Archief
Artikelen

Vandaag is het 40 jaar geleden dat drie dappere Amerikanen voor het oog van heel de TV-kijkende wereld naar de maan gingen. Neil Armstrong zette als eerste zijn voet in het maanstof, Edwin ‘Buzz’ Aldrin mocht met hem mee en Michael Collins bleef achter in de raket die rond de maan cirkelde. Natuurlijk kwamen ze ook weer terug, om ons te vertellen wat ze hadden beleefd. De 40e verjaardag van deze “Giant leap for Mankind” werd gevierd met een nogal opmerkelijke uitspraak van twee van de drie “eerste maanreizigers”:

De mens moet naar Mars en de Amerikaanse politiek moet daarvoor geld vrijmaken. Die oproep deden gisteravond Edwin ‘Buzz’ Aldrin en Michael Collins, twee van de drie leden van de Apollo-11-expeditie, die veertig jaar geleden de eerste mensen op de maan bracht.
„Soms denk ik wel eens dat ik naar de verkeerde bestemming ben gevlogen”, zei Michael Collins. „Als kind was Mars altijd al mijn favoriet en dat is het nog steeds.” Collins cirkelde destijds in een commandomodule boven de maan, terwijl Neil Amstrong en Buzz Aldrin er werkelijk op liepen. Het beroemde astronautentrio sprak gisteren in het Amerikaans museum voor Lucht- en Ruimtevaart in Washington. Aldrin wil dat Amerika een uitvalsbasis maakt op de maan. Van daaruit zou de missie naar Mars op touw kunnen worden gezet.

Opmerkelijk is deze uitspraak, omdat hele volksstammen geloven dat deze mannen nooit op de maan zijn geweest. De life-uitzending van de eerste stappen op de maan zou in elkaar zijn gezet in een filmstudio in Nevada. Dit zijn die eerste stappen:

Nadat de drie astronauten terugkeerden, werden ze eerst drie weken in quarantaine gehouden, vanwege eventuele maanvirussen of zo. Daarna volgden een ticker-tape parade, een huldiging en een persconferentie. Nogal opmerkelijk is ook die persconferentie. Wie verwacht dat daar drie triomfantelijke helden enthousiast vertellen over hun geweldige ervaring, komt bedrogen uit. Daar zitten drie nerveuze mannetjes een dodelijk vervelende spreekbeurt te houden, voor een publiek van pers-muskieten die werkelijk alles prachtig vinden!

Hier een fragment:

In het midden zit Neil Armstrong te stuntelen, links van hem zit Buzz Aldrin chagrijnig te kijken en rechts van hem zit Michael Collins voortdurend te friemelen met zijn handen of met een pen. Besef wel dat deze heren academisch gevormd zijn en dat spreken in het openbaar hen normaal gesproken geen moeite zou kosten, zeker niet nu ze als helden worden beschouwd door het publiek.

Zouden ze op de maan soms spoken hebben gezien, of Aliens met groene, hypnotiserend lichtgevende ogen? Of heeft men hen na terugkomst op aarde drie weken lang te verstaan gegeven dat ze moesten zeggen dat ze naar de maan waren gegaan? We weten het niet, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat deze drie dappere maanreizigers bang zijn, doodsbang! Maar waarvoor?

De Apollo 11 Persconferentie duurt een uur en 23 minuten.

Op YouTube circuleren ook filmpjes waaruit duidelijk blijkt wat er werkelijk is gebeurd. Men kan kiezen uit deze verklaring…

… en deze verklaring:

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

27 Reacties op “De Apollo 11 astronauten 40 jaar later”

 • Harry:

  Deze film maker vroeg aan diverse apollo gangers of ze met hun hand op de bijbel wilde verklaren of ze werkelijk op de maan waren geweest !! Zie hun reacties op het volgende filmpje.

  En hier een hilarich filmpje van een mislukte ,,MAANLANDING,, in een film studio

  Zeg het maar Echt op de maan geweest ?????????

