Archief
Artikelen

De CIA heeft eind 2007 een budget van 400 miljoen dollar gekregen om Iran te destabiliseren. Gezien de huidige situatie in Iran lijkt deze geheime dienst daarin geslaagd. In de steden van Iran vinden nu demonstraties plaats die door de politie en gewapende milities uiteen geslagen worden. Er vloeit bloed, er wordt met scherp geschoten en er vallen doden, dit tot grote verontwaardiging van het Vrije Westen. Maar de bron van deze onlusten zou wel eens kunnen liggen in dat zelfde Vrije Westen.

John Stockwell heeft 13 jaar lang gewerkt voor de CIA. In 1976 was hij chef van de afdeling Angola, hij stond rechtstreeks onder de latere president Bush, die toen directeur van de CIA was. Daarna nam Stockwell ontslag en vervolgens besloot hij om het grote publiek in te lichten over de geheime en illegale activiteiten van de CIA. Volgens zijn schatting, (in 1987 !) hebben deze reeds aan meer dan 6 miljoen mensen het leven gekost. Stockwell noemde dit de Derde Wereldoorlog, omdat alle geheime operaties van de CIA gericht waren tegen Derde Wereld landen. Deze Wereldoorlog, die vlak na de Tweede Wereldoorlog begon, richtte zich niet op de zwaar bewapende Sovjet Unie, maar op landen die zich niet konden verdedigen. Na 11 september 2001 werd de oorlog uitgebreid naar het Midden Oosten, naar Afghanistan, Irak en Pakistan. Het aantal slachtoffers van de Derde Wereldoorlog stijgt dus nog steeds.

Bekijk deze video op YouTube.

Van deze verkorte toespraak bestaat ook een geïllustreerde versie:

Bekijk deze video op YouTube.

Een transcript van de hele toespraak staat hier.

Op dit moment is de CIA kennelijk bezig om Iran te destabiliseren. Na Afghanistan, Irak en Pakistan kan dat land dan het volgende slachtoffer worden van de Derde Wereldoorlog. De prijs die te winnen valt in iedere Wereldoorlog is bekend: grondstoffen, vooral aardolie, en tevens grote winsten voor de wapenindustrie.

Wie herinnert zich nog het Iran-Contra schandaal? In 1987 heeft het Congres in de VS daar een “openbaar” onderzoek naar gehouden. In de jaren ’80 moest Iran zich verdedigen tegen Irak, dat met steun van de VS Iran was binnengevallen. Saddam Hoessein was toen nog een bondgenoot van de VS, dat gifgas leverde aan Irak. In deze oorlog sneuvelden ruim anderhalf miljoen mensen. De CIA leverde tegelijkertijd wapens aan de tegenstanders van Ayatollah Khomeini in Iran, in een poging om de Islamitische Republiek omver te werpen. Het geld dat werd verdiend met deze illegale wapen-leveranties, werd besteed aan de bewapening van de Contra’s, opstandelingen tegen de socialistische regering van Sandinisten in Nicaragua. Tegelijkertijd werd vanuit Nicaragua cocaïne geïmporteerd in de VS. Dit alles maakte volstrekt geen deel uit van de officiële buitenlandse politiek van de VS. Er is geen enkele democratische controle op de illegale activiteiten van CIA.

De volgende video gaat over het Iran-Contra schandaal. Het is een segment uit een twee uur durende collage van reportages over de Derde Wereldoorlog: “What I’ve Learned About U.S.Foreign Policy” van Frank Dorrel.

War On The Third World, Segments part 2 duurt 20 minuten.

Bekijk deze video op Google Video.

De CIA zou ooit zijn opgericht om de veiligheid te waarborgen van de VS, en daarmee van de hele wereld. Het resultaat van deze Geheime Dienst is echter het tegendeel. De Derde Wereldoorlog is niet gericht tegen schurkenstaten, zoals men ons graag wil doen geloven, maar tegen democratische en socialistische regeringen in de Derde Wereld. Het geweld in deze oorlog is vooral gericht tegen de onschuldige bevolking, die systematisch wordt geterroriseerd. Het Iran-Contra schandaal was geen geïsoleerd incident, maar het maakt deel uit van de systematische strategie van de CIA.

