Archief
Artikelen

Dank zij Climate Gate en de koude winter die volgde op de klimaatconferentie in Kopenhagen, krijgen de mensen die zich verzetten tegen de global warming hoax langzaam maar zeker de publieke opinie mee. Dr. Richard Lindzen is een klimaatwetenschapper van het Massachusetts Institute of Technology, die zich binnen het wetenschappelijke debat al jaren verzet tegen de global warming hoax. Lindzen is ook een van de leiders van de Cooler Heads Coalition, een vereniging die wordt gesteund door het Competitive Enterprise Institute en die middels informatie en lezingen duidelijk wil maken dat global warming door CO2 een volstrekt onbewezen en voorbarige hypothese is.

Voor wie werkelijk geïnteresseerd is in de klimaat-discussie, is deze lezing van dr. Lindzen zeer informatief. Dank zij de projectie van de tekst is de lezing ook goed te volgen. Verder heb ik genoten van het gevoel voor humor van dr. Linzen, maar u hoeft dit natuurlijk niet te delen. De conclusie is interessant, want de global warming theorie berust op de aanname van een positieve feedback. Als de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer stijgt, dan zou dat volgens de klimaatmodellen leiden tot de vorming van wolken, hetgeen het broeikaseffect zou versterken. De uitstraling van warmte van de aarde naar de ruimte zou dan afnemen. Dit blijkt echter niet het geval, de relatie blijkt in werkelijkheid zelfs omgekeerd! Dank zij de negatieve feed-back, dit in de vorm van minder wolken en een verhoogde uitstraling, kan een verhoging van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet of nauwelijks leiden tot een verhoging van de temperatuur op aarde.

Er zijn op dit moment ook weer mensen die waarschuwen voor een gevaarlijke global cooling, maar alle klimaatschommelingen van de afgelopen decennia vallen binnen de marge van strikt normaal. Een zelfde klimaat-alarmisme (er komt een ijstijd!) deed ook al de ronde in de jaren ’70 van de vorige eeuw, om daarna plaats te maken voor de global warming hoax. Hoewel het deze winter nogal koud is, zijn de temperaturen beslist niet uniek of extreem. Het huidige winterweer duidt dus niet op het begin van een nieuwe ijstijd. Ook dat volgt uit de lezing van dr. Lindzen.

Cooler Heads with Dr. Richard Lindzen duurt 55 minuten.

Toegift: Larry King: Bill Nye vs. Richard Lindzen
(let ook op de suggestieve beelden op de achtergrond!)

Klein extraatje: Lindzen: Scientists Forced to Promote AGW
(hoe de Global Warming hoax de wetenschappelijke wereld corrumpeert)

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

38 Reacties op “Houd je hoofd koel met dr. Richard Lindzen”

 • mr. drs. BOU:

  Een Nederlandse website met wetenschappelijke informatie over het klimaat en de global warming hoax staat hier. De schrijver is een geograaf: Rob de Vos. Ik heb er vandaag met veel plezier rondgekeken.

 • Eheu:

  Lett. ‘Off-Topic’:
  Dank, beste Bou!
  “Ach!”

 • petje:

  Meer breaking nieuws over de leugens in de IPPC rapportage inzake de zogenaamde meltdown van de Himalaya gletschers:

  World misled over Himalayan glacier meltdown
  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article6991177.ece?token=null&offset=0&page=1

 • petje:

  Volgens de Volkskrant is er geen sprake van een climategate.. Wel is er een zwak – onjuist onderbouwd – onderdeel in het IPCC rapport over de dramatische afname van de Himalaya gletschers:
  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1339992.ece/Klimaatpanel_erkent_misser_gletsjers

 • petje:

  Kijk eens wat een jokkebrokken die IPCC wetenschappers zijn. Het is nogal een significant verschil 2035 OF 2350. Ik denk dat deze club zich nu definitief buiten de discussie heeft geplaatst. We dienen alert te zijn dat deze zaak niet alsnog in de doofpot terecht komt te meer daar veel zogenaamde kwaliteitskranten en -actualiteitenrubrieken climate gate blijven bagatelliseren en soms ronduit ontkennen..:

  (..)
  Leesfoutje
  Het rapport van het IPCC met de onjuiste informatie werd in 2007 aan beleidsmakers uitgedeeld. In het rapport werd de informatie over het smelten van de gletsjers veel stelliger gebracht dan op basis van wetenschappelijk onderzoek verantwoord was.

