Archief
Artikelen

Een felle criticus van de aanval van Israël op de Gazastrook, is het Britse parlementslid George Galloway. Wegens zijn voortdurende kritiek op de oorlog tegen Irak en de bezetting die daarop volgde, werd hij uit de Labour Party gestoten. Daarop richtte hij zijn eigen eenmansfractie op: Respect. Ook over een eventuele “pre-emptive” aanval op de kerncentrales van Iran heeft Galloway een duidelijke mening.

George Galloway talking about war with Iran duurt 7 minuten.

Als overtuigde pacifist en kenner van de geschiedenis is Galloway ook al vele jaren fel tegen de oorlogen die Israël voert tegen de Palestijnen en tegen Libanon. Over de inval in Gaza zei Galloway begin januari reeds het volgende:

STOP THE GAZA MASSACRE 8/1/09 duurt 11 minuten.

Vrijwel onmiddellijk nadat het Israëlische leger de Gazastrook had verlaten, begaf een karavaan met hulpgoederen zich van Engeland via Afrika naar Gaza. De leider van de karavaan was het dissidente Britse parlementslid. Van dit Viva Palestina konvooi werden videoverslagen gemaakt. In El Arish, in Egypte vlak bij de grens met de Gazastrook, werd het konvooi aangevallen, maar op 8 maart hebben ze Gaza toch bereikt om daar de hulpgoederen, plus hun meer dan 110 voertuigen, achter te laten.

George Galloway’s first speech from inside Gaza duurt 10 minuten.

Vervolgens zou Galloway naar Canada gaan, om daar te spreken bij verscheidene gelegenheden. Omdat Galloway zich tevens uitspreekt tegen de oorlog in Afghanistan, waaraan ook Canada meedoet, werd hem de toegang tot het land geweigerd. Verder beschouwt Canada de vreedzame steun van Galloway aan de bevolking van Gaza als steun aan de zogenaamde Terroristische Organisatie Hamas.

Maar George Galloway laat zich de toegang niet ontzeggen. In dit tijdperk van snelle verbindingen heeft hij eergisteren een lezing gehouden voor de Universiteit van Toronto. Weliswaar was hij daar niet lijfelijk aanwezig, maar zijn lezing was daarom niet minder boeiend en zijn publiek niet minder enthousiast. Zijn politieke inzicht is zeer verhelderend en zijn humor is werkelijk hartverwarmend!

GEORGE GALLOWAY ADDRESS TO UNIVERSITY OF TORONTO, 09-03-31 duurt 56 minuten.

Meer over George Galloway is te vinden op zijn website.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “George Galloway strijdt voor de vrede”

 • Jacqueline:

  Money talks
  Bullshit walks

  En dat gebeurt er met mensen die zich openlijk uitspreken
  over de vunzigheden in de wereld.

  Die noemen ze dan de Bullshit.

  Weet je Bou er heerst angst over de gehele wereld.
  Alleen begrijpen heel veel wereldbewoners niet dat het om
  de olie gaat. Gewoon uit protest een week niet meer tanken, dat zou ook helpen.

Laat een reactie achter

Recente reacties