 • Lion:

  Ja, hier de site van hem.
  http://www.moonmovie.com. Hij wedt zijn leven erop, dat de astronauten niet op de maan zijn geweest.
  Sommige van zijn dvd’s zijn wel te vinden op youtube of google video.

 • BOU:

  Beste Harry,

  Dank voor de links en ik heb even een staartje aan mijn post geplakt. Of ze werkelijk naar de maan zijn geweest, dat weet ik namelijk niet. Ik heb het altijd geloofd, tot ik die drie bange mannetjes zag…

  Beste Leon,

  Ook jij dank voor de links. Voor wie zich verder wil verdiepen in deze materie, is dit een goede: http://www.moonmovie.com/

  De andere link gaat naar een site die kennelijk gelooft dat er Aliens op de maan wonen. Ze protesteren ook heftig tegen de bom die onderweg is naar de maan. Die bom zou bedoeld zijn om water te vinden, maar mede gezien mijn vorige post, over het toekomstperspectief van de mensheid op aarde, vind ik het hele project een onzinnige verspilling van energie, grondstoffen en mankracht.

 • Harry:

  21 Juli, 1969, Neil Armstrong en Edwin Buzz Aldrin zetten de eerste stappen op de maan. Ze maken er prachtige foto’s, maken een korte film, plaatsen de amerikaanse vlag en nemen monsters. De eerste maanwandeling duurt zo’n 2 uur, waarop Armstrong en Aldrin zich weer herrenigen met Michael Collins in de Apollo 11 die tot dan toe rond de maan is blijven zweven. De hele wereld kijkt toe…

  Al snel duiken de eerste sceptici op. De maanlanding zou gefaked zijn. Alles is opgenomen op een set. En ze hebben bewijs;

  – Waarom lopen de schaduwen op de foto’s van elkaar af en naar elkaar toe, terwijl er maar 1 lichtbron (de zon) is?
  – Waarom wappert de Amerikaanse vlag? Er is geen wind op de maan.
  – Waarom is de Amerikaanse vlag constant aan elke kant zo helder? Met 1 lichtbron zou tenminste 1 kant compleet zwart moeten zijn.
  – De kracht van de motor van de maanlander heeft 19x zoveel blaaskracht als een bladblazer. Waar is de krater die ontstaan moet zijn door deze kracht?
  – Waarom zijn er op geen enkele foto’s sterren te zien?
  – Hoe kan het dat de astronauten zo ongelooflijk mooie foto’s hebben genomen?
  – Versneld afgespeeld lijkt het op de film net alsof Neil Armstrong ‘normaal’ rent. Is de film gewoon op halve snelheid afgespeeld?
  – Op hun tocht komen de astronauten door de Van Allen gordel. Als men door deze gordel komt wordt men ‘gekookt’ door de straling. Waarom hebben de astronauten het overleefd?

  Lees meer met foto,s

  http://www.stormfront.org/forum/showthread.php?t=233476&page=6

  Ook nog een goede link
  http://www.subvertednation.net/man-never-went-to-the-moon

 • Harry:

  Theo Maassen
  Die zegt in 50 sec de waarheid over eventueel buitenaards leven ja of nee ?? SUPER !!!!!

  Groetjes.

 • Harry:

  Wel off topic maar ik wilde jullie deze niet onthouden !!

  DE BALKENENDE VERSIE !!!!!!!!!

 • straffe toeren, maar ik schrik van niets meer.
  Bedrog is best mogelijk, vergeet ook niet dat de Russen voor lagen op de Amerikanen an dat mocht niet kunnen … ?!