“What I’ve Learned About U.S.Foreign Policy” duurt 55 minuten. Als u de bovenstaande video’s reeds hebt bekeken, begin dan bij minuut 28. Zie ook de inhoudsopgave.

Bekijk deze video op Google Video.

Ook de volledige versie van “What I’ve Learned About U.S. Foreign Policy” staat op Internet. Achtereenvolgens komt er nog:
* een lezing van Philip Agee, voormalig agent van de CIA, over de Eerste Golfoorlog;
* een lezing van Amy Goodman, presentatrice van Democracy Now, over de politiek van Indonesië tegen Oost Timor;
* een reportage over de “bevrijding” van Panama door de VS in 1989;
* een lezing van Ramsey Clark, voormalig hoofd van het Openbaar Ministerie (Attorney General) en vredesactivist;
* een lezing van S. Brian Wilson, jurist, schrijver en vredesactivist.

War Against Third World duurt 2 uur. Als u bovenstaande video’s reeds hebt bekeken, begin dan bij minuut 55. Zie ook de inhoudsopgave.

Bekijk deze video op Google Video.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

15 Reacties op “De CIA en de Derde Wereld Oorlog”

 • Lion:

  Beste Bou,

  Ik zag laatst de docu “Hiv=aids fact or fraud”.
  Wat denkt u?
  Wellicht iets voor uw site/blog.

  M.v.g., Lion

 • Geronimo:

  Ik vermoed dat dit wel een keerpunt gaat worden, Mrs Bou.
  http://english.farsnews.net/newstext.php?nn=8804070970

 • BOU:

  Geronimo, dank je wel voor de link. Die hoort ook onder de vorige post te staan. In Iran worden nu de daders opgepakt. We blijven het volgen!

 • Jarek:

  Beste Bou,

  Wat denk je dan van deze http://www.presstv.com/detail.aspx?id=99133&sectionid=3510203

  Heb even een klein onderzoekje gedaan is een site van een staat aanhanger.

  Waarheid is dat Neda Agha-Soltan echt niet door de CIA is doodgeschoten. ook niet van achteren zoals wordt gemeld.

  Laten we wel even wakker blijven.

 • BOU:

  Beste Jarek,
  Welkom op Boublog.
  Ook ik geloof niet dat Neda door de CIA is neergeschoten. Maar de CIA is wel actief bezig om Iran te destabiliseren. Zelfs het budget is bekend: 400 miljoen dollar! De Ayatollahs kunnen daarom iedere vorm van protest tegen hun regime gemakkelijk afdoen als een actie van de Grote Satan, of in dit geval de Kleine Satan (Engeland).
  Een groot deel van de bevolking van Iran verlangt naar een meer liberaal beleid, in plaats van de gedachten-terreur van de Ayatollahs. Maar de CIA heeft slechts belang bij onlust stoken en daar help je de bevolking echt niet mee. Achter het gerucht van die verkiezingsfraude blijkt een openlijke manipulatie van de verkiezingen schuil te gaan. Dat is geen fraude, de Hoeders houden zich aan de wet.
  Zie ook mijn volgende post voor wat er allemaal speelt in Iran.

 • Jarek:

  Beste BOU,

  Dank je wel.

  Zolang als we leven is er wel de een of andere geheime dienst druk doende een land naar de hand te zetten. Vroeger werd een tegenstander gewoon uit de weg geruimd, dit kan nu niet meer. Wij burgers zullen nooit in staat zijn dit te voor komen.

  Of Amerika en Groot Brittannië de stans zijn weet ik niet, men loopt gemakshalve vaak weg voor het feit dat niemand weet of Iran nu wel Nucleaire bommen wil maken of niet. Alleen al de dreiging van Israël van de kaart te vegen, is voor sommigen genoeg om Iran te wantrouwen.

