde precies over hem een boekje opendoen met betrekking tot de zaak van die gifschepen. Deze internationale geldschieter, werd in 1999 in Italié gearresteerd, omdat hij niet minder dan 30 bazooka’s had geleverd an de milanese tak van de ‘ndrangheta waar diezelfde Emilio die Giovine de baas was.
  Maar deze criminele internationale ondernemer kon heel eenvoudig uit de gevangenis ontsnappen.
  Hoewel, ‘eenvoudig’?
  Want, anders dan voor de meeste gedetineerden geldt die men rustig in hun cellen laat creperen, was het hem gelukt om zich door een arts ziek te laten verklaren, om daarna in een behoorlijke prestigieuze kliniek te worden opgenomen. En zonder dat de bewaker die hem daar in de gaten moest houden
  het merkte (maar zou dat waar zijn?), was hij er in geslaagd zijn koffers te pakken en op zijn gemak naar zijn innig beminde vaderland af te reizen.
  meer precies naar Rotterdam.

  Dat feit herinnert mij aan een ander geval van ontsnapping waar de Staat bij betrokken was: die van generaal Kappler, die verantwoordelijk was voor de massa-slachting in Fosse Ardeatine. Een bloeddorstige nazi die op zijn dooie gemak, op Maria Hemelvaart van het jaar 1977 uit de kliniek in Rome waar hij opgenomen was, wist te ontsnappen.
  Wanneer de geheime diensten en dus de Staat mensen helpt ontsnappen, is de modus operandi altijd de zelfde.

  Ondergetekende heeft vanwege dit alles wat onderzoek verricht naar deze Thedor, en dankzij het signalement afgegegeven door een in Nederland wonende vrouw, ontdekte ik dat deze man, hoewel hij een ‘gevaarlijke
  voortvluchtige’
  genoemd wordt, gewoon doorging met het doen van lucratieve vuile zaken, en dat hij zelfs bezoek ontvangt van ambassadeurs uit allerlei landen.

  Het is een man die ons veel zou kunnen vertellen over de illegale handel in radioactief afval, en hij zou zelfs wel eens meer kunnen weten over de waarheid achter de dood van Ilaria Alpi.
  En nu verneem ik het nieuws waarover in geen enkele italiaanse krant bericht is, dat onze heer Cranendonk juist in Rotterdam gearresteerd is. Dit nieuws heb ik vernomen van diezelfde vrouw die in Nederland woont.
  (zie dit italiaanse forum : http://poteriocculti.mastertopforum.biz/-vp19839.html#19839 )
  Nu heb ik de volgende vraag: zullen de Italiaanse autoriteiten om uitlevering van Cranendonk vragen? Ik zelf heb daarover nog niets vernomen.
  Als deze zaak in de doofpot gestopt wordt, is dat het zoveelste bewijs dat de Staat helemaal niets doet tegen de ‘ndrangheta, maar gewoon haar slaaf is.
  Ondertussen verklaart de spijtoptant en ex-lid van de ‘ndrangheta Fonti,
  woordelijk het volgende:

  “Als ik alles wat ik weet zou onthullen, zou ik een heel hoop aanklachten op
  mijn nek krijgen, die onmiddelijk tot gevolg zouden hebben dat mijn
  huisarrest herroepen zou worden. DAT ZOU BETEKENEN DAT IK IN DE GEVANGENIS ZAL STERVEN.”
  Fonti, als ex-lid van de ‘ndrangheta, weet als geen ander dat de handigste plek om iemand te vermoorden en die moord als zelfmoord te maskeren, de gevangenis is.
  Dat is ook precies wat met Niki Aprile Gatti is gebeurd, en wij zullen dat ook bewijzen.

  Groet.

  “Ách!”

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje en Eheu,

  Dank voor alles wat jullie doen. Petje draagt helder water aan en Eheu verandert het in klare wijn!

  Weet dat ik weet dat de makers van de Netwerk-uitzending meelezen. Ik hoop dan ook op een vervolg-uitzending over dit giftige schandaal. Water en wijn zijn daarom welkom!

 • Ginevra:

  @ Petje
  een kleine rectificatie… de een in Nederland wonende vrouw, is niet Becky Garcia, maar ben ik.

 • Ginevra:

  @ Petje
  Ik zou graag je vragen en antwoorden van de SP en PVDA in het italiaans willen vertalen en op een paar forums laten publiceren, is het mogelijk om de teksten te verkrijgen?

  @ iedereen die kan helpen

  Ik heb begrepen op de site van Netwerk dat je de uitzending niet kan downloaden. Vind ik het jammer omdat ik in het italiaans wilde vertalen en op blogs zetten. Enkele kans om deze idee te laten lukken? P.S. Vele mensen die in Italie wonen zijn heel verwarmd door jullie belangstelling in deze zaak, een grote bedannkt.

 • Eheu:

  @Ginevra
  Sei molto brava. Grazie. Prima pensai che fosse forse une errore che ti sarebbe spiaciuta indicare che tu sei quella donna che sta vivendo in Ollanda. Ma l’ho fatto per sottolineare il tuo coraggio. Spero non ti porrá problemi. Altrementi mi scuso.
  Se posso aiutarti ancora, basta inviarmi un messagio.
  Ci riparleremo.
  Ti raccmmando prudenza e forza.

  ‘Ahimé!’

 • petje:

  @Ginevra
  La risposta del PvdA era a mio email:

  Informazione publico PvdA
  Giovedi,Marzo 25, 2010 15:44

  Grazie per il vostro messaggio per il PvdA di Theodore C. Come stanno le cose, non vediamo alcuna ragione per commentare l’arresto di Theodore C.. L’anno scorso, il PvdA attraverso i nostri parlamentari Arib e Heerts il ministro ha chiesto chiarimenti sul rilascio di Saban B. Se c’è una ragione per fare in giro il caso di Theodore C., allora non se ne andranno.

  Spero di avervi informato a sufficienza. Grazie ancora per il vostro contributo.

  Cordiali saluti,

  Ufficio informazione di PvdA |
  Plein 2 PO 20018 2500 EA Den Haag (L’Aia)
  Partij van de Arbeid (Partito del Lavoro)
  http://www.pvda.nl

  [Eheu,desidera controllare qui,
  grazie]

 • petje:

  @Ginevra
  Per una risposta agli italiani delusi (preferibilmente in lingua inglese):
  Indirizzo e-mail del PvdA:

 • petje:

  Scusa..
  Indirizzo e-mail del PvdA: pvda_voorlichting@tweedekamer.nl

 • petje:

  wo 31 mrt 2010, 21:35

  Wapendealer niet uitgeleverd aan Italië

  AMSTERDAM – De Nederlands wapenhandelaar T.C. wordt niet aan Italië uitgeleverd. De man is eind jaren negentig in Italië veroordeeld voor het leveren van dertig bazooka’s aan de maffia. Maar dat vonnis blijkt onherroepelijk en Nederland levert geen onderdanen uit als het vonnis definitief is, aldus het Openbaar Ministerie. Een woordvoerster bevestigde woensdag een bericht daarover op de website van het tv-programma Netwerk.

  Met de wapens zijn verschillende moorden gepleegd, aldus de Italiaanse autoriteiten. In dat land is C. veroordeeld tot elf jaar cel, maar hij wist te ontvluchten. Enkele weken geleden werd de inmiddels 78-jarige man op verzoek van de Italiaanse justitie gearresteerd in Nederland. Hij is inmiddels vrij.

  Een woordvoerster van het OM zegt dat Italië ons land nu kan vragen hem zijn straf in Nederland te laten uitzitten. Ook kan het een nieuw uitleveringsverzoek doen wegens andere verdenkingen tegen hem. Volgens de zegsvrouw zou er sprake van zijn dat hij gif zou hebben geloosd.

  De woordvoerster wijst er verder op dat C. wel het risico loopt om aan Italië te worden uitgeleverd als hij in bijvoorbeeld België of Duitsland wordt aangehouden.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/6427702/__Wapendealer_niet_uitgeleverd__.html?p=16,2

 • petje:

  Wapenleverancier maffia uit Nederland wordt niet uitgeleverd aan Italië

  Netwerk berichtte hier eerder over – De Nederlands wapenhandelaar Theodor Cranendonk wordt niet aan Italië uitgeleverd. De Nederlander is eind jaren 90 in Italië veroordeeld voor het leveren van 30 bazooka’s aan de maffia. Met de wapens zijn verschillende moorden gepleegd.

  Drie weken geleden werd de inmiddels 78-jarige Cranendonk op verzoek van de Italiaanse justitie gearresteerd in Rotterdam. Na twee dagen is hij door de rechter-commissaris vrijgelaten omdat Cranendonk niet vluchtgevaarlijk zou zijn. Wel moest hij zich drie keer per week melden bij de politie, in afwachting van de uitleveringsprocedure.

  Afgelopen week zei een Italiaanse onderzoeksrechter in Netwerk dat Cranendonk wel degelijk vluchtgevaarlijk is. In Italië is hij veroordeeld tot 11 jaar cel, maar na de veroordeling onvluchtte de Nederlander Italië om spoorloos te verdwijnen. Ondanks het Italiaanse uitleveringsverzoek laat het Nederlandse Openbaar Ministerie weten dat Cranendonk niet wordt uitgeleverd. “Inmiddels is gebleken dat het vonnis in Italië onherroepelijk was”, meldt een woordvoerder. Nederland levert geen onderdanen uit als het vonnis definitief is.

  Italië kan Nederland wel vragen om Cranendonk zijn straf in Nederland te laten uitzitten. Ook is het mogelijk om opnieuw een uitleveringsverzoek te doen wegens andere verdenkingen tegen de Nederlander.

  De advocaat van Theodor Cranendonk laat weten dat zijn cliënt opgelucht is over de Nederlandse weigering om hem uit te leveren aan Italië.

  http://www.netwerk.tv/artikelen/wapenleverancier-maffia-uit-nederland-wordt-niet-uitgeleverd-aan-itali%C3%AB

 • petje:

  Morgen komt er dus weer een aflevering over deze zaak in Netwerk.
  De kans is nu groot dat meneer Theo Cranendonk vandaag of morgen met een privevliegtuig of helikopter vanaf een vliegveld bij Rotterdam of Amsterdam er vandoor gaat want hij kan ook morgen weer gearresteerd worden voor andere feiten..
  Dus persmensen: zet je ogen open voor deze wolf in schaapskleren. Hij loopt met een stok.

 • petje:

  O ja, en houdt ook de wacht bij de Weenatoren te Rotterdam want daar resideert ie al 10 jaar..

 • petje:

  Ik heb het nieuws ook net doorgemaild aan de Pvda en SP fraktie. Wellicht zien zij aanleiding om kamervragen te stellen dan wel een spoeddebat aan te vragen..

 • Eheu:

  @Petje,
  Vraag je me nu om de Italiaanse vertaling van dat antwoord van de PVDA te controleren? Dat wil ik best doen, en ook wil ik wel proberen het in het Engels te vertalen. Maar dan moet ik wel de Nederlandse tekst hebben. Op de website waarnaar jij in je bericht linkt, kan ik die niet vinden. Dus als je effe de Nederl. tekst van die mail kunt plaatsen…
  Groet
  “Ach!”

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,

  Formeel is dit vonnis correct. Italië had onmiddellijk een EAB moeten uitbrengen! Cranendonk wordt immers óók verdacht van medeplegen in dat gifschip-schandaal. Ook had Italië een verzoek kunnen indienen om Cranendonk zijn straf in Nederland te laten uitzitten. Er worden voor deze grote gif-vis mazen in het net opengelaten en dat zal beslist niet per ongeluk zijn.

  Vergelijk dat nou eens met de Poolse vrouw die na haar tweede huwelijk in Nederland door haar Poolse ex werd beschuldigd van het stelen van zijn mobieltje. Ze werd daarvoor bij verstek veroordeeld en ze wist van niets! Toen vroeg Polen om haar uitlevering, maar Nederland zei nee. Een onherroepelijk vonnis… Maar uit Polen kwam een nieuw verzoek. Mevrouw werd nu tevens beschuldigd van het jatten van de autoradio van haar ex. En jawel hoor: deportatie, twee maanden voorarrest in Polen, dure advocaten, vier kleine kinderen zonder moeder en wat dacht je wat? Voor het stelen van die autoradio was al iemand anders veroordeeld! Mevrouw kon gaan!

