Archief
Artikelen

Onlangs las ik ter leering ende vermaeck een spannend boek: Omwille van de Troon door Tomas Ross. Het gaat over de strapatsen van prins Bernhard, de Greet Hofmans affaire en de Stadhoudersbrief. Het was een roman, maar dan wel gebaseerd op historische feiten. Wie meer wil weten van die Stadhoudersbrief van prins Bernhard, kan deze twee artikelen van Ton Biesemaat lezen.

Na alle belastingontduiking en het gedoe rond het ene luxe vakantie-paradijs na het andere voor Alex en Max, is Nederland nu al weer in rep en roer over Oranje. De kersttoespraak van Bea is dit jaar met hoon ontvangen. Dit is wat zij te zeggen had:

De crisis komt volgens haar door internet, we moeten elkaar in de ogen zien, in plaats van ons virtueel te informeren over het doen en laten van de Bilderberg-club en de strapatsen van Oranje. De reacties op deze schandalige hypocrisie waren dan ook niet mals. Het wachten is nu nog op de uitslag van het onderzoek van de Ombudsman naar de gang van zaken rond de echtscheiding van Edwin de Roy van Zuydewijn

EenVandaag berichtte reeds op 1 april van dit jaar: Onderzoek naar machtsmisbruik Kabinet der Koningin.

De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer start een officieel onderzoek naar vermeend machtsmisbruik door het Kabinet der Koningin en het Ministerie van Algemene Zaken. Dat zegt hij vandaag in EénVandaag. De ombudsman zegt voldoende aanknopingspunten te hebben om een klacht van Edwin de Roy van Zuydewijn in behandeling te nemen. “De klacht van de heer De Roy van Zuydewijn gaat over onrechtmatige overheidsinmenging in zijn leven, sinds hij een relatie kreeg met Prinses Margarita”, aldus Brenninkmeijer. Hij verwacht het onderzoek eind december te hebben afgerond.

sitestat

En op 2 april vroeg EenVandaag zich af: Hoever gaat de macht van het koningshuis?

De Ombudsman onderzoekt in hoeverre Edwin de Roy van Zuydewijn is dwarsgezeten door de overheid. Is dit eigenlijk voor het eerst of komt dat vaker voor? Zijn er paralellen te trekken met andere, eerdere zaken? En hoever gaat de macht van het Koningshuis? In EénVandaag o.a. een gesprek hierover met Jan Kikkert, auteur van verschillende boeken over het Koningshuis.

sitestat

Op 10 november van dit jaar kopte EenVandaag: Balkenende frustreert onderzoek Ombudsman.

Premier Balkenende heeft het onderzoek van de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer naar het Kabinet der Koningin proberen tegen te houden. Het Kabinet der Koningin zou een rol hebben gespeeld in het dwarsbomen van het persoonlijk en zakelijk leven van Edwin de Roy van Zuydewijn. In april van dit jaar maakte de ombudsman in EenVandaag bekend klachten hierover zo serieus te nemen dat hij een officieel onderzoek instelde. Vanavond in EenVandaag uitgebreid aandacht voor het onderzoek.

Lees verder…

sitestat

Op 18 november opnieuw in EenVandaag: De Roy van Zuydewijn over gelekte brieven.

Vorige week lekte de briefwisseling uit tussen premier Balkenende en Nationale Ombudsman Brenninkmeijer over het onderzoek naar tegenwerking van Edwin de Roy van Zuydewijn uit. Vanavond reageert De Roy van Zuydewijn in EenVandaag voor het eerst op de ontwikkelingen.
Ook meldt De Volkskrant vandaag dat Ombudsman Brenninkmeijer Felix Rhodius, de voormalige rechterhand van koningin Beatrix onder ede wil horen over zijn eventuele betrokkenheid bij tegenwerking van De Roy van Zuydewijn. Hiermee lijkt een volgende confrontatie tussen Brenninkmeijer en premier Balkenende onvermijdelijk. Volgens de premier is de Ombudsman niet bevoegd om onderzoek te doen naar het Kabinet der Koningin. De Ombudsman wil hangende het onderzoek niet zelf reageren op de zaak.

sitestat

Micha Kat legde weer eens feilloos de link naar de Demminkdoofpot. En dan is er nog dat oude schandaal rond Jorge Zorreguieta, de vader van onze eventuele toekomstige koningin. Niet alleen bleek hij betrokken bij de Junta in Argentinië, maar later ook bij de economische plundering van het land. En vlak voor Kerstmis bracht Netwerk opnieuw een Oranje-schandaal aan het licht: De wapenhandel van Prins Bernhard.

