Archief
Artikelen

Vandaag even een korte post, want terwijl de Global Warming Hoax in Washington volledig ondersneeuwt, is het ook in Afghanistan winter. Vandaag zegt de krant:

Kabul, 8 febr. Honderden Afghanen zijn gevlucht voor een NAVO-offensief dat op handen is in een gebied in het zuiden van het land dat in handen is van de Talibaan. Het gaat naar verwachting om het grootste offensief sinds de oorlog in Afghanistan begon in 2001.


Intussen praat men in Den Haag over het omzetten van de vredes gevechtsmissie in een trainingsmissie. De Afghanen moeten nog leren hoe je een wegblokkade vormt en hoe je een huis binnenvalt, zei de TV. Dat zijn moeilijke zaken om te leren, want de meeste Afghanen zijn analfabeet en ze weten zelfs niet hoe je een WC moet gebruiken. Dat zei de TV er nog bij.

Hoeveel Afghanen zouden er reeds zodanig zijn bevrijd door onze vredesmissies, dat ze nu leven in vluchtelingenkampen? Al Jazeera liet vandaag even weten wat de “Global Warming” van hun land voor hen betekent.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

6 Reacties op “Global warming en de Afghaanse winter”

 • mr. drs. BOU:

  Een kritiek op het voornemen om de gevechtsmissie om te zetten in een trainingsmissie kwam van Henk Hofland.
  Hij schrijft in het NRC:

  Als de NAVO goed haar best blijft doen, zal er binnen afzienbare tijd een nationaal Afghaans leger van 150.000 man op de been zijn gebracht. Dat klinkt goed. Maar welke regering zal het dan dienen? Komt na president Karzai die zich met een onnavolgbare corruptie heeft laten herkiezen, een staatshoofd dat ons even vriendschappelijk gezind zal zijn? Of zijn we nu bezig de soldaten te trainen die onder een volgende president onze vijand zullen zijn? Volstrekt uitgesloten is het niet.

 • petje:

  Al 12 burgerdoden zijn te betreuren bij Marjah. Natuurlijk zijn de excuses niet van de lucht en wordt er een onderzoek aangekondigd. Want: the show must go on..

  (..)
  Generaal Stanley McChristal, de hoogste NAVO-generaal in Afghanistan, heeft zijn excuses voor de burgerdoden aangeboden aan president Karzai. “Het is spijtig dat in de loop van onze gezamenlijke inspanningen onschuldige levens verloren zijn gegaan. We spreken ons diepe medeleven uit en verzekeren dat we er alles aan doen om toekomstige incidenten te voorkomen”, stond in een verklaring van McChristel.

  President Karzai betreurde de burgerdoden. Hij heeft een onderzoek ingesteld naar het incident. Karzai riep voorafgaand aan de operatie al op tot voorzichtigheid. President Karzai had kort voor het offensief alle troepen opgeroepen om de burgers te ontzien. Bij ISAF-operaties in Afghanistan vallen tot grote ergernis van Karzai regelmatig burgerdoden

  http://nos.nl/artikel/136709-burgerdoden-bij-offensief-in-marjah.html

 • petje:

  Vanochtend bij de kro interessante items over de Irak- en Afghanistanoorlog:

  NAVO-offensief in Afghanistan een ramp voor de burgers
  Het NAVO-offensief in Zuid-Afghanistan is een farce en heeft desastreuze gevolgen voor de burgerbevolking, zegt instituut ICOS dat onderzoek doet naar veiligheid en ontwikkeling in Afghanistan. Jorrit Kamminga is onderzoeker bij ICOS. Zaterdag trok de NAVO met 15.000 man de provincie Helmand binnen. Het stadje Marjah, Taliban-bolwerk en centrum van de papaver-handel zou inmiddels ingenomen zijn. Duizenden burgers zijn gevlucht naar vluchtelingenkampen waar niets voor hen geregeld is. En het is koud daar: -20 C

  http://goedemorgennederland.kro.nl/uitzending.aspx?id=243567
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/6041983/__Bolkestein__Balkenende_moet_weg__.html

 • mr. drs. BOU:

  “Duizenden burgers zijn gevlucht naar vluchtelingenkampen waar niets voor hen geregeld is. En het is koud daar: -20 C.”

  Triest, Petje! Meer dan triest! En of de doden nou burgers of “Taliban” waren, dat maakt nauwelijks nog verschil. De aanval is namelijk niet gericht tegen de Taliban, maar op Pashtun-tegenstanders van de Noordelijke Alliantie, de corrupte krijgsheren o.l.v. Karzai, die nu aan de macht zijn.

 • petje:

  Toch nog goed nieuws na de beschamende Balkenende soap in de Tweede Kamer van afgelopen nacht:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/6054304/__Deel_Irak-notulen_moet_vrijgegeven__.html?p=7,2

 • petje:

  Malalai vertelt vanavond in Netwerk dat de aanwezigheid van NAVO in Afghanistan de corrupte krijgsheren in het zadel heeft gehouden en wil dat ook Nederland meteen uit Afghanistan vertrek:

  De Afghaanse ex-politica Malalai Joya (31) is voor een auteursbezoek in Nederland. Ze schreef het aangrijpende boek ‘Een vrouw tussen krijgsheren’, dat sinds vorige week in de boekhandel ligt. Hierin vertelt ze het verhaal over de tragische recente geschiedenis van Afghanistan aan de hand van persoonlijke ervaringen.

  Malalai Joya is door BBC uitgeroepen tot dapperste vrouw van Afghanistan. Ze was nog geen dertig jaar oud toen ze al internationale erkenning kreeg als parlementslid van Afghanistan. Malalai komt op voor vrouwenrechten, democratie en vrijheid van meningsuiting.

  Maar in mei 2007 wordt ze geschorst als parlementslid door beledigende woorden over mede-volksvertegenwoordigers: ‘Deze drugsbazen en krijgsheren zijn gevaarlijker voor de toekomst van ons land dan de taliban.’ Ook vergeleek ze het parlement met een beestenstal. Sinds haar schorsing leeft Malalai Joya onder bewaking en steeds in een andere woonplaats in Afghanistan.

  Ondanks de levensbedreigingen en intimidaties die daarop volgden zet ze haar strijd onverminderd voort. In 2009 won zij dan ook de International Anti-discrimination Award.

  In Netwerk een interview met de jonge activiste waarin ze meer vertelt over haar persoonlijke ervaringen.

  Het boek ‘Een vrouw tussen krijgsheren’ van Malalai Joya is verschenen bij De Geus en ligt al in de boekwinkels.

  http://www.netwerk.tv/uitzending/2010-02-17/dapperste-vrouw-afghanistan-voor-auteursbezoek-nederland

Laat een reactie achter