Archief
Artikelen

Tijdens de onmenselijke aanval van Israël op Gaza organiseerde de Schotse politicus annex Brits parlementslid George Galloway een konvooi met hulpgoederen, dat van Engeland via Europa en de Maghreb naar Gaza trok. Als een van de weinige politici sprak hij zich fel uit tegen de Israëlische bombardementen, hij veroordeelde het geweld en de verwoesting, hij pleitte voor humanitaire hulp en hij voegde de daad bij het woord. In maart bracht hij ruim 100 vrachtwagens met hulpgoederen naar Gaza.

Na de oorlog zou Gaza internationale hulp ontvangen, maar Israël houdt de grenzen nog steeds gesloten. Ook de Arabische landen steunen Gaza niet, maar isoleren het totaal verwoeste gebied. Ook Egypte laat geen hulpgoederen voor Gaza door! Daarom zal Galloway binnenkort een nieuw konvooi organiseren, ditmaal vanuit de VS. Het konvooi zal vertrekken op 4 juli, oftewel Onafhankelijkheidsdag. Men vliegt dan naar Caïro in Egypte, waar een reeks vrachtwagens klaar zullen staan om naar Gaza te trekken.

De volgende toespraak hield Galloway in Brooklyn, New York, op 26 mei, voor Al Awda, The Palestine Right to Return Coalition (PRRC). Een artikel dat aansluit op deze toespraak staat hier. Meer informatie over de organisatie van dit konvooi staat hier. Neem ook eens een kijkje op de website van Galloway.

Op het einde van zijn toespraak belooft Galloway dat dit niet het laatste konvooi naar Gaza zal zijn. In samenwerking met Hugo Chavez zal er in september een konvooi naar Gaza worden georganiseerd vanuit Venezuela.

Meer over deze tour van Galloway door de VS staat in mijn volgeden post.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter

Recente reacties