  Jij gebruikt “blijkt” inzake een mogelijke verkiezingsfraude, ik ben er zeker van. http://download.omroep.nl/nos/docs/brief_158624a.jpg .

  Vertaling door een Iraniër welke ik vertrouw:

  De Iraanse minister van Binnenlandse Zaken: gericht aan de opperste leider van Iran, ayatollah Khamenei. In de brief van 12 juni staat: Aangezien u ongerust was over de uitslag van de tiende presidentsverkiezingen en aangezien u er de voorkeur aan heeft gegeven dat Ahmadinejad op zijn post blijft – vanwege de huidige gevoeligheid – hebben we de zaak aangepast zoals was voorzien. Om toekomstige ongeregeldheden te voorkomen zijn de kandidaten en de de partijleiders onder bewaking gesteld.

  Verderop in de brief staat hoe er echt gestemd zou zijn. Oppositieleider Mousavi zou veruit de meeste stemmen hebben gekregen (19 miljoen). President Ahmadinejad kreeg 5,6 miljoen stemmen en moest zelfs oppositiekandidaat Karroubi voor zich dulden (13,3 miljoen).

  Hoe komt men hieruit??

  Ik hou niet van complottheorieën zeker niet als alleen de US en de VK als boosdoeners worden aangemerkt, waar blijft de aanval op de grootste wapenleverancier in de regio Rusland?

 • Jarek:

  Verder hen ik altijd enorme moeite men voormalige medewerkers van de CIA.

  Als deze de waarheid zouden aangeven zou dat forse schade aan de CIA praktijken geven. Geheel in de traditie van de CIA zouden de “verraders” geliquideerd moeten worden. Waarom is dat niet gebeurd?

  Ik blijft sterk twijfelen, ken alle filmpjes bijna uit mijn hoofd, maar beschouw het waarheidsgehalte nog steeds als klein.

 • Jarek:

  Jammer dat er geen reactie komt op mijn bericht van 30 juni 2009 om 14:46.

  Echter geen probleem ik zal mij terugtrekken.

  Mvg
  Jarek

 • BOU:

  Jarek, wat moet ik daar nou op zeggen? Er circuleren allerlei geruchten, ook rond de dood van dat meisje Neda. Alles wat ik weet is dat deze verkiezingsuitslag door een Amerikaanse poll van te voren was voorspeld en dat talloze deskundigen reeds hebben geroepen dat het geen verkiezingsfraude was.

  Mousavi was ook niet bijzonder populair, zeker niet bij de hervormingsgezinde vrouwen die de straat op gingen.

  Hoe weet je dat die brief geen vervalsing is? Ik versta geen Farsi, dus wat moet ik er mee? Er in geloven?

 • BOU:

  p.s.: reageert BOUblog bij anderen ook zo traag? Bij mij gaat hij echt tergend langzaam!

 • Jarek:

  Beste Bou

  Je blog is inderdaad verschrikkelijk traag, weet ook niet oe dat kan maar soms duurt het 3 minuten voor het op het scherm staat.

  Even de host bellen misschien?

 • Jarek:

  Beste BOU,

  Dat Mahmoud Ahmadinejad de verkiezingen zou winnen stond al als een paal boven water. Niet vanwege zijn populariteit maar vanwege de wil van de Raad der Hoeders en Khomenei. Daar heb ik geen poll voor nodig en ook geen deskundigen.

  Immers….. men wil dat Iran duidelijkheid geeft over het nucleaire programma en dat het atoomagentschap controle mag uitvoeren, iets wat Iran dus net even weer niet wil. Dit maakt hen verdacht.

  De enige welke brutaal genoeg is om het westen te blijven provoceren is Ahmadinejad, die geeft nergens om en gaat zijn weg. Zou dat echt de wil van het volk zijn, zou het de wil van het volk zijn dat er een kans bestaat dat de nucleaire installatie wordt platgegooid? Ik denk het niet.