Het wachten is nu op het rapport van de Ombudsman. Dat zou in december komen en het jaar is nog niet om. Misschien dat de doofpot nu eindelijk kan worden gevuld met carbid en voorzien van een kort lontje. Wij wensen de heer Brenninkmeijer een moedig uiteinde en een blijmoedig begin van 2010!

Ceterum Censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

29 Reacties op “Royale schandalen en het Oranje wenspennest”

 • petje:

  Inderdaad, Micha Kat krijg steeds meer gelijk over de connecties tussen Oranje en Demmink. Dit wordt een spannend nieuwjaar!
  Een andere Bilderberger Nout Wellink is mede door de door RTL-Z in de openbaarheid gebrachte DNB-documenten inzake de DSB ondergang nog meer in zwaar weer terecht gekomen. Met name hoogleraren van het instituut Nijenrode laten geen spaan heel van Wellink. Ook financieel journalist Willem Middelkoop draagt zijn steentje bij:
  http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2009/weken_2009/45/1107_1640_Willem_Middelkoop_overleef_de_crisis_Nout_Wellink.xml
  Wellink verloor vorige week een kortgeding om de DNB-documenten uit de publiciteit te halen en Wellink mocht vervolgens de dag daarop bij de NOS (radio 1) ongehinderd propaganda voor zichzelf maken.

 • petje:

  Mabel Wisse Smit, werktuig van het globalistisch corporatisme, genaamd “Nieuwe Wereld Orde”

  De rechterhand van wereldmeester Soros is Martine Los uit Pijnacker, voormalig medewerkster in de onderwereld-sexclub Yab Yum alwaar zij als ‘De Marmot’ haar klanten – indien concurrenten van eigenaar K. Bruinsma – ‘informatie ontfutselde’, aldus ex-drugsbaron Steve Brown in zijn boek ‘Killing Fields Amsterdam.’

  Tegenwoordig is zij beter bekend onder de Titre de Courtoisie van Hare Koninklijke Hoogheid Mabel Wisse Smit, Prinses van ‘Oranje’-Nassau (Genealogisch correcte naam volgens de gebruikelijke mannelijke lijn in de keizerlijke administratie: ‘Van Nassau-Dietz’. Het Huis van Oranje is namelijk uitgestorven en het gelijknamige prinsdom opgehevenxxiv). Soros benoemt haar in 1997 tot directeur Europese Zaken van zijn Open Society Institute (OSI) te Brussel. Hij steunt Mabel en de oud-vicepresident investment banking bij Goldman Sachs – prins Johan Friso – tijdens het schandaal dat ontstaat rond hun huwelijk door Mabels leugens over haar relatie met moordenaar, maffia- en drugsbaas Klaas Bruinsma, schrijft de Independent van 11 oktober 2003.xxv Soros is aanwezig bij haar huwelijk te Delft op 24 april 2004.

  http://anarchiel.com/display/de_macht_achter_de_macht_het_european_council_on_foreign_relations_en_twee_

 • petje:

  Vanaf 1 juli 2008 is Mabel behalve ECFR-lid, tevens CEO van “The Elders”, een politiek correcte denktank opgericht door Nelson Mandela en Richard Branson ter bevordering van ‘vrede en democratie’ naar globalistisch model, bestaande uit vooral oudpresidenten en -diplomaten als Jimmy Carter en Kofi Annan. De leden gaan de ‘global village’ helpen bij het oplossen van wereldproblemen. The Elders worden gesponsord door ondermeer miljardair Branson en het United Nations Foundation. De andere geldschieters zijn onbekend: de infomatiepagina van http://www.theelders.org met de sponsorlijst was tot de publicatie van dit artikel onbereikbaar.

  Naomi Klein beschrijft in hoofdstuk 10 van “The Shock Doctrine” dat er voor de zwarte bevolking in Zuid-Afrika geen werkelijke verandering heeft plaatsgevonden omdat Mandela het onderdrukkende corporatistische economiesysteem in stand heeft gelaten. Nelson Mandela, Desmond Tutu en de ander leden lijken het ideale PR-gezicht voor dezelfde corporatistische gedachtenwereld. De aanpak die The Elders voorstaan echoot het bovengenoemde soft-beleid ter verleiding van de massa dat ECFR-directeur Mark Leonard voorstaat als noodzakelijke aanvulling op een robuuste, meer militair-politionele werkwijze.