  Er bestaat nog veel twijfel over het smelten van de gletsjers, de oorzaken hiervan en de snelheid waarmee het gebeurt. Volgens een J. Graham Cogley, een Canadese professor, zijn de gletsjers pas in 2350 gesmolten en was 2035 een ‘leesfoutje’.

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/256205/VNklimaatinstituut-IPCC-erkent-blunder-gletsjers.htm

 • mr. drs. BOU:

  Petje, hetzelfde gebeurt met de Kilimanjaro. Ik ga het nu niet opzoeken, maar op deze hoge berg in Afrika trekken de gletsjers zich terug. Aha, Global Warming! Welnee, het blijkt dat er op dit moment weinig neerslag valt. Het regent minder, het sneeuwt dus ook minder. Het wordt niet warmer, maar droger. Het resultaat is dat de eeuwige sneeuw op de bergtop langzaam maar zeker verdwijnt. Ook als het vriest, kan sneeuw sublimeren, het verdampt gewoon.

  Tot zover de Global Warming Hoax, we houden het hoofd liever koel.

 • mr. drs. BOU:

  Een prachtig gedicht over de Global Warming Hoax: Gloeibekgas.

 • petje:

  Ja hoor, er kunnen meer fouten in het IPPC rapport staand zegt het hoofd in de Engelse krant The Times..

  In het VN-klimaatrapport, waarin onlangs de gletsjerblunder kwam bovendrijven, staan zeer waarschijnlijk nog meer missers. De chef van het onderzoek, dat in 2007 samen met klimaatgoeroe Al Gore de Nobelprijs voor de Vrede won, spreekt van een ‘collectief falen’.

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/256448/VN-Mogelijk-nog-meer-fouten-in-klimaatrapport.htm
  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article6999051.ece?token=null&offset=0&page=1

 • petje:

  VN-Klimaatspecialist: Fout gletsjers was maar 1 pagina
  maandag 25 januari 2010 18:00

  Het IPCC panel van de Verenigde Naties (VN) dat de opwarming van de aarde onderzoekt, gaat de cijfers over het smelten van de Himalaya-gletsjers opnieuw berekenen.
  De IPCC-wetenschapper Jean-Pascal van Ypersele probeerde vandaag het nieuwe schandaal in climategate af te zwakken: ‘Het gaat slechts om één pagina uit een rapport van ruim negenhonderd pagina’s,’ aldus Van Ypersele, professor van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL).
  (..)

  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article7001693.ece
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/256606/VNKlimaatspecialist-Fout-gletsjers-was-maar-1-pagina.htm

 • petje:

  De klimaatveranderingswetenschappers in Nederland lijken na een hervorming van het IPCC weer volle kracht vooruit te willen gaan..

  http://www.nrc.nl/opinie/article2467237.ece/VN-klimaatpanel_moet_drastisch_hervormen

  Ook bij de NASA was er sprake met gesjoemel en geheimdoenerij met cijfers en jaartallen. Dit was al voor Kopenhagen actueel in een deel van de Amerikaanse pers:

  http://www.washingtontimes.com/news/2009/dec/03/researcher-says-nasa-hiding-climate-data/

 • petje:

  Minister Cramer laat het IPCC rapport op enkele onderdelen onderzoeken door een onderzoekbureau van haar eigen departement (Milieu planbureau). Geen onafhankelijk onderzoek dus. De minister verweet het VVD kamerlid Nepperus een klimaatsceptische houding aan te nemen (uit electyorale overwegingen vanwege de antihouding van de PVV in deze). Zelfs een parlementair verslaggever van de NOS ging daarin mee en wond zich op over de VVD zonder enige terughoudendheid of zelfkritiek in acht te nemen.. (genant gewoon). Blijkbaar moet het bestaande beleid koste wat het kost doorgang vinden. En de oude media steunen de minister daarbij openlijk..
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/256924/Cramer-wil-IPCConderzoeken-over-laten-doen.htm