  We kunnen nou eenmaal niet allemáál in een rechtsstaat leven. 🙁

 • mr. drs. BOU:

  Beste Ginevra,
  Jouw verzoek om Netwerk te downloaden heb ik overgebracht aan Netwerk. Ik vind het een heel goed idee! Zodra ik antwoord heb, laat ik het je weten.

 • Eheu:

  Beste Bou, juist!, denk ik. Nu hopen dat mijn vertaling op de goeie plek terecht komt.

  Italiaanse vertaling:

  Grazie tante per il Suo messagio relativo al caso Theodoor C..
  Visto come le cose stanno adesso, non ci pare ancora necessario che reagiamo a l’arrestazione di Theodoor C.. Le ricordiamo che l’anno scorso abbiamo domandato al ministro, tramite l’intervento dei nostri deputati Arib e Heerts, chiarimenti sul rilascio di Saban B. Se crediamo fosse necessario fare la stessa cosa nel caso di Theodoor C., non mancheremo certamente di farlo.

  Spero con questo averle informato sufficientemente. La ringraziamo ancore une volta per il Suo contributo.

  Reparto Informazioni del Partito del Lavoro.(PVDA)
  ======================================
  Poging tot Engelse vertaling:

  Thank you for your message concerning the case of Thedoor C.
  As things are now, we do not think it necessary yet to take any action in this case. We kindly remind you of the fact that last year we asked the minister, through our party members Arib and Heerts, for explanations about the release of Saban B. If it should be necessary to do the same thing with regard to the case of Theodoor C., we will certainly do so.
  I hope this response will appear sufficient information to you.
  Thanks again for your message.

  Information Department of the Dutch Labour Party (PVDA)
  ==========================================
  bron voor de vertalingen is het volgende eerder hier door Petje geplaatse bericht:

  Hartelijk dank voor uw bericht aan de PvdA over Theodoor C. Zoals de zaken er nu voorstaan zien wij nog geen aanleiding om in te gaan op de arrestatie van Theodoor C.. Vorig jaar heeft de PvdA bij monde van onze Kamerleden Arib en Heerts de minister om opheldering gevraagd over de vrijlating van Saban B. Mocht er ook aanleiding zijn om dit te doen rondom de zaak van Theodoor C., dan zullen we dat niet laten.

  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Nogmaals dank voor uw bijdrage.

  Met vriendelijke groet,

  Afdeling Voorlichting PvdA
  ====================

  Groeten
  “Ach!”

 • petje:

  Ik neem aan dat nog vandaag een EAB tegen Theo Cranendonk wordt uitgebracht. Het is te gek voor woorden dat dit sujet nog vrij rond loopt.
  Het Nederlandse OM heeft natuurlijk pakken boter op zijn hoofd over de zaak van deze wapenhandelaar annex milieucrimineel die de afgelopen 10 jaar in Rotterdam gewoon zijn vuile zaken (Midoil bv’s)kon en kan doen…
  En de MSM pers heeft al 10 jaar liggen slapen over deze voortvluchtige maffioso (en maar smeuige artikeltjes (na)schijven over maffioze Italianen)..
  Om over hoge overheidsambtenaren die Theo Cranendonk feteerden alsof het een Nederlander met grote verdiensten betrof en betreft..

 • petje:

  HJA Korterink toont weer eens aan wat voor onbetrouwbare misdaadjournalist hij is die blijkbaar ook niet vies is van geld dat hem wordt toegeschoven gezien de volstrekte apekool die hij over deze zaak schrijft. Hier is sprake van betaalde misdaadjournalistiek om een misdadiger die zijn straf niet heeft uitgezeten schoon te poetsen..
  Helaas voor HJ en Theo Cranendonk zal hij zijn straf moeten uitzitten wat HJ daar ook over leutert..
  De Telegraaf schrijft overigens een objectief bericht over deze zaak.
  HJ, jij bent corrupt maar dat wisten we al..

  http://misdaadjournalist.web-log.nl/misdaadjournalist/2010/04/hier.html

 • mr. drs. BOU:

  Voor de volledigheid, hier Kleintje Muurkrant: Ship Ahoy 18

  woensdag 31 maart 2010
  Dat is geheid een feessie geweest bij Theo Cranendonk thuis. Compleet met muziek van het bandje van gappie George, dansen met Becky en daarna een hap en een slok bij de Old Dutch. Theo wordt namelijk niet uitgeleverd aan Italië. Dat is zeker. Mocht het Italiaanse OM alsnog vriendelijk verzoeken om Theo de jaren kruipruimte die hij nog tegoed heeft in verband met die verrekte bazooka-affaire te laten doorbrengen in een Nederlandse kruipruimte, dan zal dat verzoek door de collega’s uit het stroomgebied van Maas en Waal welwillend worden bekeken.
  Anders wordt het als ie voor de Italiaanse kadi wordt gesleurd voor bijvoorbeeld zijn aandeel in het dumpen van onaangename schepen. Dan wordt ie voor het proces wel naar Berlusconiland overgeheveld. Maar de kans op een dergelijk circus is net zo klein als de fluit van Manneke Pis. Theo, daar ga je jongen. Proost.

  Van nature ben ik niet jaloers, maar in dit geval gun ik iemand geen feestje. ;-(

 • petje:

  Documentaire over de vergiftiging van een prachtig stukje Italië..of wat er nog van over is…

  http://www.vbs.tv/nl/watch/toxic/toxic-napoli-1-of-2

  Ook het tweede gedeelte is zeer de moeite waard en op de site te bekijken..

  bron: http://robertosaviano.hyves.nl/blog/32331272/TOXIC_NAPOLI_DOCU/y3tw/

 • petje:

  Deze week Theo Cranendonk ook in Vrij Nederland
  De dealtjes van ‘Doei Doei’
  http://www.vn.nl/Archief/Justitie.htm
  (binnenkort ook gratis digitaal te lezen)

 • petje:

  Benieuwd of het artikel De dealtjes van Doei Doei van Cecile Landman de papieren editie van noodlijdend VN van volgende week haalt.
  Ik vrees van niet.. (adverteerdersbelangen!?)

 • petje:

  In the city of Naples and the surrounding countryside of Campania, Italy, the Mafia has controlled the waste-management industry for decades – dumping and burning trash across its rolling hills and vineyards. In 1994, the European Union declared the situation an official environmental emergency, and things have only gotten worse since then. VBS investigates and finds mutated sheep, poisoned mozzarella, alarming rates of cancer, and pissed off farmers ready to push back against the Camorra, Italy’s most powerful and dangerous criminal organization (and the government that enables it).

  http://www.vbs.tv/nl/watch/toxic/toxic-napoli-1-of-2
  http://www.vbs.tv/nl/watch/toxic/toxic-napoli-1-of-2
  http://www.vbs.tv/nl/watch/vbs-meets/roberto-saviano

 • Ginevra:

  Bedankt allemaal voor de inzet, de teksten en het verzoek aan Netwerk.

  Kleine mededeling: de programma van de italiaanse journaliste Antonella Grippo, Perfidia, waarin de advocaat van spijtoptant Fonti zijn brief heeft kunnen lezen – de ene waarin de rol van de heer Cranendonk onder felle licht werdt gebracht – wordt gesloten, als per bijgesloten persbericht.

  http://www.asca.it/regioni-CALABRIA__LOIERO__DISPIACERE_PER_CHIUSURA_TRASMISSIONE_TV__PERFIDIA_-483152–.html

  Er bestaat een Facebook groep ter steun van de journaliste, (namelijk http://www.facebook.com/group.php?v=wall&ref=mf&gid=108769802479643).

  Wie van de arrestatie hier in Nederland weet, kan de timing van de sluiting niet los daarvan zien.

  P.s. Er bestaat een andere documentaire over Napels en de vervuiling die ik zeer aanbevel, maar vrees dat die in Engels niet te vinden is: BIUTIFUL CAUNTRI.

 • petje:

  Blijkbaar zit het Cranendonk artikel wel in de papieren uitgave van Vrij Nederland van deze week. Morgen maar weer even kijken:
  http://www.vn.nl/extra/pdf/inhoud/inh12_2010.pdf

 • petje:

  @Ginevra: je hebt gelijk dat de Nederlandse en Italiaanse autoriteiten de werkelijke achtergrond van de maffiacrimi-neel “Theo Cranendonk” zo snel mogelijk achter de horizon dient te verdwijnen. De onderzoeksrechter in Milaan Vicenzo Macri moet nu laten zien dat hij kloten heeft en een Europees Arrestatie Bevel inzake Theo Cranendonk aan te brengen bij de Nederlandse Justitie..

  Nog even een illustratie van de journalistieke guts van Antonella Grippo die deze week haar tv talkshow is ontnomen, inzake de totale obstructie van de waarheid van de gifschepen door de Italiaanse Staat:

  Ondanks gevaar voor eigen leven maakte hij van die laatste mogelijkheid onlangs gebruik om zijn verontwaardiging over de gang van zaken van zich af te schrijven in een brief aan Antonella Grippo. Presentatrice van de talkshow Perfidia op de Zuiditaliaanse zender Telespazio, die voor die gelegenheid Claudia had uitgenodigd voor haar programma. Een vrije vertaling van een deel daarvan. Komt ie:

  Beste dottoressa Grippo,
  U bent zonder twijfel ervan op de hoogte, dat ik noch via kranten noch via de TV naar buiten mag treden. Behalve dan via mijn advocate Claudia Conidi. Dus neem ik de door u zo vriendelijk verleende gelegenheid te baat om in deze uitzending te staven wat ik in Catanzaro al heb proberen duidelijk te maken aan leden van de rechtbank, die mij weigerden verder te verhoren en mij a priori al als ongeloofwaardig afdeden.
  Maar hoe zit het dan met de geloofwaardigheid van procureur Giordano? Moet hij ook niet worden berispt? En moet de operator van de eerste ROV niet worden opgenomen in een psychiatrische inrichting, omdat hij beweerde dat de laadruimtes vol vaten lagen? (1) En is eigenlijk niet iedereen ongeloofwaardig die de “waarheid” van minister Prestigiacomo en procureur Grasso in twijfel trekt? Maar ik denk dat deze polemiek nutteloos is. Je moet nooit proberen instituten cq. de duizend Italiaanse ministeries onderuit te halen. Toch vraag ik me af waarom er sinds 2003, toen ik 49 pagina’s met notities aan Justitie heb overgedragen, niets is gebeurd. Waarom is er niet gekeken naar Euro Rifiuti in Solaro in de provincie Milaan, dat zich sinds mensenheugenis heeft beziggehouden met het verwerken van giftig afval in Lombardije? Waarom heeft men in Rome Fin Chart niet gecontroleerd? De broker van talloze schepen met gif aan boord. Maar ook van schepen vol wapens, die in Umago in Istrië en in Somalië werden afgeleverd. Die schepen waren afkomstig van de Oram-werven in La Spezia, die later zijn overgenomen door het bedrijf van Ferretti. En dan is er nog Ligure Abrasivi Snc (L.I.A.), dat voor het verwerken van giftige afvalstoffen zaken deed met het Zwitserse Finance and Trade Service Est … “
  . (Ship Ahoy afl. 4)

  http://www.stelling.nl/followup/shipahoy.html

 • petje:

  Biùtiful cauntri is an Italian documentary film about illegal toxic waste dumping in Southern Italy. It was directed by Esmeralda Calabria and Andrea D’Ambrosio and written by Calabria, D’Ambrosio and Peppe Ruggiero. It focuses on the progressive poisoning of thousands of square miles of Southern Italian agricultural land and the deadly effects upon people, animals, and plant life in the areas of Sicily and Naples, and behind that the interwoven relations between the Italian government, corrupt pseudo-legitimate businessmen, and the Italian organized crime group, the Camorra. A secondary focus of the film is governmental inaction and inertia despite the pleas of the people affected – this inaction in some cases lasting over a decade and a half.