  David Rockefeller zegt in een interview met Charlie Rose in “In Charlie’s Greenroom: David Rockerfeller”: “Ik denk dat als ik een man zou uitkiezen die naar mijn idee vertegenwoordigt wat de wereld nodig heeft, dat Nelson Mandela zou zijn.” In deChicago Tribune van 24 december 2005 antwoordt Barack Obama – zelf een Wall Street PR-man – op de vraag “Wie van de mensen die u hebt ontmoet was het meest intrigerend”: “Nelson Mandela was een krachtig moment.”

  Persoonlijk lijkt Mandela ook al langere tijd het globalistische gedachtegoed te zijn toegedaan als hij het Amerikaanse Congres toespreekt in 1994. De Washington Post van 7 oktober 1994 citeert zijn uitspraak, “De Nieuwe Wereld Orde die momenteel wordt geschapen moet zich richten op de creatie van een wereld van democratie, vrede en voorspoed voor allen.” Dit waren tevens de de officiële redenen waarom de Irak-oorlog is aangegaan. Op de opening van de twaalfde topontmoeting in 1998 van de Non-Aligned Movement zegt Mandela dat “Een Afrikaanse wedergeboorte cruciaal [is] voor [een] Nieuwe Wereld Orde.”

  Mandela is de ideale persoon om het Amerikaanse Congres of grote groepen mensen voor bepaalde denkbeelden over te halen, al dan niet beloond met een gulle bijdrage op een Zwitserse bankrekening door Rockefeller en consorten. Het is het verleidingsaspect waar de ECFR over spreekt en het charmeoffensief dat met Obama is ingezet na de al te doorzichtige cowboyjaren van Bush. Dat ECFR-lid Mabel van Oranje-Soros-Bruinsma-Sacirbey nu het hoofd is van zijn organisatie spreekt boekdelen.

  http://anarchiel.com/display/de_macht_achter_de_macht_het_european_council_on_foreign_relations_en_twee_

 • petje:

  Al die leden van het koninklijk huis zitten in schimmige organisaties. En ook het “kindje” van Maxima (microkrediet) is een neo liberaal economisch instrument.
  Maar Mabel slaat echt alles wat menselijke laagwaardigheid betreft; en wat is Bea in haar nopjes met Mabeltje..

  (…)
  Vanaf 1 juli 2008 is Mabel behalve ECFR-lid, tevens CEO van “The Elders”, een politiek correcte denktank opgericht door Nelson Mandela en Richard Branson ter bevordering van ‘vrede en democratie’ naar globalistisch model, bestaande uit vooral oudpresidenten en -diplomaten als Jimmy Carter en Kofi Annan. De leden gaan de ‘global village’ helpen bij het oplossen van wereldproblemen. The Elders worden gesponsord door ondermeer miljardair Branson en het United Nations Foundation. De andere geldschieters zijn onbekend: de infomatiepagina van http://www.theelders.org met de sponsorlijst was tot de publicatie van dit artikel onbereikbaar.

  Naomi Klein beschrijft in hoofdstuk 10 van “The Shock Doctrine” dat er voor de zwarte bevolking in Zuid-Afrika geen werkelijke verandering heeft plaatsgevonden omdat Mandela het onderdrukkende corporatistische economiesysteem in stand heeft gelaten. Nelson Mandela, Desmond Tutu en de ander leden lijken het ideale PR-gezicht voor dezelfde corporatistische gedachtenwereld. De aanpak die The Elders voorstaan echoot het bovengenoemde soft-beleid ter verleiding van de massa dat ECFR-directeur Mark Leonard voorstaat als noodzakelijke aanvulling op een robuuste, meer militair-politionele werkwijze.

  David Rockefeller zegt in een interview met Charlie Rose in “In Charlie’s Greenroom: David Rockerfeller”: “Ik denk dat als ik een man zou uitkiezen die naar mijn idee vertegenwoordigt wat de wereld nodig heeft, dat Nelson Mandela zou zijn.”xli In de Chicago Tribune van 24 december 2005 antwoordt Barack Obama – zelf een Wall Street PR-man – op de vraag “Wie van de mensen die u hebt ontmoet was het meest intrigerend”: “Nelson Mandela was een krachtig moment.”xlii

