Archief
Artikelen

Het huidige Viva Palestina konvooi, onder andere bestaande uit 250 vrachtwagens met hulpgoederen voor Gaza, krijgt in de Nederlandse media geen enkele aandacht, zelfs niet van de bloggers! Alleen op de Viva Palestina website kan men de gebeurtenissen goed volgen.
Het konvooi bevindt zich nu al 5 dagen in Aqaba. Men wilde van daar naar Nuweiba varen, een havenstad in de Sinaï aan de Golf van Aqaba, maar Egypte heeft dat verboden. Men heeft nu besloten om terug te keren naar Syrië, om dan van Latakia naar El Arish te varen. Egypte zou daar wel toestemming voor hebben gegeven.

In maart van dit jaar heeft George Galloway ook al een Viva Palestina konvooi georganiseerd. De route ging toen van Londen eerst naar België en dan door Frankrijk en Spanje naar Marokko. Van daar ging het konvooi via Algerije en Tunesië naar Libië. Overal werd het Viva Palestina konvooi met enthousiasme begroet door de bevolking, maar niet door de overheid. Alleen de regering van Libië gaf daadwerkelijke steun en verdubbelde zelfs het aantal vrachtwagens met hulpgoederen! Ook dat konvooi werd tegengehouden door Egypte en in El Arish dreigde de situatie zelfs volledig uit de hand te lopen, maar ten slotte wisten ze Gaza toch te bereiken. Press TV, een onafhankelijke Engelstalige Iraanse zender, heeft van dit konvooi een video-verslag gemaakt. De afspeellijst staat hier, maar hij laat zich ook embedden.

Viva Palestina TV Documentary ‘Lifeline to Gaza’ duurt 52 minuten.

Update: Lees hieronder verder, voor bruikbare links.

Gelukkig komt de aandacht voor Viva Palestina in bloggersland nu op gang. Op WantToKnow.nl stond vandaag een lang en indringend artikel: Een ‘STILLE’ schreeuw om recht.

De beste site om de hele internationale actie te volgen, blijkt Gaza Freedom March. Daarop staan, naast het laatste nieuws van het konvooi, ook de acties en demonstraties in allerlei andere landen.

Ook het Nederlands Palestina Komitee bericht over het Viva Palestina konvooi. Er doet ook een Nederlandse delegatie mee aan de Gaza Freedom March. De deelnemers staan op de website van Steun Palestina.

De grote demonstratie, een mars van Caïro naar Gaza en de grens met Israël, zal plaats vinden op 31 december.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter

Recente reacties