  Biutiful cauntri dl. 1-8:


  http://www.youtube.com/watch?v=CjEMw9x4niU

  http://www.youtube.com/watch?v=ypIvS9Oojgk

  http://www.youtube.com/watch?v=J1-7rKT5T-o

  http://www.youtube.com/watch?v=zu8wMC2MxUQ

 • Eheu:

  Hoi Petje, Ginevra en Bou,
  Ik wil ev wel aanbieden om de Nederlandse vertaling va die video reeks te verzorgen. Als iemand geinteresserd is. En als iemand in staat is die vertaalde ondertiteling vervolgens op youtube te krijgen. Als volkomen digibeet lukt me dat zelf niet. Bij mijn vorige vertaling (die van het programma Faits Divers die ook op deze site te zien is), had Bou hulp daarbij van iemand anders met wie ze sindsdien niet meer samenwerkt schijn ik begrepen te hebbben.
  Ik hoor het wel van jullie.
  Groet.
  ‘Ach!’

 • mr. drs. BOU:

  Beste Eheu,

  Voor Faits Divers had ik hulp van Donkey, de maker van JDTV. Hij werkt samen met Micha Kat van Klokkenluider. Maar Groen Links heeft een valse beschuldiging tegen JDTV ingebracht van het schenden van copy-right. Daarom heeft YouTube JDTV gebannen.

  Op dit moment staat ook Faits Divers niet meer online. Micha Kat heeft een nieuw kanaal geopend en Donkey is nu bezig om alles weer opnieuw in te brengen. Dat gaat langzaam en het kost veel tijd. Daarom wil ik hem nu niet om zijn medewerking vragen. Eerst moet Faits Divers terug, plus ander materiaal dat ik op BOUblog had gelinkt.

  Als jij die Italiaanse video toch van ondertitels wil voorzien, dan wil ik als het klaar is wel voorzichtig vragen of Donkey weer tijd heeft te helpen. En zo niet, dan kan ik een oproep plaatsen met een verzoek om medewerking van iemand die weet hoe dit moet.

 • petje:

  Zo zien we maar weer waar Groen Links tegenwoordig voor staat: ontkenning van climategate (btw: Alan Jones schijnt alweer gerehabiliteerd te zijn na een overheids’onderzoek’),regeren, regeren en een ministerspost voor Femke Halsema at all costs..

  Je vraagt je af wat de EU sinds 1994 heeft gedaan toen het milieu in Campanie, Basilicata en Calabrie letterlijk verder achteruitgehold is door de illegale en ‘legale’ stortingen van de maffia..
  Ik denk dat de mensen in die streken over niet al te lange tijd massaal in opstand zullen komen tegen de totale vernietiging van hun leefomgeving.

  Erg mooi aanbod van Eheu want dat vertalen is veel werk.

 • petje:

  Ik kwam dit Guardian artikel uit oktober 2007 tegen
  waarin sprake is van een onderzoek naar nucleeaire zwendel door de Ndrangheta. We weten dat het Europese Nucleaire Energie Agentschap (ENEA) liegt over hun betrokkenheid hierbij want er waren in de jaren 80 concrete plannen (o.l.v. Giorgio Comerio die later zelfstandig doorging via zijn onderneming Ocean Disposal Management – ODM) om radioactief afval via torpedos in de oceaanbodem “te boren”. De nucleaire verwerkingsfabriek bij Rotondella (Basilicata)was het startpunt van de ‘illegale’ export van Europees nucleair afval naar o.a. Somalie. We weten via de getuigenis van Gianni de Podesta (1995)voor de comissie die de moord op de journaliste Alpi en haar cameraman onderzocht, dat ook Cranendonk als broker bij deze illegale export van nucleair afval betrokken was. (http://legxiv.camera.it/_dati/leg14/lavori/stenbic/58/2005/0714/s020.htm, pag. 27)

  Authorities in Italy are investigating a mafia clan accused of trafficking nuclear waste and trying to make plutonium.
  The ‘Ndrangheta mafia, which gained notoriety in August for its blood feud killings of six men in Germany, is alleged to have made illegal shipments of radioactive waste to Somalia, as well as seeking the “clandestine production” of other nuclear material.

  Two of the Calabrian clan’s members are being investigated, along with eight former employees of the state energy research agency Enea.

  The eight are suspected of paying the mobsters to take waste off their hands in the 1980s and 1990s. At the time they were based at the agency’s centre at Rotondella, a town in Basilicata province in the toe of Italy, which today treats “special” and “hazardous” waste. At other centres, Enea studies nuclear fusion and fission technologies.

  The ‘Ndrangheta has been accused by investigators of building on its origins as a kidnapping gang to become Europe’s top cocaine importer, thanks to ties to Colombian cartels. But the nuclear accusation, if true, would take it into another league.

  An Enea official who declined to be named denied the accusation, saying: “Enea has always worked within the rules and under strict national and international supervision.”
  (..)

  http://www.guardian.co.uk/world/2007/oct/09/italy.nuclearpower

 • […] stinkt, niet alleen in Napels, maar ook in Nederland! De gifschip-dumper Theo Cranendonk is weer op vrije voeten, maar de MSM zwijgt als het graf. De advocate van de maffia-spijtoptant Francesco Fonti, heeft een […]

 • petje:

  Volgens Vicenzo Macri, de gedeputeerde nationale anti maffia aanklager die de uitlevering van Cranendonk eist is niet San Lucca maar het financieel centrum Milaan de ware hoofdstad van de Ndtrangheta. Demonstraties tegen de maffia trekken meer dn 100000 Italianen waarvan veel jonge mensen.

  Demonstration against the mafia | Milan, March 21, 2010

  Each year a different city is chosen for this day. Last year it happened in Naples, but this year the event took place in the Italian capital of finance and industry: Milano.
  Nearly 150,000 participants, including young people, local politicians, relatives of victims of the Mafia and ordinary people took to the streets to demonstrate against the gangs. Organised crime has extended its tentacles beyond the traditional territories and has become an economic dynamic, fluid, highly adaptable and able to grasp any business opportunities.

  Why Milan?

  According to a report of the Parliamentary Anti-Mafia ‘Milan and Lombardy, are the metaphor of molecular branching of the’ Ndrangheta (Calabrian Mafia, ed) in North Italy. ” It reiterates the same Vincenzo Macri, Deputy national anti-Mafia prosecutor, author of the report, calling Milan as “the true capital of the Italian ‘Ndrangheta.” Milan and northern Italy are the main squares for the trafficking of cocaine and other drugs. Milan and its suburbs are ideal for recycling, including construction, the money coming from illegal activities of organized crime. But this is only one case. In 2015 Milan will host the ‘World Expo. The exhibition will bring huge stream in the city of public money (according to official figures more than fifteen billion) that will be used for the construction of new infrastructure. The names of prominent families of the ‘Ndrangheta as Morabito, the Piromallo and Mancuso, have long been firmly established within the political and economic fabric of Milan, especially in the suburbs, and they want to carve a substantial slice of the pie the Expo.

  http://www.cafebabel.it/article/33052/libera-contro-le-mafie-milano-ndrangheta.html

 • Eheu:

  Goed Petje, Bou en Ginevra e.a.,
  Ik zal dan die vertaling van die video’s gaan maken. Ik doe dat op mijn gemak, gezien wat Bou zegt over JDTV etc. Ik zal mijn werk dan op de zelfde manier als vroeger weer beetje bij beetje aan Bou sturen. Bovendien is het voor me zelf ook belangrijk om het zoveel mogelijk op mijn gemak te doen, daarbij komt nog dat ik nogal wat andere dingen aan me hoofd heb die nogal wat tijd vragen.
  Gezien het bovenstaande zou ik iedereen die suggesties heeft voor vertalingen- uit ongeacht welke latijnse taal- (ervan uitgaande dat er voor Engels en Duits genoeg mensen zijn die voor vertalingen kunnen zorgen) willen uitnodigen om gewoon CONCRETE voorstellen te doen voor te vertalen teksten, zodat ik niet zelf op zoek hoef te gaan naar onderwerpen en publicaties. Ik deed dat vroeger wel, maar daar gaat echt te veel tijd in zitten.
  Om redenen van ‘arbeidsverdeling’ bij dit soort internationale samenwerking (waar eigenlijk veel meer mensen aan mee zouden moeten doen omdat ze me essentieel lijkt voor een gerichte aanpak van een hele hoop kwesties, terwijl internet een ideaal instrument is voor dit soort samenwerking) lijkt het me ook veel doeltreffender om het voortaan aan te pakken zoals ik hier voorstel.Ik ga er bijvoorbaat van uit dat iedereen voor zichzelf wel kan bepalen welke tekst interessant is, en zodra ik hem voorgelegd krijg hoef ik dan alleen nog maar te kijken of ik het daarmee eens kan zijn (daar ben ik niet zo moeilijk in).
  Nu besef ik dat ik de strekking van dit bericht het beste ook in het Engels zou kunnen vertalen en plaatsen, alleen heb ik daar op dit moment de puf niet voor. Het is zoals Petje zegt, vertalen is een gigantisch werk, zelfs voor lui zoals ik die behoorlijk meertalig zijn.

  Groeten

  “Ach!”

 • petje:

  Beste Eheu,

  Engels vertaalde ondertitels lijken me ook beter voor het bereik van de videofilm. Ik zou daar voor zijn. Maar de keus is natuurlijk aan u.

 • Eheu:

  Beste Petje,
  Ik zal eens kijken of dat me gaat lukken. Ligt een beetje aan de hoeveelheid specialistische taal (op welk gebied dan ook behalve literatuur en filosofie-maar daar zal hier wel geen sprake van zijn) die er gebruikt wordt. Mocht het me niet lukken om het in het Engels te presteren, dan zal de Nederlandse vertaling wellicht voldoende uitnodiging zijn voor een ‘betrokken burger’ om er zelf de hand aan te slaan,…aan een Engelse vertaling bedoel ik allicht, haha…

  Bedankt voor de tip iig.
  Succes! En ‘Vrou’lijk Passen’ zovast iedereen.

  “Ach!”

 • petje:

  Ship Ahoy (20)
  zaterdag 3 april 2010
  Welke rol heeft de Nederlandse overheid gespeeld voor en na de arrestatie van Theodor Cranendonk? Ruim tien jaar nadat het Italiaanse bef- en smurfenapparaat Bazooka Theo op de internationale opsporing- en aanhoudingslijst had gezet? Die vraag is valide omdat de Nederlandse groothandelaar in shit na zijn verdwijntruc à la Gelli al die tijd zichtbaar voor iedereen die kijken wilde in 010 verbleef. En zaken deed.
  De aanleiding tot zijn arrestatie is mistig, vooral gezien het feit dat een woordvoerder van de Rotjeknorse smurfenbrigade voor de teevee verklaarde dat ze hem al een tijdje in de kieren hadden. Zijn vrijlating na welgeteld twee dagen is nog mistiger. Maar als we het goed hebben begrepen zit Theootje voorlopig helemaal gebakken zolang ie ten westen van de lijn Drielandenpunt – Rottum en ten oosten van de duinen blijft.
  Die voorkeursbehandeling deelt hij met een ander lid van de familie ‘Ndrangetha, de Britse advocaat David Mills. Ook hij kreeg assistentie. In casu van Tony Blair’s overheid, toen de Italiaanse justitie een verwoede poging deed om Mills uitgeleverd te krijgen in verband met zijn aandeel in twee corruptiezaken rond Papi Berlusconi. Daartoe stuurde het Milanese OM een brief met gedetailleerde onderzoeksgegevens naar Londen. Via welwillende Blair-knuppels bij het ministerie van Binnenlandse Zaken belandden die gegevens bij hun Italiaanse collega’s en die reden vervolgens kundig het onderzoekskarretje in de poep. Het Italiaanse OM witheet. Mills bleef lekker thuis. En incasseerde in 2004 samen met zijn vrouwtje (Blair’s minister van Cultuur Tessa Jowell) namens Papi nog een extraatje van 3,5 ton van de Italiaanse reder Diego Attanasio. Konden ze een leuk huisje mee aanbetalen.
  Natuurlijk is het met Theo anders gegaan. Maar dat ie net als zijn Britse Familielid met zijden handschoenen is aangepakt staat vast. Het wachten is op de mainstream. En dan bedoelen we niet de Maas. Ondertussen blijven wij onze bescheiden bijdrages leveren in deze mega-affaire. Stay tuned.