  Persoonlijk lijkt Mandela ook al langere tijd het globalistische gedachtegoed te zijn toegedaan als hij het Amerikaanse Congres toespreekt in 1994. De Washington Post van 7 oktober 1994 citeert zijn uitspraak, “De Nieuwe Wereld Orde die momenteel wordt geschapen moet zich richten op de creatie van een wereld van democratie, vrede en voorspoed voor allen.” xliii Dit waren tevens de de officiële redenen waarom de Irak-oorlog is aangegaan. Op de opening van de twaalfde topontmoeting in 1998 van de Non-Aligned Movement zegt Mandela dat “Een Afrikaanse wedergeboorte cruciaal [is] voor [een] Nieuwe Wereld Orde.”xliv

  http://anarchiel.com/display/de_macht_achter_de_macht_het_european_council_on_foreign_relations_en_twee_

 • petje:

  Van de prins
  Bernhard, schavuit van Oranje
  Nederland 1, 22.10-23.05 uur
  In de VPRO-televisieserie Bernhard, schavuit van Oranje kijkt een oude prins Bernhard terug op zijn leven. Maar welke Bernhard krijgen we te zien? Scenarist Tomas Ross vertelt. ‘Hij was een opportunist en een zwendelaar.’
  (..)
  Maxima’s liefde voor een Nederlandse prins is de redding van haar vader, heet het. Zit hij daar om verlegen dan?
  ‘Jawel, hij is nog niet onderzocht door het huidige regime, dat bezig is schoon schip te maken, maar hij zal aan de beurt komen. Zorreguieta was onderminister van Landbouw tijdens het regime-Videla, en landbouw is het allerbelangrijkste wat Argentinië heeft, want verder is er niks – ja, toerisme. Hij had dus een van de belangrijkste posten van het kabinet. Jorge heeft altijd gezegd: ik wist van niks, maar hij liegt natuurlijk dat ’ie barst. Het is meer dan een gerucht in Den Haag dat de oude Jorge een huis heeft gekocht in Wassenaar en daar binnenkort naartoe gaat. Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Argentinië; daarom is die piloot, van dat vliegtuig dat slachtoffers van het regime gewoon in zee duvelde, een paar maanden geleden ook niet opgepakt in Nederland maar in Spanje, dat wel een uitleveringsverdrag heeft. Dus als Zorreguieta in Nederland is als ze daar zo ver zijn met de dossiers dat ze aan hem toekomen, zit hij goed. Waanzin, want het is gewoon een oorlogsmisdadiger.’
  (..)

  http://gids.vpro.nl/2010/01/04/van-de-prins/

 • petje:

  Prins Bernhard en de wapenhandelaars op basis van nieuw onderzoek van Gerard Aalders (NIOD:
  http://www.prorepublica.nl/media.aspx?a=netwerk091222&t=Bernhard+in+wapenhandel

 • petje:

  Bernhard en de wapenhandelaars: het verhaal
  Reportage: De wapenhandel van Prins Bernhard
  Bernhard’s betrokkenheid bij wapenhandel werd in de Netwerk-reportage van 30 november aangetoond. Maar hoe zat het wapenhandelnetwerk in elkaar en welke personen speelden daarin een rol?

  Inleiding
  Prins Bernhard was via zijn staf betrokken bij wapenhandel en een poging tot staatsgreep in Indonesië. Dat blijkt uit onderzoek van historicus Harry Veenendaal. Indonesië voert eind jaren ’40 onder leiding van Soekarno een onafhankelijkheidsstrijd tegen Nederland. De kringen rond de Prins willen echter van Soekarno af. Indonesië mag wel onafhankelijk worden, maar alleen als federatie in een soort Gemenebest onder de Nederlandse kroon. Bernhard zou daarvan onderkoning moeten worden.

  Om dat doel te bereiken zijn alle middelen geoorloofd. Journalisten worden betaald om positief over de Gemenebest-plannen te schrijven, verzetsgroepen die tegen Soekarno strijden worden gesteund met geld en wapens. En er wordt contact gelegd met kapitein Raymond Westerling die met zijn militie een greep naar de macht wil doen op West-Java. Ook Westerling wordt voorzien van wapens. In januari 1950, een maand na de onafhankelijkheid van Indonesie, pleegt Westerling een staatsgreep die jammerlijk mislukt.

  Lees hier verder.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,
  Dank je wel voor de links. Die uitzending van EO-Netwerk had ik echter al geplaatst. Zie de laatste video van het artikel. En het overnemen van een hele lap tekst komt neer op schending van copy-right. Daarom heb ik het ingekort.
  Het wachten is op de ombudsman, maar ik ben bang dat Micha Kat gelijk gaat krijgen. Ook hij durft waarschijnlijk niet op te staan tegen de boevenbende van ons koningshuis.