 • petje:

  Kijktip over climategate (Nieuwslicht, wetenschapsprogramma)

  In ‘Nieuwslicht’ op donderdag 28 januari:

  Het IPCC, het klimaatbureau van de Verenigde Naties en winnaar van de Nobelprijs voor de vrede is hard bezig haar gezag te verliezen.

  Nadat uit uitgelekte emails bleek dat Britse wetenschappers het beeld van klimaatveranderingen belangrijker leken te vinden dan de feiten bleek deze week dat er totaal ongefundeerde voorspellingen over het verdwijnen van gletsjers in de Himalaya, het verdwijnen van het regenwoud en het ontstaan van tornado´s in de rapportages van het het IPCC staan.

  Nieuwslicht vraagt aan geoloog Salomon Kroonenberg van de Konklijke Academie van Wetenschappen of er nog iets over is van de klimaatwetenschap

  http://omroep.vara.nl/Uitzending-gemist.uitzending_gemist.0.html?&aflID=10577022&cHash=e425445417

 • mr. drs. BOU:

  Dit is goed nieuws: het grote publiek trapt er niet meer in! De Global Warming CO2-hoax is aan het weg-ebben.
  Benny Peiser: de climatescare is over duurt 7 minuten.

 • petje:

  Minister Cramer heeft nogal kwistig gestrooid met subsidies richting mileuclubs in de aanloop naar “mijlpaal” Kopenhagen:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/5933962/__Duyvendak_strooit_met_subsidie__.html?p=18,1

 • petje:

  Uitstekende website met veel actueel climategatenieuws met o.a. ook geschreven interview met Benny Peiser:
  http://climategate.nl/

 • petje:

  RTL nieuws ontmaskerde al in 2008 de deltacommissie terwijl het NOS journaal en de zgn. kwaliteitskranten het enige harde nieuws over deze deltacommissie doelbewust onder tafel werkten:

  http://climategate.nl/2010/01/…..#more-1166
  Van Marcel hoorde ik dat Glaciergate het NOS 8 uur Journaal had gehaald. En inderdaad! Woensdag 27 januari, een dag voor het historische Glaciergate-debat in de Tweede Kamer, was de dag dat Nederland op een dergelijk gerenommeerd nieuwsinstituut eindelijk eens een lesje in sceptisme kreeg. Diederik Samsom hoefde de deur eigenlijk helemaal niet meer open te zetten: dat is gebeurd met de epische Glasnost-hack van de CRU e-mails. Zoals Linux heel geleidelijk het monopolie van de proprietary software ondergraaft zo is climategate een sluipmoordenaar, een kruipende maar onstuitbare heidebrand voor het klimaatestablishment.

  Hieronder een vergelijkbaar historisch televisiemoment op het RTL4 Journaal van 4 oktober 2008…:

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje, je links doen het niet en het lukt me ook niet om ze te repareren. De beste manier is: selecteer een stukje tekst en druk op de knop: link. Dan verschijnt er een bordje waarin je de link kunt plaatsen. Druk op OK, dan is het een embedded link.

  YouTubes kun je plaatsen door de embed-code te kopiëren. Op YouTube staat daar boven het woordje “Insluiten”. Plaats je cursor in de code, doe Ctrl-a, Ctrl-c. Ga naar Boublog en doe Ctrl-v. Dan staat er een heel verhaal dat onleesbaar is, maar als je de reactie plaatst, staat de YouTube in je reactie.