 • petje:

  Er bestaat zelfs bewijs dat David Mills en Giorgio Comerio elkaar goed kenden en intensief met elkaar omgingen. Comerio’s bedrijf ODM hield een tijdlang kantoor gehouden in de bedrijfsplek van David Mills..
  http://sottoosservazione.wordpress.com/2009/11/17/navi-dei-veleni-cosi-si-insabbia-uninchiesta/

  PS
  De voorzitter van de kamercommissie die het gifwrakkenschan-daal onderzoekt Gaetano Pecorella was net als David Mills juridisch adviseur van Silvio Berlusconi.

  Voelt u ‘m al..

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,

  Het ligt eigenlijk heel simpel: Deze keurige meneren kennen elkaar al langer dan vandaag. Champagne, amigo? Heel Zuid Italië is een grote gifbelt, voor de kust ligt nog meer te rotten in gezonken schepen en niemand hoeft dat te weten. Wat niet weet, wat niet deert. Berlusconi heeft Hollandse boter op zijn hoofd, Cranendonk junior erft een slordig hoopje miljarden en iedereen is blij!

  Complot? Hoe bedoelt u? En wij maar eco-tax betalen en braaf ons afval scheiden. En vooral blijven denken dat het dan allemaal goed komt met het milieu… 🙁

  Als die vulkaan echt uitbarst, dan barst ik uit in een Homerisch geschater. We hebben het immers allemaal kunnen zien aankomen…

 • petje:

  De Cunsky (gezonken vrachtschip) verdwijntruc van de Napolitaanse reder Diego Attanasio (client van David Mills, vriend van Silvio Berlusconi) in de herfst van 2009 om spijtoptant Franceso Fonti te discrediteren c.q. het gehele onderzoek naar de gifwrakken voor de Italiaanse kust onderuit te halen:

  Cargo ship (Cunsky) flagged by St. Vincent & the Grenadines with 4037 tons, gross tonnage. In Lloyd’s records, it would have been dismantled on January 28th 1992 in the infamous ship cemetery of Port Alang in India. On the contrary ‘ndrangheta turncoat Francesco Fonti declares he sank this ship in 1992, 11 miles off Cetraro on the western coast of Calabria using dynamite sticks placed in the stem. A rov (Remotely operated underwater vehicle) sent by the environmental authorities of Calabria region to the location indicated by Fonti identified a wreck with a gash in the stem from which suspicious barrels could be glimpsed. Mare Oceano the ship sent by the Ministry of the environment to investigate the case, established that the wreck was not the Cunski, but the Catania a ship sunk during the First World War by a German submarine. No abnormal radioactivity was detected in the waters around the wreck. Some people, including Francesco Sesso, a famous undersea photographer, have questions the credibility of such examinations and suspicions continue to hover over the case. The Mare Oceano which conducted the official examinations is controlled by Diego Attanasio an important shipping entrepeneur in Naples who has been allegedly involved in dealings with David Mills, the UK lawyer who received a bribe of $600,000 from Silvio Berlusconi.
  http://infondoalmar.info/?viz=text&step=1&lang=en

 • petje:

  Theo Cranendonk op een lijn met oorlogsmisdadiger en oorlogsprofiteur Pieter Menten. Alleen kenmerkt de Nederlandse MSM zich nog steeds door een oorverdovend stilzwijgen, hoewel De Telegraaf – naar ik begrepen heb van Kleintje – dit weekend een paginagroot artikel in de papieren uitgave heeft. Een eerste begin van een ontmaskering van de crimineel die Van Anraat en Kouwenhoven in de schaduw laat staan.

  Uit: Nederlands Dagblad (23 maart 2010)

  Witte boorden
  Theo Cranendonk (78) is op vrije voeten. Hij heeft wel meldingsplicht. In Nederland is hij onbekend, in Italië niet. Daar ontsnapte hij uit de gevangenis en is sindsdien voortvluchtig. Ten zuiden van de Alpen heet hij ‘trafficanti di armi olandese’, wapenhandelaar. Met het Google-vertaalprogramma kun je snel even de Italiaanse kranten opslaan. Cranendonk wordt verdacht van het leveren van zware wapens aan de maffia en betrokkenheid bij het afzinken van schepen met gevaarlijk (radioactief) afval. Dat laatste deed de maffia onder meer bij Somalië. VN-onderzoek wees uit dat mogelijk honderden mensen ziek werden, met symptomen die leken op stralingsziekte.
  Verdachte zou voor een miljoen dollar een helikopter en gewapende mannen geleverd hebben om zijn vriend Di Giovine uit een Portugese gevangenis te plukken, wat niet lukte. Zijn dochter, ex-fotomodel, had lang een relatie met Di Giovine. Pikant: die is nu spijtoptant en werkt mee met justitie. De ‘Ndrangheta in Calabrië heeft het Europese
  cocaïnemonopolie en handelt verder in zo’n beetje alles wat geld opbrengt. Specialiteit: kwijtraken van gifafval.
  Raar, dat er hakkerig, automatisch vertaalwerk van een zoekmachine nodig is als je meer wilt weten. In Nederland is véél aandacht voor misdaad, mede dankzij een handvol bekende misdaadverslaggevers. Maar als verdachte een witte boord draagt of geslaagd zakenman is, wordt alles schimmig en zwijgzaam.
  Raar, dat de witte boorden van oude paters uit internaten honderd keer meer aandacht krijgen dan de arrestatie van iemand die mogelijk meewerkte aan het gehandicapt en doodziek raken van Somalische volwassenen en kinderen.
  Zonder bekering hoort de naam Theo Cranendonk thuis in de rij illustere Nederlanders, waarin ook die van de onverbeterlijke Pieter Menten staat.
  Op een Italiaanse website staat deze bittere klacht: ‘Land zonder waarheid, land zonder geheugen!’ Een uitspraak van regisseur Pasolini. Maar in dit geval heeft de Italiaanse pers een beter geheugen dan de Nederlandse.
  Hilbrand Rozema

  http://www.stavc.nl/pdfdb/actueel/vaartuigendiefstal.pdf

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,
  Dank je wel. Bij deze Ship Ahoy (21)

  zondag 4 april 2010
  Terug naar gisteren. We schreven toen het volgende:

  ” … En [advocaat Mills] leefde samen met zijn vrouwtje (Blairs’minister van Cultuur Tessa Jowell) genoeglijk verder in hun dure huisje, dat zij hadden kunnen aanschaffen dankzij een extraatje van 3,5 ton van Papi. Al dan niet via de Italiaanse reder Diego Attanasio”.

  In de kern was dat juist. Al was dat “genoeglijk” misschien wat al te ironisch. Want Tessa en David waren af en toe genoodzaakt om de luiken van hun huisje te sluiten vanwege het zware weer. Maar dan moet je ook maar niet zo staan te liegen als ze je vragen of je steekpenningen hebt aangenomen. Om Papi uit de wind te houden.
  Tessa kwam er dankzij een “ich habe es nicht gewusst” nog vanaf en kon gewoon verdergaan met de minister uithangen. Maar haar mannetje David kreeg een zeperd van 4,5 jaar wegens het aannemen van bribes. Gelukkig is er dan altijd nog de mogelijkheid om in beroep te gaan. En als dat nodig is nog een keer. Vervolgens kan je de zaak nog zo lang traineren dat de hele zaak verjaart. En wat denk je? Juist. Dat laatste gebeurde afgelopen februari. Mills van het haakje.
  Bij de door Papi beheerste teeveezender RAI Uno werd tijdens de stijf bekeken nieuwsuitzending van 8 uur triomfantelijk getoeterd dat Mills was vrijgesproken door de rechters. Bij een deel van de redactie zakte spontaan de broek cq. de slip af. Onderandere bij de popi presentatrice Maria Luisa Busi. Na de nodige eilie in de Uno-tent werd zij uiteindelijk met twee van haar collega’s in de berm gemanouvreerd. Met ingang van morgen. Omdat zij de hoofdredactie een stelletje slaafse kutkevers vonden en Maria Luisa bij een interview had geboerd over “zuiveringen” binnen de redactie. Zo gaat dat in een land waar de mafia aan de touwtjes trekt.
  Wie er bij ons precies aan de analoge touwtjes trekt kunnen we moeilijk vaststellen. Hoezeer je het misschien ook zou willen, je kan per slot de RVD niet zomaar als een P2-loge of een mafiafamilie wegzetten. Maar het is de afgelopen maanden in de mainstream pers wel wonderlijk stil gebleven rond de zaak van Mill’s brother Theo Cranendonk. Toegegeven, het Nederlands Dagvod boerde iets, maar wie leest dat? De rest werd aan de blogs overgelaten. Tot gisteren. Toen pakte De Telegrof daar ineens een hele pagina uit over Theo. Oké, weinig wat we niet wisten. Of het moet die boze Italiaanse OM-bef zijn, die weigerde de affaire af te leggen op de bijna omvallende stapel. Maar het begin is er. En dat is tegenswoordig al heel wat. Stay tuned.

  En nu dus op zoek naar die Telegraaf van gisteren… 😉

 • petje:

  Er schijnt ook in het AD een artikel met actuele quotes van Cranendonk te hebben gestaan. AD heeft tot nu toe als Rotterdamse krant GEEN letter aan de zaak Cranendonk gewijd. Vreemd natuurlijk. Volgens Cecile Landman is het een nonsens artikel.

  Beste Els, het artikel in AD zou ik willen betitelen als klinkklare nonsens.

  Of… laat ik een (1) slag om de arm houden: ik geloof hem echt als hij zegt dat hij nog nooit een speelgoedpistooltje heeft verkocht!

  Reactie door cecile landman april 3, 2010 @ 7:15 pm

  http://lacile.wordpress.com/2010/03/25/netwerk/

 • petje:

  Ik ga dinsdag de artikelen kopieren in de OB en zal dan een verslagje geven. Het kan heel goed dat het AD de kant van de Rotterdammer Cranendonk gaat kiezen. Het AD is sinds de overname door Van Tillo (een vriendje van Theo?) ook een stuk populistischer geworden.

 • petje:

  Hier meer over de relaties van Van Thillo
  en de vaardigheid van deze lieden om zaken in de doofpot te doen verdwijnen (lees ook de reacties):
  http://www.boublog.nl/2008/07/25/dutroux-en-de-nederlandse-connectie/

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,
  Een vriendin van mij heeft intussen de Telegraaf gelezen en ze zal me de pagina doorsturen. Wordt leuk: Cranendonk in de Telegrof. Op dit moment ben ik wat paasvaag, maar we zullen doorgaan! Want zie eens voorbij Napels! To clean or not to clean, that’s the question.
  Overigens ben ik nog steeds van mening dat Joris… en zo voort!

 • petje:

  Kleintje Muurkrant was – anders dan de goedgelovige (?)Nederlandse MSM – al vroeg op het spoor van de Nederlands-Italiaans onderwereldconnecties. Als achtergrond bij de in Vrij Nederland onthulde relatie tussen Willem Endstra en Theo Cranendonk volgen nu enige bijdragen over de connecties van de broer van Willem Endstra (Giovanni), Endstra’s internationale man Rene Colthof met de broer van Silvio Berlusconi (Paolo), de toenmalige zaakwaarnemer van het Berlusconi imperium:

  Begin jaren negentig begon het beschermende politieke schild rond Berlusconi scheurtjes te vertonen. Hij verdedigde vooruit en ging zelf de politiek in. En Dell’Utri volgde hem. Via deze move waren zij tot nu toe in staat om alle aanvallen op hun positie van de zijde van het gerecht met allerlei trucs te pareren. Onderwijl paste Paolo op de winkel en legde in dat kader contact met de Nederlandse zakenlieden René Coltof en Willem Endstra (zie aflevering 1). Met deze niet van mafiageuren vrije Italian Connection traden de twee vastgoedondernemers in de voetsporen van de legendarische koning van de Amsterdamse Wallen “Zwarte Joop” de Vries. Wiens rijk later werd overgenomen door een conglomeraat waarbinnen Endstra’s zakenpartner Willem Holleeder nog steeds een niet uit wissen rol speelt. Voor de zegening van hun Italiaanse initiatief brachten Paolo, Willem en René zelfs een ontroerend bezoekje aan de Paus. Coltof vanuit zijn Rolls Royce: “Dat soort mensen checkt echt wel met wie ze zaken doen… Hahahaha”. Zijn wij nou zo dom of is hij nou zo slim?