 • petje:

  Micha Kat meldt vandaag dat Edwin de Roy de relatie tussen (ex) chef kabinet van de konigin Felix Rhodius en de (onlangs overleden) bekende parlementaire Telegraaf journalist en adjunct hoofdredacteur Kees Lunshof heeft bevestigd. De Telegraaf heeft de karaktermoord campagne tegen Edwin de Roy jarenlang vanuit deze connectie gevoerd.
  Micha Kat meldt nog het e.e.a. over het verborgen pedofiele leven van Kees Lunshof dat relevant is voor het Nederlandse kindermisbruiknetwerk van Lothar Glandorf en Gerry Ulrich in de jaren 90:

  Andere bronnen melden dat Lunshof in een pedofiele misbruikers-bende opereerde die grof geweld toepaste en zelfs kinderen heeft vermoord; Lunshof is gespot aan boord van de boot Apollo die eigendom was van de beruchte Lothar Glandorf die tevens kinderen leverde [backgrounds] aan Joris Demmink.
  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/3296/edwin-exposed-rhodius-en-lunshof.html#more-3296

 • petje:

  De stoet van advocaten van Edwin de Roy die merendeels werden gemanipuleerd en gestraft door druk vanuit de Nederlandse elite:
  http://www.advocatie.nl/page?1,3161

 • Pegasus:

  Ons Koningshuis
  Zij zijn géén afstammelingen van Willem van Oranje en hebben op grond van Art.24 van de Grondwet niet rechtmatig de troon bestegen.
  Bekijk het gehele verslag op :

  http://jacobusderoma.blogspot.com/2010/02/hoe-staat-het-met-het-dna-van-de.html

 • petje:

  Het landverraad, de buitenlandse inmenging en de wapenhandel van prins Bernhard moeten nu weggefasseurd worden middels een onvolledige proefschrift over Bernhard en partijdige NOS berichtgeving over het onderwerp Bernhard de postzegelplakker:
  http://www.prorepublica.nl/artikel.aspx?a=van_schoft_naar_sukkel&t=Van+schoft+naar+sukkel

  Hopelijk hebben we Gerard Aalders nog..

 • petje:

  Hopelijk moet zijn: gelukkig

 • mr. drs. BOU:

  In het NRC vandaag ook een artikeltje over het nieuwe boek (proefschrift) over Bernhard:

  Amsterdam, 8 maart. Prins Bernhard heeft „de integriteit van de monarchie blijvend beschadigd” door zijn levensstijl en de mythes die hij rond zijn leven heeft gecreëerd. Voor het Nederlandse koningshuis moet hij in de geschiedenis worden bijgeschreven als „een mislukking”.
  Dat concludeert historicus Annejet van der Zijl na vijf jaar onderzoek naar het eerste deel van Bernhards leven. Vandaag verschijnt haar boek Bernhard, een verborgen geschiedenis bij uitgeverij Querido. Donderdag promoveerde Van der Zijl op haar onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam.

  Dat het proefschrift onvolledig is, lijkt me geen eerlijke kritiek. Van der Zijl heeft alleen zijn jonge jaren in Duitsland onderzocht. En ze komt best met pittige conclusies.

  Verder ben ik hier wel nieuwsgierig naar:

  Binnenkort op deze site: een videoverslag van Ton Biesemaats onverwachte en vooral ongewenste bezoek aan Soestdijk en een zéér geïrriteerde Professor Fasseur.

 • petje:

  Het klopt al niet dat Bernhard op de postkamer van IG Farben werkte: hij werkte op de spionage afdeling (zie Kleintje Muurkrant en andere bronnen op het internet). Annejet van Zijl is wel degelijk bezig met goedvinden van de koninklijke kliek en hun aanhang een nieuwe mythe te creeren nu via m.n. de onthullingen over Bernhard de monarchie aan het kapsijzen is..