  Deze aanwijzing geldt natuurlijk voor iedereen. 😉

 • petje:

  Doorbraak Glaciergate op NOS Journaal

  Van Marcel hoorde ik dat Glaciergate het NOS 8 uur Journaal had gehaald. En inderdaad! Woensdag 27 januari, een dag voor het historische Glaciergate-debat in de Tweede Kamer, was de dag dat Nederland op een dergelijk gerenommeerd nieuwsinstituut eindelijk eens een lesje in sceptisme kreeg. Diederik Samsom hoefde de deur eigenlijk helemaal niet meer open te zetten: dat is gebeurd met de epische Glasnost-hack van de CRU e-mails. Zoals Linux heel geleidelijk het monopolie van de proprietary software ondergraaft zo is climategate een sluipmoordenaar, een kruipende maar onstuitbare heidebrand voor het klimaatestablishment.

  Hieronder een vergelijkbaar historisch televisiemoment op het RTL4 Journaal van 4 oktober 2008…

  http://climategate.nl/2010/01/30/doorbraak-glaciergate-op-nos-journaal/#more-1166

 • petje:

  Globale Opwarming, Einde van het Grote Verhaal:
  http://web.me.com/sinfonia1/Clamour_Of_The_Times/Clamour_Of_The_Times/Entries/2010/1/30_Global_Warming%3A_the_Collapse_of_a_Grand_Narrative.html

  Trouwens, meisje Halsema heeft nog steeds geen kritisch geluid over climategate laten horen; ze denkt zelfs dat Groen Links kan gaan cashen met o.a. het klimaatverhaal en met haar opnieuw als lijsttrekker (in DWDD). Dit kan zwaar gaan tegenvallen..

 • mr. drs. BOU:

  Gisteren op EenVandaag: Klimaatpanel IPCC in opspraak.

  Het rapport van het IPCC, dat samen met Al Gore in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede won, blijkt ernstige wetenschappelijke blunders te bevatten. De pijnlijke fouten in het rapport over klimaatverandering tasten de geloofwaardigheid van het VN-klimaatpanel aan en roepen vragen op over de werkwijze van het IPCC.

  Politici gebruiken informatie uit het rapport om beslissingen te nemen waar miljarden mee gemoeid zijn. Nu blijkt dat het IPCC zich niet aan haar eigen regels houdt die voorschrijven dat elke wetenschappelijke bewering goed gecontroleerd is. Hoe kon het VN-klimaatpanel zo blunderen? EenVandaag spreekt onder meer de professor die de fout in het rapport naar buiten bracht en een aardrijkskunde-promovendus wiens dissertatie als bron voor het IPCC-rapport diende. De betrouwbaarheid van het belangrijkste onderzoek naar de opwarming van de aarde staat nu ter discussie.

  Klimaatpanel IPCC in opspraak duurt 8 minuten.

  sitestat

 • petje:

  De minister wil geen fouten meer.. Vandaag is de volgende kapitale (meet)fout openbaar geworden. Meetstations in koude en hoge gebieden zijn vanaf 1990 afgestoten wat leidde tot systematische meetfouten (te warme uitkomnsten):
  http://www.elsevier.nl/web/Nie…..etfout.htm

  Dit is een Amerikaans artikel over de kwestie van de radicale afname van meetstations vanaf 1990 en de invloed ervan op de meetgegevens volgens klimaatwetenschapper Joseph D’Aleo:
  http://wattsupwiththat.com/200…..ture-data/

 • petje:

  Het doelbewuste terugbrengen van de meetstations met 75 procent in 1990 om de meetgegevens te beinvloeden is weliswaar al oud nieuws, maar Telegraaf opent nu frontaal de aanval op minister Cramertje vanwege haar ad hominem uitspraken van de afgelopen dagen..:
  http://climategate.nl/2010/02/04/vandaag-chocoladeletters-voor-minister-cramer/

 • petje:

  De NOS past censuur toe op haar website lijkt het. Ik heb onderstaande reacties bij de klimaatweblog Aftermath geplaatst en die blijven ook vandaag onzichtbaar omdat mijn “comment is awaiting moderation”. Ik heb inmiddels gevraagd waarom ze niet worden geplaatst.

