Archief
Artikelen

Zaterdag 6 juni 2009, 14:30 uur Stationsplein te Haarlem! Neem zoveel mogelijk spandoeken mee!Op woensdag 27 mei stond in het Haarlems Dagblad:

‘Smaad’ jegens topambtenaar snel verwijderd

haarlem – Het Openbaar Ministerie heeft woensdagmorgen een twaalf meter lang spandoek laten verwijderen van het Stationsplein. Daarop werd een topambtenaar van het ministerie van justitie beschuldigd van kindermisbruik. Het OM betitelt de actie als ‘puur smaadschrift’.
Pikant genoeg was de banner voor dag en dauw vastgemaakt op een vrij te gebruiken publicatiebord recht tegenover een vestiging van de rechtbank. Honderden mensen werden zo geconfronteerd door de tekst ‘Wist u dat onze huidige secretaris-generaal van justitie meer dan veertien jaar wordt verdacht van kindermisbruik? Google eens op Joris Demmink’.

Het nieuws werd op 28 mei besproken op Klokkenluider Online, met een nieuwe (korte) aflevering van JDTV:

De tekst op het spandoek is natuurlijk geen smaad. Vragen staat immers vrij. Dat Joris Demmink reeds sinds 1994 herhaaldelijk in verband werd gebracht met kindermisbruik is overigens een feit. Google maar eens op Joris Demmink. Er is reeds herhaaldelijk aangifte gedaan tegen onze SG van justitie wegens ontucht met minderjarigen, maar het OM weigert systematisch om over te gaan tot vervolging. Intussen zit Huseyin Baybasin nog altijd in de gevangenis, veroordeeld tot levenslang op grond van vervalste bewijzen. In deze politieke veroordeling speelt een chantabele Joris Demmink als SG van justitie een hoogst kwalijke rol. De politieke consequenties zijn daarbij angstaanjagend.

Is Joris Demmink een praktiserende pedofiel? Deze vraag zou eigenlijk diepgaand onderzocht moeten worden. Als er ook maar een schijn van verdenking heerst, kan de hoogste top-ambtenaar van justitie namelijk niet langer functioneren. Dat heeft gevolgen voor ons hele justitie-apparaat. Vandaar dat deze vraag beantwoord moet worden, niet om Joris Demmink op te knopen, maar in het algemeen belang.

Aanstaande zaterdag 6 juni zal er vanaf half 3 ’s middags een demonstratie worden gehouden op het Stationsplein van Haarlem. De volgende vragen mogen daar gerust worden gesteld:

Is Joris Demmink pedofiel?

Waarom is Baybasin veroordeeld tot levenslang?

Liegt justitie over Joris Demmink?

Een spandoek met de tekst: “Is Joris Demmink pedofiel?” of: “Waarom is Baybasin veroordeeld?” of: “Liegt justitie over Joris Demmink?” kan nimmer worden aangemerkt als smaad, want vragen staat vrij. Wie meer wil weten over de doelstellingen en de strategie, kan meer lezen op Klokkenluider Online, of luisteren naar dit gesprek tussen Micha Kat en Wim Dankbaar.

Zaterdag 6 juni 2009, 14:30 uur Stationsplein te Haarlem! Neem zoveel mogelijk spandoeken mee!

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

21 Reacties op “Zaterdag: Demonstratie Demmink in Haarlem”

 • Zoals ook elders, ik heb maar twee vragen hierbij:

  1. Waarom is er nooit onderzoek gedaan naar de beschuldigingen tegen Joris Demmink?

  2. Waarom heeft Micha Kat nog nooit een proces aan zijn broek gekregen wegens zijn steeds nadrukkelijker beschuldigingen d.a.g?

  Een en ander wijst op het corrumperend verdedigen van belangen die ‘verderop’ liggen, bijvoorbeeld op het gebied van het voortbestaan van het vlaggetjeszwaaiend sprookje der ‘monarchie’ (en daaraan zijn weer vele andere belangen verbonden)

  Waarom is ‘justitie’ ( justitie???? huh????) zo selectief?
  Kan dit alleen maar een kwestie van corruptie zijn?
  En waarom dan????

  Nederland is doodziek. DOODziek.