  (Hahahaha afl. 2)

  Dit naar aanleiding van opmerkingen in de nieuwste Ship Ahoy aflevering over de Endstra-Cranendonk connectie:

  Ship Ahoy (22)
  maandag 5 april 2010
  Nou vooruit, hebben we gemist. Maar je kan niet alles lezen. Het weekvod VN heeft eind vorige week ook de nodige aandacht besteed aan de zaak Cranendonk en zijn Calabrische Familie. Stond ondermeer in dat Theo en Theo belangstelling zouden hebben gehad voor het vliegveldproject Niederrhein van wijlen Willem Endstra cs. Het bleef bij woorden. Geen daden dus. De connectie zou via een oliepijplijntje tot stand zijn gekomen. Willem belegde nog wel eens wat vluchtige poen in wat barrels olie en Theo en Theo handelde daarin. Zo zou het zijn gekomen.
  Niet aan de orde kwam Willem’s warme zakelijke band met de Berlusconi’s, die bij ons zo leutig staat beschreven in het kleine maar fijne serietje “Hahaha”. Dat Papi in de coulissen een ferme rol speelt bij het wel en wee van de ‘Ndrangetha valt op het gemak af te leiden uit de affaire rond de Britse bef David Mills. Awel, met een beetje goeie wil kom je dan tot de conclusie dat vriend Theo in dezelfde vijver zat te vissen als vriend Willem. Toegegeven, er kan misschien geen q.e.d. onder, maar interessant is die connectie wel degelijk. Leve de conspiracy. Stay tuned.

  http://www.stelling.nl/followup/

 • petje:

  Hier meer info over de projecten van de Endstra’s en de Berlusconi’s op Sardinie en bij de Italiaanse meren bij de Zwitserse grens:

  Hahahaha (1)
  29 november 2002

  Vantevoren is er heel wat juridisch en journalistiek gesteggel geweest over een stel foto’s van “onderwereldbankier” Willem Endstra. Mochten ze nou wel of niet als slagroom dienen bij artikelen in De Telegraaf en Quote over zijn listen en lagen? Nou, dat mocht uiteindelijk. Het Telegraaf-artikel zit nog in de pijplijn, dat van Quote staat in het december-nummer. In wezen weinig wol. Op een uitzondering na: de uitspraken van René Coltof, de “capo” van Endstra’s organisatie in het buitenland. Een paar quotes:
  ” En we doen wat met Paolo Berlusconi, de broer van de premier, een heel groot project van 375 miljoen euro op Sardinië. Nu Silvio premier is, behartigt zijn broer de familiebelangen” (..) ” En natuurlijk de vierhonderd villaatjes aan het Lago Maggiore. We hebben daar totaal geen concurrentie. Aan het Como-meer verrijzen nu tweehonderd appartementen, terwijl je daar normaal helemaal niks mag bouwen. Dan merk je het voordeel van Berlusconi. Hahahaha!”.
  En over de bezoekjes van Coltof en Giovanni Endstra aan Italië: “Dan is Willem heel bescheiden. Gewoon een bord spaghetti van een tientje, daar houdt Wim van. Een goudeerlijke man. Meneer Berlusconi vindt meneer Endstra een heel fijne vent … Dat soort mensen checkt echt wel met wie ze zaken doen”
  .

  http://www.stelling.nl/followup/

 • petje:

  Ook wel pikant is dat onze JP (een autofanaat zoals we weten & de man van ‘normen en waarden’) een appartement kocht van Rolls Royce rijdende Rene Coltof (zonder h dus)in oktober 1992 ver voordat hij premier werd. JP is duidelijk een man van normen en waarden net als z’n broer de internationale oliepijpenlegger Roland Balkenende..

  Op 23 oktober 1992 kocht Jan Peter Balkenende, toen gemeenteraadslid voor het CDA in Amstelveen, een appartement in Badhotel Domburg. Van projectontwikkelaar René Coltof, de zakenpartner van Willem Endstra. Hoe de boven- en onderwereld bij toeval samenkomen in kamer 223.

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1171954.ece/Een_suite_met_een_luchtje

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,
  Cranendonk gaat nu dus main stream: Telegraaf en Vrij Nederland. In de Telegraaf staat dat Cranendonk ooit werkte bij de Shell. En de Italiaanse onderzoeksrechter is boos. Hij gaat een verzoek indienen om Cranendonk zijn straf in Nederland te laten uitzitten. Vandaag of morgen zal ik proberen om ook die Vrij Nederland te pakken te krijgen.

 • petje:

  Ik ben het met je eens dat Italiaanse aanklager zal doorgaan om Cranendonk te verhoren en/of achter de tralies te krijgen.

  Het opvallend dat de Persgroep (Van Thillo) media (AD, Parool, Volkskrant en Trouw) de zaak volledig stilzwijgen dan wel de kant van Cranendonk kiezen (AD).

 • mr. drs. BOU:

  Beste petje,
  Vandaag naar de bibliotheek geweest, maar in Vrij Nederland van 3 april geen Cranendonk. Jammer. Ook voel ik me de laatste dagen moe, een beetje uitgepuft en geen zin om veel te schrijven. Ook jammer…

 • petje:

  Het artikel van Harry Lensink wat ik hier plaatste is het artikel dat in VN van 27 maart gestaan heeft. Dus een week eerder.

 • petje:

  Ik heb het artikel in het AD gekopieerd en ben het aan het lezen: zijn naam is Haas en niet Cranendonk en justitie zit helemaal fout. Emilio heeft hem er ingeluisd. Hij heeft nul komma nul gedaan. De Zwitserse justitie heeft hem vrijgepleit volgens hemzelf.
  Hij hangt een heel zielig verhaal op over zijn geisoleerde isolatie en zijn opname in de kliniek. Hij ging bijna dood van de ellende. Zodat hij maar zijn koffer heeft gepakt en is weggegaan.. Zo makkelijk gaat het bij deze meneer.. Duidelijk een HEEL gekleurd en feitelijk zeer incorrect verhaal.

 • petje:

  @minidokter u laat niets meer van u horen; bent u de jongste dochter van Theodor Cranendonk?

 • petje:

  Het ‘optrekje’ waar Theo Cranendonk woonde voordat hij naar Zwitserland vertrok:
  http://www.buitenplaatseninnederland.nl/Utrecht_beschrijvingen/Breukelen_Groenevecht.html

 • petje:

  Dit is de tweede dochter van Theo Cranendonk die bij het paardrijden een bekkenbreuk opliep in 1991 of 1992:
  http://www.classmates.com/directory/public/memberprofile/list.htm?regId=8684023819

 • petje:

  Cranendonk beweert in het AD dat hij uit de kliniek ‘vertrok’ omdat zijn vrouw in Rotterdam “kapot was gegaan” zodat het het hoofd van de kliniek beter leek dat hij in Rotterdam de verzorging van zijn vrouw op zich nam.. Wie gelooft dit verhaal?? Hij zelf blijkbaar wel..
  En hij werd al 2 dagen na zijn arrestatie deze maand vrijgelaten om zijn vrouw te verzorgen..

 • petje:

  Theo Cranendonk heeft dit verhaal van zijn zogenaamde onschuld natuurlijk al tig keren verteld aan oud-commandotroepers. Bij het artikel in het AD staat een foto uit april 2007 bij een defile in Roosendaal waarop hij vooraan loopt als oud pelotonscommandant.

 • petje:

  Cranendonk beweert in het AD interview dat de “aan cocaine verslaafde” chauffeur van Emilio Giovine hem de schuld in de schoenen had geschoven van de transactie van de bazooka’s. De chauffeur was pentito geworden en kreeg een nieuw gezicht en nieuw bestaan.
  Cranendonk zegt dat hij nog geen klappertjespistool heeft verkocht.

 • petje:

  Cranendonk zegt dat hij nog geen klappertjespistool heeft verkocht…

  Hoe is dit te verenigen met het volgende?

  Ik (Willem Oltmans) had in 1983 – volgend op de militaire coup van 1980 en de vijftien politieke moorden van 8 december 1982 – mijn werkterrein naar Suriname verlegd. Ook al ontmoette ik Keijer steeds onregelmatiger (vooral ook omdat hij bijna voortdurend onvindbaar was) toch beleefden onze betrekkingen in 1986 een opleving. Hij had belangstelling gekregen Desi Bouterse te hulp te komen en vroeg mij om hem in Paramaribo te introduceren.
  Keijer deed die dagen namelijk zaken met een voormalige groene baret van de commandotroepen, Theo Cranendonk, die in Zwitserland woonde. Enerzijds had Bouterse volgens beide heren kanonnen nodig om de rebellen van Ronnie Brunswijk van Stoelmanseiland te schieten; anderzijds kon Suriname uitstekend landbouwmachines gebruiken. Dus zou Desi misschien geonteresseerd zijn om via Daimler-Puch in Oostenrijk een soft loan van twintig miljoen Zwitserse franken te ontvangen om een en ander te kunnen aanschaffen? Ik besefte ook toen niet dat de invisible government Keijer en Cranendonk had ingezet om een snel einde te maken aan mijn werkzaamheden in Suriname. Pas in 1987 – zoals in het tweede deel van deze reportage zal worden beschreven – kwam voor mij onomstotelijk vast te staan wat het ware gezicht van Dirk Keijer was geweest, namelijk dat van “a scarlet Pimpernel: I seek hem here, I seek him there, I seek him everywhere…” Dirk is sedert 1987 spoorloos.

  http://oudesite.papierentijger.org/blindenfrag.html

 • mr. drs. BOU:

  Petje, ik heb het gelezen en ga zo door! Op dit moment ben ik een beetje moe en der dagen zat, maar dat gaat wel weer over. In elk geval blijkt de zaak Cranendonk verweven met de hele internationale machtspolitiek! Volgens de Televaag werkte Cranendonk ooit voor de Shell. Maar hoe kan hij dan een Groene Baret zijn geweest?
  Te moe om het nog te snappen, hoop ik dat er mensen meelezen! Morgen zal ik dat stuk van Oltmans eens stevig door lezen! Dank voor het boven water halen en informeer ook onze Kleintje. Misschien snappen zij er meer van!

 • petje:

  Er zijn nu vier Ndrangheta spijtoptantendie (willen) praten over de vele gifwrakken die rondom Italie in de Middelandse Zee zijn afgezonken:
  1) Francesco Fonti (getuigt al sinds 2003/2004 over de gifschepen)
  2) Emilio di Giovine (herstelt van een recente autoaanslag vlak voor zijn eerste getuigenis; Cranendonk’s handelspartner inzake wapens en gifdumping)
  3) Stefano Carmelo Serpa (“Sigma”)(was betrokken bij het dumpen van het gif uit de Jolly Rosso op plekken op land)
  4) Gerardo D’Urzo (was betrokken bij operaties aan de Calabrische Ionische kust en bij Capo Vaticano n de Golf van Gioia;
  Ondanks de (nieuwe) getuigenissen deze spijtoptanten heeft de centrale overheid de facto het onderzoek naar de gifwrakken gestopt (“er was geen gifwrak voor de kust van Cetraro”)..

  Overigens komt er aan het eind van deze maand een opzienbarend boek over het in 1990 gestrande (gif)schip Jolly Rosso met ook nieuwe info over de rol van het Rotterdamse (!) bedrijf Smit Tak bij de berging van (nucleair) afval uit het schip.
  Later meer over dit boek.