  pat zegt: Your comment is awaiting moderation. 04-02-10 om 11:29
  De minister wil geen fouten meer.. Vandaag is de volgende kapitale (meet)fout openbaar geworden. Meetstations in koude en hoge gebieden zijn vanaf 1990 afgestoten wat leidde tot systematische meetfouten (te warme uitkomnsten):
  http://www.elsevier.nl/web/Nie…..etfout.htm
  pat zegt: Your comment is awaiting moderation. 04-02-10 om 11:38
  Dit is een Amerikaans artikel over de kwestie van de radicale afname van meetstations vanaf 1990 en de invloed ervan op de meetgegevens volgens klimaatwetenschapper Joseph D’Aleo:
  http://wattsupwiththat.com/200…..ture-data/
  pat zegt: Your comment is awaiting moderation. 04-02-10 om 12:19
  De Telegraaf, VVD en PVV openen frontaal de aanval op minister Cramer:
  http://climategate.nl/2010/02/…..er-cramer/
  Ik moet zeggen dat ik voor een goed milieubeleid ben, maar niet op deze manier waarbij wetenschap, politici en media de burgers voor de gek houden.
  Ik denk ook dat de IPCC en de WHO (vogelgriep, mexicaanse griep)schandalen aantonen dat we alert moeten zijn op de macht van multinationals en lobbygroepen die de macht van nationale staten willen overhevelen naar een wereldregering. Op de Bilderbergconferenties en andere geheime meetings is de wereldelite druk in de weer een wereldregering voor te bereiden.
  Ook de hoofdredacteuren van de Volkskrant en het NRC zijn al eens uitgenodigd zodat de lezers dus vanaf hun deelname geen nieuws meer krijgen over deze globalistische machtsoperatie. En de NOS doet natuurlijk kritiekloos mee met onze voormalige kwaliteitskranten. In alle wersterse landen schuiven hoofdredacteuren geregeld aan bij conferenties als van Bilderberg. De gevolgen voor de waarheidsvinding laten zich gemakkelijk raden. En onze koningin vindt het allemaal uitstekend..
  Hopelijk krijgt de publieke omroep snel een BBC model want het huidige model is totaal bankroet.

  http://weblogs.nos.nl/klimaat/2010/01/26/%E2%80%9Caftermath%E2%80%9D%E2%80%A6/

 • petje:

  De NOS heeft mijn reacties op bovengenoemde weblog inmiddels wel geplaatst, maar wel na aandrang van mijn kant..

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,
  De grootste en meest overtuigende vijand van de Global Warming theorie is volgens mij het huidige winterweer. En nu maar hopen dat al die klimaat-freaks iets hebben geleerd van de hocky-stick van Al Gore. 😉

 • petje:

  Nieuw Cimategate hoofdstuk: Doogte-gate in Australie

  (..)there’s no evidence in the Murray Darling drought of man-made warming, says a new study in Geophysical Research Letters, this new study:
  Previous studies of the recent drought in the Murray-Darling Basin (MDB) have noted that low rainfall totals have been accompanied by anomalously high air temperatures. Subsequent studies have interpreted an identified trend in the residual timeseries of non-rainfall related temperature variability as a signal of anthropogenic change, further speculating that increased air temperature has exacerbated the drought through increasing evapotranspiration rates. In this study, we explore an alternative explanation of the recent increases in air temperature. This study demonstrates that significant misunderstanding of known processes of land surface – atmosphere interactions has led to the incorrect attribution of the causes of the anomalous temperatures, as well as significant misunderstanding of their impact on evaporation within the Murray-Darling Basin…

  However, to accept the correlation [between temperature and rainfall] as the sole basis for the attribution of cause to human emissions is to implicitly assume that the correlation represents an entirely correct model of the sole driver of maximum air temperature. This is clearly not the case.

  What’s causing the evaporation and temperatures is not (man-made) warming. It’s kind of the other way around: more sunshine, through lack of cloud cover, and lack of rain and therefore evaporation is causing higher temperatures.

  http://wattsupwiththat.com/2010/02/08/ipcc-gate-du-jour-aussie-droughtgate/#more-16206

 • petje:

  De Zweedse geoloog en fysicus Axel-Axel Moerner geloofde al voor Climategate totaal niets van de theorie van zeespiegelstijging. Hij verwijt de IPCC wetenschappers alleen in computermodellen te geloven en hun ervaringsdeskundigheid in de wilgen te hebben gehangen.