 • BELANGRIJKE MEDEDELING!!!!!!!!Vanmiddag kreeg ik telefonisch het bericht dat de burgemeester van Haarlem het NIET toestaat dat er zaterdag met spandoeken word gelopen waar soortgelijke uitingen op staan als het eerste spandoek, de politie heeft opdracht om daar tegen op te treden!!!!!!
  Volgens de burgemeester word het gezien als SMAAD!!!

 • BOU:

  Een spandoek met daarop: “Is dit smaad tegen Joris Demmink?” mag volgens mij wel… 😉

 • BOU:

  Micha Kat zegt:

  @Karin en anderen
  Goed nieuws van die burgemeester! De teksten moeten vooral in de sfeer liggen van ‘eis onderzoek naar Joris D.’ en ‘Google eens op Joris D.’ Daarnaast algemene teksten tegen kindermisbruik. De reactie geeft wel aan hoe bang ze zijn!!! Het mooiste zou natuurlijk zijn als ‘ze’ tegen dergelijke 100% onschuldige teksten toch in het geweer komen!!

 • Er zijn een aantal voorwaarden gesteld aan de demo van morgen
  1 geen discriminerende, beledigende, smadelijke lasterlijke of kwetsende uitingen zowel mondelijk als schriftelijk zijn niet toegestaan
  2 Het dragen van bivakmusten, helmen, sjaals of daarop geliujkende voorwerpen die de identificatie bemoeilijken (hoe zit dat met een burka?)
  3.Geluid mag niet meer worden versterkt dan voor het beoogde doel??????
  4.bij een opkomst van 50 demonstranten minimaal 5 ordebegeleiders ( in de kinderopvang is het 1 op 15)
  5.ik (karin) fungeer voor de politie als centraal aanspreekpunt?????
  verder toegangen 3,5 meter vrij ,brandkranen vrij houden , verkeer niet hinderen.
  6 Na afloop alle flyers etc opruimen zo niet worden de kosten op mij verhaald / ben ik aansprakelijk (hoop dus op jullie medewerking)Let wel dit alles door de beoordeling van de Manager hoofdafdeling wijkzaken!!!! nu dus maar hopen dat hij niet net toevallig ruzie met zijn vrouw heeft en dus een pesthumeur.
  en natuurlijk de gangbare zaken zoals vernieling etc

  PFFFFFFFFF nou uit het hoofd leren dus
  TOT MORGEN!!!!!

 • kees:

  Steve Brown is een lafaard !!!!!

 • kees:

  Nee, Steve Brown is onze nationale volksheld !!!!

 • BOU:

  @ Kees, wat doet Steve Brown er nu weer toe? Dit is geheel off topic! Misschien ben je wel een trol. In dat geval weet mijn spam-box je wel te herkennen.

  @ Karin, dank je wel voor dit bericht. Ik heb een groot respect voor je moed en je inzet. Ik hoop dat deze demo in een vreedzame orde verloopt. Wat betreft de spandoeken kan ik adviseren: Stel slechts vragen! Want vragen staat vrij.

  Waarom wordt Joris Demmink niet vervolgd wegens pedofilie?

  Is Justitie een criminele organisatie?

  Staat de SG van Justitie, Joris Demmink, boven de wet?

  Is Baybasin veroordeeld op vervalste bewijzen?

  Wordt Nederland gechanteerd door Turkije?

  Is Staatssecretaris Nebahat Albayrak een Grijze Wolf?

  Waarom mogen we niet klagen???

  Let vooral op de vraagtekens! Dit soort spandoeken kunnen volgens mij nooit leiden tot een aanklacht wegens smaad.
  Ik wens jullie slechts een vreedzame demonstratie.

 • censuur:

  Hey Bou,

  heb je een link voor me mbt je Albayrak vraag? Daar zou ik wel meer over willen lezen… Tnx in advance!

  Overigens veel succes gewenst morgen.

  Mvg

 • BOU:

  @ Censuur,
  Over de vreemde positie van Albayrak heb ik reeds een BOUblog geschreven. Lees ook even de reacties, want kort daarop bleek Albayrak persoonlijk bezoek te hebben ontvangen van een Grijze Wolf, die kennelijk een verre oom van haar was. Helaas mogen we niet weten wat daar is besproken.

  Ook het dossier Baybasin dat Burhan Kazmali heeft overhandigd aan Albayrak toen ze met Hirsch Ballin in Turkije was, is door Albayrak nooit ontvangen. Wij kunnen daarom terecht de vraag stellen:

  Is onze Staatssecretaris van Justitie Albayrak een Grijze Wolf?