  Zo vind ik persoonlijk dat hij de rol van prins Bernhard onderbelicht. Terwijl er in Bernhard’s geval toch een aantal feiten zijn, die de grootste complotdenker aan het wankelen doen brengen. Bernhard (nog altijd SS’er, daar nooit zijn lidmaatschap is ingetrokken) ging op een gegeven moment bij de spionage-afdeling van IG Farben werken, Duitslands grootste chemieconcern en producent van Zyklon B, het gas dat in de concentratiekampen werd gebruikt. Dit bedrijf was al jaren op de hoogte van de plannen van de nazi’s’. Zij werkten op volle toeren om de oorlog en de vernietiging te kunnen laten plaatsvinden, maar er was een probleem: na de Eerste Wereldoorlog was Duitsland door het verdrag van Versailles het een en ander kwijt geraakt. Het buurland Nederland kon eventueel voor een oplossing zorgen, zij was immers de poort naar een enorm grondstofrijk gebied, te weten Nederlands-Indië. De top van IG Farben besloot Bernhard te koppelen aan de troonopvolgster van het Nederlands koningshuis, Juliana. Deze was eerst van plan te huwen met een Zweed, maar daar staken de nazi’s een diplomatiek stokje voor. Een zorgvuldig in scene gezette ontmoeting mondde tenslotte uit in een huwelijk. Het volgende sappige feit: op een gegeven moment werd Bernhard door Wilhelmina benoemd tot haar persoonlijke inspecteur van de Binnenlandse Strijdkrachten. Dit gebeurde zo’n twee jaar voor de inval van Duitsland. Bernhard reisde langs alle onderdelen en bracht rapport uit aan Wilhelmina. Verder was Bernhard als geen ander op de hoogte van de nazi-plannen. Vlak voor de inval had hij nog een overleg met zijn broer, die ook SS’er was, en briefde hij alle gegevens over Neerlands verdedigingswerken door. De rest van het verhaal is bekend.
  http://www.stelling.nl/kleintje/edelfask/006.htm

 • petje:

  Bronnen op internet van de (nazi)spionage bij IG Farben van
  onze geanjerde vriend in ruste zijn hieronder te vinden:
  http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=IG+Farben+espionage+prince+Bernhard&meta=
  http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=IG+Farben+spionage+Bernhard&meta=

 • mr. drs. BOU:

  Vandaag dus bij Pro Republica: Angsthazen op Soestdijk, starring Tom Biesemaat en Willy Klinkenberg, zoon van Wim Klinkenberg.

  Leuk!

 • petje:

  Het antwoord van mevrouw Van Zijl op de vraag van Ton Biesemaat is zwak en tendentieus op het laatst.
  De gezichten van Fasseur en Geert Mak (blijkbaar ingehuurd om de Europese geschiedenis te vervalsen dit keer..)achter de tafel spreken boekdelen.
  Laat deze lachwekkende monarchisten maar met bewijzen komen dat Bernhard geen nazispion was.
  Dit boek is inderdaad de zoveelste mystificatie van prins Bernhard.
  Ik ga het volgende boek van Biesemaat kopen en ben benieuwd wat Gerard Aalders verder in het vat heeft over onze geanjerde Duitse vriend..

 • petje:

  De connectie Broertjes-Hasselman-Bernhard op het terrein van zeer zware vermoedens van niet onderzochte spionage voor de nazi’s voor W.O. 2 is wel heel treffend:

  Pieter Broertjes, sinds 1995 hoofdredacteur van De Volkskrant, beschouwde prins Bernhard als zijn tweede vader. Dat kan reden zijn geweest voor zijn kritiekloze houding jegens Bernhard en de publicaties in De Volkskrant van enkele verdoezelende stukken over Mabel Wisse Smit[25], de open brief van Bernhard en een onderzoek van ex-RVD directeur Hans van der Voet[26], die voor de niet meer zo modieus-progressieve[25]” Volkskrant primeurs inhielden. Zijn echte vader was ritmeester van (toen) generaal Hasselman.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ben_Hasselman

 • kamper:

  Een zogenaamd kritisch boek over Benno van Lippe in Paleis Soestdijk presenteren? Iets klopt er dan natuurlijk niet.

  Laten wij er maar vanuit gaan dat het een nauwkeurig geregisseerde propaganda operatie is om wat kruimels voor de criticasters uit te werpen en het grote publiek te laten geloven dat die Benno een naïeveling was, die zijn best deed, maar zo nu en dan een scheve schaats reed; allemaal in het belang van zijn nieuwe vaderland.

  Fasseur en Mak zijn niet door de mand gevallen, die liggen allang aan de voeten van de majesteit, ten faveure van zichzelf. Want zichzelf horen ze gaarne kletsen.

  Leg uw oor maar eens ergens anders te luisteren, dan is duidelijk met wat voor sprookjesland we hier te maken hebben. Hoe lang nog?

  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2010/03/06/feiten-en-fictie/

Laat een reactie achter