  (..)if there is one scientist who knows more about sea levels than anyone else in the world it is the Swedish geologist and physicist Nils-Axel Mörner, formerly chairman of the INQUA International Commission on Sea Level Change. And the uncompromising verdict of Dr Mörner, who for 35 years has been using every known scientific method to study sea levels all over the globe, is that all this talk about the sea rising is nothing but a colossal scare story.
  (..)

  http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/5067351/Rise-of-sea-levels-is-the-greatest-lie-ever-told.html

 • mr. drs. BOU:

  Nu gelooft De Pers ook al niet meer in Global Warming. Waar moet dat toch naar toe met deze wereld? 😉

 • petje:

  Het gelijk van klimaatscepticus avant la lettre dr. Henk Tennekes en hoe hij werd gemarginaliseerd en er uit werd gewerkt bij het KNMI vanwege zijn kritische wetenschappelijke opstelling:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/6024018/__HET_GELIJK_VAN_HENK_TENNEKES__.html

 • mr. drs. BOU:

  Goed artikel, Petje! Dank je wel.

  En het probleem bestaat natuurlijk niet alleen in de klimaatwetenschap. In de psychologie was er ooit de affaire Buikhuisen, rond een professor die onderzoek wilde doen naar de biologische factoren van agressie. De man is uitgekotst, ontslagen en antiekhandelaar geworden. En wat dacht je wat? Dertig jaar na dato was men druk bezig met onderzoek naar biologische factoren van agressie.

  Ook in de wetenschap geldt: de main stream heeft altijd gelijk en heeft de main stream geen gelijk, dan worden de dissidenten verwijderd.

 • petje:

  Climategateprofessor: Er was eerder klimaatopwarming

  Jones erkent nu dat de opwarmingscurves tussen 1860-1880, 1910-1940 en 1975 tot en met nu vrijwel identiek zijn. Ook geeft de vroegere alarmist toe dat het in de vroege middeleeuwen mogelijk net zo warm is geweest als nu.

  Jones’ interview is een enorme U-bocht. Jarenlang verdedigde hij de zogenaamde hockeystick die zou bewijzen dat de afgelopen jaren ongekend warm zijn geweest.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/6032171/__Klimaatprof_slaat_om__.html?p=18,1
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/258295/Climategateprofessor-Er-was-eerder-klimaatopwarming.htm
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8511670.stm

 • petje:

  Phil Jones, the beleaguered British climate scientist at the centre of the leaked emails controversy, is facing fresh claims that he sought to hide problems in key temperature data on which some of his work was based.

  A Guardian investigation of thousands of emails and documents apparently hacked from the University of East Anglia’s climatic research unit has found evidence that a series of measurements from Chinese weather stations were seriously flawed and that documents relating to them could not be produced.

  http://www.guardian.co.uk/environment/2010/feb/01/leaked-emails-climate-jones-chinese

 • mr. drs. BOU:

  Petje, ik zet het ook maar even hier:

  Minister Cramer heeft GeenStijl weer eens gehaald.

  Intussen is de Global Warming Hoax wel volledig main stream. Ik ben heel benieuwd naar de volgende hoax. Misschien kan 2012 nog wat doen, want volgens mij zijn er nog altijd plenty mensen die geloven dat de Mayakalender uitwijst dat er op 21 december 2012 een ramp gebeurt, het einde van de wereld of het begin van een nieuw tijdperk of zoiets. En dat zou dan komen omdat de aarde, de zon en het centrum van de Melkweg exact op een lijn staan!

  Voor mensen met een klein beetje begrip van de geometrie: De aarde draait rond de zon in een vlak dat men de ecliptica noemt en dit vlak maakt een hoek van ongeveer 60 graden (de exacte waarde moet ik opzoeken) met het vlak van de Melkweg.

Recente reacties