 • censuur:

  Tnx voor de link. Met tijd en wijlen komt het Ergenekon verhaal voorbij, en het fascineert me immens. Maar het is allemaal omgeven door mist. Dat er lieden zijn die hun macht uitoefenen en/of uitbreiden is evident. Dat men probeert vanuit een ander land middels geheime diensten te infiltreren op belangrijke posities is natuurlijk niet nieuw, maar dient uitermate goed in de gaten gehouden te worden door onzer AIVD. Immers hebben zij ook contra-spionage in het pakket. Dat men niet alleen vanuit landen, maar ook via criminele of terroristische organisaties probeert te infiltreren is natuurlijk niet verwonderlijk. Zeker wanneer men een lange bestaansgeschiedenis heeft en niet verlegen zit om kapitaal. Langdurige operaties kunnen dan ook absoluut niet worden uitgesloten. De link met de militaire echtgenoot van haar zus, en de positie die beide dames bekleden is opmerkelijk, zeker met voorgaande in het achterhoofd. Haar dubbele nationaliteit werkt in dit geval niet in haar voordeel. Al zijn enkele nationaliteit ook slechts als cover kunnen werken. Al met al vind ik je vragen op zijn plaats, en ben benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen op dat gebied!

 • BOU:

  Kijk, censuur, zo werkt dat dus. En heb svp niet al te veel vertrouwen in de AIVD. Zij hebben Joris D. immers goedgekeurd! Wie weet wat hun agenda is? CIA?

 • Boudine dank voor je respect word er zelfs een beetje verlegen van.
  Kom even melden dat de demonstratie keurig en zeer vreedzaam is verlopen, eigenlijk moet ik zegen helaas want zelfs op een bord met precies dezelfde tekst als het eerste spandoek heeft de politie geen actie ondernomen.
  Er is dus weinig veranderd, maar hebben wel weer meer mensen op de hoogte gesteld.
  De verklaring van baybasin was voor mij ook zeer indrukwekkend.

 • Zijn er ook foto’s van de demonstratie? Zonder Micha Kat vind ik het niet leuk. Met hem kun je tenminste lachen.

  Micha Kat heeft het vast met Justitie op een akkoordje gegooid.

  Waarom is de layout van de klokkenluiderssite veranderd?

 • petje:

  Ik kwam naar aanleiding van Baybasin deze (oude) link tegen van Rene Zwaap in de Groene: http://www.groene.nl/2002/0225/rz_tappen.html (Nederland is wereldkampioen tappen; zeker 300000 taps per jaar met Israelische apparatuur).
  Ik vraag me af of Rene Zwaap/De Groene Amsterdammer zich nog met deze zaak bezig houdt of zich ook bij het niet-publicatie convenant heeft aangesloten.
  Het weekblad De Groene is een van de weinige overgebleven onpartijdige opiniebladen in Nederland.Helaas ben ik geen lezer van dit blad hoewel ik wel vaak oudere stukken uit de Groene over andere zaken op het internet raadpleeg.

 • petje:

  In Belgie besteden antikindermisbruikwebsites als die van prinses De Croy en van de Morkhovengroep (die al veel publiceerden over de verdwijning van Manuel Schadwald)ook aandacht aan de onthullingen op klokkenluideronline.nl:
  http://fondationprincessedecroy.over-blog.org/article-32083522.html

 • @ Juriste

  Zonder Micha Kat vind ik het niet leuk. Met hem kun je tenminste lachen.
  Alleen jammer dat het niet zo’n lachwekkend onderwerp is.

 • Micha Kat lacht zelf zo aanstekelijk. Plezier maken doet mij denken aan ziekenhuisdirecteuren en die zijn ook niet betrokken bij lachwekkende onderwerpen, maar genieten van het leven. De meeste ziekenhuisdirecteuren zijn aangesloten bij de Club: Iedereen Elke Dag Plezier.

 • Nou Juriste, ik snap het, maar ook met ONS kun je vreselijk lachen hoor, kom maar langs de volgende demonstratie.

 • Jaap:

  @karin

  We zijn het niet eens, maar ik bewonder wel je moed, en oprechte bedoelingen.

Laat een reactie achter

Recente reacties