 • petje:

  Dit is m.i. de beste samenvatting van Comerio’s carriere in het illegaal dumpen van (nucleair) afval. Toen zijn ODM plannen steeds moeilijker haalbaar bleken gebruikte hij zijn firma en netwerk als dekmantel om het afzinken van gifwrakken in de Middellandse Zee, de Zwarte Zee en voor de kust van Somalie en ook dumping van (nucleair) afval op land (Zuid-Italie, Somalie) te coordineren. Dit betekent in feite ook dat de massale dumping in zee en op land van 1985-2000 met actieve steun van westeuropese en amerikaanse geheime diensten
  en medeweten van deze staten heeft plaatsgevonden. En dan is de waarschijnlijke rol van Theo Cranendonk bij dit geheel ook goed te verklaren:

  Comerio was investigated by different prosecutors in the last 15 years on him but did not reveal any criminal acts, nor any elements of an offense.
  But how can his name appears always, everywhere and always come out clean?
  During the investigation of Reggio Calabria, order a search of his villa Garlasco,
  Where is recovered material found interesting.
  For example, it found the death certificate of Ilaria Alpi
  But how did Comerio to have that certificate Ilaria’s family struggled to get?
  In addition, on an agenda page, the date on which the Rigel sank “mysteriously” at Cape Spartivento says: “lost the ship.”
  Furthermore, it turns out that he negotiated with the owner Comerio Ignazio Messina for the purchase of the Jolly Red, then not completed.
  Finally, we found a highly detailed map where many items appear on the coasts, especially in Somalia, where the torpedoes sinking.
  The same map was found on the bridge of the Jolly Red.
  Somalia but there recalls the story of a journalist and his cameraman killed in somewhat mysterious circumstances?
  Ilaria Alpi and Miran Hrovatin were the same Ilaria Alpi of the death certificate.
  The hypothesis of judges at the end is that, at some point, stay Comerio has left the torpedoes and did sink ships directly loaded with radioactive waste, using the ODM as a cover to deal with almost officially nations.
  A system much more cost effective and easily!
  The villa Garlasco, the Board of Inquiry telemine sequestration projects.
  These were built for sinking three cruisers of the navy at the Battle of the Falklands.
  When they discovered that Comerio telemine built for the “enemy” in Malta, was expelled from the island.
  Something interesting was found in the office of associate of Comerio.
  There were found the fax Spectronic of Tel Aviv, where it was said to intervene with the Otobreda (naval gun) of La Spezia to buy the devices for the protection of armored cars in Somalia.
  In the fax is not recommended to go through official channels, but under the table.
  But there is very big question: Comerio, international arms dealer, illegally disposing of nuclear waste, is bogged in the purchase of ships, soon after, sank mysteriously and the State does not know anything?
  If the state does not know anything how did you ever get free from the law?
  To answer this question gives us a hand Nitti Josephine, wife of Comerio 1982 to 1996.
  The woman said: “Towards the end of our relationship I belonged to the external intelligence services.”
  The picture ends.
  The state knew and nodded.
  (..)

  http://www.autonomamente.net/?tag=giorgio-comerio

 • petje:

  Those 30 ships poisoning the Mediterranean

  (..)

  This sinking ship (Cunsky) off the Calabrian coast is not only an ecological bomb but also a grave. The final destination for illegal sailors and for its no-longer secret load: a graveyard for men and garbage. How many other “Cunski” are laying on the seabed of the Mediterranean, releasing poisons and holding secrets? Itʼs the same question captain Natale De Grazia posed himself 14 years ago. During his investigation he used to note down details. It is worthy to mention them here:

  The ships? 7/8 Italian and Cyprus. Where are they? Their names? Sailors and instigators? Connections between “Rigel” and COmerio. Hira, Ara, Tremiti islands. Lower Adriatic. Harbours: Marina di Carrara/Akbaya, Salerno/Savona/Castellammare di Stabia/Otranto/Porto Nogaro/Fiume, Sulina Beirut. Nuclear waste.

  He was one of the last one to investigate the matter. To what map he referred to in the autumn of ʼ95? This answer will remain unanswered. On December 12, 1995, a sudden heart attack takes De Grazia away in his car on the way to La Spezia, in the attempt to solve the “ships of poison” case. The heart attack is peculiar however, as only shortly after the captain will be rewarded with the army gold medal.

  It starts from here, from those personal notes, the journey towards the “poisoned ships”, sinking not only in Italy but throughout the Mediterranean and the Horn of Africa.
  (..)

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1089650

  Een YT filmpje van een reportage over het onderwateronderzoek van het Cunsky gifwrak medio september 2009 met beelden van vaten en gifzakken in het ruim. Waarschijnlijk zal nader onderzoek ook de menselijke skeletten van de verraste opvarenden aantonen. Nader onderzoek is voorlopig niet aan de orde omdat de regering heeft verordonneerd dat de Cunsky niet is gevonden en er geen gif is aangetroffen..:

 • petje:

  Meneer is halve marathonloper..
  4:58:23 op de halve marathon in Amsterdam in 2004.
  http://www.athlinks.com/results/43258/63118/m8/Ing-Amsterdam-Half-Marathon-2004.aspx
  Ook even kijken wellicht met wie meneer zijn halve marathons zoal loopt..

  Trouwens moesten de Cranendonk foto’s van Oger verwijderd worden?

 • mr. drs. BOU:

  Trouwens moesten de Cranendonk foto’s van Oger verwijderd worden?

  Klopt, Petje. Maar daarmee zijn die foto’s niet weg… 😉

 • petje:

  De (jeugd)foto van de hoogblonde Christine Cranendonk op de oud leerlingen website van de eliteschool is inmiddels ook verwijderd. Toch benieuwd of zij inderdaad “geroyeerd” is uit de familie. Maar de foto is natuurlijk ook niet weg..
  Wat kan een Europees uitleveringsbevel toch een voeten in de aarde hebben als als een exponent van de elite de grens overmoet. Ik neem toch aan dat dit gewoon loopt..

 • petje:

  De Ndrangheta had onze Theo 1 miljoen dollar betaald voor de levering van een militaire gevechtshelicopter, grondraketten en explosieven (nee, geen klapperpistolen..)en een groep in Angola getrainde huurlingen om Emilio di Giovine uit een Portugese gevangenis te bevrijden(OvJ Romanelli). Doordat een explosief voortijdig in de lucht al ontplofte mislukte de bnevrijdingspoging.

  http://archiviostorico.corriere.it/1999/marzo/12/Nessuno_piantona_evade_trafficante_bazooka_co_0_990312019.shtml
  http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/mummy-runs-the-mob-1167551.html
  http://archiviostorico.corriere.it/1998/aprile/26/Condannate_medico_San_Vittore_aiuto_co_7_980426079.shtml

 • petje:

  Weer niets over gelezen in de kranten:

  Een Nederlandse met de naam Barbara Fun (schuilnaam?) die in 1992 een affaire had met een van de broers Di Giovine toen die in de stad Faro in hun villa werden opggepakt werd 23 februari j.l. opgepakt en zal worden uitgeleverd aan Portugal..

  “Barbara Fun (39) – (..) was arrested in 1992 as part of an operation conducted by Portuguese police that led to the arrest of Faro for international drug trafficking and Emilio en Giuglio Di Giovine members of the Calabrian clan Serraino-Di Giovine the top of that time of international drug trafficking. The woman was romantically linked to one of two people arrested, served a year in custody was released from prison, never to return despite her conviction handed down in 1995. Lead a fugitive life, then 14 years later arrested in a hotel room in Bordighera.

  http://www.riviera24.it/articoli/2010/03/01/80298/associazione-a-delinquere-e-droga-barbara-fun-si-oppone-allestradizione-forse-reato-estinto
  http://www.riviera24.it/articoli/2010/02/24/79883/olandese-arrestata-dalla-squadra-mobile-a-sanremo-per-traffico-internazionale-di-droga

 • mr. drs. BOU:

  Weer niets over gelezen in de kranten:

  Even Googelen op Barbara Fun op Nederlandse websites en geen woord in het Nederlands. Even Googelen op Theo Cranendonk op Nederlandstalige websites en BOUblog staat bovenaan.

  Petje, dat wordt toch te dwaas! Als jij dit niet blijft volgen, dan verdwijnt Cranendonk geruisloos in het circuit van stinkend rijke oude zakken. Ik vraag me af hoe we dit schandaal aan de grote klok kunnen hangen.

  Er loopt nog een hoger beroep tegen zijn vrijlating… Afwachten dus. 🙁

 • petje:

  Er komt hoe dan ook een hoorzitting over uitlevering aan Italie dan wel het uitzitten van de straf in Nederland. Cranendonk zal juridisch alles uit de kast halen om uitlevering dan wel gevangenisstraf te voorkomen.
  Juridisch heeft hij natuurlijk feitelijk geen poot om op te staan gezien zijn “staat van dienst”..
  In Engeland speelt een soortgelijke zaak met de dochter van Emilo di Giovine die ook dreigt te worden uitgeleverd aan Italie terwijl zij al twee keer heeft gezeten.
  http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/2831613/Mum-haunted-by-her-Mafia-past.html

 • petje:

  Theo heeft weer het e.e.a. gemist in Manilla. Theo’s vrienden Theo Arnold en “Elvis” Saranikis namen vakkundig de honneurs waar voor Theo bij het decadente feestje..

  Decades of glamour and high society have adorned the walls of the famous Champagne Room of the Manila Hotel. Distinguished guests from Philippine high society and the international jet-set community, from the likes of First Lady Imelda Marcos, the King of Pop Michael Jackson, John Paul Gaultier and Brooke Sheilds are just some of the names that have enjoyed sipping champagne in this room.

  A vision of elegance and grace, the Champagne Room has a tradition of embodying the Grand Dame, an icon of sophistication and influence. Under the famous crystal palm trees, guests are immersed in a Classical French cuisine dining experience.

  Recently, the newly revitalized Champagne Room played host to a celebration of Manila Hotel’s General Manager Leon Keekstra’s birthday. Seasoned Dutch hotelier Keekstra shared this momentuous event together with 100 of his closest friends, family members and other select personalities.
  (..)

  http://www.mb.com.ph/articles/249975/unforgettable-evening-champagne-room

 • petje:

  Oud ambassadeur Theo Arnold heeft zijn oude exemplaar ingeruild voor een jonger ding gezien onderstaande krantentekst:
  http://news.google.com/newspapers?nid=1370&dat=20030530&id=9KkVAAAAIBAJ&sjid=lQsEAAAAIBAJ&pg=6772,3434217

 • petje:

  Theo ARNOLDExecutive Director, Asia Society Philippine Foundation, Makati, PhilippineTheo Arnold is a retired Dutch diplomat and since 2006 Executive Directorof Asia Society Philippines Foundation. Further he is a consultant on in-vestment, mediation and cross-cultural management and Chairman of theCentre for Multicultural Studies in Manila.Prior to joining Asia Society, he was Vice-president of the Wallace Busi-ness Forum in Manila. He retired from the Netherlands Foreign Service in2003 after 35 years of public service. He was among other Director Devel-opment Cooperation Asia, Vice Chairman of the Inter-Governmental GroupIndonesia (AID Group Indonesia 1989-1992), Ambassador of the Netherlands to the Philippines and Malaysia, and was posted in Thailand twice(Royal Netherlands Embassy and UN-ESCAP).

  http://www.bertelsmann-stiftung.de/bst/en/media/xcms_bst_dms_27273_27274_2.pdf

 • mr. drs. BOU:

  Ship Ahoy (23)

  vrijdag 16 april 2010
  Over de Rotterdamse mafiagabber Theodor Cranendonk hebben we na de mainstream hickup van eind maart niks meer vernomen. We nemen aan dat meneer na het vriendelijk tweedaags geneuzel met de jongens en meisjes van het Nederlandse OM weer rustig hier en daar een vorkje meeprikt aan de oevers van de Maas. En verder in afwachting van nieuwe steekproeven uit de stad van Yo, Wes, Clarence en Klaas wat damage control verricht.
  Of die controlewerkzaamheden zich ook uitstrekken tot de overkant van het plasje weten we niet, maar als onze info juist is dan bonken er in verband met deze affaire ook nog een stel 010-lijken aan de binnenkant van een Londense kastdeur. Niet om met een dubbele achterwaartse schroef van achterover te vallen, want per saldo is de Britse hoofdstad een van de financiële centra op deze aardkloot. En dus even per saldo een van de centra van internationale vuiligheid, die als het even kan wordt afgedekt door zwaargestiekte beffen, ambtenaren en pollitici.
  Neem bijvoorbeeld alleen maar consigliere David Mills. Pleegt niet zo’n beetje meineed ten behoeve van Papi B., toucheert daarvoor 3,5 ton (Pond) en komt daar vrolijk fluitend mee weg. Papi was trouwens niet de enige mafiagabber voor wie amico Davido iets deed. Zo rotzooide hij bijvoorbeeld al decennia geleden met Marcello dell’Utri. Een vrij recentelijk wegens verboden kunstjes veroordeelde Italiaanse ouwe bef, zakenpief en polliticus, die als loopbrug fungeerde/fungeert tussen Papi en de Cosa Nostra.
  Nou is het wat prematuur om direct de link te leggen tussen Mills en Cranendonk. Voorlopig gaan de eerste berichten alleen nog maar over een bekende Nederlandse bef, die voor Theo de papieren rompslomp verzorgde bij zijn internationale zaakjes. Ook al waren die zaakjes letterlijk om van te kotsen. Maar wat niet is kan nog komen. Stay tuned.