 • teun:

  Zouden we niet beter ons eigen tuintje aan kunnen harken ipv energie te verspillen met “verspilde energie”? Hoewel de mens toch een nieuwsgierig wezen is dat hoe dan ook naar de sterren wil gaan, en geef ze eens ongelijk. Maar niet nadat we onze planeet netjes hebben opgeknapt en ontdaan van gekraakte ontlasting.
  Pearl harbour, 9/11 tsja dat krijg je in een democratie van infantiele consumenten en slimme manipulatoren en onmenselijke organisaties (zie Capra – Turning Point). Moeten er echt beslissingen genomen worden in een verder overigens verknipte wereld dan is het gros te laat en zowiezo verkeerd ingelicht.
  Stelling van de dag: Een democratie in verkeerde handen is erger dan een dictatuur.
  En verder sterft het van het leven overal dus ook buitenaards.

 • Willem .a . Temmerman:

  eindelijk dit is tenminste info dacht dat ik alleen altijd aan het zagen was dat da allemaal grote zever was
  en technologie die ze weerhouden en nog iets wordt allemaal gefilmd met da oud cameratje van de jaren stil
  zou er uren over doorgaan
  super van jullie echt !!!

 • mr. drs. BOU:

  Dank je wel, Stamgast!

  Funny thing happened on the way to the Moon duurt 47 minuten.

 • stamgast:

  Ik zie dat de youtube link is mislukt, daar vind je alle delen.

 • stamgast:

  Beste Bou,

  Ik vraag me af hoe ze hebben kunnen landen en hoe ze weer terug zijn gekomen. Het is namelijk een heel complex gebeuren om rond de maan te komen, dat laat de link hierboven zien.

  Ik dacht dat het deel 9 is waar ze laten zien hoeveel missies er mislukt zijn terwijl de technologie veel en veel beter is dan 40 jaar geleden, of je uit een raampje kijkt naar de maan of hier op aarde op een scherm dat zal toch niet uitmaken lijkt mij.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Stamgast,

  Hoewel men mij onmiddellijk zal afdoen als een doorgeslagen complottertje, denk ik diep in mijn hart dat ze doodgewoon nooit naar de maan zijn gegaan!

  Ik zag ook je post op Anarchiel. Intrigerende YouTube, ik zal hem even embedden. Het is deel 5 van een veel langere docu:

  Ik zal op den duur die hele docu eens bekijken. Ik heb hem daarom even bij mijn drafts gezet.

 • stamgast:

  Beste Bou,

  Hoe kan je een complotter zijn als je een complot ontrafelt, het zijn namelijk de complotters die aan het complot vasthouden en de leugens als waarheid zien.

  Je bent een persoon die ziet dat er iets niet klopt 😉

 • mr. drs. Bou:

  Kubrick’s Odyssey: How Stanley Faked the Moon Landings

  ay Weidner is an author, filmmaker and hermetic scholar, considered to be a “modern-day Indiana Jones” for his ongoing worldwide quests to find clues to mankind’s spiritual destiny. He returns to Red Ice to talk about his film, Kubrick’s Odyssey. Jay presents compelling evidence of how Stanley Kubrick directed the Apollo moon landings. He reveals that the film, 2001: A Space Odyssey was not only a retelling of Arthur C. Clarke and Kubrick’s novel, but also a research and development project that assisted Kubrick in the creation of the Apollo moon footage. Weidner also tells how Kubrick’s film, The Shining is the story of Kubrick’s personal travails as he secretly worked on the Apollo footage for NASA.

  Jay Weidner – Hour 1 – Kubrick’s Odyssey: How Stanley Faked the Moon Landings, audio, duurt 63 minuten.

 • Als we er nog niet geweest zijn is het wat mij betreft tijd om er naar te gaan! Ik denk dat we al wel geweest zijn en dat we heel stom zijn geweest om deze kennis en technologie uit onze handen te laten glippen!

  http://www.youtube.com/watch?v=g7uOaTFfRSo

  Bewijs voor de maanlandingen?
  http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/multimedia/lroimages/apollosites.html

 • Marc:

  Uw plaatsing van de personen aan de tafel is onjuist.
  Neil zit in het midden …

 • mr. drs. Bou:

  Beste Marc, je hebt gelijk. Ik heb het even verbeterd. Maar het blijven rare mannetjes. 😉

 • Olav:

  Dit stuk lees ik nu voor het eerst. Hoewel dus al oud, geef ik toch nog een korte reactie.

