Archief
Artikelen

In Californië heeft in sommige buitenwijken de economische crisis reeds openlijk toegeslagen, maar het kan nog erger. In de stad Detroit in Michigan, in het noorden van de VS, is de armoede nu echt overal zichtbaar. De ooit zo bloeiende auto-industrie waaraan deze stad zijn bijnaam Motown dankte, is volledig ingestort. Tussen 2006 en 2008 sloten vier fabrieken van General Motors hun deuren. De productie werd verplaatst naar lage-lonen landen, alleen het hoofdkantoor bleef staan in Detroit. Maar General Motors is nu zo goed als failliet.

De arbeiders van GM werden uiteraard als eersten werkloos. Maar niet alleen de fabrieken werden gesloten, ook de winkels gingen daardoor failliet. Zelfs de scholen moesten hun deuren sluiten, want de mensen trokken weg, op zoek naar werk. De onbewoonde huizen worden dicht getimmerd en raken in verval. Detroit telt nu meer dan 15.000 daklozen, die in deze bouwvallen een slaapplaats zoeken. Dit is het ware gezicht van een economische crisis. Tegelijkertijd probeert het gemeentebestuur de facade op te houden. De volgende twee reportages gaan over een stad in totaal verval.

Industrial Ghosts – USA duurt 18 minuten.

Detroit Ground Zero for Economic Collapse duurt 24 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “De economische crisis in Detroit”

 • Jacqueline:

  De hele wereld zit vol met dit soort oorloglijkende gebieden.
  Ik snap niet dat alles gesloopt moet worden in tijden van armoede.

  Frustraties?
  Hogere hand die de daklozen niets gunt?
  Andere belangen?

  Hoeveel dakloze gezinnen / daklozen kunnen gebruik maken van leegstaande panden?

  Alles is vies en smerig wat niet nodig is.

  Ik word van dat soort beelden niet vrolijk en ik ben al niet vrolijk.

  Regeringsleiders die altijd en eeuwig een beroep doen op de bevolking als het slecht gaat maar in tijden van nood diezelfde bevolkingsgroep geen voedsel gunt, geen dak boven hun hoofd gunt waarbij alle nutsvoorzieningen in stand blijven.

  Nee, dan moet alles gesloopt worden en worden de daklozen als een kudde vee opgejaagd.

Laat een reactie achter

Recente reacties