 • petje:

  Bouterse,Cranendonk (Willem Oltmans)>> Moszkowicz!?

 • petje:

  Ik ga trouwens binnenkort In het Land der Blinden, Is Eenoog Koning en Zaken Doen van Willem Oltmans doorkijken op Cranendonk/Keijer/wapenhandel/geheimediensten zodra ik de boeken kan lenen of (tweedehands) kopen.

 • petje:

  Endstra,Cranendonk>> mr. Moszkowicz!?

 • Intresse:

  Ik heb het verhaal gelezen in de krant rond Pasen dit jaar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geschokt was/ben. Ik ken sr. niet maar heb wel een tijdje omgegaan met jr. en zijn vrouw. Wist wel van midoil en de diverse bedrijven die hij had. Ben jr. uit het oog verloren, maar ben erg benieuwd of iemand weet hoe het met hem gaat en waar hij woont. Laten we eerlijk zijn,als het waar is wat er wordt gezegd is dat natuurlijk vreselijk,maar er zou maar zo worden geschreven over je vader/familie.
  Nogmaals ik oordeel niet! Maar ben zeer geintresseerd.

 • petje:

  Vandaag werd in Palermo 11 jaar gevangenisstraf geeist tegen Marcello dell’ Utri wegens banden met de Cosa Nostra. Maar het is zeer de vraag of de senator die intiem bevriend is met Berlusconi en David Mills net als zijn reactionaire politieke vrinden ooit de gevangenis van binnen zal aanschouwen..

  http://www.lastampa.it/redazione/cmsSezioni/politica/201004articoli/54176girata.asp

 • petje:

  De Hoge Raad vernietigt de vrijspraak van wapenhandelaar en oorlogsmisdadiger Guus Kouwenhoven na cassatie van het OM tegen de vrijspraak in maart 2008:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/6561937/__Zaak-Kouwenhoven_over__.html

 • petje:

  Nadat Emilio di Giovine, de belangrijke Ndrangheta spijtoptant en voormalig opdrachtgever van Theo Cranendonk, van het trottoir was gereden door een auto vlak voordat hij zou worden gehoord over de gifschepenkwestie was er een aantal maanden terug een ander autoincident rond de andere belangrijke spijtoptant inzake de gifschepen, Francesco Fonti. Zijn zoon raakte oder onduidelijke omstandigheden in een ravijn vlak voordat vader Fonti weer wilde gaan praten over de gifschepenzaak.

  http://translate.google.co.uk/translate?hl=en&sl=it&u=http://www.comitatodegrazia.org/Blog/strano-incidente-stradale-in-coma-il-figlio-di-francesco-fonti.html&ei=TcPOS9__IZygOJ_XwOMP&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=2&ved=0CAsQ7gEwAQ&prev=/search%3Fq%3Dfiglia%2Bdi%2Btheodor%2Bcranendonk%26hl%3Den

 • petje:

  Vorige maand berichtte Netwerk over Theodor Cranendonk, een Nederlander die meer dan tien jaar geleden in Italië werd veroordeeld voor wapenhandel.

  Dertig bazooka’s
  Hij leverde 30 bazooka’s aan de maffia, waar later minimaal twee mensen mee werden vermoord. Cranendonk ontvluchtte Italië, voor hij zijn straf uit kon zitten.

  Meerdere keren bezocht
  Nu blijkt dat een Nederlandse vice-consul Cranendonk meerdere keren heeft bezocht. In Italië, maar ook nadat hij in Nederland was ondergedoken. De diplomaat heeft zijn bezoek aan de voortvluchtige niet gemeld aan justitie.

  Eis om opheldering
  CDA en VVD reageren ontsteld op het gedrag van de diplomaat. Zij hebben Kamervragen gesteld over deze zaak aan de minister van Justitie en Buitenlandse Zaken.

  In Netwerk een interview met Tweede Kamerleden Fred Teeven (VVD) en Sybrand van Haersma Buma (CDA). Ook een interview met Marcel van Gessel, advocaat van Cranendonk.

  http://www.netwerk.tv/uitzending/2010-04-23/nederlandse-diplomaat-bezoekt-gevluchte-wapenhandelaar

 • petje:

  Dit is lachen. De advocaat van Cranendonk is met stukken gekomen dat de vice-consul in Milaan Cranendonk meerdere keren heeft opgezocht tijdens zijn voorarrest (97-99, hem uitzwaaide in de kliniek en hem daarna ook nog in Rotterdam bezocht.
  Netwerk is met die feiten naar de kamerleden Teeven en Haersma Buma gegaan en die pikken dat natuurlijk niet. Buitenlandse Zaken laat weten dat dit niet meer zal gebeuren.. Beide kamerleden gaan nu de minister om uitleg vragen. Dat zal Cranendonk niet hebben bedoelt..
  Nu wordt de zaak eindelijk een mainstream media zaak; waarschijnlijk ook in Italie. Bedankt Theo voor je grenzeloze arrogantie en leugenachtigheid..
  Deze meneer heeft minimaal 3 illegale wapenleveranties op zijn naam staan ( bazooka’s aan Di Giovine; wapens en explosieven om Di Giovine uit een zeer zwaar bewaakte Portugese gevangenis te bevrijden; en een wapenleverantie aan Bouterse in de jaren 80).
  Hoezo: ik heb zelfs geen klapperpistooltjes verhandeld zoals hij in het AD beweerde..!?

 • Bob:

  Petje goed dat je er zo achteraan gaat. Het wordt tijd dat deze schoft zo snel mogelijk in de italiaanse cel verdwijnt. Waarom zo treuzelen met hem terug te sturen. Hij haalt er alles bij om uitlevering te voorkomen ook de zogenaamde rol van de vice consul die gedetineerden moest bezoeken in netwerk. Bezopen dat moeten al die lui toch in het buitenland doen. Hij kon gewoon zijn gang gaan 10 jaar in Rottrdam…
  Bob

 • petje:

  Hoe zou het met de ouwe zijn..?

  24367504 Op 31-3-2010 is aan MidOil B.V. het voornemen tot ontbinding meegedeeld

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2010-5373.html

 • petje:

  In het AD artikel van 3-4-2010 (“Ik heb zelfs geen klapperpistool verkocht”) stond trouwens ook nog dat Theo Cranendonk jr. ook het land niet uit mag zolang de zaak Theodor Cranendonk onder de rechter is..

 • rob:

  wat een verhaal zeg, en die schurk loopt nog steeds rond. Wat is nederland toch een naief land. Dit soort crimineel inhalige types horen in de cel thuis. Ik hoop dat het vervolgt wordt

 • D.Kap:

  Als ik de naam Theo Cranendonk hoor, word ik letterlijk misselijk. Hij heeft mijn vader zo bedonderd, dat wij nu nog financieel aan de grond zitten!!!

 • petje:

  Afwachten of er nog nieuwe ontwikkelingen zijn in de zaak Cranendonk of dat het definitief in de doofpot is terecht gekomen.
  Meneer Theodoor Cranendonk (Joodse roots?) en zijn gelijknamige zoon hebben hun bv’s in Rotterdam wel (voorlopig?) op moeten doeken in 2010..

  http://weblogs.vpro.nl/argos/2011/01/21/22-januari-2011-de-zaak-cranendonk/

 • petje:

  Hoe ging de zaak Theodor Cranendonk en de zaak van de massaal afgezonken gifschepen in de zeeen rond (zuid)Italie ook al weer aan het rollen?

  zondag 10 januari 2010
  Nu na het startschot van de valse milieupaus Al Gore een nieuwe economische bel wordt opgepompt met CO2 wordt er driftig gevent met alternatieve methodes om onze koelkast, staafmixer, nachtlampje, ellendebuis, twittervehikel, dildo, wekker, zonnebank, waterbed, tandenborstel, krulset, tostiapparaat, waterkoker en alle andere onmisbare apparatuur aan de praat te houden. Onder die methodes is ook kernenergie. Hoewel die net zo schoon is als de zee voor de kust van Calabrie.
  Dat laatste brengt ons comfortabel terug naar september vorig jaar. Toen tilde Francesco Fonti, een voormalig lid van de lokale mafiaclub ‘Ndrangheta, naar buiten dat hij medeverantwoordelijk was geweest voor het laten zinken van een vuilschuit op 20 mijl voor de Calabrische kust. Met Noors nucleair afval aan boord. Je moet er ergens mee heen. Voor zover Francesco wist waren er zo’n dertigtal schepen met dit soort narigheid op deze inventieve wijze afgemeerd ter hoogte van de hak van Italie. Andere troep was stelselmatig in de voormalige Italiaanse kolonie Somalie gedumpt. Zowel te land als ter zee. Dus mochten the Obamamas and papas ook daar een kruistocht willen beginnen tegen de apostelen van Captain Caveman mogen ze eerst wel even bij de firma ‘Ndrangheta langs gaan om te vragen waar ze witte pakken moeten aantrekken.
  Vriend Fonti beweerde verder dat hij al sinds 1992 in de slag was geweest met de Italiaanse ambtenarij om een einde te maken aan deze gore, maar uiterst profijtelijke praktijken, die in zijn gloriejaren zouden zijn afgedekt door politieke toppers als De Mita, De Michelis en Craxi. Tegen een smakelijke vergoeding.
  Daar bleef het niet bij. Zo kwam Fonti ook nog op de propjes met de namen van andere betrokkenen. Zoals die van de Russische zakenman Oleg Kovalyov (een intimus van toenmalig KGB-agent Vlad “Poetipoe” Putin) en die van Mario Scaramella. Een opmerkelijke figuur uit de opera buffo rond de volgens sommige conspiratie-kokkies op instigatie van dezelfde Vlad toxisch omgelegde Alexander Litvinenko.
  Hoe geloofwaardig was Fonti? Nou, er werd op zijn aanwijzingen in ieder geval een vermist schip aangetroffen voor de kust van Cetraro, de Cunsky, met naar schatting 120 vaten shit in het ruim. Merkwaardig is wel dat deze pentito nog steeds niet voor zijn klus is geschoten. Terwijl hij van meet af aan weliswaar heul voorzichtig maar de facto onbeschermd in deze heikele zaak heeft geopereerd. Maar niet iedereen was zo gelukkig. Rimanete sintonizzati.

  http://www.stelling.nl/followup/shipahoy.html

 • mr. drs. BOU:

  Ha die Petje! Dank je wel! 🙂

  Journalistiek speurwerk naar opmerkelijke achtergronden, elke zaterdag van 12:15-13:00 uur op Radio 1.

  Wij spraken de afgelopen maanden met Nederlandse oud-diplomaten in Italië, strafrechtdeskundigen, buren en kennissen van Cranendonk en met Italiaanse maffiabestrijders. Argos over Nederlandse connecties van de Italiaanse maffia, een mysterieus bezoek van een Nederlandse diplomaat en geheime antwoorden op openbare vragen van de Tweede Kamer.

  Een reportage van Eric Arends en Cecile Landman.

  Voor wie vandaag geen tijd heeft of niet thuis is, valt de uitzending later nog te beluisteren.
  Met dank voor de link!

 • petje:

  Nieuwe info over deze zaak:
  Het OM in Amsterdam wil niet zeggen of Italie een verzoek heeft gedaan of Cranendonbk de straf in Nederland mag zitten.
  De antwoorden op kamervragen inzake een bezoek van een Nederlandse vertegenwoordiger van het consulaat aan Cranendonk in zijn Italiaanse “gevanggenschap” zijn geheim.
  Twee kamerleden (o.a Gersthuizen, SP)houden zich nog met de zaak bezig.