  Op internet circuleren de wildste complottheorieën, o.a. over de maanlandingen. De argumenten die daarbij worden gebruikt, zijn echter al lang -wat mij betreft: overtuigend- weerlegd. Om kort te blijven
  verwijs ik naar deze link op Wikipedia:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Apollo-maanlandingscomplottheorie

  Pas op voor conclusies op basis van subjectieve gevoelens, Bou. Al jaren houd ik me als amateur bezig met astronomie, en lees daarbij op internet ook de meest waanzinnige dingen (b.v.over een “planeet Niburu”), die totaal geen wetenschappelijke en empirische basis hebben, en zelfs in strijd zijn met elementaire basisprincipes van de natuurkunde.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Olav,

  Als je hier vaker meeleest, dan weet je ook dat ik nogal fel gekant ben tegen die Niburu-onzin. Maar ik heb als psychologe geleerd om mensen te observeren, waarbij men moet letten op de emoties die ze uitstralen in hun lichaamstaal. In deze persconferentie zie ik NIET drie zegevierende helden die net zijn teruggekeerd van hun reis naar de maan, maar drie bange mannetjes die een vooraf gedicteerd verhaal vertellen.

  Verder wist men in ’69 nog vrijwel niets van de Van Allen gordels. De kosmische straling waaraan deze astronauten tijdens hun retour-tripje zouden zijn blootgesteld, kan leiden tot kanker, Alzheimer en andere stralingsziekten! Om nog maar niet te spreken van de schade aan hun fotorolletjes als ze werkelijk door de Van Allen gordels zouden zijn gegaan.

  Kortom: volgens mij is de wereld gefopt met die maanlanding. Het was een psy-op van jewelste! Op kosten van de Amerikaanse belastingbetaler, maar zo gaat dat in iedere oorlog…

 • Olav:

  Beste Bou,

  De Van Allen-gordels zijn in 1958 ontdekt, dus daarover was wel degelijk het e.e.a. bekend in 1969. Bovendien meent volgens mij geen enkele ruimtevaartdeskundige dat die niet -met eventueel gewenste of zelfs noodzakelijke voorzieningen- zonder gevaar gepasseerd zouden kunnen worden. (Daarover heb ik althans niemand gehoord). Bovendien zijn serieuze plannen gemaakt voor een reis naar Mars.

  Over jouw psychologisch inzicht kan ik niet oordelen, maar ik deel absoluut niet het idee van een z.g. fake-maanlanding.

  Helaas lukt het me niet jouw blog volledig mee te lezen, laat staan oudere stukken, maar ik ben er blij om dat je niet in die Niburu-fantasieën gelooft!

 • Hans:

  via google op de site gekomen…. alle argumenten die ik hier lees al eerder gezien…wat mij betreft blijft u allen geloven in een hoax. Voor diegenen die zich misschien toch willen laten overtuigen:

  http://www.youtube.com/watch?v=qz7cUP4o-ZQ

  “The recent Fox TV show, which I saw, is an ingenious and entertaining assemblage of nonsense. The claim that radiation exposure during the Apollo missions would have been fatal to the astronauts is only one example of such nonsense.” — Dr. James Van Allen

  quote zegt genoeg………..

 • Boudine:

  Micro-satellite to inspect if Americans did land on Moon

 • Anne:

  Are the crew members of 1986 Space Shuttle Challenger still alive ?

  Dit is ook hilarisch, ze hebben gewoon nog dezelfde naam.
  Ze zijn gewoon te googlen.

  http://aplanetruth.info/2015/04/23/breaking-news-theyre-alive-challenger-space-shuttle-crew-safe-and-employed/

  http://fellowshipoftheminds.com/2015/04/30/are-the-crew-members-of-1986-space-shuttle-challenger-still-alive/

Recente reacties