  De enige 100% zekere bevestiging dat het geen verkiezingsfraude was, is, wanneer buitenstaander de biljetten mogen controleren en tellen. Waarom stond de Iranese overheid geen controle toe van buitenlandse waarnemers? Ook verdacht dus. De meeste andere landen staan dit wel toe.

  Inderdaad is Mousavi niet populair onder die groep, maar diezelfde groep zegt nu ook, dat sinds zijn dochter zonder hoofddoek rondloopt en sinds de vrouw van Mousavi zich er publiekelijk mee bemoeit, hij sterk veranderd is. Verder heeft de man natuurlijk ook bloed aan zijn handen vanuit het verleden.

  Gezien de reacties van mijn Iranese vrienden beschouw ik de brief als echt. Ook omdat zij direct de handtekening herkende en er een zelfs een vergelijking kon maken. Verder is het binnen de raad van Hoeders op dit moment erg onrustig.

  Neda laat ik er even buiten, hoewel ik weet dat ze door een Basij militant is neergeschoten. Ik hoop vanavond schriftelijk e.e.a. binnen te krijgen en zal het dan plaatsen, maar gezien de situatie daar kan ik dat jammer genoeg niet garanderen.

 • Geronimo:

  Dit kan worden bijgeschreven op de CIA lijst, Mrs Bou, zie ook deze link: htpp://thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=11005
  Uw site lijkt me onder vuur te liggen, soms kan hier niet worden gepost. “Men” heeft de aanval geopend op sites, gemeenschappen en individuen op internet, met software die ook In Iran werd toegepast.

 • BOU:

  Beste Geronimo, volgens mijn webmaster ligt het aan de provider. We zullen na de zomer een andere provider zoeken, maar nu even niet, want we willen ook nog naar het strand en zo… 😉

  En Jarek, Iran heeft in 2006 alle controles van het IAA toegestaan. Volgens het Atoomagentschap is er niets aan de hand. Er kunnen bij de huidige stand van zaken geen kernwapens worden geproduceerd. Misschien is dat pas mogelijk over 10 jaar, maar ook wijst niets er op dat Iran dit van plan is.

  Hypocriet is dan weer wel dat Israël, Pakistan en India over illegale kernwapens beschikken, evenals de buurlanden Irak en Afghanistan, want daar heerst nu de Grote Satan.

  Hoe denkt men trouwens in Iran over de plotselinge wisseling van de wacht? Deze winter was Khatami nog de tegenkandidaat voor Ahmadinejad, maar in maart werd hij plotseling vervangen door Mousavi. Het beleid van Khatami leidde indertijd tot een ontspanning in de zedelijkheidswetten en Ahmadinejad heeft dat zo gelaten. Deze strenge wetten waren ooit ingevoerd door Mousavi. Vandaar dat ik niet begrijp wat die demonstranten willen! Waarom eisen ze Khatami niet terug?

  Als je meer nieuws hebt, dan gaarne. Sorry dat BOUblog op dit moment zo traag is. Ik bitte um Geduld… 😉

 • BOU:

  Interessant artikel in Info Clearing House:

  Demonising Iran, door Robin Yassin-Kassab.

  I visited Iran in 2006, with a backpack and guidebook-standard Farsi. I noticed two things. First, Iran is far freer, fairer, less littered, and more literate than any of its neighbours. Second, very many Iranians are unhappy with their corrupt rulers and, unlike people in nearby Arab states, they are not afraid to say so openly. To an extent, the revolution has been a victim of its own success, having transformed a largely feudal land into a highly educated urban society, creating along the way a swollen middle class and an idealistic youth which chafes against the petty oppression of dress codes and state-enforced morality. But everyone I spoke to favoured evolution of the existing system over counter-revolution.

  Maar ik denk dat we deze discussie beter op de volgende pagina kunnen voortzetten.

Laat een reactie achter

Recente reacties