 • petje:

  De consulaire vertegenwoordiger zocht hem later ook nog in Rotterdam op. De minister wil dat het antwoord op deze consulaire zaak geheim blijft..

 • petje:

  Er is een verzoek d.d. 23 juni 2010 van het OM in Brescia om Cranendonk zijn straf in Nederland te laten uitzitten.

 • petje:

  Cranendonk woont nog steeds in het Weena gebouw in Rotterdam en wil aan de VPRO redacteur niks zeggen over zijn zaak. Hij verwijst naar zijn advocaat Inez Wesky maar ook die laat helemaal niks los..
  Wellicht gaat Cranendonk echter toch achter het gaas omdat het OM inmiddels een nieuw aangepast verzoek van het Italiaanse OM heeft ontvangen. Wellicht helpt de Argos uitzending daarbij.
  Laten we het hopen dat de klassejustitie ten aanzien van Cranendonk binnenkort afgelopen is..

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje, ook ik heb geluisterd. Nogmaals dank voor de tip. Mijn gedachten gingen daarbij ook uit naar onze onderduikers, Essen en Disselkoen.
  Voor een bagatel, een misverstand of een vrijwel verjaard staaltje van Poolse corruptie worden deze mensen actief gezocht door de politie. Worden ze opgepakt, dan volgt deportatie naar Polen.
  Intussen woont Cranendonk nog steeds in zijn riante flat aan het Weena en hij is vrij om te gaan en staan waar hij wil. De buren kennen hem wel, deze keurige meneer. Zelfs als de molens van Justitie eindelijk ook voor hem gaan malen, dan mag hij zijn straf in Nederland uitzitten. Misschien dat zijn goede vriend de diplomaat hem dan weer een bloemetje komt brengen. En uiteraard mogen de rechters zijn straf dan tot “Nederlandse” proporties terugbrengen…
  FOEI! Wat is die Overleveringswet toch een vals gedrocht!

 • petje:

  Overigens gebruikt deze wapenhandelaar en gifdumper Cranendonk al jarenlang het leugenverhaal dat hij niet kan brommen omdat zijn hulpbehopefende vrouw hem nodig heeft..
  Ook het interview in het Algemeen Dagblad van 3 april 2010 heeft Cranendonk een volledig gelogen verhaal over zijn onschuld in de zaak van de geleverde bazooka’s aan de Ndrangheta opgedist.
  Kortom, deze man en zijn zoon zijn doorgewinterde leugenfabrieken die deze zaak nog heel lang zullen rekken. Hopelijk gaat het hun in ieder geval financieel keihard raken.

  NB De Nederlandse staat en Justitie (Demmink)heeft vanaf het begin geweten dat Cranendonk wederrechtelijk zich in Nederland kon vestigen en zijn ondernemingen in Rotterdam weer kon opnemen. De kamerleden en hooglereraar gedragen zich erg formeel in het programma Argos net als de programmamakers zelf.
  De heer Cranendonk liep de jaren 90jaarlijks vooraan mee in een manifestatie van Nederlandse baretten en deed mee aan halve marathons. Willem Oltmans heeft over hem geschreven in zijn dagboeken. Cranendonk had zakelijke militaire contacten mer Desi Bouterse volgens Oltmans.

 • petje:

  Overigens is deze zaak METEEN met de hoogste geheimhouding omringd geweest: bij de arrestatie van deze wapenhandelaar werden GEEN initialen gebruikt om de identiteit van Cranendonk af te schermen van pers en publiek.
  Mede door de Kleintje Muurkrantserie Ship Ahoy (lopend vanaf januari 2010 na geluiden vanuit een Italiaans forum over de ontsnapte Cranendonk in wapen- en gifdumpzaken) konden we vrij snel achterhalen dat Theodor Cranendonk de wapenhandelaar was die in Rotterdam was gearresteerd..

 • petje:

  De Telegraaf pakt groot uit n.a.v. de onthullingen in het Argos radio programma over de zaak Theo Cranendonk:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/8807463/__Rel_over_geheime_deal__.html

 • petje:

  Ook het AD gaat er nu objectief over schrijven..
  De grond wordt nu heet onder de voeten van onze Theodor Cranendonk:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/564402/2011/01/22/Waarom-hield-Nederland-wapenhandelaar-mafia-uit-cel.dhtml

 • petje:

  Dit wordt een politiek affaire!
  Eindelijk!!!!!!!!!!!!!!!
  De PVV’ers op de Telegraaf site voelen de bui al hangen voor dit kabinet en hun Geert: dit gaat de VVD en de PVV stemmen kosten in bij de verkiezingen in maart..
  Laat de bom maar barsten!!

 • petje:

  Inmiddels heeft het ANP de zaak opgepikt en dan weet je dat het in alle dagbladen en nieuwssites terechtkomt..

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,

  Hoewel ik meestal rond deze tijd bezig ben met het eten en daarna niet meer achter de computer kruip, dacht ik tijdens de aardappels opeens aan jou en de zaak Cranendonk.

  Dank je wel voor alle goede info, want deze zaak loopt alle spuigaten uit. De discrepanties tussen de “rechtspositie” van mensen als Hörchner, Essen en Disselkoen, die volgens onze justitie moeten worden gedeporteerd naar Polen, en de manier waarop deze super criminele handelaar in wapens en afvalverwerking met zijden handschoentjes wordt aangepakt, het is om misselijk van te worden!

  Blijf ons alsjeblieft informeren. Want hoe ik ook mijn best doe, een Dame van Stand (Hihihi, hahaha, 😉 ) kan nou eenmaal niet alles alleen doen.

  Petje, DANK JE WEL!!!

 • mr. drs. BOU:

  p.s.: zijn foto was verwijderd, maar dank zij Google staat hij daar weer. En nu maar hopen dat hij daarop wordt gepakt!

 • Patrick:

  @ Petje,

  In welke (dag)boeken van Oltmans wordt Cranendonk genoemd? Want tot dusverre lopen de dagboeken tot 1979 (over twee weken komt een deel uit). Ik zie nergens zijn naam staan.

 • Patrick:

  Ik zie het in welke boeken het staat: het land der blinden en eenoog koning. De dagboeken komen hierover nog uit. Maar het is wel duidelijk welke connecties Cranendonk heeft. Oltmans vertelt dat Dirk Keijer (een andere zakenman) en Cranendonk zijn ingezet door de ‘invisible government’ om hem dwars te zitten in Suriname en uiteindelijk dus het land uit te werken. Deze twee heren waren zogenaamd van plan om (samen met Oltmans) een bouwproject te financieren.

 • petje:

  @Patrick
  Het staat in In het land der blinden wat een opwarmer was voor de uit te geven dagboeken. Ik neem aan dat wapenhandelaren Theodor Cranendonk en Dirk Keijer nog ruimschoots aan bod komen in de nog uit te geven Oltmansdagboeken:

  http://oudesite.papierentijger.org/blindenfrag.html

 • Patrick:

  @Petje
  Ik behoor helaas tot het selecte clubje mensen die alle dagboeken van Oltmans gelezen heeft (oplage dat verkocht is, is ongeveer 200-500 boeken per deel). Zonde (en heel dom!) dat mensen weinig interesse hebben in wat Oltmans schrijft want hij maakt duidelijk hoe het spel internationaal gespeeld wordt in de politiek. En natuurlijk hoe iemand bijna zijn leven lang gedwarsboomd kan worden door de overheid en niet alleen dat ook wat hij in zijn persoonlijke leven meemaakt is boeiend om te lezen en uniek in zijn soort. Hij is volkomen eerlijk niet alleen naar anderen maar ook naar zichzelf.

  Maar wat betreft Cranendonk, het is wel duidelijk waarom hij ‘gedekt’ wordt en welke connecties hij heeft, zulke mensen ontlopen gewoon hun straf.

 • […] deze vreemde zaak. Cranendonk is in Italie veroordeeld tot 11 jaar voor wapenhandel, maar wordt ook verdacht van betrokkenheid bij het illegaal dumpen van schepen met giftig afval. Ondertussen zit hij veilig […]

 • mr. drs. BOU:

  Dank je wel voor de tip, Argos!

  http://www.crimewatcher.nl/2011/05/argos-7-mei-nieuwe-feiten-over-de-zaak-cranendonk/

  Na de uitzending over wapenhandelaar Cranendonk op 22 januari dit jaar, beloven de makers van Argos om zaterdag met nieuwe feiten te komen over deze vreemde zaak. Cranendonk is in Italie veroordeeld tot 11 jaar voor wapenhandel, maar wordt ook verdacht van betrokkenheid bij het illegaal dumpen van schepen met giftig afval. Ondertussen zit hij veilig in Nederland, omdat hij niet uitgeleverd kan worden.

  Argos, zaterdag 7 mei, 12.15 uur op Radio 1.

 • Patrick:

  Het blijkt wel dat de dagboeken van Oltmans erg belangrijk zijn…..

 • ikke dus:

  …………….. en da niets meer , houdt het op , is hij vrij voor de rest van zijn dagen ? niet zo lang meer voor een inmiddels 80-jarige nietwaar ?

 • mrpettjo:

  Ik geloof dat ik de bejaarde wapenhandelaar Theo Cranendonk die ook in de olie zat (Midoil) heb gevonden.
  Meneer heeft nu reuma, verblijft in Rotterdams verpleeghuis voor intensieve zorg en vertelt of schrijft verhaaltjes (Zoete herinneringen) over zijn verleden op Nieuw Guinea. Uiteraard zonder iets los te laten over zijn latere loopbaan als wapenhandelaar die bazooka’s aan de Ndrangheta leverde, gifschepen lieten exploderen zodat ze zonken voor de Italiaanse kust en een mislukte spectaculaire bevrijding van Ndrangheta boss Emilio di Giovine (lang bevriend met dochter en model Cranendonk) en zijn broer Filipo (bevriend met Barbara F.) met Cubaanse huurlingen in een helicopter uit een steng bewaakte Portugese gevangenis.
  Ach, het is ook wat. Hij kan ook moeilijk die oudjes de stuipen op het lijf jagen met dergelijke criminele verhalen. Blijft wel dat deze op het oog aardige meneer nauwelijks heeft geboet voor zijn verleden als wapenhandelaar en jarenlang bedrijven had in Rotterdam bij het Weena terwijl hij gezocht werd in Italie:

  http://www.rrr.nl/ckfinder/userfiles/files/JouRRRnaalapril13.pdf (pagina 13)

 • mrpettjo:

  Dit moet toch Theo Cranendonk, de veroordeeld wapenhandelaar zijn (geboren 1931); hij heeft na een beroerte een meer menselijke uitdrukking op zijn gezicht, maar dit moet hem toch zijn;
  Hij was oorspronkelijk een groene baret en heeft dan gediend in Nieuw-Guinea in de jaren 50 en 60 toen het eiland onafhankelijk werd:
  http://www.rrr.nl/ckfinder/userfiles/files/JouRRRnaaljuni13.pdf (vanaf pag. 4 met grote foto)

 • mrpettjo:

  De reuma diende zich dus al aan: Theo Cranendonk liep als 80 plusser nog mee in de marsroutes. Maar was dit verslag niet van na april 2012 toen hij veroordeeld was tot 5 jaar gevangenisstraf..?? Vreemd toch! Of niet dan..?

  Ik merk dat onze oudste loper, Theo Cranendonk, steeds door een paar man wordt ondersteund. Heeft het echt moeilijk.
  Nadat er overleg is gehouden met het MT besluit Sander niet verder te wandelen. Het is ook al wat aan de late kant en wij moeten op tijd in Roosendaal zijn voor het eten.
  Rob D. Mes geeft ook aan dat er moet worden nagegaan of Theo op de kazerne kan slapen in een gewoon bed. Dat is beter voor zijn lichaam.

  http://cohartman.waarbenjij.nu/reisverslag/4393308/de-langstraat-en-halve-zolen-route

  Argos VPRO heeft inmiddels interesse getoond in de nieuwe feiten over Cranendonk’s Rotterdamse woonplek. Wellicht binnenkort weer een spannende radio-aflevering over de Cranendonk-saga ??

Recente reacties